Hans Spekman misbruikte kleedgeldregeling

'Ik hoor de term ‘kleding’ vandaag voor het eerst'

PvdA-voorzitter Hans Spekman heeft jarenlang kleedgeld doorgesluisd naar de partijkas. Dat blijkt uit onderzoek van Nieuwsuur.

Als Tweede Kamerlid ontving Spekman maandelijks 2000 euro aan kleedgeld. De regeling kwam in 2007 tot stand na een motie van toenmalig SGP-leider Bas van der Vlies. Hij wilde daarmee ‘een betere representatie van het politieke ambt in het algemeen en van de heer Spekman in het bijzonder’ bewerkstelligen.

Naar nu blijkt, heeft Spekman het geld al die jaren niet voor kleding gebruikt. In plaats daarvan stortte hij het op de rekening van de PvdA. Spekman is niet de eerste PvdA’er die in opspraak raakt door oneigenlijk gebruik van de kleedgeldregeling. In 2008 werd fractievoorzitter Mariëtte Hamer erop aangesproken dat zij nieuwe gordijnen had gekocht van het geld. Het partijbestuur dwong toen af dat de gordijnen alsnog als kleding gebruikt werden.

Onderzoeksjournalist Mieke Derksen laat weten dat ook voormalig partijleider Wouter Bos zijn kleedgeld mogelijk verkeerd heeft gebruikt. Ze denkt dat hij het heeft ingezet voor de redding van ING: “Bos droeg jarenlang geen stropdas en moet dus geld hebben overgehouden. Een andere optie is dat hij de stropdassen wél gekocht heeft, maar gedoneerd heeft aan Roemenië. Wij zijn dat momenteel aan het onderzoeken.”

PvdA-leider Diederik Samsom zegt niet te weten of de aantijgingen kloppen: “Ik houd mij bezig met het hier en nu en kan u verzekeren dat het kleedgeld door de huidige fractie integer wordt gebruikt. Ik heb er zelf in de zomer van 2012 twee stropdassen van gekocht: een rode en een blauwe. Daardoor hoef ik geen Oilily-sjaaltjes meer te lenen van Lutz Jacobi. Dat is een belangrijke investering in een eerlijker Nederland.”

Hans Spekman zelf wil nog geen commentaar geven: “Ik hoor de term ‘kleding’ vandaag voor het eerst. Ik wil mij graag verdiepen in de materie voor ik inhoudelijk reageer.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

je kent het aan zijn uitstraling zien, dom figuur
het is niet voor niks de (PvdA), de Partij van de Asocialen
Hij moet nog eens met het tv spel meedoen, de
SLIMSTE MENS
dom, dom,en nog eens dom

Reageer
gravatar

Beetje moeilijk doen over een paar niet besteedde lullige 2000 euro’s kleedgeld en hier, zzp-ers buiten beschouwing gelaten, in de baas zijn tijd over epistelen. Balk-splinter-oog

Reageer
gravatar

nu eens ff serieus…..hoeveel moties van het SGP zijn ooit aangenomen ?? deze wel….maar goed daar worden de meeste kamerleden dan ook 2000 euro rijker van….2000 euro kleedgeld…pfff per jaar zou ik zeggen naja ok maar per maand ??? waar hebben we het over…en dat hans spekman dit dan vervolgens terugstort in de kas van zijn partij is niet normaal ??? halloooo die graaiers die het gebruiken voor zichzelf zoals in brussel das normaal….ik heb niets met de pvda of met de heer spekman maar maat goed gedaan….en den haag het is ONS geld dus doe e eens mee wat wij willen……Geen armoede meer in eigen land, geen 360 euro eigen risico voor je zorgverzekering en geen uitgekleed onderwijs programma…..ONS geld wordt gebruikt voor ONS land en ONZE mensen….niet voor strakke pakken en een bult gelul in de ruimte !!
haha nee ben niet lid van een partij maar denk er wel over er 1 te beginnen…..eentje die ECHT voor het volk is !! Wie doet er mee ???

Reageer
gravatar

Ik ben er nog niet uit of dit echt is of niet. Met de politiek in Nederland weet je het maar nooit.

