Overvallers preventief bewapend

Agressieve winkeliers verpesten het werkplezier

Overvallers nemen steeds vaker vuurwapens mee naar hun werk. Op deze wijze reageren zij op de toenemende agressie door winkeliers. Overvaller Aziz el H. (26) steelt de noodklok: “Het geweld tegenover nietsvermoedende overvallers loopt de spuigaten uit.”

Het drama in Deurne, waarbij de vrouw van een juwelier twee overvallers doodschoot, is geen incident. Winkeliers worden brutaler en meedogenlozer in hun afkeer van bandieten. Onder overvallers groeit het gevoel van onveiligheid. Dit heeft zijn weerslag op het werkplezier. Het ziekteverzuim in de beroepsgroep stijgt en een groeiend aantal overvallers overweegt een carrièreswitch.

Aziz heeft ‘het wereldje’ zien veranderen in de twaalf jaar dat hij werkt als zelfstandig overvaller. “In de tijd dat ik begon, was er nog respect voor ons. We vroegen om geld of juwelen en kregen het. Tegenwoordig kun je een grote bek, een druk op een alarmknop of zelfs openlijke agressie verwachten. Het is triest dat het zo ver moet komen dat we nu met een dienstwapen naar ons werk moeten. Waar moet dit eindigen als je nota bene op je eigen werkplek niet meer veilig bent?”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Overvallen door Marokkaanse criminelen neemt enorm toe!

“kansarme” immigrant, 99% moslims, de haters van onze cultuur en rovers van onze sociale systemen.

Grote steden onder de voet van moslim criminelen; Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Den Haag, Haarlem, Groningen, zaandam, Emmen, Coevorden, Enschede, Deurne, Schiedam, Delft, Volendam: snelle overvallen op juweliersbedrijven en anderen zijn hervat.

Dit zijn geen gewone criminelen; buit van de georganiseerde roofovervallen zijn voor de organisaties als Hamas, IDIL, Al-Nusra en andere Jihadisten bedoeld. De buit is bedoeld voor groepen die banden hebben met terreurgroep al-Qaeda.
Wat ook opvallend is dat er voor de verkiezingen niet gebruik wordt gemaakt van deze roofaanvallen. Dit is dus integraal aan een goed bedachte bewuste politieke strijd.
Na de verkiezingen, binnen week weer 6 overvallen op de juweliers en andere winkeliers.

Voor de verkiezingen, van hun leiders moesten ze pauzeren, anders kon PVV van hun acties profiteren!! Goed georganiseerde overvallen. Veel explosief geweld, brutaal van opzet en als vluchtmiddel een scooter.

Politie is verraadt door de bazen die via deze jihadisten macht willen veroveren…Overal dreigden de overvallers met handvuurwapens. Hondsbrutale overvallen, waarbij zelfs de vluchtweg door één van die overvallers in de gaten worden gehouden en nieuwsgierigen op afstand worden gehouden.

Allemaal Moslims. Veel terugkerend gevlucht met een scooter. Opstappen en wegwezen. Wat ook opmerkelijk is, is de brutaliteit van de daders, die wanen zichzelf haast onaantastbaar. De gedachte van deze Marokkaanse is zo maar dat zelfs 70 maagden hun haastig op de vlucht doet slaan. Lafbekken eerste categorie. Je mag niet een hele groep over een kam scheren, dus praat alles maar weer goed. Ook omstanders en getuigen van die overvallen worden koudweg met dreiging van een wapen op afstand gehouden. Ook het stukslaan van de vitrines, dus grof werk. Het lijkt op een bepaald patroon. Ze zijn goed opgeleid, dit zijn de echte Moslimstrijders…

Steden als Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Den haag, Haarlem waren tot de jaren tachtig keurige steden tot de Moslims er in trokken. in deze steden vallen moslimstrijders dagelijks de winkeliers aan.

Al deze steden hadden geen crimineel verleden maar werden met de komst van de Moslims verpest. Het gaat hier om islamitisch opgevoed, opgeleid, georganiseerde jongens van 12 t/m 35 jaar, die de mentaliteit hebben van zware criminelen.

Moslimjeugd in Nederland is massaal georganiseerd in duizenden sektes, bendes en cellen…Waarom laat men dan nog steeds toe dat de bestuurlijke volksverraders miljoenen van deze criminelen zo gastvrij binnenhalen?

Ze gaan de straat op, op de bromfietsen vallen de juweliers, van hun leiders moeten ze zo veel mogelijk overlast veroorzaken, dit is een belangrijke wapen tegen de vijand, want hele wijk en later hele stad moet via deze weg geïslamiseerd worden.
De voorheen mooie Amsterdamse wijken zijn door de asociaal gedrag volkomen verpauperd en de oorspronkelijke bewoners zijn getiranniseerd en weggevlucht.
Marokkanen tiranniseren de scholen, straten, wijken, zwembaden en de bioscopen.

Ouderen durven ’s avonds de deur niet meer uit. moslimstrijders hebben Amsterdam werkelijk helemaal volkomen verpest. Jihadisten hebben hun aanslagen in Amsterdam voorbereidt. Alle schoonheid is vernietigd. Het ontbreekt de Marokkanen aan elke vorm van beschaving en cultuur.

Veel EU politicus zijn nu direct afhankelijk geworden aan deze bendes…900 miljoen Euro naar de corrupte politicus. Alle Moslim importeurs, collaborateurs zouden er mee geholpen kunnen worden, en dan hou je nog fors geld over. De volgende stap zal zijn dat ‘criminaliteit’ die ‘substantieel bijdraagt’ aan de economie voortaan niet meer bestreden mag worden. D66 en PVDA hebben hun bestaan aan deze fenomeen verbonden!

Reageer
gravatar

Sommige overvallers zitten al jaren ziek thuis en durven zelfs niet meer de deur uit. Zodra ze hun dienstwapen in handen nemen beginnen ze al te shaken,met de gedachte zo,n winkel binnen te stappen.

Reageer
gravatar

Goed verhaal alleen jammer dat de overvallen weer Aziz moet heten. Want een Willem, Michael, Pietje of Janus zou natuurlijk nooit iets stelen of een overval plegen.

Reageer
gravatar

Door tientallen jaren van dit soort bagatelliseren zit Nederland zo diep in de shit.

Gelukkig doet De Speld hier niet aan mee, en noemt het beestje bij de naam! Bij het verschijnen van bovenstaand artikel was het nog niet zeker, dus werd het niet vermeld. Maar ik kan nu onthullen dat de juwelier en zijn vrouw Nederlands zijn!

gravatar

Mijn beste overvallers,
ik begrijp eigenlijk het hele punt niet.
Als proffessioneel aanrander/verkrachter zijn mijn beroepsrisico’s vele malen erger dan die van jullie.
Een beetje overvaller wordt tegenwoordig afgeknald, en is in 1 keer van alles verlost.
Neem mijn beroepsgroep risico’s nu eens onder de loep:
Soa’s, HIV, AIDS, allemaal zaken waar wij jaren onder moeten lijden, en vaak alsnog aan onder door gaan.
Daarom, wees blij met jullie welwillende juweliers, en stop met klagen.
Ik ben al in overleg met vakbond van de strakke Jannen om te kijken of wij onze slachtoffers niet kunnen dwingen een Soa test te overhandigen, alvorens wij onze gang kunnen gaan.
Ik begrijp jullie probleem, maar het kan dus erger.

Reageer
gravatar

Als deze gasten die daar niets te zoeken hadden en daar niet geweest waren hadden zij nu nog geleefd.Ik vind het bij deze terecht dat de hoofdofficier na onderzoek uit gaat van noodweer. Het Wetboek van strafrecht zegt nl. Niet strafbaar is de overschrijding van de grenzen van noodzakelijke verdediging, indien het een onmiddellijk gevolg is geweest van een hevige gemoedsbeweging,door de aanranding veroorzaakt. En als ik dit zo beluister is hier sprake van, doch de rechter heeft in deze het laatste woord. In deze verharde wereld ben je uiteindelijk wel verplicht om je zelf te beschermen, omdat de criminelen ook geen respect hebben voor het individu.Iedereen heeft recht van leven, dus blijf ook van je naaste af.

Reageer
gravatar

Laat het juridische gedeelte nu maar aan juridisch geschoolde lieden over: eigen interpretatie en wensdenken gaan niet samen. Noodweerexces kan, maar er is geen sprake geweest van aanranding, voor zover wij weten – en wij weten niet veel omdat de onderzoeksgegevens nog niet openbaar zijn.

Iedereen heeft recht van leven zeg je, en toch zijn er twee naasten dood. Raar dat dat ineens wel mag dan.

gravatar

Grappig dat je over naasten praat.. Uit onderzoek is jaren geleden al gebleken dat criminaliteit genetische eigenschappen heeft, oftewel 1 persoon met crimineleaanlegl in een familie komt niet voor, heel veel wel. De naasten weten dus ook van het risico af en wat zoontje, broertje, neefje “lief” voor risico loopt..En maar klagen was het wel zelfverdediging. Gek he dat steeds meer mensen pvv gaan stemmen?

En recht op leven voor iedereen? Hmm dit soort criminelen (overvallers verkrachters etc) hebben die echt recht op leven.. Vraag me toch af waarom zowel de bijbel als de koran steld dat deze gestenigd ed behoren te worden..Overleef je nl nooit.
Kunnen we misschien weer galgen en schandpalen gaan gebruiken?

gravatar

Gvpoppelen, het is van tweeën één: ofwel je laat de rechter oordelen ofwel je neemt het recht in eigen hand. Aangezien je aan het parafraseren bent uit een wetboek vermoed ik dat je de rechter uitspraak zou willen laten doen maar aangezien je stelt dat je uiteindelijk verplicht bent jezelf te beschermen heb je duidelijk geen vertrouwen in de uitspraak van diezelfde rechter of je accepteert diens oordeel niet als het jou onwelgevallig is.

Ik vraag me overigens af of de criminelen werkelijk geen respect hebben voor het individu. In het geval van de zaak Deurne hadden ze in ieder geval geen respect voor andermans eigendom maar dat betekent niet automatisch disrespect voor de juwelier.

gravatar

hahahah, wat een kluns, de winkelier heeft goed gehandeld, moeten van zijn spullen afblijven, alleen jammer voor de nabestaanden, ik zou ook uit noodweer schieten

Reageer
gravatar

Nouja, in nabije toekomst zal kogelafketsende huidspray te koop zijn. Voor mensen met veel geld die in een dergelijke winkel willen opscheppen en uitdelen. Natuurlijk zullen er dan ook weer illegale overvallers dergelijke spray weten te bemachtigen. Dus electrocuteren is beter. Iets minder lawaai (geen schoten, alleen geschreeuw).

Weetje pepperspray kunde best zelf brouwen. Chloor met peper bvb. En dan in een watergun. Elk kind als potentiele overvaller. Dus beter ook een leeftijdscontrolehek bij die juwelierswinkel plaatsen denk ik dan bescheiden.

Ach dag met je juweliertje. Laten ze elkaar maar afknallen. Ik hou toch al niet van ringen en rommel. Alhoewel: laat de verzekering het maar uitzoeken.

Reageer
gravatar

Julius, op #18, lid 5 heb ik een dergelijke suggestie ook gedaan en niet voor niets gewezen op wat er mis kan gaan; lees dat stukje – voor je eigen bestwil en niets dan je eigen bestwil – nog even goed door.

Een bedrijfsongelukje komt altijd uit een hoek of richting die je niet verwacht had, echt.

gravatar

Weetje een auto-geweer of zelfs een speelgoedpistoolding gevuld met zoutzuur of gewoon chloor kan tegen je gebruikt worden. Vandaar mijn pleidooi voor fysieke vaardigheden.

Anyway, gezelluig weer. De winkeliers moeten niet te vrijblijvend gaan schieten. Bedoel het mot tog nie normal worre da unnu juuwelierrr unne machinegeweertje op de toonbank heeft staan.

Poten af van andermans spullen. Grofweg mee eens. Maar ga je dan ook belastinkbedienden neerschieten?

Reageer
gravatar

Kom op zeg: te belabberd om een busje pepperspray aan te schaffen? Te duur zeker en niet aftrekbaar? Het moet weer op een koopje dus.

