Koning legt oordopjes bij Nationaal Monument op de Dam

Nederland herdenkt uitbrengen Koningslied

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima hebben vanochtend twee oordopjes bij het Nationaal Monument op de Dam gelegd. Het is vandaag precies een jaar geleden dat Nederland getroffen werd door een verwoestende muzikale aanslag.

Ook premier Rutte legde oordopjes bij het monument. Hij stond in zijn toespraak stil bij de vele slachtoffers die het Koningslied maakte: “Zojuist waren we allemaal vijf minuten en acht seconden stil. Op een dag als vandaag zijn onze gedachten bij hen die een jaar geleden zo graag hadden gewild dat het stil was. Maar hoewel de wonden diep zijn en het leed onbevattelijk, is ons land sterk genoeg om deze verschrikkelijke klap te boven te komen.”

Het thema van de herdenking van dit jaar was ‘De N van Nooit meer’. Rutte kondigde aan dat de nationale herdenking voortaan jaarlijks plaats zal vinden op 19 april: “We moeten blijven herinneren en tegen elkaar blijven zeggen: dit nooit meer. Nog steeds is er op heel veel plaatsen in de wereld afschuwelijke muziek. Ook de nieuwe generatie moeten we het besef bijbrengen dat goede smaak niet vanzelfsprekend is en dat we daar altijd voor moeten blijven vechten.”

In de aanloop naar de herdenking ontstond ophef omdat enkele zangers van het Koningslied mogelijk aanwezig zouden zijn op de Dam. Na hevige protesten besloot het Nationaal Comité 19 April dat Nederlandse zangers niet welkom zouden zijn bij de plechtigheid. Premier Rutte heeft begrip voor dat besluit: “Het leed van de slachtoffers hoort centraal te staan. De aanwezigheid van mensen als Marco Borsato en Ali B. ligt echt nog veel te gevoelig.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Praw! En niemand die hier bezwaar maakt tegen het misbruik van de N en de T? Volgens het artikel de N van “Nooit meer” en volgens een reaguurder de T van “Trauma”.
Kom nou toch! Iedereen weet dat de N en de T van “boereNkool met worsT” zijn.

De kool die je wist dat de boer worst zou zijn.

Reageer
gravatar

De uitverkoopartiesten gingen terecht op de bek. Ikki trouwens ook met mijn abdicatielied: https://www.youtube.com/watch?v=6wY3naFAHhU

De viering van 200 jaar grondwet is volgend jaar, immers vanaf 1815. Maar die grondwet stelt al jaren niks meer voor. Niet gebaseerd op vrijheid maar op heerschappij van die gekleurde familie die ons zogenaamd verbind.

Reageer
gravatar

De viering van tweehonderd jaar (?) grondwet zou een uitgelezen kans zijn geweest om een en ander recht te zetten met een goed lied met een stevige melodie. Een lied dat ons staatsbestel recht had kunnen doen. Over hoe de koningen, Wilhelmina en Bernard de grondwet hebben tegengewerkt en hebben gehaat.

Hier komt een voorbeeld. Ben je er klaar voor? Kun je dat ooit echt zijn?

W van Willem
W van Weg met de democratie
W van Lak aan de grondwet
W van Leegvreten van de staatskas
W van Neuken buiten de deur
W van Lieg onderdanen voor
W van Hou je veilig zo lang als ik leef

enz.

Reageer
gravatar

Toch blijft de vraag of dit niet voorkomen had kunnen worden. De signalen waren aanwezig dat dit vreselijk uit hand zou kunnen lopen en uiteindelijk is dit ook gebeurd. Zo lang er geen parlementaire enquete wordt gehouden naar de precieze toedracht van deze ramp en de beerput niet open gaat is het wachten tot het weer mis gaat.

