Bert van Sloten haalt uit naar Obama

Katwijker zet transatlantische verhoudingen op scherp

Dakdekker Bert van Sloten uit Katwijk heeft keihard uitgehaald naar president Obama. Tijdens zijn middagpauze uitte de 51-jarige dakdekker felle kritiek op het buitenlands beleid van de Amerikaanse president: “Obama moet beseffen dat hij niet eindeloos kan blijven toekijken in situaties die om gerichte actie vragen. Zowel in Syrië als in Oekraïne wordt zijn beleid gekenmerkt door amateuristische passiviteit.”

De uitspraken van Bert zijn slecht nieuws voor Washington. Eerder al liet Koen Stroetinga zich kritisch uit over de Amerikaanse buitenlandpolitiek.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ik denk dat hij nu, net als Snowden, in Rusland asiel moet aanvragen, er zit niets anders op helaas. We steunen je hoor Bert!

Reageer
gravatar

Alle respect voor deze dakdekker uit Nederland maar hoe boeiend is het als een burger kritiek levert op Obama? of die zich daar iets van aantrekt

Reageer
gravatar

Ooh! Vanmorggen kreeg ik een ‘russiscche’!!reclamefilm over giethoorn! De polen zitten in het westland, de chinezen verblijvenop de walletjes iin amsterdam. Het is daar al tweetalig! Rotterrdam plaatst eeen noodkreet op billbooards hier spreken wij nederlands! Terwijl zij in 010 knorren! Een gezang afkomstig van het rotjeknorrrs! De symptonen van een geleidelijke bezetting van nederland zij ruim aanwezig! En onze regering slaapt!

gravatar

Neen, hier moet ik enige bestraffende woorden aan wijden, beste Ingrid: in Rotterdam spreken we Rotterdams, en nog zo’n -tig andere talen zoals het een havenstad betaamt.

Dat een handjevol idiote VVD-ers kennelijk alléén in Rotterdam Nederlands kan spreken en daar prat op gaat, moet je niet de normale Rotterdammers aanrekenen.

gravatar

In dat “spreken we Nederlands” zit inderdaad een stadvreemdheid die hen wel eens stemmen kan gaan kosten. Immers: een rechtgeaarde Rotterdammer spreekt Rotterdams dialect of een andere taal, maar alleen in noodgevallen Nederlands.

gravatar

Nou zijn de rapen gaar! Zoals Oekraine de Krim aan Rusland zal gaan verspelen, kunnen wij nu verwachten dat de Amerikanen de Noordoostpolder zullen gaan annexeren. Naar verluid wordt er in Swifterband al geroepen om een volksreferendum. Voor alle duidelijkheid: ik ben voor. Weg met die uitgestrekte akkers!

Reageer
gravatar

Inderdaad ja, We kunnen die Noordoostpolder maar beter kwijt zijn…

gravatar

Dat ze in Swifterbant reeds op de barricaden staan maakt ze in de Noordoostpolder niet uit. Swifterbant ligt in een ander land; Flevoland. Trouwens, daar aan de andere kant van de Ketelbrug, in hartje NOP dus, heeft de wethouder onlangs een cursus “mijn gevoel voor realiteit” gevolgd, dus het zal er wel goedkomen.

gravatar

Ja, maar als ze dan ook niet meer hierheen komen, is het toch winst.
Bert is natuurlijk wel onnodig beledigend naar Obama: hij hád kunnen zeggen professionele passiviteit, dat klinkt al veel beter.
Het is precies dát, waarom Stroetinga met een korrel zout wordt genomen daarginder.
Bert moet oppassen zijn hand niet te overspelen.

gravatar

Vraag niet wie Bert van Sloten is voor ons, vraag wie Obama is voor hen…

gravatar

Broer van Bert de Gooijer? Ik dacht dat het zijn neef was….. Zijn broer is Henk de Gooijer.

gravatar

Bert van Sloten is wel degelijk de broer van Bert de Gooijer. Bij hun in het gezin heten alle mannen Bert. Behalve Henk, want die heet Fred.

gravatar

De verheven beschouwingen van Bert van Sloten zijn gebruikelijk bij dakwerkers, die van nature een brede visie hebben op het gebeuren vanuit een hoogstaand standpunt, van waaruit ze de boel veel beter kunnen overzien dan het laagbijdegrondse volk.

Reageer
gravatar

Joop.nl schrijft geen Nederlands, zoveel is meteen wel duidelijk. Naar de VVD wordt verwezen met het.