Topman Malaysian Airlines krijgt hulp van moeder

‘Waar heb je het vliegtuig voor het laatst gezien?’

Topman Ahmad Jauhari bin Yahya van Malaysian Airlines heeft bij de zoektocht naar de verdwenen vlucht MH370 de hulp ingeroepen van zijn moeder. Hij sprak van ‘de laatste hoop’ voor de familie van de inzittenden: “Als zij het vliegtuig niet kan vinden, kan niemand het.”

Moeder Aisyah binti Osman toonde zich op haar eerste persconferentie geïrriteerd: “Mannen kunnen helemaal niet zoeken. Ze kijken met hun neus. Ik vroeg Ahmad waar hij het vliegtuig voor het laatst had gezien. Dáár moet hij gaan zoeken. Maar nee, meneer gaat meteen duizenden kilometers verderop kijken. Mannenlogica.”

Ahmad houdt echter ook rekening met een ander scenario: “Dikke kans dat ze het vliegtuig zelf heeft ‘opgeruimd’. En als ze het dan straks heeft teruggevonden, roept ze ‘zie je wel’. Maar ja, bewijs dat maar eens.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Water voor 230 mensen per dag is pak 800 liter. Dat is maar een boerenkar vol. Het lijkt me makkelijker organiseerbaar dan dat rare gevlieg. Wat als ze die kist ergens bijgetankt hebben? Ene Matthias Rust landde op een dag gewoon op het Rode Plein in Moskou.

Het lijkt er ook op alsof de mobieltjes ‘afgepakt’ werden. Een motief lijkt te ontbreken?

De Amerikanen snappen er gewoon geen KLOTEN van. Long live Stanley and Livingstoned.

Reageer
gravatar

Is de speld de werkelijkheid weer voor! De moeder had gelijk: inderdaad was Ahmad e.a. niet aan het zoeken op de plaats waar het vliegtuig het laatst gezien was. De vraag is nu, wie wist het nog meer behalve de speld?

Reageer
gravatar

Hee! dat toestel stond vrijdag nog op Marktplaats.nl 250 Bitcoins of zo. Ik zocht er zo een voor m’n zoontje.

Maar ze accepteerden geen PayPal, dus ik vertrouwde het niet.

gravatar

Hebben wij hier niet te maken met een zwart gat? Dan is het eenvoudig! Wij moeten eerst het zwarte gat vinden! Na de graancirkels dan nu de zwarte gaten! Ik ben ervaringsdeskundige!

Reageer
gravatar

Ik was ooit een olietanker kwijt. Die was ook naar de kelder gegaan…

gravatar

Rustig maar. Mevrouw bint Osman was gewoon even bij de buurman om … nou ja, een kopje suiker te lenen. Niet dat dat Ahmadje wat aan gaat want Ahmad had nou juist beloofd z’n land op te ruimen en braaf te gaan slapen in plaats van de hele tijd met z’n bolle hoofd op tv paniek te zaaien..

gravatar

Ir. Stuitelkraaf wat een ontzéttend smerige lasterpraatjes en insinuaties! Moedertje Aisyah Binti Osman is haar hele leven maagd gebleven en zal dat, zoals u via de foto zult constateren, ook tot en met haar dood blijven. Wij houden het erop dat Moedertje Aisyah Binti Osman op een onbekende plek in de kelder verblijft.

gravatar

Normaal vind ik De Speld heel grappig, maar dit gaat echt te ver. Over sommige onderwerpen hoor je geen grappen te maken en het verdwijnen van een vliegtuig met daarin honderden inzittenden behoort daar zeker toe. Als dit zo doorgaat, voel ik me genoodzaakt om De Speld uit mijn Favorietenlijst te verwijderen.

Reageer
gravatar

Oh ja. En dan straks weer naar je moeder toe om te vragen of zij je kan helpen die favoriet weer terug te vinden …

gravatar

Koene Ridder,

Zoals als u wellicht al heeft gelezen in mijn reactie op reactie #3, zou ik het gloeiend met U Edele eens kunnen zijn, ware het niet dat de Vaste Prik voor Betrouwbare Nieuws gelukkig beslist niet grappig is bedoeld. Wat (slappe) humor betreft zijn NU.nl, Klokkenluidersonline, Niburu, MartinVrijland en Geenstijl immers niet te overtreffen.

Af en toe glipt er weliswaar ongewild een lulligheidje tussendoor, maar dat is bijna niet te vermijden door de haast om andere bladen voor te zijn met een primeur, zoals dit artikel.

gravatar

Zucht …. u begrijpt niet veel, nietwaar?
Alsof het niet lachwekkend is dat iedereen met een computer via Google Earth wereldwijd aan het meezoeken is.
Sensatiezoekerij is de mens niet vreemd: ongevraagd advies van bedenkelijk allooi, samenzweringstheorieën en Bermudadriehoek gezwatel, alles om zich maar belangrijk te vinden.
Met als triest dieptepunt iemand die iets van zijn favorietenlijst wil schrappen omdat die belachelijkheid wordt gepersonifieerd in de figuur van die moeder.

Waarom kijken die sensatiezoekers nooit naar de beelden uit Syrië, bijvoorbeeld?

gravatar

Beste Jeettje,

Google Earth is toch een ietwat overdreven en omslachtig middel om een Bermudadriehoek te vinden. Er zijn namelijk genoeg voorbeelden aan te wijzen waar elke maand het gehele salaris in verdwijnt.

Een verbod op dergelijke driehoeken zou dan ook een optie kunnen zijn, we leven per slot van rekening midden in een tijd van crisis. Hierin ligt dus een schone taak weggelegd voor onze politici; het weglekken van gelden is een ware aanslag op de economie.

