Kippen voortaan standaard piri piri

Dieren hoeven na slachting niet meer gemarineerd te worden

Met behulp van genetische manipulatie kunnen Barnevelder kippen worden gekweekt die direct piri piri uit hun ei kruipen. Na slachting hoeft het dier niet meer ellenlang gemarineerd te worden in rode pepers, wat het gemak in de keuken flink verhoogt.

De eerste kippen piri piri zijn in januari van dit jaar uitgebroed, en maken het goed. De kippen merken er zelf weinig van dat ze piri piri zijn, zegt kippenboer Harm van Druten. “Maar het ruikt wel lekker pittig op de boerderij.”

De wetenschappers van de Universiteit van Wageningen die verantwoordelijk zijn voor de vinding, richten hun vizier nu op schelvis en kabeljauw: “Nog voor het einde van dit jaar komen de eerste exemplaren met een korstje uit het ei. Kibbeling is dan eindelijk echt vers.”

 


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Lieve Veronica, heeft Charles Darwin dan alle werk voor niets gedaan? Alles wat leeft is genetisch gemanipuleerd.
Soms gaat het mis en loopt er ineens een denkende aap tussen, maar ja; dat is de prijs van de vooruitgang.

gravatar

[…] […] Hoewel het enige tijd geduurd heeft voor men de 3D-printer uit het legnest verwijderde, is het ding de eieren gaan printen die sedert jaren in de wachtrij stonden. Na de eerste serie van…… Leer… […]

Reageer
gravatar

[…] Hoewel het enige tijd geduurd heeft voor men de 3D-printer uit het legnest verwijderde, is het ding de eieren gaan printen die sedert jaren in de wachtrij stonden. Na de eerste serie van… Leer… […]

Reageer
gravatar

Hoewel het enige tijd geduurd heeft voor men de 3D-printer uit het legnest verwijderde, is het ding de eieren gaan printen die sedert jaren in de wachtrij stonden. Na de eerste serie van 10 is er voorzichtig ‘eureka!’ geroepen, en heeft men samen met de chef-kok op de campus het bouquet samengesteld. En het resultaat mag er wezen, hulde daarvoor!
Nu het nest leegstaat, zijn de vissen aan de beurt.

Beste heer van Druten,

Met remouladesaus graag. Héérlijk.

Reageer
gravatar

Kippen kweken ?
En tulpen fokken dan ?
Welke wereldvreemde wetenschapper is hier aan het werk geweest….?
En dit alles op de Dag des Heeren publiek gemaakt nota bene.
Ik kan me niet langer inhouden; niet wachten tot morgen.
Vandaar vandaag al mijn commentaar.
‘k Zal er waarschijnlijk wel door een ouderling op worden aangesproken.
Het zij zo.

Reageer
gravatar

Voor het gemak maken jullie hier dus totaal geen onderscheid(t) tussen hete kip en hitsige kip. Maar aan tafel krijg je het wel van allebei heel warm !

Reageer
gravatar

Wij hebben de indische ajam paniki in het hok. Maar wij stoppen er mee! Het beest is te gestressed. Wij gaan nu over op ajam besengeh, maar die ziet er wel er geel uit! Net zo geel als tokkelroom!

Reageer
gravatar

Lenie ‘t Hart is nu begonnen met een fokprogramma van zeehondjes. Zodra ze uit de huilerfase zijn, trekken ze zelf hun bontjas uit en leveren die in in Pieterburen.

Een maand lang worden ze dan intensief begeleid door Henk Bleker, zodat in die maand hun vacht weer kan aangroeien.

Een win-win situatie.

Er worden geen zeehondjes meer doodgeknuppeld en bont mag weer.

Al moeten ze het natuurlijk niet te bont maken

Reageer
gravatar

Er wordt ook gedacht aan dieren die je gewoon rechtstreeks kunt aantrekken en ‘s avonds weer de wei in kunt sturen. Het voordeel is dat je het altijd warm hebt met een levend dier.

gravatar

Zet dan wel een goede foto bij het artikel. Dit bordje met twee struisvogelkloten, een stuk vis, een paar verdachte worstjes en wat onkruid doet het gewoon niet.