Kijk, mij maakt het niet uit: mij zien ze na belazerd te zijn toch nooit meer in die winkels, maar als ze gaan schieten op elke potentiële klant, dan zal de omzet daar op den duur toch wel onder te lijden hebben, lijkt me.

gravatar

Ik vermoed dat dit ‘n 1 april grap is. Doch het geheel is te erg om er grappen over te maken. We worden zo langzamerhand strontziek van deze criminelen. Zou Wilders dus toch gelijk hebben?

Reageer
gravatar

Jaaaaaaa, daaaaar istie dan: de ‘te erg om grappen over te maken’.
Beetje laat, maar toch: hulde, hoe origineel zo lag te wachten!!

Nee Geert Wilders heeft nooit gelijk: die leeft in het andere universum van zijn paranoïde persoonlijkheid. Waar helemaal niemand is om hem tegen te spreken als hij leugens vertelt.

Wat is er trouwens met Henk gebeurd , Ingrid?

gravatar

Waar Henk is? Het zou mij niet verbazen als hij ook is afgesplitst uit het parallelle universum van Geert. Welkom terug Henk, in deze tijd-ruimte-parallel!

gravatar

Jeettje! Wéér zo’n glibber die om 22.35 Hombre op 21.47 opzijduwt, voordringt of weet ik hoe hij het flikt..
En nog met een onbegrijpelijke, vreemde moeilijke wantrouwende vraag aan niemand in het bijzonder gericht.
Rare jongens die PVVerts.

Henk zag ik net richting station lopen.. hij keek nogal sip, tegen levensmoe aan. Arme Henk.
Je zou er grappen over kunnen maken maar dat zou te erg zijn..

Toch blijf ik nog een beetje piekeren over dat: ‘deze’ criminelen.
Welke criminelen zouden op Ingrid en Rob’s goedkeuring kunnen rekenen blijf ik me steeds maar afvragen.

gravatar

Ja Annie, hoe het kan hé, met die volgorde? Alsof je in een winkel opzij wordt ge-elleboogd.

Ja, die Henk: zeker genoeg van echo zijn. Je bent 2 personen, Ingrid & Henk (of Rob), en als je schrijft gebruik je enkelvoud, “ik denk” in plaats van ‘wij denken”, dus één van die twee telt niet en kan zich overbodig gaan voelen en bij de NS vervoegen. Triest.

Is dit laagwaterspijkerzoekerij? Neuh, slordig denken uit zich in slordig formuleren. En dan nog discrimineren ook: er is één bekende gorilla die Bokito heet, dus alle gorilla’s heten nu Bokito. Vergelijk ‘Chinees eender’ en ‘alle Marokkanen het land uit’. De groep verantwoordelijk stellen voor de enkeling, tja.
En als je zoiets doet voor PVVerts mag dat ineens niet; ze wéten het dus wel. Je hebt gelijk: rare jongens (en meisjes).

gravatar

Tjesis, da’s even doorkauwen, zo’n elleboog in je bakkes. Er moet iets zijn wat Ingrid goed doet. Vermoedelijk heeft het te maken met voortrekken maar heeft ze een overbodige spatie geplaatst tussen de eerste twee lettergrepen, waarop de redacteur van dienst heeft gevraagd of Ingrid dat niet bij hem kon doen. Ik begrijp nu waarom Henk van het toneel is verdwenen. Zou Rob hier al van weten?

gravatar

Wat hiervan te denken..
Gisteren Nederland in Boekvorm besteld, en een headsetje.
Rare combi, weet ik maar doet er verder niet toe.

Net komt een Marokkaanse meneer in een oranje jasje een pakje brengen. Het headsetje! Fijn! Maar waar is het boek?

Volgens de pakbon komt het boek morgen, zou deze weliswaar vriendelijke, vrolijke maar overduidelijk werkeloze criminele pakjesbezorger hem een dagje zelf houden?
Een semi-diefstal?

Wee zijn gebeente als er morgen harissavlekken* op mijn boek zitten.
Levertijd 1 a 2 dagen, de rest: voor 23 uur besteld: de volgende dag geleverd.
Wollaaaa dit riekt naar misdaad!!

*Harissa: Noord-Afrikaanse smaakmaker met pit; pittige kruidenmix.

Reageer
gravatar

Wat vreemd Annie. Je zou toch eerder het boek verwachten dan het headsetje: daar kun je je telefoon nog nuttig mee versieren.

Of had je de bestseller “Hoe wordt ik een succesvolle overvaller in 11 makkelijke lessen?”(inc. instructiemateriaal) besteld? Dan begrijp ik het wel.

(ik gebruik Ras-el-Hanoet trouwens)

gravatar

Ja hè? Vreemde gang van zaken.. toch blij; het headsetje is eigenlijk om de buren niet te tergen als ik tot diep in de nacht knetterconcerten wil luisteren. Of gewoon iets leuks wil luisteren, het is hier gehorig.
Voordeel: ik hoor hen ook niet meer.
Een win-win situatie!

Het overvallen laat ik aan mijn zoon over, ik heb hem vaak genoeg meegenomen en hem alle kneepjes van het vak geleerd; bijscholen is zijn probleem… hoe hij het lesgeld betaald ook trouwens.

Maar hij wil niet deugen, heeft 2 baantjes.. ik schaam me dood!
Begin 20 en dan al… nou ja, als hij maar geen boekhouder word, ze schoppen hem.. o nee dat was Jimmy de Groot.

Ras-El-Hanoet, dat is over het algemeen beter van kwaliteit, kant en klaar gekocht zeker! Harissa is – mits zelfgemaakt ook prima binnen te houden. Anderzijds: smaken verschillen.

gravatar

duurt vast niet lang meer eer de regering accijns gaat leggen op wapenbezit, en de loodprijzen schieten omhoog.
koperdieven gaan nu al over op dakdekkers beroven.

gravatar

ik sprak van de week een paar marsmannetjes, zij hadden hetzelfde probleem in het verleden. het is er niet voor niets nu een dooie boel

gravatar

nu snap ik ook de reactie van Ivo Opstelten om medewerkers van Brinks te verbieden om wapens te dragen, die overvallers hebben het tegenwoordig al moeilijk genoeg.

gravatar

Moet in principe niets uitmaken, als zij hun handen maar thuis houden. het vervelende is dat deze hele groep Marokkanen er op worden aangezien omdat een bepaalde groep de boel tilt.

gravatar

Ze moeten allemaal gebrandmerkt worden zodat je ze ook direct kan herkennen. En bij twijfel of ze wel of niet
aan het werk zijn de keus op schieten de voorkeur geven.

Reageer
gravatar

Ik neem aan dat u het over de juweliers heeft. Doorgaans staan deze in een juwelierszaak en zijn ze aan het werk als de zaak open is. Brandmerken lijkt me dus niet echt noodzakelijk, en twijfel over werktijden is er ook niet echt. Ik snap dus niet helemaal waar u naartoe wilt.

gravatar

@hardelijn : Maar hoe onderscheid je de juwelier dan van de crimineel ? Hans Verbeek heeft wel degelijk een punt. Hoe weet je als rechtgeaarde overvaller nu of de persoon die een geweer op je richt een juwelier is of een andere overvaller die eerst was en gewoon volledig terecht zijn geweer op je richt omdat hij denkt dat je een medewerker bent van de juwelier die de overval probeert te verijdelen. Als alle juweliers zouden zijn gebrandmerkt is dit euvel in elke geval verholpen

gravatar

Hoorde ik staatssecretaris Teeven niet zeggen, dat excessieve noodweer nou eenmaal bij het beroepsrisico van juweliers hoort?

Reageer
gravatar

teeven heeft gezegd dat het gewond raken of in dit geval neergeschoten worden een beroepsrisico is van overvallers

gravatar

Zijn een stel snotapen vandaag de dag minder waard dan een paar armbanden, enkele ringetjes en een horloge?

Reageer
gravatar

hmm nee een mensenleven niet.. maar om nu een gewapende overvaller een mens te noemen. is meer een gevaarlijk hondsdol beest en die kan je beter afmaken voor hij andere besmet toch?

gravatar

De banken en wapenhandel hebben omzet, de overheid de BTW, de ziekenhuizen houden werk, alsmede het justitiele apparaat. Het is allemaal triest, maar het is allemaal begonnen bij het niet eerlijk delen. De mens lijdt…..iedere dode is er 1 teveel. In dit geval veel leed aan beide kanten. In elk geval was Hermes de GOD van de HANDEL EN DE DIEVEN.

Reageer
gravatar

Alle overvallers staken nu uit protest een week. Heb al geruchten gehoord dat sommigen er helemaal mee willen stoppen. Hoe moet dat nu?

gravatar

Eigen overvallers eerst.
Daar hebben ze van die blauwe enveloppen voor bedacht.
Pffffffffffff

gravatar

ik vind dat winkelier steeds meer hun eigen werk mogen verdedigen en recht in eigenhand moeten nemen misschien houden dan die overvallers ook eens op om te stelen van een andermans werk en gaan ZELF eens een baan zoeken !!!!!!!!!!!!!!

Reageer
gravatar

Ja, hm, misschien is bankier wel wat voor ze, of deurwaarder, of advocaat, of politicus, of winkelier ……

Maarre … niet van andermans werk stelen? Van wiens werk moeten ze dan stelen?
U maakt het wel wat onoverzichtelijk zo.

gravatar

Beste Corry, helaas is dit al langere tijd geen land meer van werken. Nederland heeft al vele jaren geleden en masse de graaicultuur omarmd. De bekende eeuwenoude groep van rechtse graaiers is “verrijkt” met een grote groep linkse graaiers.

Graaiers houden elkaar het hand boven het hoofd (om met de andere hand ongemerkt te kunnen graaien). U vecht een verloren strijd door zich achter de minderheid van niet-graaiers aan te sluiten (mocht u al de illusie koesteren dat juweliers tot deze groep behoren).

gravatar

Komt bij dat juweliers voornamelijk andermans werk verkopen: zelf maken ze niets.

Dus verkopen ze iets wat in feite niet van hen is, en omdat ze het verkopen geven ze aan dat ze het niet willen houden, dus ja, dit wordt een onontwarbare kluwen juridisch getrouwtrek, daar kun je als overvaller toch niet op wachten.

gravatar

brilliante satire heerlijk nu nog wachten op een stukje over serie verkrachters die klagen over het moeten gebruiken van condooms ivm soa ed

Reageer
gravatar

is dit een grap? fucking ezels wat jullie zijn. alle overvallers moeten kapot worden geschoten.

Reageer
gravatar

Daar is een wetswijzigingsvoorstel voor nodig dat, mits goed uitgewerkt, gaarne door dhr Teeven zal worden overgenomen.

Dus aan de slag nu: uw suggestie in de goede vorm gieten, wie weet.
Met dit voorbehoud natuurlijk: dat u zelf geen begunstigde bent: men sjoemelt al te veel in dit land.

gravatar

Waar moet dit eindigen? gewoon paspoort inleveren en ga je werk maar in eigen land uitvoeren. Ik ben benieuwd of je daar ook zo’n hoffelijke behandeling krijgt zoals hier.

Reageer
gravatar

Ja, je kunt het ook zeggen zoals de man bij Pauw en Witteman op j.l. maandag. “Er is dadelijk alleen nog maar het overvallen van geldtransporten interessant.” Wij moeten switchen”. Het enige wat nog ontbreekt is dat ze van de overheid geld krijgen om om te kunnen scholen.Hoe ver moet ons moreel nog zakken? Wanneer staat het gewone volk nog op? Niemand die zich realiseert dat de meeste juweliers zich niet meer kunnen verzekeren en als het al gaat is het onbetaalbaar. Maar daar hoor je niemand over. Ik wil geen medelijden voor juweliers en aanverwante maar verwacht zeker geen medelijden met een stelletje mensen die hier komen en denken dat dit een land is waar struikrovers vrij kunnen doen en laten wat zij willen. Eindelijk heeft eens iemand de tanden laten zien en iedereen weet wel iets dat lijdt tot medelijden en begrip. Of die mensen nu een wapenvergunning hadden of niet, in ieder geval hebben ze mijn zegen. Ik zeg maar zo: “Hand om hand, tand om tand”. Zo staat het in de bijbel Gij Christenen in Nederland.