Reageer
gravatar

Lieve Annie uit Den Haag,

Het spijt mij te moeten opmerken, dat jij wat te snel was met het opeisen van de eer. Rotjeknor had met vooruitziende blik als eerste een proteststandbeeld met een reuzegrote oordop. Helaas zagen de dorpsgenoten van Jeettje er iets anders in. Een kontplug, zoiets dus. Maar ja, Rotterdammers hé!

Zorg dat je morgenavond thuis bent, want dan kom ik even binnen wippen bij jou.

Reageer
gravatar

Billespeen, kabouter Billespeen heet-ie hier. Maar de kunstenaar beweert bij hoog en bij laag dat het een kerstboom moet voorstellen, dus die oordoppen van Annie zijn de eerste.

gravatar

Meneer Viesman, hoe durft u het woord ‘eer’ nog in de mond te nemen,
Ten eerste: zie #24a.

Ten tweede: Britt, en verdeeld over de kerk nog wat Speldlezers en last but nog least mijn persoontje hebben uren tevergeefs staan wachten in de Grote Kerk tijden de Passie van Adriaan. Steeds één oog richting links achterin.

Wie kwam er NIET langswippen? Meneer Viesman. Britt ontroostbaar, de rest teleurgesteld.
De Passie was ver te zoeken en zelden heb ik zoveel mensen zien schreien op Goede Vrijdag wat toch een jolige dag is van oudsher.
U moet zich schamen. Ja, moeten ja!!

gravatar

De algemene tendens van de bijdragen is dat W.A. van B. in zijn rol als titulair staatshoofd niet genoeg inzicht en rijpheid bezit om de symboliek van zijn oordopjes op de Dam te doorgronden. Wellicht, maar ik zeg u: we mogen niet vergeten dat hij -op instigatie van wijlen zijn overleden grootvader aan moeder’s zijde- een slimme vrouw heeft gehuwd die zijn faux pas op televisie op allerbetoverendste wijze corrigeert (“Dat was een beetje dom…”). Toch wil ik hier een lans breken voor voornoemde W.A. van B.: over die oordopjes is echt wel nágedacht, Ze zijn afgesteld op Radio 538 die tijdens de rituele dienst op 4 mei louter heavy metal zal uitzenden zodat a.h.w. damschreeuwer én waxinelichtjeshouder-werper zinvol geïncorporeerd en gememoreerd kunnen worden. De RVD hult zich hier in stilzwijgen, maar wil wel kwijt dat in komende jaren het protocol zal worden aangepast.

Reageer
gravatar

U mag niet de mogelijheid uitsluiten dat die dopjes nu juist van wijlen zijn Opa zijn geweest, die ze droeg als hij naar Lockheed ging om weer eens een proefritje te maken en een kistje met wijn te ontvangen.
Dat dus die symboliek toch een andere kant op gaat dan u zich voorstelt, Outsider.

gravatar

Tja Jeettje, wat zou ik op uw reactie nog kunnen toevoegen? Opa had inderdaad een sterke binding met Lockheed Aircraft Company en aldus structurele toegang tot des Lockheed’s wijnkelders; ik ben daar – als Luchtmacht-dienstplichtige- nog nadrukkelijk mee geconfronteerd. Opa Von L.- B. was -als ik mij goed herinner- als liaison officer Victor Baarn contractueel verbonden met dit Amerikaanse defensieconglomeraat. Ik ben echter met u oneens dat opa louter met oordopjes vloog, opa vloog tevens (structureel) NIET met een balkje voor de ogen DOCH WEL mét een bord voor de kop, op Fingerspitzengefühl en/of automatische piloot. In IATA-kringen jarenlang een unicum, totdat een KLM-vlieger( in een 747 van de concurrentie) dat record in ’77 evenaarde en overtrof in noodlottigheid..

gravatar

Ja, voor muziek geldt wat voor elk wapen geldt: je kunt er goede dingen mee doen, zoals een ander voor de kop schieten, en slechte, zoals een ander voor de kop schieten. Koppel je muziek aan nederlandstalig, dan is wel duidelijk wat wat is en mogen we, met alle respect, hopen dat doppen volstaan. Wellicht beter het probleem bij de zenders aan te pakken. Die dopjes, ‘t zijn maar kleine dingekes, niet?

