Basisschool De Vlieger wint Citotoets

Regerend kampioen maakt geen fout

Basisschool De Vlieger uit Valkenswaard heeft opnieuw de Citotoets gewonnen. De leerlingen uit groep 8 behaalden met een gemiddelde score van 545,04 een nieuw Nederlands record. Nooit eerder werd de barrière van 545 punten klassikaal doorbroken.

Volgens directeur Ganzenbroek waren de leerlingen van groep acht optimaal voorbereid op de toets: “Afgelopen maand zijn we met z’n allen een maand op trainingskamp geweest op de Technische Universiteit van Eindhoven. Daar hebben we een goede basis gelegd, waardoor we met veel vertrouwen aan de toets zijn begonnen. We denken dat bijna iedereen nu naar het gymnasium kan.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Luister naar “Loesje” wat er ook speelt in dit land?
Laat het de kinderen zijn!!!!

gravatar

Vreemd, volgens de statistieken is maar 15.7% van de Nederlandse bevolking bovengemiddeld intelligentie. En een trainingskamp voor de Cito-test? Het moet niet veel gekker worden. Hoog tijd voor maatregelen tegen dit soort directies.

Reageer
gravatar

Toch mis ik de uitreiking van de gouden medailles aan deze kinderen en een foto daarvan in het doorgaans zo goed verslag brengende e-zine de Speld!! Die kinderen hebben niet voor niets zo professioneel getraind, die verdienen oranje winnaarskleding en de top van de medaillespiegel!!

Reageer
gravatar

In 2009 had ik eindelijk mijn citotoets gemaakt;
http://ximaar.wordpress.com/2009/03/08/mrt-08-basisbor/
maar ik weet nog steeds niet wat ik er mee moet.

Destijds kreeg ik geen citotoets op de lager school. Daar ging het trouwens helemaal goed mis. In 6 jaar tijd wisten ze 1e klas leerlingen te degraderen tot 6e klas leerlingen.

Reageer
gravatar

Tien jaar achtereen zijn wij kampioen geworden, zowel bij de competitie, de beker als de superbeker. Er zat daarom voor de ouders nog weinig spanning meer in. Voor de kinderen was er te weinig uitdaging. Om de andere scholen eens een kans te gunnen hebben wij in dit schoolcompetitiejaar de vierde klas ingezet. Desondanks zijn wij toch nog tweede geworden. Onze sportieve plicht gebiedt ons daarom volgend jaar de eerste in te zetten.

Reageer
gravatar

Goh Bovenmeester,

Onze school is wel behoorlijk vooruit gegaan dankzij Bertje Bokhoven. Het schoolbestuur heeft er nog aan getwijfeld, maar uiteindelijk bleek dat u er goed deed om die kwajongen twaalf jaar geleden van onze school te trappen, vlak voordat hij in de vierde klas zijn drieëntwintigstige verjaardag zou vieren.

gravatar

De recherche van Valkenswaard is nog druk doende om het gat in het dak boven de kluis te onderzoeken. Directeur Ganzenbroek: “We vermoeden dat er is ingebroken door van die kutmarokkaantjes, die pennen gummetjes en paperclips wilden stelen….”

Reageer
gravatar

ik wist niet dat het een wedstrijd was…maar vooruit gefeliciteerd…, leerkracht levensbeschouwing op verschillende basisscholen

Reageer
gravatar

Ik heb toch wat bezwaren tegen de Nederlandse dominantie in deze competitie, omdat deze schadelijk kan zijn voor de toets. Wellicht dat we onze Citokennis moeten delen met andere landen om het interessant te houden.

Reageer
gravatar

Vreemd, op een gemiddelde school wordt vaak al twee jaar van tevoren getraind en daarbij laten heel wat ouders hun kinderen ook thuis nog extra trainen….. Zou er doping in het spel zijn? Omkoping? Is het loten wel correct verlopen? Een geheime trainingsmissie in de bergen waar wij niets van weten….. Ik eis van het journaille dat dit wordt uitgezocht!

Reageer