Datum geprikt

Schrijf het in je agenda!

Na lang soebatten is er eindelijk een datum vastgesteld. Iedereen heeft zijn beschikbaarheid doorgeven en op donderdag 14 november blijken de meeste mensen te kunnen. Die datum is dus officieel vastgelegd. Schrijf het op in je agenda!

Programma
Om 13.00 uur verzamelen we bij de ingang (zie ‘Bereikbaarheid’). Het reguliere programma duurt tot ongeveer 17.30 uur. Daarna staan er pendelbussen klaar die terugrijden naar het centraal station. Wie langer wil blijven, kan natuurlijk nog even naborrelen en dan op eigen gelegenheid weer naar huis gaan.

Een lunch is niet inbegrepen, maar er wordt gezorgd voor koffie en thee (één consumptie per persoon).

13.00 Koffie en thee
13.15 Opening door de voorzitter
13.30 Keynotespeaker
15.00 Pauze met gelegenheid tot netwerken
15.15 Parallelle sessies (workshop in zaal 1, posterpresentatie in zaal 2)
17.00 Bespreking eindresultaten, afsluiting

Bereikbaarheid
Auto: Op de snelweg rechts aanhouden tot aan de afrit. Dan bij de stoplichten twee keer links. Volg het bord ‘Centrum’. Bij het derde kruispunt linksaf en vervolgens de eerste weg rechts. Op de parkeerplaats kunt u gratis parkeren.

Openbaar vervoer: Bus 2 en 26 rijden om het kwartier. Uitstappen bij de eerste halte. Dan is het nog enkele minuten lopen. U ziet het gebouw aan uw rechterhand.

Let op: De reguliere ingang is tijdelijk gesloten in verband met werkzaamheden. Een noodingang vindt u 20 meter verderop (rechts van de oude ingang). Dit staat ook ter plaatse aangegeven.

Afmeldingen
Mocht u onverhoopt verhinderd zijn, dan kunt u bellen met Karlijn: 06-19481161.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Sorry, ik ben gisteren mijn agenda van 2018 kwijtgeraakt, dus ik kan niet met zekerheid zeggen of ik dan kan. Maar als ik het me goed herinner zou ik dan een ernstige griepinfectie hebben.

Reageer
gravatar

[…] goed voor het andere communicatiecongres op 14 november!  En dan was er nog de verleiding om naar Het Congres van De Speld te […]

Reageer
gravatar

Ik vind die pauze wel aan de korte kant, hoe kun je nu in 15 minuten de mensen de zaal uit krijgen, laten plassen, een drankje bieden, ze weer in de zaal krijgen en ze dan ook nog uitstekende netwerkmogelijkheden voor te houden? Schande De Speld! Ik kom liever de volgende keer.

Reageer
gravatar

Is de garderobe dit maal wel op orde? De jas die ik retour kreeg deed wat krap aan, maar dat bemerkte ik pas onderweg. Bij thuiskomst attendeerde mijn vrouw bovendien op de randjes van namaak bont en de roze kleur.

Ik zal de jas deze keer weer meenemen.

Reageer
gravatar

Helaas moet ik bedanken, de 13e heb ik een feestje en heb de 14e nodig om een beetje bij te komen.

Reageer
gravatar

Twijfel bekruipt mij nu: is dit de vaak beloofde party die Paulus Den Boschkabouter (genus Boschbouterii Spalandii) zou organiseren?

De cryptiek in de boodschap doet zulks vermoeden namelijk, gezien de dwaalwegen welke deze kwant getracht heeft ons in te doen slaan.

Reageer
gravatar

Dus het is in de Brabanthallen….eindelijk sjekladebollen.