Reageer
gravatar

Inderdaad Petertje,

Het lied is een prachtig voorbeeld van mishandeling van tere kinderzieltjes waarbij Martijn nog heilig was. Honderdduizenden kinderen moesten dit gewrocht van buiten leren om op pleinen in dorpen en steden ten gehore te brengen aan burgemeesters die uit ergernis oordoppen in hun oren hadden gestopt.

Meld je voor straf subiet bij bovenmeester Den Oetelaer. Vort jij!

gravatar

Inderdaad Pieter,

Het lied was een prachtig voorbeeld hoe je onze mooi taal kunt verkrachten. Ik en mijn man zijn minstens een maand bezig geweest om Paulusje en Paulientje weer fatsoenlijk Nederlands te leren.

gravatar

Inderdaad meneer Dijkgraaf,

Het lied was een prachtig voorbeeld, hoe je in ons doorgaans nuchtere land qua persoonsverheerlijking Noord-Korea naar de kroon kunt steken, als ik dat zo mag uitdrukken.

gravatar

Inderdaad Pieter,

Het lied was een prachtig voorbeeld hoe je een zwakke, half-gejatte melodie, die al heel lang op de plank lag te rotten, toch altijd wel ergens voor kunt gebruiken.

gravatar

Inderdaad Peter Dijkgraaf,

Het lied was een prachtig voorbeeld van de rare, onbegrijpelijke onzin die mensen met te weinig verstandelijke bagage uitkramen.

gravatar

Inderdaad Peter,

Het lied is een prachtig voorbeeld waarom men het schrijven van liedteksten niet moet overlaten aan mensen met weinig gevoel voor de schoonheid van onze taal.

gravatar

Inderdaad Piet Dijkdinges,

Het lied is een prachtig voorbeeld van een lied dat ik volgend jaar niet wil horen als ik gekroond word tot dictator.

gravatar

Inderdaad Peter Dijkgraaf,

Dat hele koningsdeuntje was kinderachtig gedoe en absoluut NIET grappig. Dat er binnen een dag na het uitkomen van het gedrocht 14 voorgaande aantoonbare koningsriedeltjes met een exact gelijke akkoordenprogressie zijn uitgegeven was de ‘bedenker’ even vergeten.

gravatar

Je kunt op de Dam ook nooit meer iets voor goed fatsoen neerleggen! Ik heb de hele Dam afgezocht, maar geen oordopjes meer te vinden.

Ze zijn natuurlijk gestolen door nietsontziende Marokkanen, die ons land willen islamiseren. Het verbaast mij niks in een stad met (oud-)burgemeesters van de Partij van de Arabieren en grachtengordels vol multiculti’s van D66.

Uitwijzen! Allemaal!

Reageer
gravatar

Maar Geert,

Ik hoorde zo juist dat jouw Fleur ze meegenomen heeft.

gravatar

Steeds,

Fleur heeft de oordopjes meegenomen om te voorkomen dat ze gestolen zouden worden door nietsontziende Marokkanen, die ons land willen islamiseren. Dat zoiets kan gebeuren, verbaast mij niet in een stad met (oud-)burgemeesters van de Partij van de Arabieren en grachtengordels vol multiculti’s van D66.

