Maatschappelijk draagvlak deportaties neemt af

Weinig animo voor etnische zuiveringen

Het maatschappelijk draagvlak voor het deporteren van bevolkingsgroepen brokkelt in hoog tempo af. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van de Landelijke Deportatie Monitor.

Voorzitter Sander Dijks: “De afgelopen dagen vroegen we mensen wat ze ervan zouden vinden als etnische minderheden categorisch gedeporteerd of gezuiverd zouden worden. De meeste ondervraagden lijken er niet voor te porren: het idee spreekt ze niet aan.”

Zowel onder jongeren als ouderen is er steeds minder bereidheid om actief deel te nemen aan het op transport zetten van allochtonen: “Veel mensen hebben er geen zin in of zijn te druk met andere dingen. De enige conclusie is dat het enthousiasme voor massadeportaties anno 2014 tot een dieptepunt is gedaald.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Het gaat niet alleen om Marrokanen dat is een voorbeeld, het is wel de grootste groep troublemakers. Het gaat hoofdzakelijk over de islam. Ja die islam, die zondert mensen af. Ze zien ons als een minderwaardig soort mensen. Marokkaanse jongens bestelen nooit een Marokkaan. Is u dat wel eens opgevallen? Wij kunnen wel bestolen worden. En ik natuurlijk nog dubbel, want ik ben niet alleen een christenhond, maar ook nog minder dan een varken. Nou die kun je pakken. De islam is achterlijk, ik zeg het maar, het is gewoon een achterlijke cultuur.’

Reageer
gravatar

Hallo! Ik ben een vuilnisbakkenras! Ik wil dolgraag gedeporteerd worden! Lijkt mij fantastisch!maar ik weet niets van mijn vaderskant! Dus ik ken geen vaderland! Mijn moeder en haar moeder enz! Hadden kortstondige relaties met tijdelijke gastarbeiders! En door schrijffouten is de drentse naam verbasterd! Voor zover ik weet was deze bastaard mijn vader!

Reageer
gravatar

[…] was dit een Speldartikeltje met een heerlijk cynische ondertoon. Maar ik vraag me af hoe ‘Speld’ dit artikel is en hoeveel […]

Reageer
gravatar

Ik probeer al een hele tijd goedgebekte Annie uit Den Haag naar mijn nest te deporteren. Helaas valt dat niet mee.

Kan iemand mij daarvoor aan enkele handzame wenken helpen? Annie zelf misschien?

Het hoeft niet gratis.

Reageer
gravatar

Ik ben Marokkaan en wil eind Juli gedoporteerd worden naar Marakech, terugreis betaal ik zelf

gravatar

Informeer eens bij verzorgingshuis ‘Het Bittere Einde’ heer Viesman. Annie is bezig meneer Jansen tussen de tl-balken uit te vissen, en vieze stompe rode potloodjes te steriliseren, hard nodig bij de volgende happening daar.

gravatar

Beste Redactie,

Ik heb zojuist het manuscript van Martins nieuwe Nederlandse boek Deportation for Dummies naar de drukker gebracht.

Kan ik u ertoe verleiden, dat De Speld daaraan bij gelegenheid van het verschijnen in mei een artikel wijdt?

Reageer
gravatar

Lies,

Ik ken een beetje Engels, daarom twijfel ik aan de eerlijkheid van jouw bericht. A lot of Lies, vrees ik.

gravatar

Ik heb misschien wel een goede oplossing voor de teruggelopen animo voor actieve deportatie:

Het Kattenluikje!

Hun kunnen er dan wel uit maar hun kunnen er dan niet meer in! Het kost ook niet zo duur en je hebt dan zelf je handen vrij om andere dingen te doen.

Reageer
gravatar

Dat kan wel zijn professor, maar het idee is op zichzelf wel goed. Eenrichtingsluiken aan onze grenzen.

Wat ik je brom, dat mag van geblondeerde Geert wel wat kosten.

gravatar

Zo nieuw is dat idee niet. Mijn vrienden en geldschieters van Likoed zijn erg tevreden over de “kattenluiken” aan de Israëlische grenzen. Ik heb vernomen, dat ze gaarne bereid zijn om dergelijke luiken tegen kostprijs aan onze grenzen te helpen bouwen.

gravatar

Ik zou toch maar al te graag Willem-Alexander met zijn hele gezin het land uitflikkeren. Tenslotte is zijn vrouw een Argentijnse importbruid en hijzelf een halve Duitser. Wat zeg ik? Een halve Duitser? Nee, driekwart Duitser! Zijn grootvader van moeders kant was immers ook Duitser. Correctie het moet zelfs 7/8ste Duitser zijn, want prins Hendrik was ook Duitser. Nee, 15/16 Duitser, de moeder van Wilhelmina, Emma, was immers ook Duits. Kortom, zo allochtoons als Ali B.

