Klimaatsceptici sterven uit

Desastreus gevolg van global warming

Door de opwarming van de aarde dreigen klimaatsceptici uit te sterven. Daarvoor waarschuwt het Wereld Natuur Fonds. Volgens het WNF moet er snel iets gebeuren, anders kennen we klimaatsceptici binnenkort alleen nog uit de geschiedenisboekjes.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Een ware Argentijnse voelt zich in zee als een ijsbeer in het water. Maar u, meneer Snel, riskeert een vliegreisje van Argentina Airlines, met het onthullen van dit geheim.

gravatar


Men kan niet sceptisch genoeg zijn over Klimaat.

Klimaat schept van oudsher veel onterechte verschillen, die moeilijk te egaliseren zijn. Zo zijn er landen die vooraan in de rij stonden toen onze lieve Heer Klimaat schiep, die daardoor veel zon, behaaglijke warmte, lekkere bries en voldoende regen kregen toebedeeld. Maar het merendeel van de landen stond echter achteraan; die kregen van het een te weinig en van het ander teveel.

Vanwege dit onrecht pleit ik voor algehele afschaffing van Klimaat.

Daarom stel ik voor, dat u allen dit verzoek opneemt in uw gebruikelijke dagelijkse gebeden aan onze lieve Heer.

Reageer
gravatar

Volgende week ben ik als vertegenwoordiger van de aarde toch in het Bovenaardse Rijk bij de jaarlijkse bijeenkomst van Hemelse ambassazeurs ter voorbereiding van de gebruikelijke hemelvaart van J.C., die dit jaar voor donderdag 29 mei staat gepland.

Dan zal ik eens nagaan of andere bewoonde planeten ook een slechte verdeling van Klimaat bezitten. Als dat zo kunnen wij als ambassazeurs wellicht gezamenlijk actie voeren op het Heiligenplein.

Voor het geval dat neem ik een voorraadje flessen, een jerrycan benzine, poetskatoen en een aansteker mee.

gravatar

Dit is toch wel een boute bewering! Vanmorgen nog kwam ik een langharige republikijnse klimaatsepticus tegen, midden in het centrum! Uit burgerplicht en omdat ik toch net een lijntje op had heb ik hem met veel onnodig geweld geruimd. Wel lullig, dat schaamhaar in het lijntje was kut, ik dacht aanvankelijk dat het neushaar was, of anders borsthaar van mijn partner, je weet maar nooit, ze scheert zich niet meer.

Reageer
gravatar

Lullig dat uw vrouw onvoldoende aandacht heeft voor haar lichaam, maar wat mij vooral intrigeert is het nieuw type klimaatscepticus dat u blijkbaar bent tegengekomen. Wetenschappelijk sceptici en filosofische sceptici heb ik de revue zien passeren, maar een ‘republikijnse’ klimaatscepticus heb ik helaas nog nooit mogen ontmoeten. Republikeinse klimaatsceptici zijn volgens mij al schaars, maar dit is echt uniek. Heeft u nog kunnen achterhalen of hij familie had? Ik zou ze graag in levenden lijve zien.

gravatar

Beste prof. Beertje, helaas is uw beeld vertroebeld door uw geloof, want de hel bestaat niet en de duivel is gewoon een gewaardeerde medewerker van Onze Lieve Heer, zeg maar voor de meer duistere opdrachten.
Dus extreem heet heb ik het echt niet en het is zelfs zo dat de zeer geringe groep gelovigen, in een aparte subhemel zijn ondergebracht, zeg maar “Gelovigenheul (waar de gelovigen vrij rondlopen en op uw schouder springen, pas wel op voor uw bezittingen).
En ze worden echt goed behandeld, hoor, dus ze hoeven niet eens zo “fit’ te zijn om te overleven, zeg maar. Gaat tegen mijn principes in, maar alla, wie ben ik ?

Reageer
gravatar

Inderdaad beste Darwin, ik geloof. Net als ieder andere sterveling, maar daarover straks meer.