Uitwijzen! Allemaal!

gravatar

Beste Geert,

Is het een idee om in jouw verkiezingsprogramma op te nemen het plan om alle platvloerse en ordinaire B-artiesten subiet het land uit te zetten? Valt dat te regelen? In dat geval kom ik bij een bijeenkomst door jullie daarover wel een uurtje minder, Minder, MINDER! lopen roepen. Deal?

gravatar

Mee eens Trendvolger… Ik sta compleet achter het uitwijzingsbevel voor Geert Wilders, de hele troep zesjescultuur zangers onder aanvoering van Joling, de 3Jees en ene Heuckenroth die het constant op z’n heupen lijkt te hebben. Kunnen er dan gelijk wat zesjescultuur presentatoren mee onder aanvoering van Pauw, Witteman, Knevel en Paul de Leeuw? Ach weet je wat, de hele vaderlandse cultuurscene mag die wrakke boot op. Ik heb inmiddels mijn koffertje al gepakt.

gravatar

Beste Doctor,

Vertelt u mij nu, gezien uw koffertje, dat u in het B-circuit uw werkzame jaren heeft versleten?

gravatar

Luister nou eens goed naar mij, Trendvolger,

Ik ga echt niet de beste artiesten van onze Nederlandse monocultuur, die op handen worden gedragen door mijn kiezers, het land uitsturen. Dat zou ook niet erg populistisch zijn en daar gaat het mij vooral om.

Kanjer Gordon schijnt goed met Chinezen over weg te kunnen. Volgend jaar, als ik tot dictator ben gekozen, maak ik hem dus minister van Buitenlandse zaken. Joling komt op monoculturele samenleving en Holleeder op veiligheid. Bosma is zeer geschikt voor onderwijs en Graus voor veeteelt. Fleur blijft mijn secretaresse. Over de rest moet ik nog nadenken.

gravatar

Renske,

Kun je het zo zeggen dat we het ook kunnen begrijpen wat je wilt zeggen?

gravatar

Ik vind dat we dit lied maar gauw in de doofpot moeten stoppen, zodat we het nooit meer zullen horen.

Naast Gijsen en Demmink is er nog wel ruimte in de doofpot.

De doofpot, die je wist dat zou dichtblijven.

Reageer
gravatar

Ik ben vorig jaar het slachtoffer geworden van een zware onbehandelbare tinitus, een eeuwige piep in mijn oren waarvqn ik dacht dat hij niet zou komen? In tegenstelling tot het lied is dit een blijvertje! En ik ben niet de enige!

gravatar


Wammes Waggel,

Demmink zou ik willen inruilen voor de rancuneuze heer Poot sr en twee gevangenisdirecteuren die zich ten onrechte in het verleden gedupeerd voelden door de heer Demmink toen deze nog secretaris-generaal van Justitie was.

Ze konden hun onvrede niet kwijt en hadden daarom letterlijk een kinderlijke complottheorie bedacht. De genoemde complotterende heren benevens een zooitje lieden, die door de puissant rijke Poot sr werden betaald om op hun bespottelijke complotsteks op internet verzonden verhaaltjes te publiceren, zijn in de afgelopen tijd in een rechtbank meermalen gigantisch afgegaan en maken nu hevig ruzie met… elkaar.

Deze “grappenmakers” hebben de staat inmiddels kapitalen gekost. Maar dat was het geamuseerde hoongelach van deze zijde meer dan waard.

gravatar

Heer Jeettje.

Off topic? Bedoelt u dat u mijn reactie niet ter zake vindt doen? Dat is niet zo; leest u de voorgaande reactie van Wammes Waggel maar eens door.

Mijn oordeel te snel? Als u dat meent, heeft u de juridische processen in de afgelopen weken niet op de voet gevolgd, zoals een heer betaamt.

Een complottheorie is overigens op zichzelf een complot.

Ik mag u verwijzen naar: http://barracudanls.blogspot.nl/.

gravatar

Jeettje,

Ik wil mijn aangetrouwde oompie even in bescherming nemen, al is hij daar zelf goed toe in staat.

Zijn jouw verhalen over jouw fiets met buitenboordmotor dan altijd zo ter zake doende?

Nou jij weer!

gravatar

Heer Steeds, met u bent te snel bedoel ik dat De Speld zich hier nog niet over heeft uitgesproken en de beschouwing van Bert Bokhoven nog niet is gepubliceerd. U heeft gelijk dat een complottheorie over een complottheorie er ook één is, Speldwaardig zelfs: ik moet nodig mijn aandeeltjes aluminiumfolie ophogen, merk ik.