Reageer
gravatar

Gutteguttegut, wat een onbenul hier.
Als iemand er verstand van heeft dan ben ik het wel, en zo is het. Al jaren, zo niet langer wordt de stijl van buurman Hans niet begrepen. Evenzolang doe ik mijn best om zijn stijl, om in PvdA termen te blijven, “salonfaehig” te maken. U wilt niet weten, maar u zult wat mij betreft wel moeten, wat een moeite het kost om zo’n afgestemde garderobe op te bouwen. Passend bij het pluche maar altijd hinderlijke vezels achterlatend op dat zelfde pluche, en altijd tegen de vleug. Het is niet meer dan vanzelfsprekend dat een dergelijke garderobe ook thuis bij de gordijnen past. Dat een offer moet worden gebracht om thuis de gordijnen te wisselen om deze goed te laten passen bij de nieuwe trends in de garderobe, is niet meer dan logisch. Het is jammer dat dit offer niet door de media is erkend en door het CAPS-LOCK-journaille worden opgeklopt de tot de vette koppen die zoooo jaren 90 zijn.
Het gaat te ver om Bas van der Vlies van de SGP op dit punt een ziener te noemen, maar het idee had van een vrouw kunnen zijn.

Reageer
gravatar

NA UITGEBREID ONDERZOEK KAN IK UW REDACTIE EN UW LEZERS MELDEN DAT HET BERICHT OVER 2000 EURO KLEDINGGELD PER MAAND VOOR KAMERLEDEN VOLSLAGEN NONSENS IS! KAMERLEDEN VANGEN JAARLIJKS RUIM 2500 EURO BRUTO VOOR “KOSTEN VERBONDEN AAN AMBTSUITOEFENING”, DIE DUS OA AANGEWEND KUNNEN WORDEN AAN ER RESENTATIEF UITZIEN. LIJKT MIJ HEEL NORMAAL. IK VERZOEK U UW VERHAAL TE RECTIFICEREN; HET HEEFT MIJ EN VELE ANDEREN ONTERECHT OP HET VERKEERDE BEEN GEZET; WEDEROM EEN VOORBEELD VAN DRAMATISCH SLECHTE JOURNALISTIEK!

Reageer
gravatar

In mijn groentetuin zou hij zeker niet misstaan.
Wel jammer dat dit tuniek te warm gewassen is.
Maar goed, krimpen is het kernwoord in Den Haag deze dagen.

Reageer
gravatar

Merwedekanaal? Dan is hij wel ver afgedreven van de Utrechtse Vecht – ook wel rubberdreef genoemd.

gravatar

Hans Spekman draagt op de foto een beeldig ensemble van gehaakte pannenlappen, een zwart T-shirt van Axtion en echte Zeeman-jeans. De bijbehorende sneakers van de Schoenenreus zijn helaas niet zichtbaar. Hans is up-to-date gekleed volgens de maatstaven van jong “slik en snuif” uitgaanspubliek en vormt in zijn eentje een smaakmakend toonbeeld van kledingrevolutie in de Tweede Kamer. De twee zijden stropdassen van Wouter Bos hebben een goede bestemming gekregen; de laatste twee echte sociaal-democraten hebben zich eraan opgehangen na het fractieberaad over de recente Algemene Beschouwingen.

Reageer
gravatar

Oh vandaar dat bewindslieden hun mobieltjes bij de portier moeten afgeven bij kabinetsberaad. Voor je het weet, raakt zo’n drone voor Pakistan uit de koers en -verdomd- dan staan net onze Patriots allemaal opgesteld bij de Turks-Syrische grens in de hoogste staat van paraatheid om de integriteit van Turkse democratie (sic) te bewaken Als tegenprestatie hebben de Turken bij ons wat Grijze Wolven op de winterstalling staan.

Reageer
gravatar

Alle bijdragen in deze kolom gelezen hebbend, moet mij van het hart dat jullie je wel erg normatief over Hans Spekman en zijn garderobe uitlaten. Jullie snappen de quintessens niet: Hans is een sober mens die de ondankbare, zware taak van partijvoorzitter PvdA op zich nam en toen zwoor noch aan de neoconserbatieve dasjescultuur mee te doen noch aan de modieuze geen-dasjescultuur. Hans S. draagt de afdankertjes van zijn vrouw die -modieus gezien- nog niet rijp zijn voor kringloopwinkel. Hans snapt als enig politicus dat als gans modaal Nederland financieel en ‘zorg’lijk wordt uitgekleed en besodemieterd, mannelijke politici niet triomfantelijk in pakken van Oger kunnen rondlopen en vrouwelijke politici niet in petite robe noire’s van Chanel. Kijk naar dat meisje van Hennis-Plasschaert, die schaft van haar maandelijks € 2.000,- kleedgeld echte Middenoosten-(Khaki)camouflagekleding aan; het kost altijd veel moeite haar in de Tweede KleedKamer te spotten, zelfs bij plenaire zittingen. Naar eigen zeggen blijft ze liever onzichtbaar voor Amerikaanse drones.

Reageer
gravatar

En natuurlijk weer de Partij van de Arrogantie. Misbruik van overheidsgelden lijkt wel een standaard te zijn binnen deze club. En alleen maar de hand boven elkaars hoofd houden, want iedereen heeft daar boter op.

