Bill uit ‘Wie is het?’ overleden

Blozende kale Engelsman was publiekslieveling

In zijn woonplaats Colchester is William A. Heston overleden. Heston, beter bekend onder zijn roepnaam Bill, werd in 1979 wereldberoemd door zijn deelname aan het populaire spel ‘Wie is het?’. Met zijn legendarische kale schedel, rode sik en immer blozende wangen was hij de lieveling van het publiek. Bill uit ‘Wie is het?’ is 85 jaar geworden.

Het monumentale werk 100 jaar De Speld Deel I is nu verkrijgbaar, bestel het hier.
9 van de 10 tandartsen raden dit boek aan.

 


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Een typisch geval van het Stockholm syndroom, waarbij slachtoffers (en niet zelden ook het publiek) sympathie en na verloop van tijd zelfs ongeremde genegenheid voor de dader op gaan vatten. En dat terwijl Bill in bijna 78% van alle gevallen simpelweg de dader, en daarmee dus een seriemoordenaar is gebleken te zijn.

Naar nu blijkt is hij ook niet simpelweg overleden, maar heeft hij zich door z’n kale harses geschoten toe ome Ivo met een arrestatieteam voor zijn deur stond. De bevolking van Colchester heeft dit uiteraard massaal meegekregen (Ivo zie je niet over het hoofd en zijn adjudant Teeven maakt herrie voor tien), en reageert ontdaan.

Burgemeester Richardson heeft voor vanavond een stille tocht aangekondigd, en in verband daarmee de heer Teeven een tijdelijk straatverbod aangezegd.

gravatar

Wij spelen altijd dat je niet om uiterlijkheden mag vragen, maar vragen als heeft hij/zij bruine lingerie?, of heeft hij/zij pedofiele nijgingen? Wordt het spel veel leuker van (zo leer je wat van het inschattingsvermogen van je tegenstander.)

gravatar

Lees de spelregels. Je eerste vraag mag niet zijn of het een man of een vrouw is.

gravatar

Ik voel een re-make aankomen. De moordenaar, wie is het?

Reageer
gravatar

Gekke oompie,

Dat valt mij tegen van u. Het kan niet flauwer.

Ome Bill is altijd heel aardig voor mama. Als papa niet thuis is, geeft hij aan mama de kusjes die ze dan moet missen.

Houdoetje,
Paulusje

gravatar

Allemachtig Paulusje!

Hou nou eens voor een keertje je mond joh!

Het zal oom waarschijnlijk geen donder interesseren, maar tante is zo’n bemoeiziek mens, dat zij er weer lekker dwars tussen gaat liggen. Als het lampje uit gaat is tante misschien degene die genomen wordt, en bij de ruzie die dan ontstaat klagen de buren nogal. Dus, kaken op elkaar, anders krijg je geen chips meer, begrepen!

gravatar

Mensen, laten we er niet te dramatisch overdoen. Het gele haar van Bill heeft al begin jaren 80 plaats gemaakt voor een extreem witte kleur. De gele zweem die er nog doorheen zat, kwam niet uit zijn oorspronkelijke haarkleur, maar van zijn stevige rookverslaving. Vanwege alle zuurstofapparaten en slangetjes waarme hij bedekt was de afgelopen tien jaar, was hij toch al niet meer herkenbaar als ‘Wie is het?’ karakter.

Reageer
gravatar

Die vind ik dan weer best grof! Omdat Bill nu is overleden, moeten de nabestaanden ook gelijk in vrede gaan rusten? Ik hoop dat ze nog lang en gelukkig leven en wens ze veel sterkte met dit grote verlies.

gravatar

Ik vind dat uit respect voor Bill niet iemand anders zijn plek mag innemen. Ik vind dat hij ‘gewoon’ in het spel moet blijven en het eerstkomende jaar steeds over moet blijven. Bill, ik zal je nooit vergeten :'(

Reageer
gravatar

Bill was uniek, daarom hield iedereen van hem. Ja, ook mannen.
Ik heb ter speciaal voor Bill een lied geschreven, dat ik ga zingen op zijn uitvaart. En op ruim honderd herdenkingsbijeenkomsten, verspreid over de hele wereld. Het heet “Candle in the Wind”.

gravatar

Wat ben ik blij dat hij eindelijk de pijp uit is. Het lievelingetje van het publiek, maar in de doos een verschrikkelijke tiran.
Het is dat Alex me tot rede wist te brengen, anders had ik hem in 1980 al koud gemaakt

Reageer
gravatar

Publiekslieveling zijn sloopt een mens. Bill gebruikte al vijf jaar minstens acht soorten zware drugs om op de been te blijven. Hij kon de druk anders niet aan. Zijn fans hebben hem de dood in gejaagd.

