Bron Wikimedia - Shane T. McCoy - CC - BY

Obama vraagt Apple om Guantánamo-gevangenen in de cloud op te slaan

President wil terreurverdachten zonder proces virtueel opslaan

Barack Obama wil dat Apple de resterende 56 gevangen in Guantánamo in de cloud gaat opslaan. Dat is volgens de Amerikaanse president de enige manier om het omstreden gevangenkamp te sluiten.

De cloud is volgens de VS de veiligste plek om Guantánamo-gevangenen op te slaan, omdat de gevangen dan niet volgens Amerikaanse wetgeving berecht hoeven te worden: “In de cloud kunnen de terreurverdachten zonder vorm van proces jarenlang virtueel worden opgeslagen. Bovendien heeft niemand er last van, en is de cloud oneindig schaalbaar.”

Appledirecteur Tim Cook heeft laten weten dat hij niet van plan is aan de eis van Obama te voldoen. “Als wij mogelijke terroristen moeten opslaan is het hek van de dam. Wie moeten we straks in de cloud stoppen? Donald Trump? Edward Snowden? Dr Phil?”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Mij is -blijkbaar- de toegang tot dit artikel- ontzegd. Er is natuurlijk geen censuur, alleen raken heel vaak de reacties van bepaalde deelnemers ‘spontaan zoek’, op verzoek van de NSA.

Reageer
gravatar

Ik vind die gevangene in zijn oranje overal zich nog betrekkelijk rustig houden. Zijn collegas in het midden-oosten met gelijksoortige kleding verliezen veel sneller hun hoofd

Reageer
gravatar

Ja, zo gehaast doch behoedzaam hij blootsvoets over dat scherpe grindpad wordt geleid. Het ontvangstcommittee Rednecks op de achtergrond wekt de indruk te popelen om nog enkele rekeningen te vereffenen. Mét de beide mantelzorgers naast hem is de krachtsverhouding 9 tegen 1. Over de uitslag van de wedstrijd kan niet worden gecorrespondeerd.

gravatar

The sky… eh… cloud is the limit.
Alles kan daar terrecht. Azielzoekers? Meer dan genoeg ruimte voor op Cloud.
Terroristen? tuurlijk.
Waarom niet direct geheel Guantanamo bay? Er is plek zat.

Reageer
gravatar

Ja ja. En dan over een tijdje zeker van Apple eisen dat ze de Cloud open breken (what’s the problem? We’re only asking you to unlock one single cloud) om deze mensen in de gaten te kunnen houden. En dat terwijl ze tegen die tijd natuurlijk al lang zijn gedownload in het Midden Oosten.

Reageer
gravatar

Ik tel negen (9) gelaarsde rednecks en één (1) blootsvoetse Guantanámese inmate die door twee (2) mantelzorgers gehaast over een pijnlijk grindpad wordt geleid. De houding van de zeven wachtende rednecks doet een komende freefight veronderstellen. Over de uitkomst van dit gevecht kan niet worden gecorrespondeerd.

Reageer