Voorjaarstrend: de bochel

‘De sneakers van dit decennium’

De bochel is weer helemaal terug op de rug. Voor zowel mannen en vrouwen geldt dat deze gimmick weer gezien mag worden! De vleeshompen komen het best tot uiting in een zachte pastelkleur, gecombineerd met een luchtige sjaal of een nette das. Codewoord is ook hier: Dress to impress!

Modelmoeder Doutzen Kroes oogstte gisteravond veel bekijks toen ze vol trots haar welgevallige bochel zien op de rode loper van het Filmfestival in Berlijn. Desgevraagd verklaarde ze dat ze in het begin moest wennen: “Soms heb ik wel eens dat mannen minutenlang naar m’n bochel zitten te staren. Maar als je dan zegt ‘Hé, mijn ogen zitten hier!’, dan gaat het ook wel weer. Nu wil ik niet anders. Het slaapt heerlijk!”

Dankzij early adapters als Kroes krijgt de bochel flink de wind in de rug, maar we zouden haast vergeten dat je jaren geleden amper ermee over straat kon, laat staan ‘bochelproof’ kleding kopen. Trendwatcher Adjiedj Bakas: “In de jaren ‘90 – toch niet zo lang geleden – stond de bochel nog synoniem voor deformisme, mede door die verschrikkelijke stigmatiserende film over the Hunchback of the Notre Dame. Maar zoals met wel meer modeverschijnselen is er sprake van een cyclus waarin retro zomaar weer hip kan worden. Bochels worden de sneakers van dit decennium.”

De glorieuze terugkeer van de bochel aan het modefirmament betekent helaas wel de doodsteek voor de capuchon. Bakas: “Het is het één of het ander. Een bochel heeft geen enkele zin als je ‘m vervolgens verstopt.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Alexander Brandenburg,

Jouw soort humor waarvan ik dit keer het slachtoffer ben, is heel doorzichtig. Iedereen weet immers dat ik niet één prachtige bochel heb maar vier! Twee halverwege mijn borst en twee onderaan mijn rug.

Reageer
gravatar

Er is toch iets opvallends aan de bochels ter weerszijde van het borstbeen van Doutzen. We zien hier een foto uit 2005 en hier een meer recente. De bochels waarop zij plaatsneemt volgden overigens de omgekeerde weg.

Ik laat het oordeel graag aan de lezer over.

gravatar

Ome Viesman,

Jou kennende deed je er inderdaad goed aan om de fantasie eens aan de lezers over te laten.

gravatar

Heer Viesman, wat een geluk dat u dit alles zo zorgvuldig bijhoudt. Zonder u zouden wij verloren zijn en zou De Speld wel in kunnen pakken.

gravatar

Beste Doutzen,

Jouw bochels zijn zo prachtig dat men sneeuwkettingen nodig heeft om ze te bestijgen, en, om na het laatste hoogtepunt weerom af te dalen naar de graziger weiden van de buurvrouw.

gravatar

… En als Kamp niest, schudt heel Groningen.

gravatar

Mag ik dan hier ook meteen even een pleidooi houden voor de terugkeer van die goede oude haze(n)lip? En ik zie ook steeds minder flaporen, trouwens. Kwalijk!

Reageer
gravatar

Bij de volgende olympische winterspelen zal ook het bochelzwemmen zijn intrede doen. Men zwemt dan over het bevroren water daar de bochel je bij het zwemmen in vloeibaar water weliswaar omhooghoudt maar je ook altijd met je gezicht onder de waterspiegel drukt hetgeen zeker op de langere afstand (meer dan zes meter) de dood tot gevolg pleegt te hebben.

Naast het bekoorlijke ballroomdansen zal het ‘voor de trein springen’ als proefsport deelnemen. Helaas heeft het korfbal voor gebochelden (nóg!) geen plaatsje weten te veroveren.

Reageer
gravatar

De zomertrend van 2014 zal echter de rochel worden, vooral in openbare gelegenheden.
De gerenommeerde Oostenrijkse trendwatcher Angina Kehl- Krampf meldt nu al dat in de herfst de fluim zijn herintrede zal doen.
De kwalster is genomineerd voor de koudste maanden van het jaar.

Reageer
gravatar

Ik vind het wel jammer dat de Speld tussen de foto’s niet die van Doutzen Kroes heeft geplaatst. Een gemiste kans.

Reageer
gravatar

Waarom nu weer die oude vorm van bochel? Even een verkeerd jasje of foute pantalon en men geeft de indruk een kwartjesvinder te zijn, of fanatiek speurend naar bukshag; dat kan toch niet de bedoeling zijn?

Is er dan geen bochel te vinden die het “hoog Sammy, kijk omhoog Sammy” effect heeft? Een positieve uitstraling met hoog optimistisch gehalte getuigend van een open mind zal het gevolg zijn, en dat is toch waar wij naar streven, toch?

Reageer
gravatar

De door jou gepropageerde bochel met het “hoog Sammy, kijk omhoog Sammy” effect bestaat echt wel, en heet bierbuik. Ik kan het weten, ik heb zelf ook met liefde en plezier in een dergelijke bochel geïnvesteerd, en ben er maar wat blij mee. Overigens hebben gorilla’s en bavianen de bochel meestal aan hun gat hangen. Alsof dat een mooi gezicht is……

gravatar

Bavianen en chimpansees wel, ja …
Dus ik begrijp hieruit dat Doutzen een probleem krijgt als ze weer zwanger wordt?

Maar alle gekheid: ben ik een keer serieus, komt er weer een lolligerd; dat had die Adjiedz ook wel even mogen trenden …

gravatar

Dat effect bereik je het beste door bij de bochel ook meteen een tilrolator aan te schaffen van het soort dat je echt boven je hoofd moet houden. Doe daar de spullen in die je in beeld wilt houden en zie, de bovenblikkende bochel is daar.