Reageer
gravatar

Hij werd wel eens verward met die man met een pet met een klep… maar dat was Jack…..

Reageer
gravatar

Weet peter r de vries het al? Waar is hij overleden? Hoe oud is hij geworden? Was het eigen moord, of een langdurig moedig gedragen lijden? Zo’n kort bericht roept vragen op!

gravatar

Tja hier is Herman toch echt favoriet hoor, die leeft gelukkig nog (tenminste, als ze ons niet vergeten zijn iets te vertellen…). Maar wel treurig voor Bill. En Claire die natuurlijk ook wel verdrietig zal zijn. Anna laat, zoals gewoonlijk geen enkele emotie zien met haar zuinige mondje, maar wij weten wel beter.

Reageer
gravatar

Kan ik eindelijk de vraag stellen:”Is hij dood?”

Reageer
gravatar

Aaseter Gordon staat al te trappelen om de plek van Bill over te nemen. Mocht zijn benoeming doorgaan, zal dat heel wat stof doen opwaaien binnen tout bekend Nederland.

Reageer
gravatar

Naar verluid is Eric direct na het overlijden met Anita vertrokken in zijn boot! Bill is in verdachte omstandigheden gevonden! Zou het één wat met het ander te maken hebben?

Reageer
gravatar

Wat mij opvalt, is dat het haar van alle deelnemers in al die jaren niet grijs is geworden. Mijn klanten vragen mij nu om het middel dat daarvoor heeft gezorgd.

Reageer
gravatar

Ik vind het werkelijk een grof schandaal dat hier grappen over gemaakt worden!!

Reageer
gravatar

Het schijnt dat Bil is overleden nadat hij met kracht is omgeduwd en met zijn gezicht een plastic bord zodanig hard heeft geraakt dat hij een week lang geheel onherkenbaar in een kunstmatige coma is gehouden. Na een zware week heeft Alan Hassenfeld, eigenaar van MB-spellen groep besloten de stekker eruit te trekken. Vreemd, maar zeker niet geheel onbelangrijk detail; Na sporen onderzoek schijnt de recherche een gigantische vingerafdruk te hebben gevonden op het achterhoofd van bil.

De recherche kan nog niets vrijgeven, maar zegt wel dat Bernard die in de Russische mafia banden zou hebben als voorlopige verdachte is aangehouden.

Mijn gedachten gaan vooral uit naar de verfijnde wie-is-het-spelers. En naar de familie van Bill die sinds de film ‘Kill Bill’ werd uitgebracht niet meer naar Bill toe durfde en zo geen afscheid heeft kunnen nemen.

Reageer
gravatar

Ah, ja. Billy. Ik ben jarenlang zijn buurman geweest in de jaren dat hij nog in Nederland werkte. Die man kon zuipen zeg, niet normaal. De Engelsen bij z’n modellenbureau noemden hem dan ook Billy Boatload.

Reageer
gravatar

Beste Jeettje,

Vind je dat gek op woensdag?

gravatar

Het bericht van de Gazet van Antwerpen, dat ons gebracht werd door Sjonnnn op #30bis, voegt weinig nieuws tot aan het nieuws. Echter op dezelfde pagina vind ik een veel belangrijker bericht en wel over een dieet met sap van Geldofperziken. Deze perziken schijnen dodelijk te zijn.

Dus u bent gewaarschuwd.

Reageer
gravatar

De corrector zit te pitten, daarom neem ik de correcties maar zelf ter hand.

Het bericht van de Antwerpse gazet de Gazet van Antwerpen, dat ons gebracht werd door Sjonnnn op #30bis, voegt weinig nieuws toe aan het nieuws. Echter op dezelfde pagina vind ik een veel interessanter bericht en wel over een dieet van uitgeperste geldofperziken. Deze perziken schijnen fataal te zijn.

Een gewaarschuwd vrouw telt dubbel.

gravatar

Lieve Plien,

Inderdaad de linkse corrector slaapt, zodat ik ook mijn bericht zelf moet corrigeren.

