Volkert van der Graaf stopt met detentie

'Nooit goed als mensen te lang blijven zitten'

Volkert van der Graaf stopt op 2 mei met zijn detentie. De moordenaar van Pim Fortuyn is toe aan een nieuwe uitdaging.

Van der Graaf werd in 2003 benoemd voor een periode van 18 jaar, maar vandaag maakte hij bekend zijn termijn niet uit te zitten: “Het is mooi geweest. Als je merkt dat je niet meer die innerlijke drive hebt om dit nog zes jaar vol te houden, moet je je conclusies trekken. Ik wil mezelf eerlijk in de spiegel kunnen blijven aankijken. Bovendien is het nooit goed als mensen te lang op dezelfde plek blijven zitten.”

Wat Van der Graaf hierna gaat doen, weet hij nog niet: “Ik ben nooit iemand geweest die ver vooruit plant. Ik wil eerst eens rustig kijken wat er allemaal op me afkomt.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Dit is typisch zo’n geval van disrespect naar die gene die hem die 18 jaar hebben toegewezen. Vind maar weer eens zo snel een ander die aan een dergelijk profiel voldoet

Reageer
gravatar

Diederik Smit gebruikt in zijn artikel weer eens veel te veel woorden om zijn boodschap over te brengen.
Gezien de mateloze populariteit van dhr. V vd G onder bepaalde delen van onze bevolking had de titel van dit artikel beter als volgt kunnen luiden:
‘Volkert van der Graaf stopt’ ; met als sub-titel;
Nooit goed als mensen te lang blijven

Reageer
gravatar

Als Volkert toch al concrete plannen heeft om na zijn demobilisatie naar een warm buitenland te vertrekken om daar zorgeloos te genieten van zijn Judaspenningen, is het dan geen goed idee Volkert voor te dragen als interim-opvolger van Louis van Gaal. Dan kan -na de kansloze (en puntloze) uitschakeling op het WK in Rio, de vox populï op gepaste wijze afscheid nemen met een all-American lynchparty in het Holland Heineken House.

gravatar

Gevangenen in veenhuizen moesten vroeger werken tot zij hun financiele schud hadden terigbetaald! M.i. kost 10 jaar detentie plus proceskosten meedere jaren arbeid! Volkert is er klasr mee.maar wi zijn nog niet klasr met hem!

Reageer
gravatar

Best te begrijpen dat ze hem na 12 jaar zat zijn. Ik zou hem ook de laan uit gestuurd hebben als cipier. Al dat gezeur over biologisch dynamisch verantwoord voedsel.

Reageer
gravatar

Het schijnt dat Volkert een aanbod heeft gekregen voor een topfunctie bij ING. Het bestuur heeft vertrouwen in zijn vaardigheden om een groot fortuin te laten verdwijnen. Persoonlijk hoop ik dat er schot in deze zaak komt!

Reageer
gravatar

Dat had je niet mogen verklappen Fred, nu gaan ABN-AMRO en het ABP zich ook in de strijd werpen. Zodoende wordt zijn transferprijs dus weer opgevoerd !

gravatar

Fred wat een zielige uitspraak. Je was zeker geen vriend van Pim anders zou je dit uit respect niet doen.

gravatar

Maar Boy, wat vertel je me nu? Had Pim vrienden? Buiten die minderjarige Marokkaanse jongetjes in het plantsoen na zonsondergang dan?

gravatar

Democratie is niet zo aan u besteed, is het wel? Andersdenkenden moeten maar dood. Wilt u niet een tijdje in Noord-Korea wonen?

gravatar

Fred Teeven heeft hem ingefluisterd dat er een nieuwe kandidaat is die solliciteert naar de speciale behandeling van Volkert.

Reageer
gravatar

Ik denkdat hij binnen een week weer vast zit! Heimwee en een onveilig gevoel maken hemkwetsbaar voor depressies! Tja en dan ga je rarre dingen doen! Krijgt hij een draaideaurcel?

gravatar

Meneer Geert,

Oma heeft een elektrische rolstoel. Daarmee vormt ze een bedreiging voor het verkeer. Bedoelt u zoiets?

gravatar

Nee mevrouw Paulien,

Het betreft een statische stoel, dus vast. Deze geeft een schok d.m.v. dynamische electriciteit, dus die is niet statisch.

Er zijn experimenten geweest met een verplaatsbare stoel die een statische schok toediende via snelle hoogtereductie, maar dat gaf veel rommel.

gravatar

Joran v/d Sloot heeft al aangekondigd, dat hij binnenkort naar de Verenigde Staten zal gaan om daar over een meerjarig contract te onderhandelen..

gravatar

Jammer dat Joran niet meer beschikbaar is, tegen die transfersommen van de VS kunnen wij natuurlijk niet op. Wil voorstellen om de illegale protestant die Teeven op zijn oog heeft geslagen op te sporen, strafbaar te stellen en de vacature van Volkert te laten innemen.

gravatar

Schandalig!! Moordenaars worden hier met handschoenen aangepakt en kleine kruimeldiefjes moeten een zware straf volledig uitzitten.

Reageer
gravatar

Mevrouw Wilma,

Kruimeldiefjes moet men niet laten uitzitten, maar juist uitzetten naar Marokko. En die linkse schutter Volker vdr G. voorop!!!!

Nu ik hier toch ben, wil ik van de gelegenheid gebruik maken om een kwaad woordje te doen.

Ik word al een week op onbeschofte en lage wijze gedemoniseerd door dat smerig scheldende linkse tuig van de PvdArabieren en die haatzaaiende grofbek van D66, maar zelf iets doen aan het noodzakelijke verminderen van Marokkanen? Ho maar!

gravatar

Maar Geert, hij is toch echt rechts hoor. Ik heb hem 11 jaar geleden een pennenstreek zien aanbrengen op zijn transfercontract en dat was NIET met links.

gravatar

Hij had een staffunctie hoorde ik, of was dat straffunctie? Het was in elk geval zo dat iedereen hem een permanent hoge positie gunde, direct vallend onder een tak van, nou ja de afdeling ben ik vergeten. Dat ie direct onder die tak valt was het belangrijkste, en dat het hoog moest zijn.

Reageer
gravatar

Jazeker, en dat zie je vaker bij hoge straffunctionarissen: ze komen op een gegeven moment vast te zitten in hun functie, er is omgevingsfrictie en ze komen niet verder met hun betreffende competenties. Ze willen andere competenties hunnerzijds aanboren. Zo ook Dhr. vd Graaf. Volgens deskundigen zijn z’n externe mogelijkheden en aspiraties echter zeer beperkt. Volgens velen is het billijk dat Dhr. vd Graaf met zijn inderdaad vastgestelde beperkte externe competenties niet meer als functionaris mag functioneren.

gravatar

Niet alleen Madammen moeten oppassen, Marianne, beschermster van alle dieren, ook mannen met bontmutsen zoals onze Greetje moeten op hun hoede zijn.
Persoonlijk heb ik mijn nertsmuts even in de kluis verstopt want als Baron van het Liesbosch wil ik niet worden afgeknald door de Graaf van de Veluwe

gravatar

Opbrengst? Echt een zelfingenomen gold-digger. Ik heb gehoord dat hij “zijn” fortuin zo snel mogelijk weer wil opgraven.

Hij beweert dat zijn achternaam niet van het werkwoord komt, maar van de hooggeplaatste functie “Graaf”. Door fortuinlijke omstandigheden denkt hij deze weer te kunnen verwezenlijken.