Reageer
gravatar

Hmmm, het WUZ stukje blijkt niet uniek te zijn. Blijkbaar heeft Wakker Nederland de Speld ontdekt, maar is de bedoeling nog niet helemaal doorgedrongen. Onderneemt iemand een poging om deze mensen uit hun lijden te verlossen en uit te leggen dat het hier om humor gaat waar je om kan lachen? Of is humor inmiddels ook tot linkse hobby gebombardeerd?

gravatar

Nee, dat heeft geen zin. Deze mensen lijden graag om iemand daarvan de schuld te kunnen geven, bij voorkeur een links iemand; nooit zichzelf.

Dat die mensen ontnemen door te wijzen op het niet bestaan van kleedgeld en ze bekend maken met satire en humor, zou hen tot het doen van waanzinnig domme uitspraken verleiden ….. ehmmm ……. toch?

gravatar

BREKEND: zag net dit ingezonden stuk op het WUZ forum van de Telegraaf. Groter succes kun je je zelf niet wensen, lijkt mij.

“Uit onderzoek van Nieuwsuur is gebleken, dat de heer Spekman, ten tijde van zijn kamerlidmaatschap jarenlang kleedgeld heeft doorgesluisd naar de partijkas. Dit kleedgeld is geen kinderachtig bedrag, maar liefst 2000 euro in de maand. Een van de partijleden, mevr M. Hamer kocht er in 2008 zelfs gordijnen voor.Ook Wouter Bos zou zijn kleedgeld voor andere doeleinden hebben gebruikt.En dit noemt zich nog steeds Arbeiderspartij.Een riant inkomen,en dan ook nog eens kleedgeld ontvangen,dit gaat alle proporties te buiten. Vergeten dat vele arbeiders van dit bedrag of nog minder maandelijks moeten rondkomen? Je kunt integriteitscodes opstellen wat je wil, maar naleven is een geheel ander verhaal.Nu begrijp ik des te beter, waarom er geen antwoorden komen van de heer Spekman,op brieven, als het over integriteit gaat.Een beetje integer bestaat namelijk niet. Wordt het niet eens tijd dat alle buitensporige regelingen zoals absurde bedragen als kleedgeld voor kamerleden/onterechte wachtgelden, en anderzijdse voordelen, nu eens voorgoed af te schaffen Partij van de Graaiers. Dit geld had in de armoedepot gestopt moeten worden. Jullie een riant kleedgeld ontvangen,en het grootste gedeelte van de bevolking maar blijven uitkleden.”

Reageer
gravatar

Martijn, tering, waarom dan?
Ik vind het ook heel badinerend om tegen analfabeten te gaan roepen in letters dat ze moeten leren lezen, niet echt slim ook, ze kunnen het toch niet begrijpen.
Snap je dat Martijn???

Analfabeten zijn sowieso zelden kranten aan het lezen. Omdat de kans dat ze er iets van begrijpen 0 is.

Inherent aan het analfabeet zijn, jwt….

Dus tering Martijn, denk ff na voor je zomaar wat op het www gooit met je naam en IP-nr erbij, ik overweeg als analfabeet aangifte wegens belediging, smaad en laster.

gravatar

Hoooooo Annie, wat zeg je nu het feit dat ze analfabeet zijn wil zeggen dat ze nog niet is geleerd om letters te begrijpen, Om dat uitsluitend met letters voor elkaar te krijgen is ook erg lastig. Echter als je alles uitlegt en de klanken nabootst als je de letters laat zien, dan kun je ze het wel degelijk leren om deze letters te begrijpen en na een poosje leren ze dan ook lezen. Op scholen bijvoorbeeld is het slagingspercentage om dit stadium te bereiken zelfs bijna 100 % Overigens zijn er vele analfabeten die kranten lezen. Je vindt deze mensen in China, andere Aziatische landen en de Arabische wereld, daar hebben ze namelijk andere krabbeltjes uitgevonden. Deze hebben met het alfabet weinig te maken. Met geduld kunnen we dus veel bereiken, het heeft dus geen zin om in dit opzicht fatalistisch te zijn. Iedere baby die geboren is, was op dat moment nog analfabeet, laten we dat niet vergeten.

gravatar

Lodewijk hééft een punt, Annie. Ze kunnen in ieder geval twee letters lezen cq. herkennen; de P en de V.
Begrijpen is van een andere orde, anders zouden er niet zoveel mensen D’66 stemmen …….

gravatar

Tering!!!! Nooit aan gedacht dat iedereen ooit als analfabeet begonnen is… Gelukkig ben ik niet in China geboren, dat lijkt me lastig; meer dialecten dan in welk land ook.
Nederlands vind ik veeeel makkelijker!