Zeg linkse EUfiele D66’er Hipekut,

Er staan helemaal geen multiculti’s als linksche gutmenschen, Oost-Europeanen, Pechtold, de zogenaamde ‘heer’ Steeds en marokkanen op het speelbord. Dus waarom bent jij mij stiekem aan het demoniseren?

Mijn gewaarschuwde mannen tellen geen twee keer!

gravatar

Duh… jazeker die kale lummel Bill was erkend voorstander van deportatie en is klaarblijkelijk door een mawkaan gegijzeld en daarna met een zwaardhouw onthoofd. Maar dat zegt De Speld niet. Nog zo’n kwaliteitskrant die policor bedrijft!

gravatar

George was voor het laatst gespot met Bill in de foyer van een hotel in Maastricht. George was teleurgesteld dat Bill de relatie wilde beëindigen om zijn nieuwe liefde met Claire voort te zetten. Waar is George nu?

Reageer
gravatar

Beste Plien en vooral Geert,

Het is tegenwoordig weliswaar de grote mode om eigen fouten aan anderen ter verwijten. Toch wil ik jullie vragen om een reactie niet overhaast te publiceren. Neem de tijd. Tel minstens tot tien. Lees de reactie dan nog eens over en aarzel niet om haar daarna in de prullenbak te werpen.

De lezers zullen jullie dankbaar zijn.

De Hoofdreacteur
namens de Reactieraad

Reageer
gravatar

Ik vraag mij af hoe het heeft kunnen gebeuren, dat het stoffelijk overschot van William A. Heston, alias Bill, tientallen jaren in het spel kon blijven zonder dat zijn buren en de spelers iets hebben gemerkt.

Wat is er van onze eens zo meelevende maatschappij overgebleven, dat men tegenwoordig massaal onopgemerkt de geest kan geven? Zelfs in een ouderwets spel.

Reageer
gravatar

William Heston alias Savile heeft jarenlang kinderen misbruikt toen hij nog voor de BBC werkte. Zijn dagboek waarin hij in detail de escapades met Peter Jan Rens en Joris Demmink beschrijft zijn eindelijk, postuum, op zijn zolder gevonden. Ten aanzien daarvan vind ik dat de publiciteit naar zijn slachtoffers moet gaan die deze vreselijke gebeurtenissen hebben moeten doorstaan ook al leek het voor ons als buitenstaander een onschuldig kinderspel, dat ‘wie is het’ het heeft in de diepe krochten van vele kinderlevens centraal gestaan als instrument voor het einde aan hun onschuld.

Reageer
gravatar

ik wil hier vooral mijn medeleven uiten richting de familie van bill waarmee ik niet wil zeggen dat ik ze persoonlijk heb gekend al was bill een soort van vader van me al vertelde mijn echte vader dat alfred van wie ben ik mijn echte vader was waardoor ik mezelf vaak de vraag stelde wie ben ik dan

Reageer
gravatar

In the United States, advertisements for the board game often showed the characters on the cards coming to life, and making witty comments to each other. This caused later editions of such ads to carry the spoken disclaimer line “game cards do not actually talk” in order to meet Federal Trade Commission advertising guidelines requiring full disclosure of toy features unable to be replicated with the actual product.[

Reageer
gravatar

In mijn spelletjes “wie is het?” is Bill al regelmatig het slachtoffer geworden van omleggen…. Ik hierbij hem en de familie dan ook postuum mijn spijt betuigen.

Reageer
gravatar

Typerend dat alleen twee Belgische kranten aan dit overlijden aandacht hebben besteed. De Nederlandse media laten helemaal afweten. Als je niet elke week in DWDD komt dan tel je niet meer mee. Bah.

Reageer
gravatar

hij werd dood aangetroffen in de Biljartkamer. een Kandelaar is voor sporen onderzoek mee genomen door de politie, de hoofd bewoner was op het moment niet thuis. (het is een tragedie dat dit nu juist is mijn huis is gebeuren zegt Kolonel van Geelen) die helaas voor verder commentaar niet beschikbaar was

Reageer
gravatar

Sappig detail: naar verluidt was Bill niet de eerste keuze voor de rol van “kale, blozende engelsman met sik” in het spel. Er schijnt een andere meneer te zijn afgehaakt toen hij doorkreeg dat hij op de twééde rij zou komen te staan. Toen werd Heston alsnog vastgelegd.

Reageer