Studieadviseur lokte scholieren naar Inholland

Slachtoffers via sociale media verleid tot volgen van opleiding

Vandaag maakte de politie bekend studieadviseur Ronald P. (43) uit Hoorn te hebben gearresteerd. P. wist over een periode van acht jaar vele honderden studenten via sociale media naar een opleiding van Inholland te lokken.

P. speurde via sites als Hyves en Facebook naar onzekere leerlingen van middelbare scholen in de regio. Nadat hij contact had weten te leggen, probeerde hij de leerlingen in lange chatsessies te verleiden om een open dag van Inholland te bezoeken. Daar kregen ze van hem brochures en ander informatief materiaal. In sommige gevallen wist P. leerlingen zover te krijgen zich in te schrijven voor een studie Vrije Tijdsmanagement. Veel slachtoffers durven geen aangifte te doen. Schaamte speelt daarbij een belangrijke rol.

Volgens zijn buren is Ronald P. een onopvallende verschijning. Nel Dijkhuizen woont sinds medio 2008 bij P. in de straat. “Ik zag hem wel eens met zijn hond lopen. Een doodnormale man. Dat is nou juist het griezelige.” De ontdekking dat zich jarenlang een manipulatieve studieadviseur van Inholland in hun midden bevond, komt hard aan in de buurt. Dijkhuizen: “Als je dan leest dat onze buurman jonge mensen naar opleidingen als Sport & Beweging en HBO-Rechten heeft doorverwezen. Ja, dan slaat de schrik je om het hart.”

De advocaat van Ronald P. maant tot kalmte. Hij noemt zijn cliënt een gewone burger, die de scholieren alleen maar wilde helpen. “Er was geen sprake van dwang. Het ging hem erom dat deze jonge mensen een diploma kregen.” Bij het Openbaar Ministerie twijfelt men echter niet aan kwade opzet. Zij noemen de methoden van P. ‘kil en geraffineerd’.

Volgens Minister Opstelten zijn er mogelijk meer malafide studieadviseurs actief. Hij kondigt aan op korte termijn lokscholieren in te zetten.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Leontientje: het is niet zo dat iedere VVD’er per sé een slechts mens zou zijn, er is in de annalen van de VVD nog wel een zeldzame VVD’er te vinden die erkenning kreeg -óók buiten- VVD-kringen: Pieter Winsemius bijvoorbeeld. Maar Pieter was té eerlijk en daar maak je in VVD-kringen geen vrinden mee. Piet is dus niet toegelaten tot de coterie rond Hans Wiegel, de ware onderkoning van Nederland. Dan was er nog een roodharige professor die met grote tegenzin tot het Ambt van Minister van Defensie werd geroepen en die daar drukkende gewetensconflicten en depressieve stemmingen aan overhield. Aansluitende intensieve RET-therapie bij Instituut Clingendael schijnt hem geen goed te hebben gedaan. Verder is er ten aanzien van ‘eerlijke VVD’ers’ het verhaal wel verteld. Twee schapen die het in de geld- en weerwolvenroedel niet hebben gered. Tja, en dan nu weer de runderen van de PvdA die denken dat zij de koers van deze partij der 5 % toplaag van Box 3 middenklasse-vriendelijker kunnen maken. Sommige ezels moeten zich meer dan drie keer aan dezelfde steen stoten, sommige ezels leren het nooit.

Reageer
gravatar

Het is wel degelijk zo, dat vrije tijd gemenneged moet worden, anders heeft geen paard meer wat te leren straks en blijft er geen Amazone meer over. Bovendien dienen er bezigheden te komen, waarmee we elkaar van dienst kunnen zijn, zodra de anderen ook meer vrije tijd krijgen, waarin ze dat ook kunnen doen. Dagbesteding is erg belangrijk om onze toekomstige gestoordheid te voorkomen, als we proberen wat de eenzame gestoorden willen, wordt de storing vanzelf opgelost. Dat doe door de boel goed kort te sluiten of gewoon een kortsluiting te veroorzaken. Iedereen in mijn hemel weet dat gewoon, daar wordt met een andere blik gekeken. Oordeel niet, voordat u de toekomst gezien heeft, Justitie kan soms hopeloos de mist ingestuurd worden. Misschien was deze man wel briljant en wilde hij het niet toegeven.

Reageer
gravatar

Beste Leontine, ik was vertederd door jouw jeugdige oospronkelijkheid (ik gebruik hier bewust geen ‘authenticiteit’; dat is n.l. studielokkerstaal). Jij kent studie-adviseurs een fundamenteel hoogstaander ethiek toen dan marketeers. Lieve kind; het zijn exact dezelfde geldwolven, ze gebruiken alleen een andere naam. Vergelijk het met de ‘objectiviteit’ van JAZEKER, DE HYPOTHEKER: onderhandel met ze en je krijgt gegarandeerd een hypotheek bij de bank die hen de hoogste commissie toekent. Sinds die jongen van Dales de VVD-scepter zwaaide bij InHolland zijn de laatste restjes ethiek en agogische knowhow overboord gezet. Dales is later met een platinahanddruk van InHolland vertrokken naar Leeuwarden, als burgemeester; Hogeschool Windesheim bood een te lage transfersom. VVD’ers tarten de zwaartekracht; men valt omhoog wegens gebrek aan gewicht en blijft slechts met twee benen op de grond door een zwaar contragewicht; de afkoopsom.