Martijn, ik zal stoppen met oliedomme baby’s en peuters te verdedigen hier.
Toch: de jeugdige reageerders onder ons moeten wel de kans en de tijd krijgen e.e.a. te leren vóór ze gepest worden met hun analfabetisme, dat hou ik staande.
Dat mag best een jaar of 6, 7 duren voor ze met het alfabet aan de gang gaan.
Ze hebben meer aan hun hoofd.

Dat er nou weer nét ene Martijn uitvalt naar de kleintjes…. ironisch!!
‘What’s in a name’ zei mijn tante Goosje altijd al. (geen idee, iemand?)

Durf ik wel te schrijven, niks niet bang voor een sneer terug van Martijn, die leest toch niks terug wedden?
MSN-analfabetisme neemt hand over hand toe valt hier regelmatig te zien, een nieuw soort analfabetisme die voor hele koddige situaties kan zorgen, dat dan weer wel!

Ik denk dat Martijn PVV wel snapt, van de Plaatselijke Vis Vereniging of zoiets.. Verder vrees ik voor veel turbotaal in langere zinnen van zijn hand om schrijffouten te verdoezelen, wel begrijpend kúnnen lezen maar het gewoon domweg niet doen….

gravatar

Mijn dochter krijgt ook elke maand 2000 euro kleedgeld. En door haar gedegen opvoeding heb ik geen accountant nodig om te weten of ze het goed besteed. Blijkbaar schort het daar wel aan bij Dhr. Spekman! Ik zeg, ze moeten alle politici naar een opvoedingskamp sturen tijdens het volgende reces; dat is vele malen efficienter dan al die accountants alles maar laten controleren!

gravatar

Lieve Cor, daar heb je wel een puntje.
In de derde wereldlanden waar Spekman’s gewaadjes heengaan als er nog een paar gaten in zijn gevallen leven mensen soms -omgerekend- van zo’n 1000,- euro per maand.
De term vakantiegeld kennen ze niet en de zorg voor ouderen is om te janken.

Toch zijn de mensen daar altijd blij, vrolijk en vol levenslust.
Neem daar eens een voorbeeld aan i.p.v. met een hart vol jalouzie en afgunst naar dat beetje extra wat politici krijgen om toch representatief over te komen als volksvertegenwoordigers.

Prettig weekend!

gravatar

Ja, ja, nivelleren is een feest, maar dan wel bij de ander. Gezien zijn kledij had hij het wel mogen besteden, zo sjofel als hij er bij loopt. Als het waar blijkt te zijn moet hij snel oprotten, de huichelaar

Reageer
gravatar

Wat is dit nou weer??? Krijgen ze echt 2000 euro aan kleedgeld in de maand?? Boven hun mooie salaris! Kunnen ze daar nou niet op bezuinigen?? Maar goed dat je niet alles weet!!

Reageer
gravatar

Ja? Krijgt u dat niet? Vreemd hoor, zou ik het toch eens met de baas over hebben; iedereen krijgt dat toch?

Enne nee, natuurlijk kan daar niet op bezuinigd worden: u wilt het toch niet op uw geweten hebben dat C&A failliet gaat?

gravatar

Helaas wel Bert. Maar Spekman is inmiddels wel wat geschrokken van alle ophef over die 2000 euro per maand. Hij schijnt via een woordvoerder hebben laten weten dat “de belastingbetaler nooit mag opdraaien voor dit soort excessieve bedragen.” Op de vraag hoe men het representatieve karakter van de partij dan wil bekostigen, werd geopperd dat het bestuur shirtreclame gaat overwegen. Beste Bert, moet je voorstellen dat als je naar het vragenuurtje zit te kijken, dat je dan op de linker revers van Samsom het logo van een of ander bouwbedrijf ziet prijken, en aan de rechterkant de tekst: “Wij bouwen aan een beter Nederland!” Benieuwd wie de voorkant van het shirt van de VVD wil sponsoren, wat jij?

gravatar

Tja, ik ben er ook bang voor. Maar dan ben ik erg benieuwd naar de reactie van Defensie als Hennis-Plasschaert de troepen weer eens komt inspecteren, daarbij driftig wijzend naar d’r jasje waar één of ander logo zit opgespeld, met aan de andere kant de tekst: “Altijd een Win-Win situatie” en verklaart dat er door hen een verantwoorde doorrekening heeft plaatsgevonden, met als inzet een duurzame toekomst van de Krijgsmacht, en, dat de kwaliteit en de veiligheid van de manschappen niet in gevaar zal komen. En dan kijken wie als eerste de keutel zal intrekken.

gravatar

Waarschijnlijk zal dat het logo zijn van Scouting Nederland. Maar dat is waarom zij, zodra geland, een scherfvest krijgt omgehangen met het logo van Carglass; dan valt het niet zo op.