Eerst wil ik wijzen op een hiaat in uw betoog. Uzelf bevindt zich in de hemel, echter de hel bestaat niet zegt u. Die stelling lijkt mij tegenstrijdig met hetgeen u tijdens uw aardse bestaan zo heeft gepropageerd, namelijk de natuurlijke diversiteit. Als u zich in een hemel bevindt, dan is het toch zeer aannemelijk dat er ook een hel, voorgeborchte en vagevuur is, en misschien wel een nageborchte. Om nog maar niet te spreken van allerlei andere binnen- en buitenaardse verblijven van andere godheden.
Voor die godheden en hun tegenpolen (die in grote getale in alle (on)denkbare vormen schijnen voor te komen) geldt hetzelfde nog in sterkere mate.

Ja ik geloof. Dat komt omdat ik niets, maar dan ook niets, zeker weet. Mijn leven speelt zich af in een voortdurende radeloze twijfel en dwalingen, hier en daar ietwat verzacht door sterke vermoedens en roekeloze goklust.

Waar ik niet in geloof is religie. Hoewel, uitsluitend als de eerste en de beste, nooit meer geëvenaarde marketingtruc.
Product: het Eeuwige Leven
kostprijs: autonomie, zelfontplooiing, geld, tijd, naïviteit strekt tot aanbeveling.
Levertermijn: direct volgend op het aardse leven.
Ontbindende voorwaarden:
-Vragen om bewijs omtrent het bestaan van de Leverancier.
-Wanneer niet wordt voldaan aan alle verplichtingen zoals vastgelegd in het Geschrift, inclusief alle mogelijke interpretaties daarvan, zodra deze in de openbaarheid komen.
-Heimelijke overtredingen zijn daarentegen wel toegestaan, voor zolang deze geheim blijven.

Stel je voor je krijgt het voor mekaar om hele hordes mensen en hun familie, hun leven lang te laten betalen voor een niet tastbaar product, dat ze pas geleverd krijgen als ze het loodje hebben gelegd. Garantie tot aan de kist. Geweldig.

Gelovigenheul zegt U? Weet u zeker dat het hier niet de Gelovigenhel betreft, oftewel het welbekende vagevuur ? Ik vrees beste Darwin, dat u toch echt niet bent beland waar u denkt te zijn. Nogmaals sterkte.

gravatar

Inderdaad is er hier een grote diversiteit, ook aan hemelen: lichte, vrij donkere, serieuze, vrolijke, eenzame, gezellige, saaie etc. hemelen en iedereen komt in de hem/haar passende hemel terecht.
Misschien wordt ik wel genept en beweert God in de atheïstische hemel dat hij atheïst is, in de RK-hemel dat hij rooms is etc., maar dat zou in strijd zijn met zijn integriteit en wijsheid, hoewel dat laatste wel eens een indicatie kan zijn dat er toch iets inzit.
Misschien moet ik aandringen op excursies in andere hemelen om de diversiteit met eigen ogen te aanschouwen, maar straks val ik van mijn “geloof” en wat dan ? Nee, ik blijf maar waar ik ben, tussen andere atheïsten en u zult dit wel kunnen billijken, gezien uw scherpe analyse van religies en hun veelal zwakke dienstverlening.

gravatar

Ik begreep al nooit waarom het WNF zich hier zo druk om maakte. Ik dacht altijd om het bestaansrecht van het WNF te waarborgen i.v.m. met salarissen e.d., maar het gaat dus nog verder. Ik hoop dat mijn schoonmoeder zich ook snel bij de klimaatsceptici aansluit.

Reageer
gravatar

Ik vind dat we alle wintersporters moeten executeren! En alle mensen met een allesbrander. En iedereen met een auto. En een bromfiets. En een spraakgebrek. En mensen die hairspray gebruiken. En debielen die toiletreinigers nodig vinden, en lekkere geurtjes voor in huis. En mensen die elke-dag-shampoo gebruiken. En… en ….en….

Reageer
gravatar

Net zure regen; tjezes wat heb ik me dáár zorgen om gemaakt.
Voor niks bleek tig jaar later, inmiddels is zure regen immers ook een begrip wat men uit een oud stoffig krantenarchief moet vissen om het aan je achterkleinkinderen uit te leggen.
Mag de zure regen ook in de geschiedenisboekjes?