Reageer
gravatar

NU begin ik me toch ECHT zorgen te maken. ik ga er bijna Caps Lock van schrijven. Fundamentalistische haan betrapt. Kamikaze plofkippen en eisoldaatjes gearresteerd. Runde een trainingskamp in het kippenhok. Aanslag op de KFC verijdeld.

gravatar

Kunnen de wetenschappers ook kijken naar plofkippen rechtstreeks uit het ei? Dan zijn die dieren verlost van het mensonwaardig bestaan in de stallen. Zo uit het ei in de pan. En daarna de koe die alleen maar uit biefstuk bestaat.

Reageer
gravatar

Zou jij dan die kip willen zijn die dat ei zou moeten leggen?
Nee, we moeten er naar toe dat de eieren zelf eieren gaan leggen.

gravatar

Ik opteer voor Tandoori, liefst met een extra vleugje kokos. Overigens schijnen er al veel langer genetisch gemanipuleerde kippen te zijn. Zo heeft met in Amerika kippen met friet gekruist, die bij een keten met de naam Kentucky Fried Chicken te koop zijn. Wel stom van die typefout: zelfs een belg schrijft friet niet met een d……!

Reageer
gravatar

Aangezien Barnevelders van origine legkippen zijn vrees ik voor de smaak van mijn eitje. Bovendien kun je er op wachten dat kwaadwillenden dit hot & spicy gevogelte gaan kruisen met plofkip. Een explosieve combi.

Reageer
gravatar

Overige artikelen naar aanleiding van dit bericht:

PVV persbericht:
De PVV heeft kennis genomen van het artikel “Kippen voortaan standaard piri piri” uit de Speld van vandaag. Het wordt tijd dat we stoppen Nederland in de uitverkoop te doen. Waarom moet er een buitenlands gerecht uit onze Hollandse kippen komen? Als onze tradities worden verkwanseld. Waarom kan men niet gewoon authentiek Hollandse advocaat uit een ei komen?
De PVV heeft hierover inmiddels kamervragen gesteld, en vind dat alle Polen uit Nederland moeten

Groenlinks persbericht:
De PVV heeft kennis genomen van het artikel “Kippen voortaan standaard piri piri” uit de Speld van vandaag. Het wordt tijd dat we stoppen met het ophokken van eieren. De eieren worden doorgaans in een veel te krappe doos, veel te dicht op elkaar geplaatst. Ook wordt er door de massa industrie niet nagedacht over het welzijn van de eieren, de dozen worden tijdens en na het transport in enorme stapels opgestapeld.

ANP, drie uur later:
De EU stelt een onderzoekscommissie op om de haalbaarheid van een commissie ten behoeve van het onderzoeken van mogelijke regelgeving op het gebied van gemanipuleerde eieren op te onderzoeken.

Reageer
gravatar

Suzanne, foei! Waarom moet je zo’n bericht gelijk weer politiceren?! Kon je niet even wachten tot na de gemeenteraadsverkiezingen? Hier is de Piri Piri kip absoluut niet mee gebaat. En vooral niet in Losser, waar het dankzij de Johma al stikt van de kippen!

gravatar

De Partij van de Dieren is accoord mits de kippen zó heet zijn, dat ze niet voor menselijke consumptie geschikt zijn.
De Partij vraagt zich af of er meer dieren in aanmerking komen op diervriendelijk manier ongeschikt te maken voor consumptie: zij vraagt extra innovatie subsidie voor Wageningen ter onderzoek.
En zij vindt dat te allen tijde overstekende eenden voorrang moeten hebben op bakfietsen.

Oh Beertje, straks is het weer Pasen en dan is dat kleurverschil helemaal opgelost: rien à la main dus.

gravatar

Heeft groenlinks dan nog nooit van scharreleieren gehoord? Deze eieren krijgen genoeg ruimte om rond te lopen. Daarnaast wordt er dan maar één ei per bakje gedaan in plaats van 6.