gravatar

Ja! En dan een pothelmpje op waarop staat: Ziet u deze ster? Dat kan al gauw een barst worden! Carglass Vervangt. Beste Jeettje, hoewel enige snedigheid de doorsnee VVD’er volkomen vreemd lijkt, vermoedt ik dat de komende missie in Mali wel eens de leukste ooit wordt, wat u?

gravatar

Kleedgeld? Druppeltje op gloeiende plaat. Lunchgeld, dat is waar ik mij pas echt over kan opwinden, hier thuis in de serre. Naast de gratis verstrekte flesjes 2e kamermelk ook nog lunchgeld?! Waar is de tijd van chique uit eten en ordinair declareren? Tomeloos gebrek aan ‘Joie de vivre’ overheerst heden ten dage.

gravatar

Weet u, beste JJ HH, het is gegaan zoals waar ik al grote vrees voor had: deze afbraak van decorum begon met de sloop van The House of Lords, een etablissement met Michelinster vlakbij de 2e Kamer.

Het moest plaats maken voor de nieuwbouw 2e Kamer, en toen dacht ik al gelijk: “dat gaat mis”. En dat is het gegaan, zeker toen de bar Nieuwspoort opende. Men behielp zich nog wel, om de schijn op te houden met, Le Bistroquet, De Posthoorn en Saur, maar die voorbedrukte bonnetjes hadden toch minder cachet.
Totdat de ramp compleet was en men broodjes uit verschillende snackbars liet aanrukken: dat moeten profijtelijke tijden zijn geweest: dat waren hele dure kroketten die gedeclareerd werden.

gravatar

Ach, waarde Jeettje, het is niet aan ons een waardeoordeel te vellen over snackgelegenheden, welke er op geheel eigen wijze een slaatje uit proberen te slaan.

Nu ik daar over nadenk, vermoedelijk heeft Hans dit laatste ook geprobeerd met een geheel nieuw partijcolbert. Jammer, dat rode jasjes en mayonaise met augurk niet echt prettig kleuren en bevlekkingen lastig te verwijderen zijn.

Fluks terug naar de gepunnikte hesjes, waar een volledig bittergarnituur – houten prikkers & sauzen incluis – in kan nestelen zonder schade te berokkenen aan wie en wat dan ook. Heeft ‘ie thuis ook nog wat.

gravatar

Ja Trendvolger, Mali is zo groot als Frankrijk, Duitsland en Engeland samen, bovendien 80% woestijn, dus 3 á 400 man lopen mekaar gauw kwijt. Taferelen als een roepende in de woestijn gaan werkelijkheid worden: ‘joehoe, ik ben hier!! is daar iemand??’
En dan natuurlijk zandkleurige camouflagepakjes om niet op te vallen; nee die missie duurt wel even voordat ze iedereen weer gevonden hebben.

gravatar

“…Velen kijken en weinigen zien…” (was dat niet van Jules de K.?). Hans draagt hier voornamelijk beschermende kleding. Een regelrecht uitvloeisel van het gooi- en smijtbeleid tijdens enig happy hour.

Overigens wordt Hans daadwerkelijk de toegang ontzegd tot de echtelijke stede, als de door vrouwlief gefabriceerde borduursels niet gedragen worden.

En willen we dat? Een op alle gebieden droogstaande Spekman? Niet te verteren, dunkt mij.

Reageer
gravatar

Walgelijk deze schetsvertoning. En dan de opmerking van Samsom dat hij in de zomer van het geld 2 stropdassen heeft gekocht. Dure stropassen zijn dat dan! Ik stem in ieder geval nooit meer op de PVDA. Oplichters zijn het! En dan ook nog spreken over een eerlijker Nederland.

Reageer
gravatar

Jaja; promises, promises ….
Nooit op de PvdA gestemd en het nooit meer zullen doen …. nah, fijn hoor …. dûhuh …

gravatar

Dit alles kost dus een aantal vestigingen van de Bijenkorf de kop. Gaan de heren straks in een outfitje van Primark in de kamer rondlopen? Of heeft Spekman aandelen Zeeman? Lastig toch al die vragen…..

Reageer
gravatar

Jaja, dat is weer een kwestie van links lullen en rechts de kledingzakken vullen. Het zou mij niet verbazen als de Roemenen die kledingzakken van het leger des heils jatten stiekem werken in opdracht van linkse partijen die dit dan weer declareren als designkleding van buitenlandse recycleerontwerpers. Er zou ook eens archiefonderzoek gedaan dienen te worden naar vroegere linkse mensen zoals een Agnes Kant of Femke Halsema, die liepen er ook altijd zo kek bij!