Reageer
gravatar

Struikrover. Struikroven. Dat zijn toch technieken van lang vervlogen tijden. Wel mooi dat huidige overvallers zich niet beperken tot al dat nieuwerwetse gedoe.

Wel logisch dat ze zijn neergeschoten, er zit nog nauwelijks een blad aan de gemiddelde heester. Dit soort technieken vraagt om een solide kennis van de fauna. Wordt vaak onderschat.

gravatar

Sjaak, het is me toch een mooi verhaal wat u me daar vertelt. Ik heb het nu echt toch al bijna anderhalf keer gelezen. Ik moet zeggen, ik vermaak me gristelijk.

“Wanneer staat het gewone volk nog op?” Goede vraag. Ik denk rond een uur of zeven, maar met al dat ge-thuiswerk en die flexibele werktijden ben ik daar niet meer zo zeker van.

gravatar

Gewoon met je poten van een ander zijn eigendommen afblijven, dan heeft niemand wat te vrezen.

Reageer
gravatar

Tja, het is een aanname.

gravatar

Niet alleen op 1 april Pete. Het hele jaar. Sommige mensen denken dat het niks kost om overvaller te zijn, dat het een hobby is. Maar wat denk je dat een beetje goed mes kost? En als je als overvaller in je voet geschoten wordt (los van het feit of een winkelier het doet, of de overvaller doet het zelf) dan zijn er nul komma nul ziektedagen om op te nemen. Zulke jongens strompelen met een zware verkoudheid, hoestend en snuitend door de winkelstraten omdat ze het zich simpelweg niet kunnen veroorloven om in bed te blijven.

gravatar

so what. Dat ze doen wat ieder rechtgeaard mens doet. Gaan werken voor hun geld en niet hardwerkende mensen van het hunne beroven. Weg met al dat tuig

gravatar

Inderdaad is dat een maatschappelijk risico wat wij niet moeten willen nemen en lopen, Dick: stel je voor dat zo’n snipverkouden hompelaar een volle winkel binnenkomt om aan zijn verplichtingen te voldoen: sta je daar als onschuldige klant en loop je een halve longontsteking op.

Daar bedank ik toch feestelijk voor.

gravatar

Hela, hoe komt dat sukkeltje van 16.07 er nu ineens tussen? Zeker weer zo’n blank voordringertje waar we in de winkels last van hebben?

En dan zegt die lapzwans ook nog dat je niet-hardwerkende mensen wél van hun held mag beroven: jakkes, wat een niveau.

gravatar

Ik draag al geruime tijd een wapen op zak. Als ik een overvaller zie schiet ik hem in zijn been/kont en maak mij uit de voeten. Mocht zijn hoofd raken, sorry hoor. Risico van het vak.

Reageer
gravatar

Hm, beetje laf om dan weg te rennen. U weet dus dat u iets doet wat niet mag, Aziz heeft dus helemaal gelijk.
Maar weet u, ik denk dat u eerder het risico van het vak van amateur schietheld loopt uw eigen voet te raken.

gravatar

Beste Aziz,

zo brengt ieder beroep risco’s met zich mee. kill met een overvaller afrekenen ben ik niet voor. Eigen rechtertje spelen nee… Maar het is toch te gek voor worden dat er in Nederland zometeen een crimineel meer rechten krijgt dan een winkelier…..

Lijkt wel zo een Volkert vd G. verhaal, die krijgt nu de rest van zijn leven beveiliging en een leuk villa in duistland in de bossen. het zet je dan toch aan het denken…. dat een mistap begaan een opstap wordt….

dank u voor het veranderen van de maatschappij….

Reageer
gravatar

Beste Ingmar,

Weet je dat je nu aan uitlokking doet? Je moedigt anderen aan om iemand -bij voorkeur een in jouw ogen foute politicus- te vermoorden opdat je na een betaalde rustkuur een mooie villa ongestoord kan bewonen.

Wie wil dat nu niet?

gravatar

wha wha haha, Ik zou zeggen, meldt je allemaal voor altijd ziek overvallers, Dan ziekt het vanzelf uit……en kom je je toch bij mij melden, dan krijg je een Deurne’s koekje

Reageer
gravatar

wie heeft dit stuk geschreven “overvallers nemen steeds vaker vuurwapens mee naar hun WERK” hou is op je kunt dit toch geen werk noemen het is gewoon stelen van mensen die wel werken.Het is te gek voor woorden dat een winkelier zich zomaar moet laten bestellen door iemand die dan ineens een moelijke jeugd heeft gehad of schulden heeft nou welkom bij het merendeel van nederland.Er moeten in nederland gewoon drastisch dingen veranderen hogere straffen weg met de taak straffen.De winkeliers zijn vogelvrij en de daders worden aan alle kanten beschermd en geholpen

Reageer
gravatar

Hoi Maria. Het is ook te gek dat een winkelier zich moet laten bestellen. Welke winkelier doet dat nou nog? O ja, handige tip: bekijk ook eens de andere nieuwsberichten en zoek het woord ‘satire’ eens op in de Dikke Van Dale. Fijn dagje hè!

gravatar

Wie dit stuk geschreven heeft staat er gewoon boven, Maria. Heb je het stuk wel echt gelezen?

gravatar

En terecht, het werk wordt steeds risicovoller, de uren zijn altijd onregelmatig en dan moet je de buit ook nog zien te slijten. Ik hoor dat menig overvaller een overstap doet naar de NS om daar als conducteur te gaan werken omdat het minder risicovol is..

gravatar

De emoties lopen hoog op, voor- en tegenstanders van de doodstraf voor overvallers graven zich diep in, in hun eigen gelijk. Ondertussen is het een onomkeerbare realiteit dat we in dit kleine landje het toch op de een of andere manier met elkaar zullen moeten vinden, liefst nog binnen één generatie, willen we nog vóór het Grote Gat in der Ozonlaag enige tijd vreedzaam coëxisteren zonder toenemende polarisatie en een (koude?) (burger)oorlog. Deze ideologische crisis toont ook duidelijk de tegengestelde belangen en de ideologische tweedracht tussen politiek en electoraat; lang niet alle hardwerkende en principieel belastingontwijkende Nederlanders deugen en helaas zijn ook nog niet alle Marokkanen van de gëemancipeerde knuffelvariant zoals Den Haag ons wil doen geloven via `token` Marokkanen als Ali B. en Ahmed Aboutaleb.

gravatar

En we vergeten bijna dat het allemaal begon met Zwarte Piet! Met zijn roe!

Reageer
gravatar

OOk in ben een keer overvallen door drie gemaskerde mannen met een pistool, Ik zou nooit een pistool of revolver gehad willen hebben ten eerst, opdat moment kunnen er andere klanten de winkel binnenkomen ten tweede een van de overvallers was een jongen van twintig , die net vader was geworden,Wat kan een klein babytje er aan doe, ze hebben de straf uitgezeten, maar omzelf met pistolen rond te gaan schieten , kan niet, mag niet en geeft alleen maar meer ellende, en wat betreft, dat het weer toevallig marokaanse jongeren zijn, zou ik eens goed advies aan de regering willen geven, geef die jongens een goede baan en toekomst, en stop met discrimeneren. dus minder minder pisolen, door winkeliers.

Reageer
gravatar

Mevr. van het Hullenaar, gisteren las ik uw reactie maar had niets toe te voegen aan de reactie van heer Jeettje.

Nu eens kijken hoeveel blijken van medeleven u heeft ontvangen afgelopen anderhalve dag van iedereen die u aan een wapen zou willen helpen, dat zou een recordbreker moeten zijn dacht ik.

Geeneen… o ironie… de enige reactie van iemand – u dus – die recht van spreken heeft. Laat blijken over emphatie, een groot hart en veel gezond verstand te beschikken.

Kennelijk niet interessant voor de handenhakkers.. als uw verhaal in de Telegraavv had gestaan (ze zouden wel na de eerste komma gedacht hebben: ‘zo hebben we wel genoeg tekst Jan’ ben ik bang) had u honderden blijken van medeleven gehad…

Vreemd dat mensen u geen hart onder de riem steken; omdat u de overvallers door de rechter hebt laten straffen zo te lezen en niet laten lynchen?

Zo begaan zijn ze dus met niet-schietende slachtoffers.. triest..
Voor wat het waard is: RESPECT!!
Ook ik meen dat, uit de grond van mijn hart.

Soms hoop ik heel erg dat karma toch wel degelijk bestaat, nu bijvoorbeeld.

gravatar

Nou Annie, waarom ik hier niet op gereageerd heb is dat ik me daar niet bevoegd voor voelde. Mevrouw van het Hullenaar is zo groot dat ik nooit op haar niveau een reactie zou kunnen geven. Jeetje vond inderdaad wel de goede woorden. Ik was zeker getroffen door het verhaal. Zo had ik het de afgelopen dagen nog niet gehoord of gelezen.
Ik ga mevrouw niet heilig verklaren, dat moet later maar eens gebeuren, maar ik neem zeker mijn petje (symbolisch dan hé, want ik heb helemaal geen pet) voor haar af.

gravatar

Hahaha tuurlijk Aziz.. Dan zijn de overvallers dus omgekomen door n bedrijfsongeval.. Ga toch n echt vak leren en blijf van andermans spullen af. Walgelijk hoe daders hier t hand boven het hoofd wordt gehouden.

Reageer
gravatar

Pardon…. sinds wanneer is overvaller een baan?? Nog nooit een vacature gezien met ‘Overvaller voor 40 uur per week’ …. of geloof je soms ook in sprookjes?

Reageer
gravatar

Oh ik heb anders nog wel een vacature open staan hoor, Joyce. Wij werken alleen niet met advertenties in de krant. Meer via mond op mond reclame en zo. Maar de sollicitatie procedure is niet mals, kan ik je vertellen.

Als je serieus belangstelling hebt, laat het me weten.

gravatar

Joyce, de open sollicitaties zijn ruimschoots toereikend om ontstane vacatures, zoals in Deurne, direct te vullen.
Adverteren is dus onnodig en zou zonde van het geld zijn.

Willem H., volgens de strenge, maar overspannen Juf is het mond-op-mond-beademing en mond-tot-mond-reclame.

gravatar

ik zelf heeft nu een automatiche geweer gekocht ,want ze komen nooit alleen.En leeg is leeg kan niet genoeg zijn voor die lui.

Reageer
gravatar

Zozo, een automatisch geweer? Dus je hoeft zelf niets meer te doen?
Wat ze tegenwoordig toch al niet uitvinden.

En wat zei de politie toen je je vergunning ging aanvragen?
Wel eerst goed de handleiding lezen, meneer?

gravatar

Een leeg automatische geweer. Je gunt die lui inderdaad niet veel, zelf.

En je hebt gelijk, ze komen zelden alleen. Dat heeft te maken met buit, rugklachten, en de arbo die ze op hun nek zit. Waar ze vervolgens nog meer rugklachten van krijgen. Al met al erg complex.

gravatar

Gewoon recht op zelfverdediging. Vrij wapenbezit lijkt me onwenselijk, je moet er immers mee kunnen omgaan. Beste oplossing lijkt het meer vechtsport te leren. Aan kinderen al. Tegen pedofielen. Er kan misbruik van gemaakt worden. Namelijk als een troep kinderen gezamenlijk die saaie geschiedenisdocent ‘corrigeert’. Dus begeleiding is nodig, noem het opvoeding.

Overvallen als vak definieren schept eigen problemen. Iets met belastink…

Reageer
gravatar

Ik begrijp die overdreven reacties niet. Wij hebben toch net zo goed recht op bescherming tegen de rechtsstaat? Als iemand trouwens interesse heeft in dat klokkie van Aziz, laat t effe weten. Hartstikke mooi dingetje hoor. Werkt nog prima.

Reageer
gravatar

Het moet toch niet gekker!! Dit is de omgekeerde wereld!! GEWOON MET JE TENGELS VAN ANDERMANS SPULLEN AFBLIJVEN!!!!!! Alsof je trots moet zijn dat je ‘beroep’ overvaller is! Je bezorgd je slachtoffers een jarenlang trauma!!!