En ja, ik heb het gevolgd op meerdere fronten, en nee, ik schort mijn conclusie nog even op: the fat lady hasn’t sung yet.

En Plien,: ja, de Solex snort immer voorbij in verband met het topic.

gravatar

Jullie humor en diepe zin voor kwaliteit, respect en goede smaak zijn geniaal. Dank jullie wel!

Reageer
gravatar

Mijnheer Ehlen,

Uw humor, diepe zin voor kwaliteit, respect en goede smaak mogen er ook wezen gezien uw mooie reactie.

De Hoofdreacteur namens de Reactieraad

gravatar

Het wordt tijd dat de Hoge Raad de Oranje Vereniging verbiedt vanwege ontwrichting van de democratische samenleving.

Reageer
gravatar

Ja, dat krijg je er nu van, een gevalletje van eigen muziek eerst.
Vooral erg als je het niet kunt: jarenlang heeft de muziekindustrie gedreven op beter goed gejat dan slecht geschreven en onder dwang van de tijdsgeest wordt er nu zelfs slecht gejat én gespeeld. En scháámt men zich niet eens.

Och och, ik denk aan emigreren, Gimme Some

http://tinyurl.com/ljhlug6:

Reageer
gravatar

Beste Treetje, bedankt voor de tip: http://tinyurl.com/ljhlug6: !

Ik kende dit bandje nog niet en het is inderdaad stúkken beter dan Pizzayolla met zijn waardeloze saaie Adios Nonino!

Zangeres Erika Lewis heeft meteen mijn hart gewonnen met haar ouderwetse stomme film gezicht en de stem waarbij we aan krassende 78 toeren platen en de voorlaatste eeuwwisseling terugdenken.

Ik zie op al die clips echter niet waar haar microfoon ergens verborgen zit.

Hadden ze dit groepje maar bij de bruiloft van Máxima uitgenodigd, dan zou het toch nog wat geworden zijn!

Jammer dat downloaden nu verboden is!

gravatar

Het koninklijke paar gaat ook niet vrijuit.

Ik herinner me nog met pijn en smart het afschuwelijke liedje ‘Adios Nonino’ dat tijdens hun huwelijksplechtigheid de oren van zovele onschuldige Nederlanders verkrachtte.

Ik moet alleen al braken als ik er aan denk.

Reageer
gravatar

Wat was er mis met ‘Adios Nonino’? Dat was muziek van kwaliteit, niet te verwarren met het kwalitatief waardeloze ‘koningslied’.

gravatar

Klopt Jessica, jammer dat het niet door de meester zelf gespeeld werd: zo hoort het te klinken http://tinyurl.com/oejooz7

Overigens heeft Piazolla het geschreven voor zijn overleden vader, dus eigenlijk wel luguber om dat op een bruiloft te spelen, maar och … in ieder geval beter dan ‘twee emmertjes water halen” en “hai proossie”.

gravatar

Jeettje….je bezorgt me acht prachtige minuten op eerste Paasdag. Maar vergeet niet dat die Karel Kraaiepoot, o n z e Karel, een wereldberoemde traan heeft weten los te maken waarop ik alleen maar stinkend jaloers kan zijn.

gravatar

Adios Nonino een lied van kwaliteit? John Woodhouse speelde toch echt wel wat beter accordeon dan Ástor Piazzolla die zelf ook al naar de hel is die hij in zijn “muziek” zo goed wist te vertolken. Die traan van Máxima kwam uit een rubber knijpertje waarmee ze al tijden geoefend had.

gravatar

Bah, dit is echt over de rand. Hier máák je geen grappen over!