Reageer
gravatar

Ik vind het echt heel erg dat er zo laconiek gereageerd wordt op zo’n serieus probleem. Die studieadviseurs horen helemaal niet zo slinks te werk te gaan! Kijk als het nou een marketing iemand was dan is het oke want niet vertrouwd hun toch maar studieadviseurs?!?! die zijn super persoonlijk juist!

Reageer
gravatar

Je hebt helemaal gelijk, Leontine!
Straks gaan die studieadviseurs nog voor een bank werken zoals toen bij meneer Scheringa en heb je naast een studieschuld ook nog een lekke levensverzekering waar je nooit vanaf komt: dat tuig moet aangepakt.

Ik snap trouwens niet waarom die studenten zo moeilijk doen:
http://tinyurl.com/mxzke9h

Beetje inventiviteit mensen!

gravatar

Heer Jeettje, banken hebben geen studieadviseurs nodig: De bankiers gevestigd op Broadstreet 85 te NYC staan ieder jaar bij de uitgangen van Harvard en Yale om daar de slimste studenten te verleiden om bankier te worden. Zij worden geacht om, eenmaal bankier geworden, ingewikkelde financiele constructies te verzinnen waar Dirk Scheringa nogeen puntje aan kan zuigen.

gravatar

Heer Jeettje, op de door u genoemde site staat behalve diploma’s nog veel meer te koop;

Boten Te Koop
Axolotl Te Koop
Paardenmest Te Koop
Dynamo Te Koop
Kasteel Te Koop
Caftan Te Koop
Kaftan Te Koop
Tirfor Te Koop

Alles behalve een lokeend en daar was ik juist naar op zoek!

gravatar

Zelf ben ik bevoegd lokhoogleraar en zag dit werk als een nieuwe uitdaging in mijn hooglerarenbestaan. Ik kan niet beweren dat ik teleurgesteld ben, eerder het tegendeel, maar wel had ik als lokhoogleraar veel ‘last’ van lokleerlinges die ik met plezier beglijdde, tot verdriet overigens van de Rector Magnificus die ook wel wat voor zichzelf had willen houden. Mijn punt is echter dat hogeschool Holland het ook met een amateurlokstudieadviseur zeer slecht heeft gedaan en dat Ronald Pukkels een kwakzalver is, hetgeen ook wiskundig bewezen kan worden.

Reageer
gravatar

Beste prof,
U schrijft ‘beglijdde’ maar u bedoelt natuurlijk ‘begleed’. Toch?

gravatar

De afgelopen jaren zijn er heel studieadvieseurs geweest, die studenten met smoesjes hebben gelokt. Ik heb ze als lokstudent in de afgelopen er allemaal ingeluisd.

Ik noem wat voorbeelden:

Jet B.
Ronald P
Maria vdr H.
Loek H.
Jo R.
Hedy d’A.
Wim D.
Gerrit B
Elco B.
Wim D
Hans de B.
Jos van K. (Meerder malen)
André vder L.
Arie P.
Til G.-B.
Harry v. D.
Enz.

Reageer
gravatar

Voor wakkere lezertjes die in de foto bij het artikel niet de Ronald P. van 43 jaar herkennen, dit: op bevel van de Hoge Raad mag een verdachte -tót zijn schuld bewezen is- niet herkenbaar in beeld worden gebracht. Derhalve is Ronald P. hier vermomd als een bijklussende Babyboomer. De getoonde vermomming is de z.g. witte Leon Trotzky vermomming, niet te verwarren met de Zwarte Groucho Marx-outfit. Beiden -in alle maten- uit voorraad leverbaar bij N.V. v/h Frans Moret, Middellandstraat, Rotterdam.

Reageer
gravatar

Knap dat je toch je verhaal met ons wilt delen. In het kader van het onderzoek lijkt het me toch nodig dat je contact opneemt met de politie. Andere studenten zullen minder lef hebben. Ik denk namelijk dat mijn buurjongen ook een opleiding vrijetijd(smanagement) volgt, maar hij moet er wel zelf mee naar buiten komen. Eigenlijk moet hij sowieso eens buiten komen en niet enkel gamen en pizza’s verorberen. In ieder geval succes met de promotie. Hoewel het onderwerp makkelijk lijkt is het altijd maar de vraag hoe een hoek een kabeljouw vangt of vermoord.