Reageer
gravatar

Het hebben van spullen zien rechters doorgaans als de ultieme vorm van uitlokking.

gravatar

Ximaar, jij als jurist, wat dacht je van het gebruik van al die hoofdletters? Daar prikt iedere rechter toch dwars doorheen?

gravatar

Ze moeten met hun “poten” van jouw spullen afblijven!!!!
Het is toch niet te geloven dat de overvaller slachtoffer gaat spelen!!
Ik zou precies hetzelfde doen als mevrouw de juwelier!!!!

Reageer
gravatar

Altijd Wilde ik een schriftelijke misdadigers opleiding volgen. Nu deze activieteit in krieses verkeert zal ik helaas wel in de juwelen branche teregt komen. Jan B.

Reageer
gravatar

“Het geweld tegenover nietsvermoedende overvallers”
en terecht, aanpakken die lui.

zodra er een winkelier het met de dood moet bekopen zijn er ook geen demonstraties.

overvallers willen schijnbaar niet luisteren, want er worden nog steeds overvallen gepleegd….dus dan maar voelen!!

Het zijn wel andermans spullen waar je aankomt….weet je wat dat betekend? dat dat NIET VAN JOU IS!

Reageer
gravatar

Graag wil ik toch proberen hier een beetje druk van de ketel halen. Ik merk uit veel reacties frustratie vanuit beide kanten. Daarom heb ik besloten om bij genoeg animo een cursus “sociaal overvallen” opzetten. Daarnaast zou ik voor ondernemers de cursus “Sociaal laten overvallen doe je zo” willen geven. Uiteraard zijn alle bevolkingsgroepen welkom. Geel/groen/blauw/zwart of welke kleur ook. Wel vragen wij gezien de lessen een redelijke kennis van de Nederlandse taal. Handen omhoog, waar is de koffie, dank je wel, alstublieft, zijn de belangrijkste. Eventuele grotere woordenschat is een pre maar geen noodzaak.

Wilt u zich aanmelden als overvaller of ondernemer dan kunt u zich ten alle tijde middels reactie aanmelden. Het lesgeld zal trouwens niet aanwezig zijn in de leslokalen. Maar dient voor aanvang overgemaakt over persoonlijk gestort te worden bij de bank. Dit om eventuele prikkelingen te vermijden bij cursisten.

Tevens wil ons bedrijf graag melden dat vanaf heden wij onze diensten ook ter beschikking stellen voor eventuele persoonlijke begeleiding bij overvallen. Wij zullen namens u de ondernemer op de hoogte brengen zodat deze vast de koffie kan klaarzetten en uiteraard kassa kan legen. En u als overvaller van dienst zijn door u een zo soepel mogelijke overval te garanderen. Mocht er echter toch een escalatie van geweld plaatsvinden zijn wij niet aansprakelijk maar dient u alsnog de factuur te betalen. Zo niet zullen wij toekomstige studenten bij u stage laten lopen.

Reageer
gravatar

eh het geweld tegenover nietsvermoedende overvallers loopt de spuigaten uit?????? what the hell???? Volgens mij heb je gewoon je handen van andermans spullen af te houden. Als je besluit een overval te plegen en je vervolgens zelf in de loop van een pistool of tegen een stuk hout aan loopt dan is dat beroepsrisico. Volgens mij kan het nog veel beter. Denk dat het eindelijk eens een duidelijk signaal is. Wil je een overval plegen dan vind ik moet je ook niet janken als er opeens een slachtoffer je met gelijke munt terugbetaald. Doe ff normaal zeg. Zulk tuig moet je verplicht de knieschijven kapot slaan. Wat een idiote redenering. Overvallers hebben het aan zichzelf te danken als ze letsel oplopen. Als een winkelier levenslang getekend is dan is het een 1 minuut nieuws maar oh oh als je een overvaller neerschiet . Nee dan ben je als slachtoffer opeens dader. Poten af van ondernemers en beste ondernemers in vervolg mocht u al een wapen hebben dan alsjeblieft op de knieschijven en mocht het mogelijk zijn alstublieft geef de geschrokken overvaller een bak koffie. Want dit hadden ze niet verwacht. We moeten met zijn allen wel zorgen dat overvallers normaal het werk kunnen doen hoor. Mocht je je als overvaller of familie van een overvaller gekwetst voelen doordat slachtoffers terug slaan dan bij deze sorry. Het is van de gekke dat je tegenwoordig niet eens meer een ondernemer kan bedreigen om zijn zuurverdiende geld en spullen afhandig te maken. Namens de Nederlandse ondernemers dus sorry voor de ontstane situatie. De volgende keer zullen we lager richten en of meppen. Echt wat een compleet gestoorde beredenering. Daders kiezen zelf voor een overval hoor. En als dat je kind,man,vriend,broer of wat dan ook is dan moet je eerder denken waarom heeft die zoiets idioots gedaan. En niet ja maar hallo ze schoten hem/haar/hen maarzo neer zonder pardon terwijl ze alleen maar een overval wilden plegen.

Reageer
gravatar

Ach nee; nog een liefhebber voor de invoering van Sharia wetgeving -of het strikt handhaven van het joodsgristelijke oog om oog, tand om tand.
En hij/zij is de enige niet.

Ik snap die Wilders niet: we hebben die tsunami van boze baardmannen helemaal niet nodig om vroeg middeleeuwse volksvermaken als lijfstraffen, wurging en ophanging te herinvoeren ……..

gravatar

” zulk tuig moet je verplicht de knieschijven kapot slaan ”

Wie moet je hiertoe verplichten is de vraag. Daar ga je aan voorbij. Ik stel voor dat de dorpsoudsten dit op zich nemen.

gravatar

Jaja en verkrachters maken zich in toenemende mate zorgen over het stijgend aantal geslachtsziektes.

Reageer
gravatar

Een beetje oplettend beveiligingsbedrijf springt in dit gat. Zorg voor extra beveiliging voor overvallers, hetzij door extra surveillance in buurten waar de overvallers hun werk doen, hetzij het vergezellen van de overvallers om ze te beschermen tijdens hun werk.

En preventief is er ook een boel te doen. Controleer winkeliers op wapenbezit en test ze op zelfbeheersing. En politiek Den Haag kan meewerken door regels uit te vaardigen die er voor moeten zorgen dat de toegang tot een winkel voor bepaalde tijdstippen gewaarborgd blijft. Als je alleen al ziet wat overvallers soms al moeten doen om uberhaupt een winkel in te komen, dat is gewoonweg belachelijk. Zo komen ze al helemaal over de rooie zo’n winkel in. Vindt je het gek?

Reageer
gravatar

Wat is dat voor een domme gek, moet je van andermans spullen afblijven groot gelijk hebben ze de winkeliers overval zie als werk Hoe gek kunbje zijn, ik zou hetzelfde doen afknellen die hap zeg ik.

Reageer
gravatar

Namens de Bond van (Gewapend) Verzetplegers bij Overvallen, Berovingen en ander tegen Personen gericht Geweld wil ik hier, als vanwege de belangen van onze leden -en wellicht ten overvloede-, kenbaar maken dat wij ons niet kunnen vinden in de recent door de heer G. Wilders ontketende (minder, minder, minder) hetze tegen medelanders met (ook) een Marokkaans paspoort. Immers, mocht ingevolge de door dhr. Wilders gepropageerde uittocht van gedubbelpaspoorte/ ontdubbelpaspoorte landgenoten van Noord-Afrikaanse origine, deze bevolkingsgroep hier ten lande in omvang merkbaar afnemen, dan vrezen onze leden binnenkort niets meer te doen te hebben.
Vanuit instandhoudingsoverwegingen scanderen wij derhalve Meer, meer, meer!

Reageer
gravatar

Die hele rel over Deurne is door de Telegraaf gehypet. Die rechts-fascistische krant verdraait iedere gebeurtenis met als enige doel de schaapachtige kleinburgerlijke middenstander een permanent angstgevoel aan te praten. Doel: meer stemmen voor de Law&Order fetisjisten van de VVD en PleeVV.

Gelukkig is er nog de onafhankelijke journalistiek van De Speld om het échte leed achter het nieuws zichtbaar te maken! Hulde!

Reageer
gravatar

Daar heb je een goed punt, beste S.A.P.,

Men weet niet eens waar Deurne ligt, en bij de zoektocht op de kaart worden de Zeeuwse eilanden aandachtig bekeken. Toegegeven, het valt ook niet mee om met een Amsterdamse bril op buiten de eigen landsgrenzen te kijken. Maar toch, en uitermate vreemd ook!

Vooral omdat er in de zaterdageditie van ze de advertentiepagina’s voornamelijk gevuld worden met annonces een auto aan te schaffen uit Oost-Brabant.

Inderdaad, De Speld: Het enige medium dat wars is van chocoladeletters, op een enkele reagant na, dat wel.

gravatar

Waar ik als vrouwelijke gewapende overvaller vooral last van heb is het nog altijd bestaande inkomensverschil met mijn mannelijke collega’s. Heeft te maken met een stukje bescheidenheid, zegt mijn loopbaanbegeleidingscoach. Ik moet meer durven te vragen, anders loop ik vroeg of laat vast in mijn carriere.

Reageer
gravatar

Dit is gewoon DE nieuwe tragedie van onze tijd. Heb je net de kredietcrisis achter de rug en wil je netjes aan een carrière als overvaller beginnen, krijg je met dit soort praktijken te maken. Nee als je niet eens fatsoenlijk meer een overval kan plegen, dan kunnen we net zo goed allemaal juwelier worden. Jammer dat we zo ver hebben moeten zinken.

Reageer
gravatar

Dus de NOODKLOK is ook weg? Ik dacht al dat het aan mijn oren lag. Geen wonder dat de politie aan de grens zo scherp staat. Vriendelijk genoeg daar niet van. Ze bekijken je kop en je papieren.

In België worden er veel resultaten bereikt met het AFPAKKEN van zakdoeken van nietsvermoedende gangsters. Vanwege de snot die er in hun tesneusdoek hangt zouden ze weten ze over wie het gaat. Als ze er goesting voor hebben tenminste.

Hoe meer volk hoe meer leute. Een j zijn zak zit nooit vol genoeg. Bekijk Auschwitz. Dat doe je niet voor niks.

Zowat ALLE ‘vooraanstaande’ kranten publiceerden ‘de kop van Mohammed’. Pak nou die Deen Raskutten. Dat hoeft in Brussel niet rond te hangen. Mensen hebben soms rare gewoontes. Ga ze uitlachen.

In Duitsland lopen geen Marokkanen rond. Too risky. Als je gewoon op de tram een Duits zijn portefeuile gaat proberen af te gaan pakken? Try it!

De Lage Landen kunnen wel tegen een stoot. In Antwerpen zijn sommige Marokkanen zoo fier over wat ze doen. ‘Ik heb vannacht aan dit taartje gewerkt, heb het zelf klaargemaakt’

Oh Zondereigen dorp van Niemendal. Alle mensen die er wonen zijn een grensgeval. Sommige mensen zijn ERG blij met een halve varkenskop.

Reageer
gravatar

Hahahaha. Een carierreswich dat is een fijne ontwikkeling toch. Dan gaan we de goede kant op. Misschien chauffeur van een geldwagen of zo of beveiliger. Hahahaha

Reageer
gravatar

Nee, Kist. Van Fred Hache mag de chauffeur en bijrijder zich niet verdedigen met een blaffer. Ja een hond misschien, maar de echte zware jongens komen overal mee weg, want de politie mag blijkbaar uit vrees voor Uzi’s en gijzelingsgevaar bij een overval niet eens de plaats delict binnengaan. Dus een carriereswich voor criminele kutMarokkaantjes naar Brink vinden ze vast niet leutig.

gravatar

Politie en beveiligers balen ook enorm van die vrouw in Deurne. Als iedereen zelf gaat schieten blijft er voor ons geen werk meer over aldus de woorvoerders.

