Facebook in combinatie met marteling maakt depressief

Mensen die meer dan drie uur per dag Facebook gebruiken terwijl ze gemarteld worden, zijn vaker depressief dan mensen die Facebook minder vaak en niet in combinatie met marteling gebruiken.

Tijdens een Zwitsers onderzoek werden mensen urenlang geslagen terwijl ze tijd doorbrachten op Facebook. Een controlegroep ging een dagje karten. Na afloop bleken de Facebookers drie keer zo vaak symptomen van neerslachtigheid en ernstig hoofdletsel te vertonen.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

En is dat gedeeld op Facebook?

gravatar

Mijn onderzoek is beter. Ik zette de Facebookers op een met spijkers bekleedde stoel, bond ze vast met natgemaakte leren riemen, stak een tuinslang tussen hun billen en zette er een hogedrukreiniger op. Na de drie uur murwgebeukt, snee ik ter hoogte van hun navel rondom het vel door, trok het vel tot over hun hoofd en bond het vast met een stukje ijzerdraad. De controlegroep ging een dagje naar de Efteling en kwam helemaal doorgedraaid terug en begon meteen bekentenissen af te leggen over vroegere en eerdere daden al dan niet vermeend.

Reageer
gravatar

In eerste instantie geïmplanteerd ter hoogte van de overgang tussen dikke en dunne darm, maar dat werkte slecht omdat het aan- en uitknopje bedienen een smerige handeling was voor mijn fraai gevormde laboassistente. Toen is een remote opstelling bedacht in de tussenkamer van mijn tante Mien die hardhorend en ziende slecht is. Echter een tuinslang van ca tien kilometer lengte is nergens te bemachtigen. Ten einde raad heb ik er maar een bijzettafeltje voor gebruikt, nog uit de inboedel van Oom Ferry Mengele. Nu bedraagt de afstand een kleine 30 cm, alleszins acceptabel voor de onderzoeksuitslagen en de validiteit van de metrische gegevens.

gravatar

Onderzoek uitgevoerd door de gemeente Amsterdam, die eerder al ontdekte dat de terrassen voller zijn bij mooi weer dan in de regen?

Reageer