Reageer
gravatar

Dat dit nooit had mogen gebeuren, moge duidelijk zijn! Het was een wrede aanslag op onze beschaving in het algemeen! Ik twijfel nu heel erg… Moet dit inderdaad jaarlijks herdacht worden met een oordopceremonie, opdat wij zullen herinneren waar het extreem fout kan gaan in de samenleving? Met alle gevolgen (zoals braakneigingen) van dien? Of moet het in een doofpot, opdat wij het zullen vergeten? Moeilijk, vragen…Maar ik sta met hart en ziel voor de ‘N’

Reageer
gravatar

Als Mark het niet meer weg kan lachen is het echt heel erg geweest.
En het wás erg, echt erg. Heel veel Nederlanders bij betrokken ook.

Nu verder nooit meer over praten opdat wij snel zullen vergeten.

Reageer
gravatar

Annie, daar ben ik het niet mee eens. Dit was een aanslag die zijns gelijke niet kent. Deze wanstaltige oprisping van een zooitje door elk conservatorium afgekeurde kwelers mag dan onder de vrijheid van meningsuiting vallen, maar diezelfde vrijheid dient ook gerespecteerd, en dus niet verkracht te worden!

Elk jaar een herdenking met als titel: ‘Dit nooit meer!’ Met inachtneming van een stilte, 5 minuten en 7 seconden durend, gelijk aan de lengte van het gedrocht. Opdat wij deze aanslag nooit zullen vergeten, nu niet, en in de verre toekomst niet. Nooit!

gravatar

Ja maar nee, ik heb vorig jaar zo gruwelijk mijn best gedaan om deze ramp te voorkomen, het leek te lukken kijk maar:

http://www.speld.nl/2013/04/19/koningin-bezoekt-slachtoffers-koningslied/

Met name opletten bij #21A, op 20 april om 22.40. Iemand, Rinus747 op #21 merkte eerder die dag knorrig op ‘hadden we Annie nog maar’, toen ben ik direct met een verbeten grimmige kop en wat feiten achter de hand plus een heel vals lachje om mijn mond gaan bellen naar de verantwoordelijke minkukel.

Een paar uur psychisch hakken mijnzerzijds later stortte J. Ewbank wel dégelijk jankend en levensmoe in; vervolgens blies men de volgende ochtend vroeg het hele lied af.

Om het geheugen op te frissen:

http://www.dagelijksestandaard.nl/2013/04/ewbank-trekt-koningslied-terug

Maar niet voor lang..
Een bedankje voor mijn inzet heb ik overigens nooit kunnen vinden hier op de Speld (dat terzijde, daar gaat het niet om maar ik wil het wel even gezegd hebben) terwijl ik hem toch bewijsbaar aan het janken heb gekregen en bijna, bijna waren we er vanaf weetunogwel?

Nee, het komt voor mij te dichtbij. Het was ronduit wreed om te zeggen: goed Annie, als jij zegt dat echt iedereen niet wil dat…. enz enzoverder en dan toch..!

Kan het lied niet opgenomen worden in de Stille Tocht voor ‘Alle Dingen Die Het Eigenlijk Wel Waard Zijn Of Waren Maar Waar Toch Geen Stille Tocht Voor Gehouden Is’ op 31 december ’14?

Zo hoeven we in ieder geval niet nog meer woorden vuil te maken aan dit onderwerp.
De Woorden hebben genoeg geleden, stilte past hier beter me dunkt.

Een stille tocht, zonder namen te noemen. Wie een statement wil maken of laten blijken waarom men meeloopt (Het Lied) draagt een headsetje als strop om de hals geknoopt, of inderdaad oordopjes in al lijkt dat wat overbodig tijdens een stille tocht.
Het gaat om het gebaar tenslotte.

Iedereen tevreden; ik wat sneller van mijn PTSS af, ja toch, niet dan?
Ik wil vergeten, voor eens en voor altijd en een beetje rap wat!

gravatar

Lieve Annie,

Je bent waarachtig een goede vaderlander, en wat mij betreft val je dit jaar in de prijzen tijdens de lintjesregen!