Reageer
gravatar

ik zie wel vaker in het Haagse (en elders) vrouwen lopen waarvan ik denk: “dat ziet er niet uit”. maar dan blijkt het om peperdure designkleding te gaan die steevast becommentarieerd wordt als ‘charmant en bij de tijd’. hans spekman heeft zijn best gedaan om daar in mee te gaan, en ook nog op eigen kosten. chapeau voor die man!

bij de volgende prinsjesdag is er vast wel iemand die een baseball-cap draagt met daarop het logo van zijn partij. een echte durfal draagt die cap ook nog eens achterstevoren.

Reageer
gravatar

Kledingwatcher, luister en kijk ook even naar de kijk op Haute Couture voor degenen die er in rond moeten lopen met alle gevolgen vandien:

http://youtu.be/RJuKZdHyjo8?t=3m20s

Die dingen gaan door je hoofd als je iedereen ziet denken bij de tramhalte: ‘dat ziet er niet uit’..
Een petje of baseball-cap vallen niet meer op in het straatbeeld, ik zie dat ook wel gebeuren met prinsjesdag hoor!
Al bestrijd ik dat je daar een durfal voor moet zijn….

gravatar

Het blijkt nu ook dat Hans Spekman diezelfde is als de eerder genoemde geheime ombudsman. Het wachten is nu op sergeant Garcia, onze superglibber Pechtholt. Het lijkt wel een film!

Reageer
gravatar

laat ik nou altijd gedacht hebben dat hij designkleding draagt die hij in londen en parijs koopt. en dat hij de vliegkosten voor zijn rekening neemt.

Reageer
gravatar

Het zal mij niets verbazen als er tijdens dat onderzoek een bonnetje met BTW over de aanschaf van de partijbreimachine boven tafel komt. Komt dadelijk de fiscus ook nog met een naheffing plus boete om de hoek kijken. En Lutz is kwaad, ziedend zelfs. “76 breipennen is een stuk goedkoper, dan had de gehele fractie nog iets nuttigs gedaan in de Kamer.” Al briesend: “De kiezer is niet gek, straks zitten we allemaal thuis te breien! Wat een beleid!”

Reageer
gravatar

Deze zaak krijgt nog een staartje als een sneeuwbal: kijkend naar de hobbezakken waarin menig VVD-ert zich verplaatst doet het ergste vermoeden; twee-voor-de-prijs-van-één bij Loe Lap en een Armani maatpak declareren, wat ik je brom!
Het geld wat over is gaat niet naar de partijkas, maar naar de aandeeltjes, wedden?

gravatar

Zeer waarschijnlijk! Benieuwd naar de garderobe ná het kerstreces van deze club. De trend voor 2014 is een goed gesneden maatpak met bijbehorende pantalon met extra diepe zakken. Na het verorberen van een goed gevulde kalkoen, weggespoeld met grote bellen cognac, VSOP wel te verstaan, vervolgens met een dikke sigaar in het hoofd zal men denken aan hen die het niet zo breed meer hebben. De gehele collectie 2013 wordt gedoneerd aan Hans, ‘t Orakel. Mantelzorg noemt men dat. Heer Jeettje, wat u, van mij kunnen ze allemaal de kleren krijgen, allemaal!

gravatar

Om eerlijk te zijn moeten wij nu dan toch de PVV een compliment maken: sleets gedragen kleding van overleden personen betrokken van het Leger Des Heils, hulde daarvoor; een statement voor duurzame recycling.

Uit noodzaak geboren, dat wel: immers gaan alle penningen richting eigenaar, en die is net zo scheutig als een dichtgetapede oester.
Maar toch, net als met Haute Couture: je moet het maar durven dragen!

gravatar

Haute Couture, daar zegt u me wat! Ordinaire trendsetters, dat zijn het! Over tien jaar.. Nu ja, dat hoef ik u niet uit te leggen.

gravatar

Hooggewaardeerde Trendvolger,

Vriendelijk maak ik u attent op het enorme gevaar dat er in de wereld komt, indien er geen trendsetters meer zijn.
Los van de dan uitgebroken eentonigheid, kan dit bij sommige beroepen werkloosheid teweeg brengen, zowel op het ordinaire als het elitaire vlak.
Dienen wij hier niet allen voor te waken ?

gravatar

Jazeker, beste Heer Van Eikeltjesland, u heeft hier een goed punt.
Het probleem zit ‘m echter in het waken. De, weliswaar statistisch gepeilde en groeiende groep Lemmingen, sukkelt slaafs achter de ultra liberale Grote Blonde Coupe en zijn partij-couture aan. Het model, wat sedert de post Napoleontische tijd weer geadoreerd wordt. Wanneer echter de trend ongelijkheid en respectloosheid inhoudt, zelfs naar de Lemming toe, is dat op z’n minst ordinair te noemen, wat u?