gravatar

Sorry, collega(a)’s; ik was even anderszins bezig. Er werd gebeld en er stond een Roepende voor de deur, met collectebus! Toen deze Roepende een ogenblik zweeg, voor een broodnodige adempauze, vroeg ik hem waarmee ik hem van dienst kon zijn. Deze Roepende nu, licht kalend en zich voorstellend als Harry tout sec, kwam uit een Woestijn, zeer waarschijnlijk de Kalehari, zijn gelaatskleur deed mij dit reeds vermoeden; duidelijk te veel zon gehad. Harrie bleek een Man Met Een Missie. Hij bood mij eerst een Daklozenkrant voor € 1,40 (met € 0,10 korting) met Henk Krol kamerbreed op de voorpagina, ontweek daarna mijn ogen en wierp een snelle taxerende blik op mijn auto (Citroën C-1) die voor de deur stond. Ik begreep zijn onuitgesproken taxatie en wees hem op mijn overbuurman die in een -als leasebak vermomde- Mercedes 630 SEL rondrijdt. We namen hoofs doch nonverbaal afscheid; niet lang daarna hoorde ik hem luid roepend ‘Aloha Akbar’ met de Mercedes de straat uitscheuren. Van mijn naaste buren vernam ik dat de Roepende hen had aangeboden hun tafelzilver te slijpen. Vooralsnog wacht men op terugkeer van de Roepende; ik stelde nog voor om onverwijld aangifte te doen, maar de buurt gaat er vanuit dat Mercedes en tafelzilver na de joyride door de Roepende medemens worden teruggebracht. Ik beraad mij nu om toch gevolg te geven aan jullie aller uitnoding voor 14 november in het centrum.

Reageer
gravatar

Ach beste mensen, ik begrijp jullie weerstand tegen mijn wegblijven (nog bedankt voor de warme reacties), maar de afspraak met de loodgieter kan ik echt niet verplaatsen. Het is regionaal nog de enige MBO-gekwalificeerde loodgieter en zijn afsprakenschema is dientengevolge zo strak dat annuleren van een afspraak neerkomt op een boete ter hoogte van een uurloon (€ 135,76 incl. BTW) en € 65,93 (incl. hoog tarief BTW) aan gederfde voorrijkosten. Deze streek biedt geen werkbaar alternatief met een beroepsbevolking die uitsluitend bestaat uit werkloze doctorandussen en Masters in de Communicatieleer en wanhopige HBO-telemarketeers. Deze lieden missen sociale intelligentie en de geringste mate van handvaardigheid; zij kunnen dus niet worden omgeschoold tot eerlijk ambachtsman. Het uitsterven van gediplomeerde handwerkslieden bedreigt de nationale economie, capabele mensen verdwijnen in de drugshandel of bankfraudesector of gaan als ZZP’er in de prostitutie aan de slag. Henk Kampf overweegt al werk- en verblijfsvergunningen te verstrekken aan loodgieters uit de Maghreb en Roma’s uit Roemenië en Bulgarije die bereid en in staat zijn minimaal € 1.500.000,- belastingvrij te investeren in een eigen beroepspraktijk in deze regio. Deze ethniciteiten kennen een hoge arbeidsflexibiliteit, men combineert probleemloos het slijpen van scharen en messen, het ontvreemden van smartphones en auto’s uit het dure segment en -last but not least- het misleiden van fiscus en uitkeringsinstanties. Henk Kampf belooft de omscholers een return-on-investment van minimaal 23 % p.a. Te vrezen valt nu wel voor een vergelijkbare zeepbel als indertijd in de IT-business. Ik wil maar zeggen: ik kan echt niet. Sorry.

Reageer
gravatar

Jammer.. maar in dit geval is er dan toch echt sprake van overmacht.
Desalnietteplus: 65,93 aan voorrijkosten is wel verdacht weinig.. Goedkoop is duurkoop zei mijn overgrootvader altijd al.
Sterkte en volgende keer beter!

De datum moet nog geprikt worden, ik zelf vind 12-13-’14 een leuke datum en zo makkelijk te onthouden.
Zo hebben we allemaal ook veel meer plezier van de tot nog toe alleen op loonstroken bestaande 13e maand die anders een loze lege maand is, zo saai dat hij al sinds mensenheugenis overgeslagen wordt.

gravatar

Kop omhoog ! Beste outsider, zelfs als u weet dat dat dit uw hoofd betreft !! Uw zorgen worden gezien, niet alleen door meerdere mensen en Outsiders,ook door Soulabovers en sommige hebben aardig wat telemarketing en accountmanagement ervaring, dat kan ingezet worden als het er op aankomt. Kunnen wij niet overal wat aan doen ? Was uw eerste vraag niet de beste ? Een andere keer dan maar ? Welnu, dit kan dus ook met mindere mensen. Het waren toch maar 6 veelschrijvers ? Wanneer schikt het U ? Hoeveel sneller kan het gaan ?

gravatar

Sorry,

maar de 15e kunnen wij niet. Wij hebben afgesproken op Bukkie, de hond van mijn fietsmaatje en tevens broer van mijn andere fietsmaatje te passen. Nu zijn wij weliswaar geen grote hondenliefhebbers, maar een vriendendienst leek ons wel gepast. Zo hebben wij ooit voor Meneer Diergaarden op zijn cavia gepast..met desastreuze gevolgen weliswaar maar toch.