Dat de heersende wansmaak regeert, én wordt verdedigd door hen die knollen voor citroenen verkopen, wat ook weer gebleken is bij het in de markt zetten, en het uitbrengen van het. En Rutte, met drie vingers in z’n neus, liet het gewoon toe, daarmee de toekomstig Koning en Koningin in ernstige verlegenheid brengend. ‘Leg dat maar eens uit in het buitenland’ zal W.A. gedacht hebben!

Iemand met een eminent goede reden, iemand met de koenheid van b.v. een Hansje Brinkers, en zij die het noodzakelijke verzet tegen het verval als eerste heeft ingeleid. En, zij die vervolgens door diezelfde wansmaak op een ordinaire wijze als een roepende in de woestijn wordt weggezet. Een driewerf Bah!

Toch denk ik dat dit allemaal niet zomaar in de vergetelheid mag raken. Er zijn er genoeg die voor minder een standbeeld hebben gekregen. Misschien een bescheiden monumentje, in de vorm van een oorplug, met een plaquette voorop o.i.d. Het ding zal al gauw ‘De Dop’ gaan heten. De dop die door jou uit de put van de wansmaak is getrokken, en die langzaam, maar op zeker zal leeglopen.

En ik kom dan elk jaar rond deze tijd een bloemetje leggen. Beloofd!

gravatar

Beste Trendvolger, als je het zo bekijkt kan vergeten eigenlijk altijd nog..
Dat lied liever wel maar: Waarom mezelf vergeten? IK heb er geen antwoord op..
Er hebben inderdaad heel wat mensen voor veel minder een standbeeld gekregen verdorie!

Maar (wellicht veel te) bescheiden als ik ben zeg ik: Laat dat lintje maar zitten hoor, dat is me toch echt veel te veel eer.
(en gedoe en gezeur en moeite en.. nou ja lintje hoeft niet).

Echter een giga-oorplug, ca. 2 meter hoog, opgetrokken uit Italiaans marmer mét plaquette in het Haagsche Annie Park, voorheen Zuiderpark zou ik toch wel kunnen waarderen.

Handig ook, niks bloemen leggen, nergens voor nodig want die groeien vanzelf al rond de Dop.
Wel bodembedekkers aanplanten opdat de tekst goed leesbaar blijft en wij nooit vergeten.
Het gaat immers niet om mij, maar om de boodschap. En mijn ego.
Goede naam trouwens, de Dop, blij mee!

Liefs,
Annie

gravatar

Ik ben ontroerd, snif. Maar liefst 2 (twee) verstandige vaderlanders met smaak tegelijk, och, het is niet veel maar tegenwicht wordt geboden, tegen de klippen op!
Daarom heb ik een idee: het standbeeld moet er komen -op zeker- maar het is te weinig: niemand van de hordes bewustzijnsloze wansmakers zal naar het Anniepark trekken, voorspel ik; DUSS ….: kleinere versies van de Dop zullen door heel het land verspreid in steden moeten worden geplaatst bij tientallen tegelijk op straathoeken en plekken waar wansmakers zo makkelijk hun wagen dumpen om ‘even’ een hamburgertje/broodje bal/videootje/biertje/patatje of wat al niet te scoren.

Opdat zij niet vergeten en telkens weer zich vloekend herinneren gruwelijk in de fout te zijn gegaan – met beschadigde wagens en schenen als gevolg.

Prachtig! ik zie het al voor me: doppen met de tekst “de steen waaraan je je zou stoten” en een gestileerde traan daaronder.
Hulde Annie: petities hielpen niet, maar onze wraak zal pijnlijk zijn.


Maarre Trendvolger, dat WA iets gedacht zal hebben lijkt me sterk, en dat onze royale pottensmijter last zou hebben van verlegenheid, kweetniet….. daarvoor moet je toch iets als géne hebben ontwikkeld? Of iemand die zich door de Staat laat onderhouden en toch zo duidelijk op de voorgrond treedt dat heeft … kweetniet….

gravatar

Kijk eens aan, zó komen we ergens!