Reageer
gravatar

Zeker als hij aan zo’n hoek wordt geslagen.

gravatar

Hij heeft mij verleid om voor de webcam een studieboek te lezen. Eerst gewoon met m’n gezicht naar de lens, maar later close-ups, zodat je de tekst kon lezen. Toen ik niet meer wilde, dreigde hij de beelden openbaar te maken. Op dezelfde manier chanteerde hij me om naar de open dag te komen, en daar heeft’ie ook nog foto’s lopen maken.

M’n therapeut zegt dat ik misschien over vijf jaar toch weer naar een hogeschool kan, maar voorlopig durf ik alleen nog maar de VU. Ben daar nu aan het promoveren in de Educatieve Antropologie op het onderwerp Hoekse en Kabeljouwse Scholen. Ver onder mijn niveau natuurlijk, maar met mijn trauma’s wel het hoogst haalbare.

Reageer
gravatar

Mijn school stond in het midden van de straat, maar jouw school zat op de hoek en had nog geen kabel aansluiting, vandaar de Hoekse en Kabeljouwse twisten.

Maar wij studeerden stiekem in het fietsenhok. Zelfs de oud wethouder en nu burgemeester Depla studeerde in het fietsenhok. Met een medewerkster bestudeerde hij de anatomie van het menselijk lichaam.

gravatar

Bij de twisten is het inderdaad Kabeljauwse. Maar de scholen hebben zich buiten de twisten gehouden. Verder was er een wet was tegen Kabeljauws onderwijs, en om die te ontduiken hebben ze het Kabeljouws genoemd.

gravatar

Namens alle bewoners van het Asiel Zoekers Centrum in Hoorn, maak ik excuses voor het feit dat die adviespeuk zo lang z’n gang heeft kunnen gaan. Hadden wij daar niet gewoond, dan had men ons niet verdacht, en was de ware schuldige veel eerder in beeld gekomen. Dat mensen het hoge aantal aanmeldingen bij InHolland “niet-westers” noemden, konden zij niet helpen. Niemand kon vermoeden dat zo’n onopvallende buurman, zonder ook maar een hogedrukspuit, dergelijke wandaden zou kunnen plegen.

gravatar

Verantwoordelijkheid voor eigen keuze ligt 95% gewoon bij student, tenzij deze man ‘gelogen’ heeft? maar dat komt niet echt naar voren in dit artikel…

Reageer
gravatar

Een minderjarige scholier heeft geen verantwoordelijkheid. Daar is die minderjarig voor. Het is schandalig dat zo’n man jarenlang zijn gang kan gaan en dan juist de zwakkere, onzekere scholieren op de korrel neemt!

Even voor je informatie: kijk eens op Wikipedia wat de Speld precies is.

gravatar

Luc, trek je niets aan van Daan. Hij heeft waarschijnlijk wel de klok horen luiden, maar weet niet waar de Speld valt. Je hebt groot gelijk, Luc, de student is zelf verantwoordelijk.

gravatar

Groot gelijk Carotte, je gaat toch ook niet op De Speld kijken wat Wikipedia is? Rare adviezen geeft die Daan. Verdacht raar zelfs. Ik ga hier maar eens een paar lok-newbie’s inzetten de komende weken.

gravatar

Wat moeten kwaadwillende studieadviseurs precies met die lokscholieren doen, voordat vastgesteld kan worden dat ze juridisch gezien over de schreef gaan? En hoe schakel je die lokscholieren exact op het juiste moment uit? Ik weet het, het zijn praktische vragen, maar wel belangrijk mijns inziens.

Reageer
gravatar

Lokscholieren zijn een te zwaar middel. Een client van ons was nietsvermoedend met minderjarigen aan het webcam-strippen, toen uit de onderbroek van zo’n kind ineens een studieboek tevoorschijn kwam. Een andere client zag rond de navel van de lokscholier een tatoeage met het logo van InHolland. Beide heren werden zelf naar de open dag gelokt, met de smoes dat ze daar achter het fietsenhok seks zouden hebben. Het OM gaat volgens ons hiermee zijn broekje te buiten.

gravatar

@Carotte, Je hebt helemaal gelijk, want als Justitie met Lokscholieren gaat werken, dient men te beseffen dat uitlokking volgens het Nederlands Rechtenstelsel niet toegestaan is. Indien deze Lokscholieren dan nog niet meerderjarig zijn en bovendien nog geen opleiding tot Lokscholier gevolgd hebben, dan krijg je de poppen aan het dansen. Deze kinderen zijn ook maar een mens en moeten eerst getraind worden voordat ze aan de slag gaan. Hebben wij daar allemaal geen recht op gehad ? Ik voorzie zeer veel problemen voor onze Minister van Justitie in deze verbanden, ik wordt er gewoon high van. Ik vrees voor hem dan ook dat het een gang naar het Internationaal Gerechtshof gaat worden, dat wordt een lange reis.

gravatar

Kom op zeg. Heb je wel eens bij de concurrent gekeken? Daar is pas wat aan het handje en alle aandacht lekker gericht op inholland. You must be joking. Kan het weten. Net afgestudeerd bij die andere school in Rotterdam.