Rehwinkel wil farao worden

PvdA'er kijkt naar nieuwe onbetaalde erefunctie

Er is ophef ontstaan over de nieuwe functie van ex-burgemeester van Groningen Peter Rehwinkel. Hij zou zelf hebben voorgesteld te onderzoeken of hij aan de slag kan als fulltime farao in Egypte. De baan zou niet meer bestaan, maar Rehwinkel wil hier zelf invulling aan geven. “In de toekomst kan deze betrekking er gewoon weer zijn.” Rehwinkel denkt voor zijn functie niet per se naar Egypte te hoeven verhuizen.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Mooi is dat: net nu de zorgkosten licht beginnen te dalen, wil Rehwinkel de kosten weer explosief doen stijgen.
Weet de man wel wat al die kilometers verband kosten? En dan hebben we het nog niet eens over de kosten van hectoliters formol en balsem.
De enige eventuele besparing, het uitpeuteren van de hersenen, zet echt geen zoden aan de dijk volgens de Rekenkamer.

Reageer
gravatar

Perfect, van mij mag ie. Dat ie dan meteen een neus lijmt op dat gedrocht dat die Bangles in Egypte een Sphinx noemen.

Reageer
gravatar

Maar dan wel met een Arke-Fly-vluchtje recht boven de Sinaï-woestijn om zowel een trefzeker doel als eindbestemming mogelijk te maken, toch?

Reageer
gravatar

Wachtgeld krijgen betekent dat je wacht op een andere functie, maar wel krijgt doorbetaald. Wat fantastisch dat onze Peter zelf actie onderneemt om een nieuwe baan te zoeken. En als farao ben je echt de baas!

Reageer
gravatar

Jammer hoor. In Rusland als Tsaar ging ook al niet door. Rehwinkel mocht daar wel elektricien worden, maar hij is gezakt voor de test. Op het onderdeel potenrammen. Tekenen op de spiegel ging juist heel goed.

Reageer
gravatar

Thuiswerkend als farao, prima toch?

gravatar

Beste Kalinka,

Kameraad Peter is op specifiek onderdeel niet gezakt, maar heeft als weigerambtenaar enkele kleurrijke Russische lotgenoten niet willen beschadigen.

gravatar

Farao Rehwinkel, domicilie houdend iets ten noorden van Zuidlaren, onderin vanuit een voornamelijk uit zand bestaande bult bagger, in de volksmond ook wel De Hondsrug genoemd. De farao wacht al een poosje, op geld uiteraard, en om zijn kostbare tijd niet nodeloos te verdoen verricht de Koning onder de naam Project Peter enkele testen en proefboringen, om zo een antwoord te vinden naar de mysterieuze grondverzakkingen in de regio, welke volgens Project veroorzaakt worden door opborrelend schaliegas, en hoe dit zich verhoudt tot de gemoedstoestand (lees: opwellende agressie) van haar inwoners in de regio. Voor dit belangrijke werk is geld nodig, héél veel geld. Daarom heeft Project Rehwinkel een nieuwe beweging het levenslicht laten zien. Deze beweging genaamd: Peter van de Afgraving, kortweg PvdA hetend, heeft een subsidieaanvraag ingediend bij de burgemeester van Groningen, Dhr. Rehwinkel. De seinen lijken op groen te staan, daar de farao heeft verzekerd de onderste steen boven te halen. “Er gaat niets boven Groningen!” Was zijn strijdbaar commentaar.

Reageer
gravatar

Yezz….linx lullen en rechts de zakken vullen is het credo can de NSDAPVDA. Remember joe Pronk & Kok nog? Of mevrouw Wiegel-met-een-jurk-aan-Evelien-Herfkens? Die duzz!

gravatar

Is die baan nu ook al verdwenen? Het is echt crisis he, ook in Egypte.
Natuurlijk de schuld van dit kabinet!
De luchtverkeersleiders in de Sinaï verveelden zich ook al zo. Zelfs hun vuurwerk uit blijdschap dat er eindelijk weer nieuwe vliegtuigen kwamen werd niet gewaardeerd.

Reageer
gravatar

Huh, er is toch een negatief reisadvies voor Egypte?

Reageer