Reageer
gravatar

Misschien moeten die arme overvallers eens bij de Koning langsgaan voor de Kroonjuwelen. Als je tegen een Oranje boe zegt laat ie zijn broek al zakken of neemt de benen naar Engeland. Kat in het bakkie zou ik denken.

Reageer
gravatar

Hoe overtuigend de statistieken en de actualiteit misschien ook zijn; het was mij een lief ding waard geweest als in plaats van Aziz el H. Gerrit de R.was gebruikt.

Reageer
gravatar

Het doet me een beetje denken aan een voorval niet lang geleden. Een jongeman met een exotisch kleurtje kwam, zwaaiend met een stuk hout de juwelier binnen waar ik net mijn nieuwe Rolex stond af te rekenen. De verkoper graaide vanachter de toonbank een afgezaagde gauge 10 tevoorschijn en schoot de stakker dwars door zijn flikker. Later bleek dat deze illegale asielzoeker alleen maar heel nodig moest plassen en dat een paar korpsstudenten eerder op de middag deze arme ziel voor de grap hadden wijsgemaakt dat hier te lande zwaaien met stompe voorwerpen de manier is om aan te geven dat men van de sanitaire voorzieningen gebruik wenst te maken. Hij zal zich niet gerealiseerd hebben dat een juwelier niet de aangewezen plek is om de hoge nood te lenigen…

Reageer
gravatar

Als je illegaal bent dan zit je al fout! Net als illegaal vuurwerk, daar ga je ook niet mee staan zwaaien. Ik zou wat Diamant en Robijn kopen met de laagste prijsgarantie (scheelt tonnen!) en dat blok hout mooi voor de deur laten.

gravatar

Tja beste meneer Anti-Antiliaan,

het grappige was dat ik wat betreft het kopen van edelstenen er dus niet meer aan toegekomen ben. Het bleek dat de aan flarden geschoten jongeman nog wat bloedstenen in de aanbieding had. Had’ie nog over van de prijs die hij de mensensmokkelaars moest betalen…

gravatar

Daarbij valt me op dat uw achternaam opvallend goed bij uw voornaam past. De dubbele ontkenning doet recht aan het feit dat u uw primaire transport door het oerwoud op waarde weet te schatten…

gravatar

Was dat niet mijn punt? En ach, als de winkeleigenaar met takken had teruggezwaaid naar de beste kerel had de brandweer moeten uitrukken om de urine weg te pompen… Nu had men alleen een emmertje chloor nodig…

gravatar

Opruimen dat boeven tuig ga iemands duur verdienden spullen niet weg halen en de politie doet al zo weinig dus je moet tegen woordig je eigen zaaken regelen

Reageer
gravatar

Beste lezers en lezeressen,

De familie Paulussen heeft in het afgelopen weekeinde tijdens een genoeglijk bedoeld samenzijn met de warme en de koude kant over haar toekomst unaniem besloten om, nu gebleken is dat de klimaatproblemen groter blijken te zijn dan ooit, het nationalisme en de xenofobie in ons land en in Europa nog nooit zo massaal zijn geweest, dodelijke haat bezit heeft genomen van internet, onfatsoen de norm schijnt te zijn en De Juf nog steeds overspannen is door de vele spelfouten en onleesbare reacties, gemeend om de e-zine De Speld – die met ironie de problemen alleen maar vergroot – vanaf morgen voorgoed vaarwel te zeggen, nadat tante Paulien vanaf het podium riep: “Willen jullie meer spelden?”, en de feestzaal tientallen malen galmend antwoordde: “Minder, minder. minder…”

Maar eerlijk gezegd ben ik zelf gelukkig, dat we van die lui af zijn.

De Hoofdreacteur,

De laatste regel is niet namens de Reactieraad; die bestaat volledig uit Paulussentjes.

Reageer
gravatar

Ja, helemaal gelijk. Je mag toch best wat lenen uit de winkel en als ze zich verzetten …gun een ander ook eens wat. Droge boterham.

Reageer
gravatar

Geeft niks, beter buikpijn van het lachen dan van de stress die aan een gewapende overval vooraf gaat!

Kan tenslotte soms heel vervelend, zelfs dodelijk uitpakken; lees de krant maar eens!
Dus die stress snap ik wel.. voorpret is er tegenwoordig niet meer bij.

Hebben die winkeliers geen last van, voor hun is het ‘voorbij voor ze bevatten wat er nou precies gebeurde’.

Tenminste, dat zeggen ze vaak vlak na een overval, na verloop van een paar dagen worden de verhalen steeds langer en spannender.

gravatar

Tssss….straks worden vuurwapens nog verboden, waar moet het heen met dit land……..

Reageer
gravatar

Aziz heeft natuurlijk volkomen gelijk, mijn zoon steelt alleen lunchgeld nog van de andere brugklassers en hij vroeg me laatst ook al om een pipa, omdat sommige van die onbeschofte studente tegenstribbelden en terug vochten! Ik vond hem daar nog wat te jong voor dus gaf hem een luchtdruk pistool, maar zelfs in deze prille fase van zijn carriere heeft hij het nu al lastig.

Reageer
gravatar

Het gezeur om een geschenkverpakking met lintje en een sticker voor de gestolen goederen gaat de winkeliers zo langzamerhand toch wel ernstig de keel uithangen. Dat je dan eens iemand op een blauwe boon trakteert ter afschrikking, dat vind ik geen wonder.

Reageer
gravatar

Ja, een uitrijbon voor de vluchtauto eisen omdat ze te lui zijn om naar de parkeermeter te lopen. Hebben ze thuis geen opvoeding genoten? Maar dat mag je dan zeker weer niet zeggen.

gravatar

Tarzan, van mij mag je alles zeggen. Tril me ondertussen nog even naar een hoogtepuntje, wil je ?

gravatar

Zijn vrouwen die een groeibriljantje begeren dezelfde vrouwen die gras eten? En daardoor proberen een hbo-opleiding afgerond te hebben? Mag ik buurvrouwen die ongenood in mijn tuin grazen afschieten?

gravatar

Hulde voor deze heldere kijk op de realiteit. Ik kan al bijna niet wachten op de broodnodige wetsvoorstellen die nodig zijn om deze zaken te verbeteren. Ik moet tenslotte toch ergens mijn AOW-gat mee dichten, maar dat moet wel veilig kunnen.. .

Reageer
gravatar

Ik zie het al voor mij. Jeetje stapt de juwelier binnen met een plastic ringetje en verlaat de juwelier met een stapel bankbiljetten! Dat is geen overval maar nou ja he

gravatar

Nou ja he wat?

Ingrid, het groeibriljantje bleek die briljantino van een juwelier zelf te zijn. Moeder Jeettje is vakkundig door het gespuis bij de neus genomen, welk een schande, bah!

@ Beste Jeettje, ik kon het niet laten; m’n rechtvaardigheidsgevoel begon op te spelen. Indien je de zaak verder wenst af te serveren, zal ik je daarbij niet in de weg staan.

Met een groet, Trendvolger.

gravatar

Ach Trendvolger, dat begreep Ingrid ook wel, maar ze had een lollig visioen en ik moet zeggen … ik kan het volgen en zie het beeld al voor me, inderdaad om te glimlachen.

Die juweliers pak ik gewoon op eigen wijze terug: ik koop nooit meer wat van ze, die blingbling mogen ze houden tot het gaat roesten, HA!

Happy 1st of April, folks
(dat daar nog geen wenskaartjes van zijn – gat in de markt)

gravatar

Ik zou lid worden van de Bond voor overvallers en criminelen. Gewapend naar het werk? Beroepsgroep? Ziekteverzuim? Absurd, dadelijk krijgen die idiote overvallers en criminelen ook nog rechten. Een niets vermoedende winkelier/pompbediende enz. vraagt toch niet om overvallen te worden! Wie klaagt er nu eigenlijk?

Reageer
gravatar

Zie 62A..

En ja wie klaagt er nu eigenlijk? Wel lid willen worden van de Bond, tegelijkertijd wilt u de beroepscriminelen hun rechten ontnemen…

Schiet mij maar lek! (bij wijze van spreken dan hè?)

Eerst maar eens bedenken aan wiens kant je staat. Wat een pompbediende hiermee te maken heeft is me echt een raadsel eerlijk gezegd maar ik heb geen auto.
Ik ben vóór pompbediendes maar tegen oliemaatschappijen, juweliers vertrouw ik niet meer sinds Siebel.

Nee, makkelijk is het zeker niet.

gravatar

Jahaha, ik herken dat, van die juweliers. Mijn moeder had zich in een bui van zwakte ooit een ring met ‘groeibriljant’ aan laten praten.
Nu, het enige wat groeide was de geldbuidel van de juwelier: toen ik de ring erfde en hem wilde inruilen, was het kreng ineens niks meer waard: te klein, oude zetting, te weinig karaat, niet meer in de mode, goh, wat jammer nou; de goudprijs is net gezakt en meer van dat soort smoezen. Ik kon die figuur wel schieten. Het verkoopverhaal was ineens 180 graden gedraaid.
Maar ja; dan had ik helemaal niks gehad, dus toch maar het geboden bedrag gepakt – minder dan de aankoopwaarde.

gravatar

Helaas, morgen is het 32 maart. Onthoud dat wanneer Jupiter in het zevende huis staat je je niet moet vergissen in de datum. Gewoon een optelsom, 1 onthouden.

gravatar

Een soort van ONV ( Otto Normal Verbraucher ) die onder gebruikmaking van een geladen vuurwapen een korting van honderd procent opeist ?

gravatar

Het grappige is beste Ab Normaal dat het de rijkste familie van ons land is, momenteel voorgezeten door Willem de vierde, die al sinds de tijd van Koning Willem 1 de Graaier, bij de meeste leveranciers een 100% rabat heeft losgepeuterd. Kwam geen vuurwapen aan te pas, alleen de afkoopsom onder het mom van het predikaat “hofleverancier” . Maar rekeningen betalen, ho maar. En wel graag stipt op tijd bezorgen en netjes ingepakt graag.
Kan Aziz kon een voorbeeld aan nemen.

gravatar

nou nee hoor ,helemaal niet gek,alles wat in het nieuws komt qwa overvallen ,berovingen ,ontvoeringen enz een op de tien is buitenlander (Marokaan ) die dat flikken,mensen van onze kant durven niet in opstand te komen en menigeen durft de onderwerpen niet uit te spreken waar ze mee zitten en aan denken
Wilders is onze man

gravatar

Het zijn allen Nederlanders, behalve Wilders zelf: die is Indonees. Doet erg zijn best met een Lijmburchs accent om dat te verhullen.

Rekenen is jouw sterkste kant ook niet, hè? 1 op de 10 betekent keihard dat van die 10 er 9 criminele kaaskoppen zijn: maar dat vind jij niet erg?

gravatar

Ach Jeettje, nou zegt M. het goed, of ongeveer, 90% van de gedetineerden een Hollandies paspoort zou best kunnen kloppen.
Blijft er 10% met een buitenlands paspoort over; dat kan best..

Ben ik nou, als nazaat van een heuse Franse Hugenoot enerzijds en anderzijds afkomstig uit het hoge noorden nou eigenlijk allochtoon of autochtoon?

Pa & ma waren geboren hagenezen, hoeveel generaties duurt het voor mensen eindelijk stoppen met ‘die vuile Hugenotenstreken van jou’ of ‘je kan wel merken dat je bet- bet- betovergrootvader voor de kust van Scheveningen bijna is verzopen toen hij van een vissersboot afviel de sukkel’?
Was hij maar doorgezwommen naar… (vul maar in, als het maar iets lulligs én ver weg is).