Reageer
gravatar

Ik had inderdaad ook al zo’n vermoeden dat het draagvlak afnam. Wat ik dan wel graag zou weten is of er ook een significant verschil is tussen aanhangers van verschillende partijen. Ik heb namelijk ook een vermoeden dat aanhangers van de Partij Van de Verlossing hier wel voor te porren zijn.

Reageer
gravatar

Da’s heel eenvoudig. De afgelopen 40 jaar hebben we grote successen geboekt met het deporteren van landgenoten. De meeste deportatie-landen beschikken reeds over de basis-infrastructuur te weten zon en zee, ze missen alleen wat randvoorwaarden. Bouw daar een paar duizend campings met kikkerbad en snackbar en een paar gros klinieken met Nederlands-sprekend personeel, organiseer wat voor vluchten voor €15,99 zonder beenruimte en ik verzeker u dat volgend jaar september alle achterstandswijken leeg zijn en blijven.

gravatar

Ik word vreselijk gedemoniseerd en waarom?

Ik heb helemaal niet gezegd dat alle Marokkanen het land uit moeten, maar minder. Iedereen weet dat ik daarmee alleen criminele Marokkanen bedoel. Dat eigenlijk ook niet. Ik bedoel eigenlijk dat ik een hekel heb aan dat ettertje bij mij om de hoek.

Maar dat begreep iedereen natuurlijk wel.

Reageer
gravatar

Meneer Geert, Waarom wilt u mij laten deporteren?

gravatar

Beste Geert,

Wat heb jij precies gedaan bij Mark Rutte, waardoor hij een vieze smaak in zijn mond heeft overgehouden, en hij vervolgens heeft aangekondigd dat de verkering uit is?

gravatar

Trendvolger, waarschijnlijk hetzelfde als Pim Fortuijn in darkrooms met Marokkaanse jongetjes deed. Maar die vond sperma naar ouwe klare smaken: dat heeft hij zelf gezegd in een interview met een rechts blad, dus ik demoniseer niks en niemandal.

gravatar

Beste Jeettje,

Dan ben ik toch zeer benieuwd welk een soort canapé‎s onze Mark bij het dipsausje genuttigd heeft. En, waarom dat nu juist in het verkeerde keelgat geschoten is. Trouwens, wat is er mis met een bruine boterham met kaas en een appel?

gravatar

Vroeger is men vergeten hitler te deporteren voordat hij deportaties liet uitvoeren! Laten wij deze fout niet nog een keer maken!

Reageer
gravatar

Logisch want er is binnen Nederland genoeg mogelijk. Dat wisten Jacobse en van Es ook al

Reageer
gravatar

Ontvang mijn goedkeurende glimlach.

gravatar

Nee nee, deportaties zijn een zegen, mits er maar groot genoeg gedacht wordt.

Ik zie het zo. De meerderheid van de bevolking behoort wel tot een of andere minderheid. Dat brengt op zich het risico van een deportatiesneeuwbaleffect met zich mee; minderheden die elkander onbeheersbaar gaan uitzetten over en weer. Dat is onwenselijk. Enige ordentelijkheid is de beste garantie voor een succesvol verloop. Dat heeft de geschiedenis ons op een hardhandige wijze geleerd.

Ik stel derhalve een deportatiepoule voor. Elke minderheid kan een geschikte deportatiedag aanvragen. Een gezellig dagje uit met gelijkgestemden. De dag van de Arbeid lijkt mij bijvoorbeeld wel geschikt voor ZZP’ers. Of 5 december voor Zwartepiet-haters. Dierendag voor vleeseters. Gewas-dankdag voor vegetariërs, etc. Uiteraard moet de betreffende minderheid de volgende dag natuurlijk wel weer present zijn, want dan is een andere minderheid aan de beurt. Anders loopt de hele deportatiepoule in de knoop. Slogisch.

Ik zie eigenlijk alleen maar voordelen voor gedeporteerde en deporteerder. En het is goed voor de Nederlandsche economie. Het is een banenmachine; denk u alleen al eens in welk een boost dit zal geven aan de reisbranche! Ik zeg doen!

Wilt u weten welke dag geschikt is voor uw eigen minderheid, dan raad ik u deze site aan: http://tinyurl.com/kiesuwdag

gravatar

Meneer Jeettje,

Het is je gelukt om professor Jeetje het nakijken te geven.

Gefeliciteerd.

gravatar

Correctie

Meneer Jeettje, Het is je gelukt om professor Beertje het nakijken te geven. Gefeliciteerd

Achteraf gezien is het wel verbazingwekkend, dat je met een Solex eerste kunt worden. Volgens mij is dat alleen gelukt bij een wedstrijd waaraan uitsluitend Solexen deelnamen.