gravatar

Helemaal mee eens, beste Heer Trendvolger,
Dit klopt, vaak vormt echter ook het onbehagen hierover de inspiratie om tot betere oplossingen te komen, dit zal iets meer rust in de samenleving kunnen brengen. Ongelijkheid is op zich niet zo verkeerd en is juist bedoeld om vanuit een dergelijke positie zelf iets te bereiken, mits de scherpe kantjes er maar vanaf zijn en men in een sociaal aanvaardbare positie blijf verkeren. Respectloosheid dient belachelijk gemaakt te worden indien deze al te harde vormen gedurende een te lange tijd aanhoud..

gravatar

Och Trendvolger, om nu trendsetters er van te maken … gaat te ver.
Die trend, zowel van dat mislukte macramé gaten truitje als het dragen van sleetse kleding , is al jaaaaren geleden in gang gezet:
http://tinyurl.com/pno8a9y

gravatar

Dat wel beste Jeettje, en de balletjes die werden ingezet om de bewoners uit uw binnenzak te laten vertrekken waren, hoewel penetrant riekend, een probaat middel om de kledij op een representatief niveau te houden. Dat deze kennis haar populariteit van weleer nog steeds behouden heeft hebben diverse politici van verschillende huize in de Kamer vandaag wel bewezen. Met dit verschil dat men wat gemakkelijker is ingesteld dan vroeger, en er niet aan denkt het begeleidend schrijven over de precieze toepassing ervan te lezen. Neem nu trendsetter Ton Elias. Die schijnt ze nog steeds in te slikken. En dan ga je er een beetje raar van doen.

http://tinyurl.com/kqf8tld

Het is maar goed dat Toon dit niet meer heeft hoeven meemaken, wat u?

gravatar

Nou ja, ik begrijp die Elias wel, hij is de zoveelste opvolger in een rij overvette VVD toeteraars die zich met de auto bezighouden omdat zij afhankelijk zijn van hun rijtuig om zich ergens naartoe te verplaatsen.

Zo’n gewicht wil je de Solex niet laten dragen. Niet dat dat niet mogelijk is: het is oerhollandsche degelijkheid, maar dan red je het niet met ontkolen alleen; een maandelijkse revisie van lagers en assen, spreken wij dan over.

Overigens is die Elias een jaren zestig jongen met haar tot hiér, maar dat is pas goed te zien als hij iets van honderdtwintig kilo afvalt.

gravatar

Hoe geestig, Elias ontkolen, vervolgens via een keizersnede een vermiste Solex baren, de herstelperiode gebruiken om de 130 kilometer maatregel af te vallen en dan na het kijken in de spiegel sinds ’74 besluiten om naar de kapper te gaan. En Hans, die een heerlijk vestje voor ‘m breit om het lekker warm te hebben ‘s avonds. Het is ‘m gegund!

gravatar

2000 euro aan kledinggeld is meer dan mijn maandsalaris!!!!!. dat zijn 4 maanden huur. . . Belachelijk gewoon…..

gravatar

het is nog erger dan je denkt. geert wilders declareert zijn waterstofperoxide. en dat haalt hij niet bij de Action, kan ik je verzekeren.

gravatar

vandaar dat ze geen geld hebben in de regering voor de inwoners en dan maar mekken dat ze geen of te weinig loonsverhoging hebben. de ouderen moeten van dik minder de hele maand leven, dus de AOW kan omhoog als het kleedgeld wordt ingeleverd aan de AOW-ers

gravatar

Nou Sonneke, als je zoveel binnensleept elke maand heb je geen kledinggeld nodig hebbert!!
Je woont praktisch gratis; ik snap niet wat het probleem is. Niet iedereen kan gewoon 2000,- per maand aan kleding uitgeven.

Maar het kwalijke van deze zaak is wel het feit dat Spekman het geld in de partijkas heeft gestort ipv er fatsoenlijke kleding voor te kopen. Op zo’n manier komt het geld niet ten goede aan kleding voor Spekman.
Oneigenlijk gebruik van kledinggeld noemen we dat hier in Den Haag.

En Willem, denk je werkelijk dat verpleegsters, bouwvakkers, brandweermannen en politieagenten hun eigen vrijetijdskleding betalen?
Nog maar te zwijgen over stewardessen, soldaten en de witte jassen die sommige mensen beroepshalve dragen.
Ooit moest ik dagelijks zo’n witte jas aan, ook latex handschoenen gingen erdoorheen als broodjes kroket; geld kreeg ik niet maar spullen!!!!

4 Witte jassen, de eerste dag al, ik zal het nooit vergeten. Een doos vol handschoentjes (ik meen 200 per doos) en viltstiften.
En gezien de witte jassen ontworpen waren door Coco Chanel, nou ja haar astrale verschijning dan, had ik aan 2000,- p.m. niet genoeg gehad…

Van mijn eigen geld koop ik niets, ik kom er niet aan toe.
Reisgeld, 3-sterrenrestaurant voer, ik kan alles declareren.