Het was tenslotte niet niks, volkstuinders werden preventief geruimd, diverse oogsten aardappels rotten weg in de zure bagger zodat een patatje mét een schier onbetaalbare delicatesse werd.
Heel erg allemaal en nu:

http://vorige.nrc.nl/binnenland/article2639885.ece/Het_is_gelukt_na_30_jaar_is_de_zure_regen_bijna_weg

Reageer
gravatar

Of: Door de opwarming van de aarde sterft het klimaat uit.

Reageer
gravatar

Zonde! Het zijn altijd van die gezellige schuddebuikers, met de meest hilarisch verhalen.. Kunnen we niet een fokprogramma optuigen ofzo?

Reageer
gravatar

Het Wereld Natuur Fonds waarschuwt sinds kort voor het Wereld Natuur Fonds. Verschillende wetenschappers zijn verheugd. Zij stellen dat het hoog tijd werd dat het WNF deze waarschuwing publiek maakte. Het WNF waarschuwt in het bijzonder voor de uitermate schadelijke werking van het WNF voor ons milieu. Ze maakt duidelijk dat het WNF met name werkt als alibi voor bedrijven om nog sterker te vervuilen. Het WNF verwijt zichzelf te hebben gefungeerd als excuustrut, greenlabel, glijmiddel voor bedrijven die niets op hebben met het milieu en alles doen om zoveel mogelijk winst te maken.

Reageer
gravatar

Ik heb inmiddels begrepen dat Greenpeace de rainbow warrior weer van stal heeft gehaald, om die laatste paar klimaatskeptici te verzamelen en naar antartica te brengen, om hen zo lang mogelijk te laten geloven dat het met de opwarming wel meevalt. Zij hopen hiermee het uitsterven te voorkomen.

Reageer
gravatar

Dit is weer typische halve berichtgeving….

Zijn/waren het heethoofden die niet tegen de extra hitte konden en zijn bezweken? Zitten ze nu op idyllische stranden omdat ze de voordelen hebben gezien en tot inkeer zijn gekomen? Ik had wat vervolgacties verwacht van de redactie van De Speld nu er nog tijd is om er een paar te interviewen. Straks zitten we met allemaal ‘De Speld’-sceptici, en dan helpt chronisch mooi weer ook niet meer.

Reageer
gravatar

Tja, kennelijk zijn klimaatsceptici niet toegerust om in ons huidige klimaat te overleven. Er zijn wel meer soorten uitgestorven, dus jammer maar helaas.

Reageer
gravatar

Als alleen gelovigen voldoende zijn toegerust om te overleven is dat wat de evolutie voortbrengt. Jammer, maar helaas. Gelukkig ben ik er zelf niet meer bij, dus ik wens u veel sterkte.

gravatar

Hier in de hemel is bijna iedereen atheïst. Gelovigen bekeren zich bij bosjes als ze merken dat zelfs God een overtuigd atheïst is.

gravatar

Beste Darwin, het lijkt mij sterk dat u in de hemel terecht bent gekomen met uw ketterse ideeën.
Ik gok dat u het doorgaans ontzettend warm heeft ? Men heeft u in het ootje genomen. God heeft heus geen hoorntjes op zijn hoofd en ook niet de poten van een bok. Maar, over een ding heeft u gelijk; uw gastheer en zijn volgelingen zijn overtuigd antitheist. Sterkte ermee.

gravatar

Beste prof. Beertje, helaas is mijn reactie terecht gekomen onder nr 14, wellicht als straf voor mijn opvattingen. Het zij zo.

gravatar

Het is alsof de duvel er mee speelt, Darwin. Ik bedoel maar.
Ik vind het al een hele prestatie dat u vanuit het hiernamaals uw gewaardeerde bijdrage weet te leveren aan deze discussie. Een accidentele misplaatsing is u daarbij vergeven.
We gaan gewoon verder op #14.

gravatar

Ach, waarde Beertje, dankzij de Speld-spirit-app kan ik eenvoudig vanuit het hiernamaals reageren; piece of cake. Helaas hebben velen hier koud watervrees, maar ooit durven ze ook te reageren op de Speld-artikelen.