Ik begin dat nu toch wel een beetje zat te worden eerlijk gezegd..

gravatar

En wat denk je wat een vuurwapen kost? Ik vind dat de heren overvallers dit van hun omzetbelasting af zouden moeten kunnen schrijven.

gravatar

Beste Dennissz…
ik kan het niet meer dan met U eens zijn. Alleen al het aantal betaalde uren dat deze groep Nederland verschaft is een niet te onderschatten economische impuls… denk hierbij aan justitie, politie, reclassering etc. Simpelweg doodschieten levert alleen maar een kostenpost op voor Dela die uiteindelijk toch verhaald wordt op de andere premie betalers.
Handjes af van onze overvallers en anders onder bescherming weer aan het werk sturen want anders zitten we in geen tijd weer boven de europese 3 procent regel…

gravatar

Misschien is het een goed idee om een keten van winkels en huizen van vrijwilligers, met mensen die eventueel een training ondergaan van “hoe ga ik op een verantwoorde manier met overvallers om zonder ze fysiek en/of te beschadigen” op te richten. Eventueel met subsidie. Denk dat dat op de lange termijn kostenbesparend werkt.

gravatar

Wederom chapeau voor Uw denkwijze alleen ben ik het in dit geval niet met U eens. In deze context (we spreken hier over professionals , zowel aan de zijde van de overvallers alsook de winkeliers, oude mensen en hoeren) lijken mij vrijwilligers niet het geschikte instrument. Ook gezien de economische impact zie ik liever hoog geschoolde (en op dit moment werkloze) alfa’s deze taak op zich nemen. De impact zal enorm zijn… Meer mensen aan het werk, meer mensen die een brug willen slaan tussen de overvallers en de al eerder aangehaalde groep die gewoon minder moet; maar vooral het terug brengen van wederzijds begrip. We kunnen niet zonder elkaar! Voor je het weet gaan we met een vinger zwaaien naar een groep mensen die hier part nog deel aan heeft…

gravatar

Normaliter hebben overvallers wel degelijk wat te zeggen, bijvoorbeeld iets in de trant van “handen omhoog of ik schiet” of “hands up oder ich schiesse” of woorden van gelijke strekking. Dus.

gravatar

En weer blijkt het onderwijs te falen. Veiligheid op de werkplek hoort vanaf het allereerste begin geïntegreerd te zijn in het beroepsonderwijs. Een kogelwerend vest is net zo belangrijk als een goedgekeurde helm of schoenen met spijkerwerende zolen.

Reageer
gravatar

Hier zijn de overvallers zelf ook deels schuldig aan. Men sluit zich massaal aan bij de bond van wetsovertreders, maar steekt vervolgens geen energie in een cursus VCA, waarbij je geleerd wordt om een risicoanalyse te maken van de werkvloer. Dan leer je om tijdens een overval, te kijken waar risico’s liggen. Zo kun je bijvoorbeeld een winkelmedewerker vriendelijk verzoeken om wapens en andere gevaarlijke goederen apart te leggen, voorzien van een waarschuwingsbord. Als je dan ook nog even de folder “veiligheid op de werkvloer” overhandigt, dan zijn de meeste winkeliers wel genegen om mee te werken aan een stukje veiligheid.

gravatar

Tja, de overvallers vragen er zelf ook om hé?

Als ze gewoon normaal werk zoeken hoeven ze ook géén overvallen te plegen. Ik heb geen goed woord over voor overvallers. Ze laten heel wat emoties achter na een overval. van mij mogen ze worden afgeschoten. Niks mis mee.

Reageer
gravatar

Wat een pertinente onzin. Alsof een overvaller van te voren belt en dan tegen de juwelier zegt dat hij graag afgerost wil worden. Ik zeg: hé, get real. Als rechtschapen en hard-voor-je-geld-werkende overvaller verwacht je gewoon een beetje respect!

En net zoals geweld tegen agenten en ambulancepersoneel hard wordt aangepakt, vind ik dat ook geweld tegen overvallers dubbel bestraft moet worden. Anders wordt het nooit wat met onze VOC-mentaliteit.

gravatar

En ik vermoed dat de spatie tussen “tyfus” en “criminelen” hier niet had gemoeten. Let wel, ik kan het mishebben, maar een reactie als “Tyfuscriminelen!” vind ik meer voor de hand liggen dan “Tyfus criminelen!”. Alternatief is dat er een komma tussen had gemoeten, dus: “Tyfus, criminelen!”.

gravatar

Helemaal gelijk aziz… je kunt niet eens meer normaal een overval plegen. Raar volk die winkeliers… allemaal opsluiten! Of terug sturen naar de ww

Reageer
gravatar

Noem het geen workshop maar een studie. Dan zijn de kosten aftrekbaar voor de inkomstenbelasting. En werkzoekenden kunnen een subsidie van 750 Euro aanvragen bij het UWV. Zo snijdt het mes aan alle kanten en worden de belastingcenten, onze centen, toch goed besteed !

gravatar

Schandalig dit stuk en ook sommige reacties hieronder. Voor die smeerlappen geldt gewoon “wat dijn is, mijn is”. Dat ze ook gaan werken voor hun geld en niet andere, hardwerkende mensen beroven. Iedere zelfstandige zou zo moeten reageren als dat vrouwtje in Deurne. Respect voor die vrouw.

Reageer
gravatar

Joechei: de eerste schandalig in dit stuk!!
Nou, hebben we dat ook weer gehad, verder naar een ander hoogtepunt de “geen grappen”.

Noot: de ‘hardwerkende mensen’ hebben we ook al weer gehad nu – een dubbelslag: hulde Wilma.

gravatar

Sorry Wilma, maar je leest het artikel niet goed. Deze mensen werken ook hard voor hun geld, maar worden steeds vaker nota bene op de werkvloer door aggresieve winkeliers bedreigd. Veiligheid staat toch hoog in het vaandel, dat ben je toch met me eens?

gravatar

Ben jij soms ook een van die malloten. De veiligheid van de burger stelt dus niets voor en de criminelen kunnen doen wat ze willen????Jij hoort samen met hen het land uitgezet te worden. Voordat je je reactie post, zorg dan dat je de namen fatsoenlijk spelt. Ik heet niet Wolla!!!!!!!!!!!!

gravatar

Reacties als deze tonen duidelijk de negatieve framing van hardwerkende overvallers in de media. De Nederlander is gehersenspoeld door de lobby van winkeliers en zo opgezet tegen de gewone crimineel. We kunnen het Wolla dus niet kwalijk nemen.

gravatar

Wilma, ik zie geen Wolla staan. Je geeft zelf al aan dat je de veiligheid van de burger belangrijk vindt. Ik ook, die overvallers worden gewoon bedreigd tijdens hun werk. Waarom zou je deze hardwerkende mensen, zoals je het zelf zo mooi formuleert, het land uit zetten? Je kan in Nederland niet eens meer rustig een juwelier overvallen of je wordt al neergeschoten. Voor mij is de maat vol, Wilma, de agressiviteit van winkeliers met hun doorgeschoten moraal moet stevig aangepakt worden.

gravatar

Haha, lukt Wilma goed zo! Jeettje wat een loei van een reactie! Goed gedaan, je lokt wel wat reacties op je reactie uit. En eerder al, alle criminelen het land uit. Haha, ook de moordenaars van die jongen die uit noodweer die man in zijn hand schoot??

gravatar

Nou van mij mogen alle criminele buitenlanders ons land worden uitgezet.
Ze denken alles maar te mogen en er mee weg te komen, nou dacht het even niet, ik zou precies zo handelen als het echtpaar.

Reageer
gravatar

Waarom alleen de buitenlanders, wie u ook daarmee bedoelt? Wilt u soms Eigen Criminaliteit Eerst?
Dus u schiet een overvaller die Nederlands spreekt, blond haar en blauwe ogen heeft, niet aan flarden?
Hoe nobel …..

gravatar

Angela, kijk a.u.b. even in de Dikke van Dale onder ‘satire’… Best een leerzaam boek hoor, het zou trouwens zomaar kunnen dat er meerdere versies bestaan van woordenboeken ons land.. .Even een vraagje ter info(rmatie.. moge de afkorting onduidelijk scheppen..); wat te doen met Nl (Nederlandse) criminelen? Just curious.. .m.v.g. (ook in van Dale te vinden) Iris

gravatar

Ben benieuwd hoe jij zou reageren, als het jou, je familie of kennissen overkwam. Het land uit met ALLE criminelen.

gravatar

Ik ben het met je eens hoor, Wilma. En ik vind dat België dan ook al zijn criminelen het land uit moet zetten, en Duitsland ook. En Azerbeidzjan en Rusland ook. Oh, niet te vergeten: de VS.

Ik vraag me ondertussen af wiens buitenland wij zijn. Zouden wij bijvoorbeeld het ideale buitenland zijn voor Oostenrijkse pedo’s of Andorrese drugsbaronnen?

Had je in de tussentijd de Dikke van Dale al gevonden? Satire staat bij de S van Sodemieterop.

gravatar

Pardon angela a! Ik ben een verrekt aardig omaatje. Ik ga nooit op stap zonder wandelstok mijn breipennen en haaknaalden. Zo’n pistool is zo gevaarlijk! En zeg nu zelf oma steekt inbreker met haaknaaldje klinkt toch milder dan oma schiet innbreker dood met ppistool!

gravatar

Beste Hombre,

binnenkort zijn er enkele reizen naar Mars beschikbaar. Misschien is dat wat?

gravatar

Naar Mars. Nou, nu je het zo zegt zou dat de even eenvoudige als complexe oplossing kunnen zijn. Ik breek me wel het hoofd over een geschikte transportmodus. Het meest geschikt is denk ik toch in gevriesdroogde toestand. Wolla, sorry, Wilma, wat jij?

gravatar

Angela, dat gaat nog niet ver genoeg. Ik vind dat ze iedereen het land uit moeten zetten.

Ik ga mijn koffer alvast pakken.

gravatar

Alstanblaft, een linkje.

Aanrader van Annie: de EBI in Vught (natuurlijk!)

PI Vught
Adres: Lunettenlaan 501, 5263 NT Vught
Telefoon:088 074 4000
Recensies

Schrijf als eerste een recensie.
(misschien leuk, recencie? heeft nog niemand behoefte aan gehad gek genoeg)

Wellicht dichter bij huis? Hier een handige wegwijzer; een afspraak wordt geloof ik wel op prijs gesteld, succes ermee!

http://www.dji.nl/

gravatar

Beste Haagse,

zelf vind ik de koepel in Breda stukken beter. Daar is het eten echt niet binnen te houden. Dat in tegenstelling tot de gasten…

gravatar

Ach mijn beste jongengroenenbleu, de Koepel, prachtig gebouw!
Daar zit mijn broer zijn 3x levenslang uit.. ruzietje, liep uit de hand en eigenlijk was hij het niet van plan ook.
Echt een misverstand hoor, tis verder een goeie jongen maar altijd op de verkeerde tijd op de verkeerde plaats of andersom.
Nou ja, vroeger, nu zit hij al 34 jaar op de juiste plaats durf ik wel te beweren!

Zelf zou ik altijd de voorkeur geven aan het Oranjehotel in Scheveningen; jammer dat ik overal mee weggekomen ben in mijn leven maar als ik een keer opgepakt word en ik mág kiezen..
Maar ik ben natuurlijk bevooroordeeld, dat besef ik me terdege.

gravatar

Zo zeg, beste Haagse,drie maal levenslang zou men met goed fatsoen inderdaad de verkeerde tijd kunnen noemen. Maar inderdaad: een uitstekende plaats. Uit de hand lopende ruzietjes zijn daar heel makkelijk in te verzeilen…

gravatar

لصوص يأخذون على نحو متزايد الأسلحة النارية في مكان العمل. في هذه الطريقة التي تستجيب للعدوان المتزايد من قبل تجار التجزئة. السارق العزيز H. (26) يسرق ناقوس الخطر: “إن العنف ضد اللصوص المطمئنين تشغيل أفسد”.

Reageer
gravatar

اسمي هانز يانسن وأنا لا أستطيع قراءة هذا. إذا حزبي، حزب الحرية، أكبر كلمة – سيتم حظر أو الخطوط العربية على أجهزة الكمبيوتر الهولندي للدستور – لا سمح الله!

gravatar

waarom? waarom kan je dit bericht nou niet even vertalen? Als je een mening tikt doe daar dan in ieder geval ook een vertaling bij? Ik kan namelijk hier nog geen woord van lezen..ohja wel maar alleen een H en 26. Dus wees even zo aardig en vertaal dit even joh

gravatar

Ja dan moet je wel terugvechten tegen overvallers, maar zolang je het nog breed hebt zitten dan kun je nog lekker een bakje koffie om de hoek gaan halen terwijl de kassa wordt geplunderd.

gravatar

Je kunt je wel gaan bewapenen als overvaller, maar uiteindelijk zullen die winkeliers, met alle respect, je toch weer te slim af zijn. Beter is dan ook om als overvaller bijtijds mediation in te schakelen en zo te voorkomen dat overvallen escaleren tot vechtovervallen. Kan je bijvoorbeeld afspraken maken over de meest geschikte overvaldagen.