Hoe dan ook, uiteindelijk blijft het een kwestie van kiezen tussen de twee kwaden: Afnemen? Of bij de neus genomen worden, wat u?

gravatar

Beste Trendvolger,

u refereert aan de bestuurlijke Bermudadriehoek?

gravatar

Geachte heer/jonkvrouwe Ridder,

Mij is ter oge gekomen dat er in uw favorietenlijst zojuist een plekje is vrijgekomen. Graag zou ik vernemen wat voor deze positie de kwalificatie criteria zijn. Zelf ben ik zeer geïnteresseerd omdat ik nog niemand’s favoriet ben. Ik meen uitermate geschikt te zijn voor deze positie omdat ik -in alle bescheidenheid- best erg grappig ben.

Mocht u nog referenties wensen dan is dat na overleg uiteraard mogelijk.

Hoogachtend,

Prof. Dr. P. Beertje.

gravatar

DRINGENDE OPROEP!

Gevraagd per direct: kandidaten die willen optreden als referentie.
De enige eis is dat de kandidaat overtuigend kunnen beweren dat ondergetekende erg grappig is.

Uw schriftelijke reactie kan gericht worden aan de Speld, onder vermelding “Maleysian Moeder, #7”.

gravatar

Geachte heer prof. dr. P. Beertje,

Gaarne vermag ik alhier uw ongekende grappigheid bevestigen en u derhalve nomineren voor opname in de favorietenlijst van M.Ridder (m/v). Het niet toekennen van een toppositie in deze lijst zou een omissie van ongekende omvang zijn en welhaast aangemerkt moeten worden als een misdaad tegen de menselijkheid. Tevens roem ik uw ongekende bescheidenheid opdat M.Ridder zich niet bevreesd zal hoeven te voelen mocht u onverhoopt een (onterechte) lage positie op de favorietenladder ten deel vallen.

Zo hij zal worden ingesteld draag ik u hierbij meteen voor, voor de ‘ ‘Nobelprijs in de humoristische letteren’.

Uw betaling zie ik, als vanouds, gaarne per ommegaande tegemoet op het u bekende rekeningnummer

gravatar

Beste Ridder, ik wil u een hart onder de riem steken: morgen bent u niet boos meer. Hoe ik dat zo zeker weet? Mensen die speld.nl in hun favorieten zetten, vergeten snel.

gravatar

Toen in 1992 El-Al mijn woning net mistte, waren er ook de nodige flauwe grappen over onder andere het aantal zwarte dozen gevoed doorr het onvermogen die dingen te vinden.
Alle vergeefse zoekpogingen, scenarios en complottheories geven nu het zelfde effect. De een vindt het smakeloos, de ander zit er minder mee.
Doet verder niets af aan het vreselijke van de vermissing.

gravatar

Ik droomde die nacht nog dat vlucht MH370 niet op tijd in Peking zou landen, maar ik was te lui om uit bed te komen en mijn voorspelling op Twitter te zetten (met mijn blote voeten op het koude zeil), ook al omdat ik in mijn droom ook net met een Stewardess van vlucht MH370 zou gaan rotzooien. Haar bovenste knoopjes waren al los, haar welvingen trilden en schokten in elke luchtzak.

Reageer
gravatar

Of zou Kim Jong-Oen weer eens een raketje getest hebben?

Reageer
gravatar

Geniaal? Geniaal? Geeeenieaaaaal? In tegendeel!

Dit schandalige bericht is kwetsend voor alle inzittenden! Zo ga je niet met verdwenen mensen om! Wat moeten die wel denken van De Speld?

gravatar

Plien,

Verdwenen mensen hebben geen mening over De Speld. In elk geval niet een die er toe doet, tenzij ze weer (levend) gevonden worden. Ook denk ik dat de gebeurtenissen zelf de afgelopen week méér indruk hebben gemaakt op de genoemde groep dan artikelen op De Speld. Alhoewel ik me goed voor kan stellen dat velen van hen de opgelopen leesachterstand op deze geweldige site als groeiende druk beginnen te voelen, dwars door de honger/dorst en de invloed van het verkleumende water en de vele beurse plekken na enkele doorstane vliegmanoeuvres.

gravatar

Ik hoorde net dat het blijkt te gaan om een administratieve fout. Het toestel is afgelopen zaterdag gewoon geland op de beoogde bestemming (Beijing). De stagiar die vergeten was het toestel af te melden heeft inmiddels een berisping gekregen.

De enorme ophef komt door de vergaande automatisering en signalering die er nu in de luchtvaart is.

Reageer
gravatar

Die stagiair heeft ons ook al eens beledigd, uit pure domheid. Waarom gaat die geen stage lopen op de Kermis? Liefst bij de botsautootjes. Moeten ze hem wel wijsmaken dat het een autorijschool is, anders komen er veel te weinig aanrijdingen.

Nog even onze persoonlijke update: wij werken inmiddels voor Stag Air. Normaal kun je daar helemaal niet werken, alleen maar stage lopen. Maar omdat wij geen benen hebben, mocht het toch.

gravatar

Het vliegtuig is op een geheime basis van de VS geland, met Nelson Mandela aan boord. Dit is allemaal een dekmantel van de CIA om hem te herenigen met Elvis, Tupac en JFK

Reageer
gravatar

Nee, het is op Paasei-land. Daar heb ik het hoogstpersoonlijk zelf verstopt. Daar komen ze nooit op, dacht ik, en dat blijkt. Het is natuurlijk ook de laatste plaats waar je het verwacht.

U snapt het al: ik had me vergist met de kalender. Maar het komt wel goed, want zoals ze nu bezig zijn, vinden ze het niet voor het echt Pasen is.