Constructieve Aboutaleb in Witte Huis: ‘En anders rot je maar op’

Obama onder de indruk van retoriek Rotterdamse burgemeester

Burgemeester Ahmed Aboutaleb van Rotterdam heeft een verpletterende indruk achtergelaten tijdens zijn eerste bezoek aan het Witte Huis in Washington. De burgemeester toonde zich van zijn diplomatieke kant en verzocht Barack Obama, zijn vrouw Michelle, hun dochters Natasha en Malia, alsmede hun hond Bo en tweehonderd aanwezige hoogwaardigheidsbekleders, om op te rotten.

Aboutaleb wist de Amerikaanse president al bij binnenkomst te overdonderen door een vraag te beantwoorden met: ‘melk en suiker alstublieft, en anders rot je maar op.’ Ook zijn betoog over de terreurdreiging maakte diepe indruk. Na de uitwisseling van enkele beleefdheden – ‘Het is een eer om hier aanwezig te zijn, en anders rot je maar op’ – kwam de burgemeester tot de kern.

In zijn toespraak citeerde hij onder meer de Amerikaanse burgerrechtenactivist Martin Luther King – ‘ik heb een droom, en anders rot je maar op’ – en vertelde hij over zijn eenvoudige afkomst: ‘rot op’. Het maakte een diepe indruk op de overgebleven aanwezigen.

Barack en Michelle waren zichtbaar geroerd door de retoriek van de Nederlander. Voor de Amerikaanse pers verklaarden zij zelden zulke duidelijke taal gehoord te hebben: “Het is jammer dat hij nu alweer weg moet, en anders rot hij maar lekker op.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Opvallend hoezeer Aboutaleb’s slogan “Rot anders maar op” verbroederend werkt, zelfs op hardliners. We zijn ff één volk: Kaaskoppen, goedwillende Turken en Marokkanen. In het Witte Huis zei Aboutaleb dat we ook kwaadwillige moslims aan ons moeten binden; laten we dat ook te doen, het sluw geplande Allahu Akbar-festival op 8 maart (Wereldvrouwendag, sic) is daarvoor een goede gelegenheid; iedereen 15 meter hennepkoord meenemen, haatbaarden vriendelijk om hun boordmaat verzoeken en dan een standaard IS-draaiboek, mét losgeld!

Reageer
gravatar

De afschaffing van de slavernij was een teleurstelling. De voormalige slaven werden niet de godvrezende en hardwerkende boeren zoals gehoopt. Niemand had verwacht dat zoveel bevrijden hun plantage zouden verlaten. De abolitionisten gaven de schuld hiervan aan de planters en de verschillende regeringen. Een achteruitgang van leef- en werkomstandigheden ontstond derhalve in de kolonie. De slaven waren niet geëmancipeerd om de efficiëntie van de plantages te vergroten, en de hoeveelheid arbeidskrachten liep terug; er werd gezocht naar meer betrouwbare werkkrachten elders.

Reageer
gravatar

Bah, de onzintekst van Harrie heeft ongeveer 570 tekens. Terwijl maximaal 500 tekens zijn toegestaan.

Voor mij is het ook geen pretje om replies op het aantal tekens te controleren. Liever schrijf ik op een artikel mijn gebruikelijke leuke reacties.

Moderator van De Speld treedt toch op.

Recht und ordnung must sein.

Geef die linkse trol toch een IP-ban.

Corrie.

gravatar

Hey buurman,

dan rot je toch lekker op!!

Gr, L.

gravatar

Goed zo lief behangertje van me, mijn Mister Grey. 😉

Die buurman van me moet zelf oprotten. Volgens mij is hij een gluurder want hij heeft een webcam op mijn Lazy Boy gericht.

Het zou me niets verbazen wanneer hij zich, met z’n grijze joggingbroek maat XXL op de knieën, zit te verlekkeren aan de opnames.

Corrie.

gravatar

Volgens mij probeert Aboutaleb met zijn uitspraak “Rot op” PVV-stemmers van meneer Wilders terug te winnen. Maar daar trapt fatsoenlijk Nederland niet meer in.

De PvdA, met hun multiculti gezwets, is er de oorzaak aan dat we nu in oorlog zijn met die achterlijke islam.

Het is schandalig dat onze Nederlandse joodse vrienden zich hier niet meer thuis voelen.

Hey Aboutaleb, jij met je dubbele paspoort, rot toch op naar je dorp in het Rifgebergte.

Ga daar een geit neuken!

Corrie.

Reageer
gravatar

Corrie! Meisje toch, wat een grof taalgebruik voor zo’n onderontwikkelde PVV-teef als jij. Zo langzaam aan wordt jouw gezets toch echt ondraaglijk.
Ik acht die beschaafde Marokkaanse Nederlander Aboutaleb véél en véél hoger in dan zo’n eencellige Haagse Stoepnetel als jij. Ik zou zeggen: ga rap naar hiernaast in een hoekje stil zitten wezen met die joodse vrienden die je helemaal niet hebt, en anders rot je maar op!

gravatar

ABoutaleb wtf neem cursus Engels
Praat met je mond niet met je handen (vooral als je kalasjnikov zegt)
Je overdrijft wel als je zegt dat je 1 maaltijd per dag kreeg in Marokko en op blote voeten liep,
En jij kan dingen zeggen die jou collega’s niet kunnen zeggen,misschien hebben zij ook in armoede geleefd,armoede is in alle landen in verschillende vormen

gravatar

Zo is dat en anders rot je maar op! En nú wil ik dat Abu Abou weer terugkomt, want wij hebben hem in de stad nodig. Anders hoeft hij niet meer terug te komen en rot hij maar op!

Reageer
gravatar

omdat meneer de burgemeester ooit een nederlands paspoort heeft gekregen is hij niet automatisch een stereotype nederlander en als je dat anders ziet nou dan praten we er even over verder