Reageer
gravatar

Bij ons Hooligans merken we dit al jaren op.
Ik was een paar jaar geleden op een wedstrijd van mijn ploeg en deed gewoon mijn ding zoals ik dat al jaren doe toen ineens een speler, een keeper nota bene, mij onderuit schopte. Ook de gewone supporters die wij lastigvallen worden steeds agressiever. Je kunt als hooligan amper nog veilig rel schoppen. Mensen lijken te vergeten dat wij hier niet voor worden betaald, hooligan zijn is ook maar onze hobby ! Als dat zo verder gaat zullen er binnen een paar jaar geen vrijwillige hooligans meer bestaan en zullen de ploegen hooligans moeten inhuren, ik heb nu al weet van enkele ploegen die hun hooligans gratis bier geven. Overheid treedt hier tegen op voor het te laat is !

Reageer
gravatar

pardon???????????? je kan ook gewoon net als ieder ander een baan zoeken? whats next? btw afdracht als overvaller?

Reageer
gravatar

Daar ligt al een wetsvoorstel voor, maar we doen die dingen meestal buiten de belastingdienst om.

gravatar

Gezocht en niet gevonden: je moet toch wat?

Nou dan begin je voor jezelf als zzp-er: zelfstandige zonder pistool. Wordt wel lastig zo, dalijk weer geen werk, want die dingen kosten teveel.

gravatar

Natuurlijk. Belastingtechnisch kun je een overvaller zien als een ZZP’er.

gravatar

..en nog veel meer, vandaag nog op de valreep aangifte gedaan bij de belastingdienst, dat moest, en ik las toevallig dat niet alleen het wapenarsenaal maar ook werkkleding, tape, touw, wegwerpmobieltjes, plastic handschoenen, kogelvrije vesten, helmen, bivakmutsen, gepantserde auto’s en uitkijkpersoneel, messen, chloor, schoonmaakalcohol, zwarte blinddoekjes á la Zorro aftrekbaar bleken te zijn als bedrijfskosten.

Echt, het loont in dit soort gevallen om een boekhouder het pampierwerk in te laten vullen; ook zijn exorbitante uurtarief valt gewoon onder het kopje bedrijfskosten.
Ik ken een voormalig advocaat die nog steeds juridische adviezen verstrekt, kost wat maar dan heb je ook wat.
Of niet, de man maakt ook wasmiddelreclame tegenwoordig.. dan gaat het niet goed maar ja, dat is zijn probleem verder.

Je houdt aan een overval meer over dan je denkt; als je het slim speelt is de opbrengst hoger dan het bedrag dat je gejat hebt.

gravatar

zouden in dat geval, in plaats van een psychiater, ook prostituees gedeclareerd kunnen worden bij de ziektekostenverzekering?

gravatar

Nee jongengroenenbleu, helaas. Of juist niet…
Ooit bij de soosjale diens gewerkt en in de goeie ouwe tijd kon je als je echt met een goed verhaal kwam zoiets nog wel regelen.

Maar toen ik jaaaaaren geleden, in de vorige eeuw op ging stappen kon je op een ouwe pc ‘vacatures’ komen kijken, kijken en nog eens kijken; de rest erbij denken.
Thuis de rest erbij denken graag, voor alle duidelijkheid.

Het ziekenfonds ging op zulke vragen nog niet eens in.
Maar die betalen wel de psychiater! Tel uit je winst.

gravatar

Awel, ik zit hier thuis voor de goede orde en ik probeer me voor te stellen aan welke vacature je refereert. Het zal geen aanstelling als psychiater geweest zijn. Is er een bepaalde reden dat je niet gesolliciteerd hebt? Misschien was het omdat de betreffende diensten niet vergoed werden.
Tja, die goeie ouwe soos. Kwam je daar aan, rechtstreeks vanuit je net gekraakte pandje met de taxi om om een voorschot te vragen. Vroegen ze of ik niet een vervolgafspraak wilde en of ze niet ook het ritje moesten betalen… Wat een tijden, snik…

gravatar

Nee, de Onion is de Engelstalige versie van de Speld.

gravatar

om medelijden mee te krijgen die arme overvallers het moet niet gekker worden anders moet er een aktie op touw worden gezet omdat geen genoeg geld wordt er verdiend misschien een tv aktie 555 dat brengt altijd genoeg op voor vluchtelingen dus voor de overvallers moet dat ook lukken

Reageer
gravatar

Nu nog de burgers thuis toestaan om handvuurwapens te gebruiken want die worden de volgende bevolkingsgroep die de pineut zijn

Reageer
gravatar

Als er bij mij thuis iemand binnen komt, heb ik geen vuurwapen nodig. Diegene doodt ik met mijn eigen blote handen en leg hem/haar dan bij mijn buren in de tuin!

gravatar

Beter sla je ze gelijk hartstikke kapot.
En begraaf ze met hun handen boven de grond.
Zo dat ze, hun eigen bloemen vast kunnen houden.

gravatar

@Sjpiener, is u soms een verzetsheld i.r.?

Deze move komt me overigens bekend voor, iets met een boek, De Aanslag, Harry Mulisch.. liep niet goed af!

@Seep, om nou meteen alle burgers hartstikke kapot te slaan is een oplossing maar weer een oplossing waarvan ik denk: ‘moet dat nou..’

De overvallers – je zou het bijna vergeten – zijn eigenlijk degenen die de wet overtreden tenslotte!

gravatar

De wet overtreden; dat heb je mooi gezegd Annie. Hoe zullen we die notoire gastjes noemen? Wetsoverherintreders?

Ik lees hier vandaag toch wel wat ferme meninkjes over de doelgroep. Wedden dat de meesten een mat voor de deur hebben liggen waar ‘Welkom’ op staat?

gravatar

Goed woord Trendvolger maar wel erg stigmatiserend. Dat kan best wat vriendelijker nietwaar?

Ik dacht aan ‘mensen zoals u en ik, door omstandigheden gedwongen wat geld te genereren – er mag wat geweld gebruikt worden – als de lust om te werken ontbreekt en er geen voorliggende voorzieningen zijn om te krijgen wat men moet ontberen zonder spaarcentjes; mits het zaken van belang zijn zoals een Rolex, diamanten o als eieren zo groot en cash, voor een leuke auto.
En een rijbewijs, als je maar geld genoeg hebt is allesssss te koop!

Een goedkoop doch doeltreffend wapen zou men kunnen maken door een waterpistool te vullen met tabasco.

Wel oppassen; al heel wat airco’s en tochtvlagen (automatische deuren!!) hebben ervoor gezorgd dat de peppersprayspuiter zelf met dikke rode ogen om veel water en zijn moeder begon te roepen en schreeuwen.

Ach, samen lossen we het wel op als ik alles zo eens lees hier.
Aárdige mensen over het algemeen, niks mis mee.

‘Welkom staat er op de mat, maar de hele boel moet plat’ zong Tol lang geleden al.. vooruit nog een linkje maar, zo toepasselijk hoor je ze zelden!

http://youtu.be/-R760atIw5M

gravatar

Ach, weet je Annie, het gilde is nog niet verenigt binnen bv. een vakcentrale, en het afsluiten van een arbeidsongeschiktheidsverzekering of een deugdelijke pensioenopbouw is vooralsnog niet mogelijk. Er worden eisen aan gesteld door de financiele instellingen, waaronder het overleggen van een contract, of een K.V.K.-nummer. Het blijft per slot van rekening arbeid, en een opdracht weigeren betekent een korting op de uitkering.

Men sluit nu contracten onderling, bij voorkeur met vakbroeders uit de Moelanden. Het verdienmodel van Al Capacino wordt vaak als voorbeeld gesteld, ondertussen het verschil tussen werkelijkheid en fictie uit het oog verliezend. Logisch dat men afgaat op die locaties waar de uitnodiging op de mat geprint staat.

Maar geef ze eens ongelijk Annie. Het Kabinet wenst een participerende maatschappij, en dus zullen ook deze eisen aan de doelgroep stellen. Iedereen moet meedoen, anders wordt er helemaal niet op geschoten.

Hoe dan ook, ik opteer de schiettent op een kermis, want geweld lokt geweld uit, waardoor de essentie van de aktie uit het oog verloren wordt.
Ik begrijp de verontwaardiging hier en daar, maar om nu alle schiettenten het land uit te zetten gaat mij wel wat ver, wat jij?

gravatar

Laten we de schiettenten buiten schot laten zeg, pff krijg je weer van die zwartschieters die in België illegaal naar schiettenten gaan en en passant wat veuls te zwaar vuurwerk meenemen naar Wholland..

Nee, participatiemaatschappij… doe mij maar gewoon een parlementaire democratie. Veel overzichtelijker en dwarsliggen is stukken leuker dan participeren. Ben ik ook beter in hoor, tussen ons gezegd en gezwegen..

gravatar

nietsvermoedende overvallers???? Dus als overvaller verwacht je GEEN weerstand????, ach die arme overvallers… ‘t is toch wel zielig voor ze hoor

Reageer
gravatar

Ja Maaike, het is ook zielig en even wennen voor de Zware Jongens, tegenspraak en gepruttel maar om nu gewoon standaard een wapen mee te gaan nemen als overvaller.. ik weet het niet hoor.
Lijkt mij geen goede ontwikkeling, gevaarlijk ook.

Stel dat je als welingelichte klant geraakt wordt door een verdwaalde kogel afgevuurd door een nietsvermoedende overvaller?

Ik durf te wedden dat je dan een verbod op gewapende overvallers opeens helemaal niet zo’n gek idee meer vind.
Of in ieder geval het gebruik van wapens tijdens overvallen drastisch inperken en daar bepaalde voorwaarden aan verbinden.

Safety first; óók voor de winkeliers en loslopende klanten.

Het kan toch niet zo zijn dat je geen sigaretten of drank kan kopen zonder ID maar wel een gewapende overval mag plegen op die leeftijd?

gravatar

Jamaar lieve Haagse,

hoe moet je dan als twaalfjarige aan peuken en drank komen..?

gravatar

Lieve jongengroenenbleu, een vals ID is zo gemaakt. Mocht je dan geen geld meer overhouden voor drank, sigaretten enz. kan je beter je ouders vragen om boodschappen voor je te doen.

Snoer ze als dat nodig is de mond met de dooddoener ‘een tevreden roker is geen onruststoker’.

Ooit een zoon van 12 gehad (ze groeien vanzelf groter godzijdank) en geloof me: je doet als betrokken ouder alles, maar dan ook alles om het onruststoken de kop in te drukken.

gravatar

Lieve Haagse,

zelf ben ik – god zij dank – geen ouder en daarnaast heb ikzelf nooit de kans gezien de twaalfjarige leeftijd te ontgroeien. Misschien ook wel god zij dank… Ik ben, als ware het een kampsyndroom, nog steeds blij dat niemand mij verbiedt te roken of te drinken. Ik heb zelfs mijn valse ID-kaart uit die tijd nog steeds paraat voor het geval iemand ingewikkelde vragen gaat stellen.
Overigens hebben mijn ouders er alles aan gedaan om mijn gewoonte om onrust te stoken de kop in te drukken en ik moet helaas constateren dat dat in het geheel niet gelukt is. Of ten derde male misschien ook wel god zij dank…

gravatar

Als je als overvaller een wapen meeneemt naar het werk, moet je JUIST tegenstand verwachten. En niet zeiken dat iemand zich verdedigt, gevaar voor omstandigers is altijd aanwezig, daarom heet het een misdaad. Ik woon al lang in het buitenland en mijn talent voor sarcasme in mijn moedertaal is niet meer zo sterk.

gravatar

Ik zie een enorme stimulans voor zowel de economie alsook het misdaadgilde, die op zich natuurlijk een evenwichtige wapenwedloop op gang moeten helpen en in stand moeten houden. Dat is hun maatschappelijke rol en taak tenslotte. Ik waardeer deze impuls voor de economie reuze!En dan met zo’n zelfopoffering! Hulde!