Jeettje, een park en 1 plaquette is inderdaad wat beperkt.
Ik zie meer mogelijkheden, de Dop wordt het nieuwe lieveheersbeestje tegen geweld, wat dacht u daarvan? O nee, uitsluitend zinloos geweld, sorry.
Altijd verwarrend gevonden, de Dop is recht voor zijn raap en duidelijk. Als het in de volksmond maar geen ‘Haagsche Annies’ gaan heten.
Het gaat niet om mij tenslotte. Echt niet.

Op stoeptegels een earplugje met de gestileerde traan, heel fijn bij bushalte’s of treinperrons, scholen, coffeeshops enfin noem maar op.

Waarschuwingborden met de bekende plug onder de tekst ‘betreden op eigen risico’ bij risicoconcerten.
Denk hierbij aan iedereen die iets met het Lied van doen had, of iets/iemand wat daarop lijkt.

Winkelcentra en liften met muzak: Dopsticker (NEE/NEE/NEE met earplug) bij de roltrappen of lifdeur, de mogelijkheden zijn legio.

Misschien is het ook een idee om de plaatsing van de Doppen te koppelen aan de friettest uit het AD van gisteren?
Een patatje Dop; en tevens meetingcorner voor nare mensen met slechte smaak.
Over een paar jaar is “dan zie ik je om 8 uur bij de Dop”, een gevleugelde uitspraak onder hangmensen, jong en oud.

Patatje Dop is er nog niet: een prijsvraag met Koningsdag? Het Volk mag kiezen, patatje boerenkooloorlog of frietje stoofworst, leuk of leuk?

Toch moet er ook één grote Dop komen in het voormalige Zuiderpark.
Niet voor mezelf, echt niet, maar in de hoop dat het kunstwerk onthuld gaat worden door Koning Willem zelf.

Stel je dat toch eens voor; dat hij kan joelen en juichen heeft onze Koning tijdens het schaatsen laatst nog afdoende bewezen.
Eindelijk zijn kans om subtiel te laten merken hoe hij zelf over het Lied denkt, wel zo eerlijk. Maxima mag ook praten. (graag zelfs, altijd leuk)

Ja, goed plan!

gravatar

Hoi Annie,

Ik heb goed nieuws voor je. Het eerste monumentje met een tekst van Jeettje is een feit.

De eerste Dop dus, waarop met stift geschreven stond: “de steen waaraan je je zou stoten”. Die gestileerde tranen kwamen vanzelf vanmorgen, dus die kunnen we vervoegelijk op de latere plaquette achterwege laten.

Welnu, na het hele verhaal te hebben uitgelegd begon schoonvader vanmorgen tijdens de brunch wat voorzichtig te hinniken, terwijl schoonmoe de situatie nog niet geheel meester was. Er kwam zelfs een scherp mes aan te pas.

Nadat het pannetje met de Bruine Barnevelders uit de vrije uitloop pakweg een half uurtje had staan koken, waren de twaalf monumenten een feit. Een uur later stond het bord al in de voortuin, die dus nu het ‘Haagsche Annie Plantsoen’ heet, en waarin een aantal monumenten met tekst en al ter opgraving in verstopt liggen.

Goed te lezen dat je zelf ook al lekker creatief bezig bent geweest om deze belangrijke gebeurtenis uit de recente geschiedenis zo veel mogelijk onder de mensen, én dus onder de aandacht te brengen.
Kortom: De dag, waarvan men móét weten dat ‘ie is geweest.

An, ga zo door, ik denk dat er zelfs nieuwe spreekwoorden in het verschiet liggen, zoals ‘de zanger onder de dop houden’. Een beetje flauw voorbeeld wellicht, maar jij zit in de flow, dus ik vertrouw op jou!

Ik hoor het wel.

Groetjes, Trendvolger