Julianne Cona

Pakketjes geretourneerd: containerschip Suezkanaal moet weer terug

Een ongemakkelijk moment voor het vastgelopen containerschip Ever Given. Na een paar dagen het Suezkanaal te hebben geblokkeerd, zijn alle pakketjes aan boord alweer geretourneerd. Het 400 meter lange vaartuig moet daarom nu weer terug.

“Helaas”, zegt de schipper van Ever Given. Het containerschip had zich net een beetje losgewrikt. “Kunnen we hier keren?”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

DE VERBORGEN WAARHEID
Het containerschip probeerde al twee dagen geleden om te keren, waarbij de breedte van het Suezkanaal werd onderschat. De reden om rechtsomkeer te maken, was het gevolg van de gebruikelijke inspectie onderweg van de inhoud van de containers. Daarbij bleek namelijk dat een paaspakketje waarschijnlijk nog op de havenkade is blijven liggen.

Reageer