Ik bedoel, we willen toch graag zo snel mogelijk op Grote Broer Amerika lijken? Die Obama was toch niet voor niets in Nederland! Niets zo stimulerend voor de economie als een heus, nieuw internationaal en lokaal wapenwedloopje. Poetin hoefde ook helemaal niet te komen: voor een afspraak over een wapenwedloop heb je echt geen top nodig.

Rusland en Amerika allemaal weer aan de nieuwe proppeschieters en een beetje de doorstroom regelen voor al die ouwe Khalashnikovs naar de straat., Daar waar ze thuishoren tenslotte.

Die Obama is goed bezig: heeft meteen twee thema’s stevig op de agenda gezet: minder kleurlingen en meer wapens! Winkelen moet tenslotte wel weer een beetje spanend worden, als tegenbeweging van dat laffe internet-thuis winkelen. dat heeft geen beleving in zich. Dan kan je alleen maar een beetje lastig gevallen worden door laffe internet cybercriminelen!

Nee: goed bewapende winkeliers en criminelen: dat brengt de sfeer weer een beetje terug in de dooie winkelstraat. Net als bij hem zelf thuis!

Reageer
gravatar

Beste meneer/mevrouw Cares,

het voordeel van internetwinkelen is dan weer wel dat als je zo’n pakkettenbezorger overvalt het altijd weer een verassing is wat de buit zal zijn…

gravatar

Beste Jongengroenenbleu,

U gaat wel erg ver in uw voorstel om overvallers van postpakketbezorgers direct te cremeren. Dan verdient het toch de voorkeur om ze eerst even een kogel door de kop te jagen. Scheelt een hoop gekrijs in het crematorium.

gravatar

Beste Moosje,

wat u gelijk heeft. Met al dat gekrijs is de verrassing er snel af. Waar is de Juf als je haar nodig hebt…

gravatar

Raar dat nog niemand heeft gereageerd dat dit te ver gaat.

Reageer
gravatar

Op internrt staat een leuke cursus hapqido metwandel stokken! Zelf gebruik ik een zware koekenpan en deegroller! Ik heb nog niemand horen klagen op de revalidatieafdeling!

gravatar

Wat te ver is? Nou, mijn werk is behoorlijk ver als ik moet lopen. Met de auto valt het wel mee, alhoewel het dan net zo ver is. Maar voor de rest ben ik het met je eens Annie, ik vind het smakeloos om over de reacties hier flauwe grappen te maken. Laten we het even serieus houden hier.

gravatar

Fytse, sommige mensen denken dat je overal grappen over kan maken.
Wat op zich wel waar is maar toch.

Maar dat geforens van jou hakt erin zeg! Heb je weleens overwogen om crimineel te worden? 2 á 3 x per jaar een goeie klapper en klaar ben je.

Als je met een NS-dagkaart reist naar het te overvallen object zal de reis je de kop niet kosten en hoef je ook niet als een idioot weg te scheuren na je werk; beter voor de verkeersveiligheid.

Stel dat je een onschuldige voorbijganger van zijn sokken rijdt na een geslaagde overval.. iemand zou gewond kunnen raken!

Veiliger voor jezelf ook: lees de snode plannen die kwaadwillende burgers/middenstanders hier ventileren maar eens goed door, het zijn geen lieverdjes!
Een kogelvrij vest dragen tijdens je werk is echt niet overdreven of truttig meer tegenwoordig.

gravatar

Beste Ingrid,

Hapqido? Eten met stokjes is helemaal nog niet zo makkelijk. Zeker niet na de nodige aperatiefjes. En wat maak je dan allemaal voor lekkers voor die arme revaliderende zielen? Heb je een leuk recept..?

gravatar

Mja … en overvallers horen handen af te houden van andermans spullen – eerlijk zelf sparen en het kopen doe je nog iets goeds voor de economie

Reageer
gravatar

Sparen is niet nodig, je kan gewoon naar de bank gaan. Die kunnen gewoon geld maken uitlucht. Dus gewoon daar naar toe gaan en zeggen dat je geld nodig hebt voor een jetski of een Porsche, maar er wel aan toevoegen dat je het geld over een paar jaar wel bezit. Maar ook zeggen dat deze producten nu echt van levens belang zijn, dus nu moet kopen. De bank helpt graag met verwezenlijken van deze onzin. Dus gewoon daar naar toe gaan. Dit is allemaal veel makkelijker dan werken en stelen.

gravatar

Je moet verdorie van andermans spullen afblijven. Ga werken voor je geld ipv het bij andere hard werkende mensen weg halen. Van mij mogen winkeliers het tuig nog harder aanpakken, desnoods met grof geweld!!!

Reageer
gravatar

Nou nou nou, ik vind dat u te ver gaat. Eenzijdig geweld is natuurlijk niets aan, dat is een wedstrijd van niets.
Bovendien hebben die juweliers vaak meer dan 2 horloges liggen en zeker meer dan 10 ringen. Veel meer dan ze zelf kunnen dragen. Waarom zouden ze anderen niet wat gunnen, die egoïstische juweliers?

gravatar

Dat lijkt me nu juist weer geen goed plan. Ex-overvallers hebben over het algemeen veel geld en zijn dan ook graag geziene klanten bij onze sieradenwinkels. Maar hoe kun je een armband of een ring verkopen aan iemand die zijn handen mist?

gravatar

Welnee. Geld maakt niet gelukkig dus die juweliers moeten juist dankbaar zijn. Plus een overval op zijn tijd zorgt voor hoognodige breking van de dagelijkse sleur en is goed voor de ziel.

gravatar

Jaa, . . . . nog beter!
Stop ze in de politiek. Daar houden ze ook rekening met het volk en willen graag geven!
Statement: Liever 10 vogels in de hand dan 1 in de lucht!

gravatar

Nou en of Jeettje,

Gisteravond heb ik wat granaten gepoft, en morgen gaat er een gemarineerde uzi op de grill.

gravatar

Wel Trendvolger,

je weet het hè: volgende week wil ik voor die granaten wel poen zien…

gravatar

Ik vind het erg jammer dat mijn woorden zo worden verdraaid. Er staan hier geen halve onwaarheden en dingen waarvan ik tijdens verhoor zal verklaren ze niet gezegd te hebben. Die mooie koperen noodklok ligt inmiddels in de smeltoven trouwens.

Reageer
gravatar

Wat ben jij een idioot. Ga werken voor je geld en haal het niet weg bij andere mensen, die hun leven lang hebben gewerkt voor hetgeen ze nu hebben. Jij moest een van de eersten zijn, samen met je collega hier beneden, die direct het land uitgezet werd en als persona non grata werd gekwalificeerd. Je bent gewoon een vieze smeerlap en ik neem mijn petje af voor de middenstanders, die zich eindelijk durven verweren tegen jouw soort en niet meer bang zijn voor tuig

gravatar

ik mag er dan ook vanuit gaan aziz,dat je gewoon belasting betaalt over het geen wat je doet.want volgens jou is het een beroep,dus betekent dit ook belasting afdragen

gravatar

Mensen, stink hier nu niet zo openlijk in!!!! Dit is sarcastische satire!!!! Zo onbehouden reageren is koren op de molen van de schrijver, die écht heel veel humor heeft!!!

gravatar

Hoi Aziz,

Wilma luidt die mooie koperen noodklok van jou op het moment. Net op tijd uit het oventje gehaald, en driftig met het klepeltje zwaaiend.

Ik kan mij niet aan de indruk onttrekken dat er hier een daar een glimlachje op menig gezicht der reaganten verschijnt, tijdens het lezen van haar vol van geestdrift en elan doorspekte schrijfsels.

Wilma gaat echter helemaal op in het klepelen, en heeft inmiddels al haar relativiteitszin uit het belletje geslagen.

Aziz, zou jij zo vriendelijk willen zijn het noodklokje weer op te halen? Wilma begint er een beetje moe, en dus wat chagrijnig van te worden.

Alvast bedankt!

gravatar

Gossie nounou, dat wordt hard werken hoor! Je ben tegenwoordig al crimineel als je een hokje op een formulier vergeet aan te vinken of iets op een regel te hoog of te laag schrijft, nee; dat is geen doen.
Wel goed als oplossing van de woningnood , maar toch ….

gravatar

Die Wilma is ook niet goed wijs zeg. wat een agressie. En wie zijn “wij” eigenlijk.er bestaat geen “wij”….

gravatar

Ik merk het zelf ook veel tijdens m’n werk als tasjesdief. Die oma’s worden steeds agressiever. Waar je voorheen rustig kon doorlopen moet je nu rennen anders krijg je een mep. Ik hoop toch echt dat politie gaat optreden want dit kan zo niet langer.

Reageer
gravatar

Je kunt mij eens van mijn tas proberen te beroven. Ik loop met krukken, maar die sla ik volledig kapot op jouw en je medecriminelen hun hoofd of nek. Je mag dan blij zijn als je het nog na kunt vertellen en j, ik ben ook een oma, maar kom niet aan mij, mijn familie of eigendommen, want dan ben ik des duivels

gravatar

Hm, vroeger liepen we gewoon op klompen, en zaten we op krukken. Tegenwoordig is dat dus blijkbaar andersom.

gravatar

kijk Wilma, die agressie beoelt Mohammed nou juist. Hij moet toch ook ergens van leven. Denk een beetje aan zijn gezin!

gravatar

Dit is grote BULLSHIT!!Wij werken al ons lkeven lang en beroven geen anderen. Dan had hij geen gezin moeten stichten als hij te lui was om te werken

gravatar

Toen ik laatst de juwelier ging overvallen zegt ie dat ik niet bij de selectie van de overvallersvacature zat omdat ik geen HBO werk en denkniveau zou hebben… Al die tijd gestudeerd om te leren hoe ik mensen geld afhandig moet maken, komt ie daarmee aanzetten, moet niet gekker worden!

gravatar

Daarom zetten we de bond van wetovertreders ook op deze zaak. En in uiterste geval leggen we heel overval Nederland plat. En staken we!! AKTIE, AKTIE, AKTIE!!!

Reageer
gravatar

Staken? Leen, jongen, steken zal je wel bedoelen.

gravatar

Hoi Annie,

Met stip op de tweede plaats! Je gaat lekker hoor. Morgen op nummer 1, oke?

gravatar

Als geoefend overvaller heb ik mijn Beretta F92 ingeruild voor een Bazooka…..het is aftrekbaar voor de inkomsten belasting !

gravatar

Ja he Trendvolger?
En kijk eens naar de rondetijden!!
Er was hooguit 1/10e seconde verschil met Frederik V.G. van Swalmen Blerick Cromweel.

3 Reacties om 16.17 geplaatst. Ik begon met Zorgwekkend, had ik nou maar BOE geroepen maar ja, achteraf is alles makkelijk.

Toen het: ……………. maar daar wil ik verder niet over praten.
Je kan niet overal een geintje van maken.
Geldt ook voor M. Kapoentje. We zitten hier niet voor de lol Marianne!

gravatar

Hoe wordt dat gerekend dan? Duidelijk niet een punt voor elk punt…
Blijkbaar kan ik de reactie niet verwijderen. Dus meld ik, spannend; race tegen de klok, dat deze rere bij de vorige reactie geplaatst had moeten worden…

gravatar

Weer zo een die niet eens weet aan wie hij een hekel heeft: opvallend eigenlijk. Nu eens Marokanen, nu weer Marrokanen: allemaal niet bestaande landen met niet bestaande inwoners.

En, beste Jan: de pointe ontgaat met; je kunt net zo goed zeggen Geert is net een pleebril; je kunt ‘m omhoog doen of naar beneden laten.
Het varken wordt weer eens met de tang geslagen, foei.

Overigens heb ik niet eens iets voorspeld en zitten we nu alweer bij de 280; hoe doen ze het toch?

gravatar

Beste meneer Stagiair,

u kunt echter niet ontkennen dat Annie belangrijke punten scoort