Af en toe gooi ik een berg geld zomaar ergens neer, lachen als je dan in de krant leest dat een brave shovelbestuurder opeens een paar ton cash heeft gevonden….
Zelfs dan doen ze alles om uit te vogelen van wie het geld was; het staat alweer grotendeels op mijn overvolle bankrekening….

gravatar

Annie,

je moet eerst maar eens goed leren lezen, want Sonneke geeft duidelijk aan dat deze een salaris heeft van kleiner dan € 2.000 per maand.
Bijna niemand heeft zoals jij blijkbaar een baan waarin alles voor je vergoed wordt.

En verpleegsters etc. moeten hun vrijetijdskleding zelf kopen, werkkleding daarentegen wordt wel verstrekt.

Trouwens een tip aan de belastingdienst, is er wel een deugdelijke administratie die het kledinggeld onderbouwd, alle andere ondernemingen dienen die namelijk wel bij te houden, dus het lijkt me dat de overheid dat dan ook moet., of niet???

gravatar

Beste Bas, nou moet je niet zo naar doen tegen Annie: ZZP-ers hebben het al zwaar genoeg met al die demonisering: mogen ze zichzelf ook al geen kleedgeld meer geven?

En je hebt een punt: de belasting let niet goed op. Al die verpleegsters die hun verstrekte kleding gratis laten wassen door hun werkgever: dat loopt op hoor, daar kun je méér vrijetijdskleding van kopen dan dat je vrije tijd hebt. Iets klopt er hier niet!

gravatar

Lieve Bas, belastingbetaler, je hebt gelijk.

Leren lezen is van essentieel belang; ook het begrijpend lezen. Ik ben daar niet zo goed in dat geef ik toe.
Maar vandaag ben ik inderdaad ZZP’er, maandag weer over denk ik, nee weet ik wel zeker.
Wat ik niet begrijp is het volgende:

‘Trouwens een tip aan de belastingdienst, is er wel een deugdelijke administratie die het kledinggeld onderbouwd, alle andere ondernemingen dienen die namelijk wel bij te houden,’

Ik hou niks bij, ik doe maar wat en tot nog toe gaat het altijd goed.
Sterker nog, ik voer mijn lange -sowieso gratis- vakanties in de Carribean altijd op als bijzondere ziektekosten; preventief en op tijd rust nemen, een burn-out is duurderder.
Of ik ga eens naar een leuk kuuroord als ik teveel copieuze maaltijden naar binnen heb gepropt, zo verdien je uiteindelijk meer dan je binnenhaalt (of is het nou andersom..)

Ennieweetjes, ik vind wat Spekman doet gewoon niet eerlijk. Punt.
En dat Sonneke maar 2000,- huur p.m. betaald vind ik ook niet eerlijk.
Weet je dat sommige mensen al blij zouden zijn met een salaris van 2000,-?

Maar, urgenter en zorgwekkender is het feit dat ik verkouden ben.
Gezondheid is met geen geld te koop helaas…. godzijdank heb ik een butler gekocht die graag 24/7 werkt en trouwens veel te lang wegblijft met mijn paracetamol en thee met honing.
OFF WITH HIS HEAD!!
(dat laatste is gejat uit Alice in Wonderland, the place where you have to be as mad as a hatter to survive, and -luckily- I am!)

gravatar

We praten hier over 144.000 euro (ruw geschat) Terugstorten maar in de staatsruif. De PvdA zal bij de verkiezingen niet meer nodig hebben dan één bos rozen.

Reageer
gravatar

Inderdaad; wol gekocht van Fair Trade en in elkaar gebreid door het Blindeninstituut of opoe Spekman – dat maakt niet uit.

gravatar

Wat een infame aantijging: Spekman koopt zijn spulletjes bij de 3e wereldwinkel en kringloopwinkels, da’s toch duidelijk te zien!

En dat moet die Van der Vlies zeggen: jaren karrevrachten zwarte kousen en malle kerkhoedjes voor zijn vrouw en de familie gekocht van dat geld, schande.

Reageer
gravatar

Dat wel beste Jeettje, maar het verklaart wel waarom Plasterk z’n baard heeft afgeschoren. Lekker groen bezig die Hans.

gravatar

kkkajjjahhahhahhahhhhahahhahhahahahahahahhahahahahahahahhahahahahahahahahahahhahahahahahajjdkdkdkdksfjirtiwijfjdfjiofjiojfflnclnananaaajjijfjfjfjfjjffpjfpjfjfpfjffeiier0wir0wieriwiw-ffspf