Reageer
gravatar

Was graag komen kennismaken met alle zes andere veelschrijvers van De Speld, maar één blik in mijn agenda leerde mij dat donderdag 14 november de naamdag van Sint Sidoine is. Bovendien heeft de loodgieter beloofd juist die middag de sanitaire verstopping te verhelpen die 12 september jl. ontstond. Andere keer dan maar?

Reageer
gravatar

Ongeloofwaardige verhaal… de naamdag kan wel kloppen maar een loodgieter die op 14 november, binnen 3 maanden na ontstaan van de verstopping dus, al aan komt snellen voor zoiets futiels!?!?!
Die komt echt niet opdagen hoor, kom nou maar gewoon.

gravatar

Ja maar als je de beloften en reeds met loodgieters geprikte datums opvoert als reden om niet te kunnen komen… Terwijl je graag was komen kennismaken denk ik toch: ‘Die heeft gewoon geen zin’….
De smoes is dan toch een beetje mislukt en dat is jammer.

*waar ongeloofwaardige staat bedoelde ik ongeloofwaardig. ik wilde het veranderen maar.. ach lamaar.

gravatar

Ook ik zal er zijn, daar bij de Jaarbeurs in Utrecht. Donderdag is altijd mijn vrije dag, fijn dat jullie daar rekening mee hebben kunnen houden.
Het lijkt me geweldig om al die Speldliefhebbers eens te ontmoeten. Tot volgende week lieve mensen!

Reageer
gravatar

Ach, u heeft ook afgezien van het papieren telefoonboek, de gouden gids en een nee/nee sticker…
It takes one to know one.

De scheurkalender is waarlijk onmisbaar op ieder toilet. U heeft nóg geluk dat hij een weekje 2014 cadeau heeft gedaan.
Nu maar weer even de toiletborstel en wat wc-eend of chloor tot de feestdagen, sterkte hoor!

gravatar

U heeft natuurlijk wél een nee/nee sticker… ik wilde het verbeteren, bang voor zwarte piet en straf want fout gemaakt.
Maar dat mag nog steeds niet van de correctie-Piet.
Hopen dat dit acceptabel is… :s

gravatar

Misschien een idee om een A4tje aan de binnenkant op de deur te plakken met daarop de tijd waarop u naar de locatie moet ?
Voor de zekerheid zou ik een kwartiertje eerder gaan dan de reistijd om er te komen, dan lukt het heel misschien wel. Zo ziet u het nog een aantal dagen en onthoudt u het ook beter.

gravatar

Pakte meteen mijn agenda en wilde de datum erbijschrijven, maar hij stond er al. Alle dagen van het jaar staan er voorgedrukt in, handig!
Geprikt was deze datum kennelijk al lees ik; ik raad iedereen aan om in 2014 ook een agenda met alle dagen van het jaar alvast ingevuld te kopen. Bespaart zeeën van tijd!!

Tip van Annie:
Goed cadeau voor Sinterklaas; denk eens aan de mogelijkheden tot stomme gedichtjes over vergeten afspraken, te laat komen enz.

Reageer
gravatar

VoorUIT. Het begon erMEe dat ik weliswaar geen geWETensbezwaren bezit tegen 14NOV13, hoeWEL ik meer voorkeur geniet voOR een dag eerder. Alleen: WAAR KAN IK HEEN? Of blijft dat gewoON een persoonlukke aanGELegenheid?! Lees nu DAt het in Cuijck is, maar ook dat ieMAnd uit Cuijck opgehAAld wil worden. Is het the place to be???

FoppING hell, het is nOG war ok van dat dementiecongres: http://www.reedbusinessevents.nl/Event-detail-pagina/1014/647028/Het-Dementiecongres.html Voor 249 plEUro exclusief.

26 is miIN totemgETal, toCH dan mAAr die bus vatten, al is lijn 26 in AMS een tram. Karlijn ook al onbereikibaar. De zaAK blijft schimmig en poTENTeel niet intereSSant..

@ Carlijn de Haas:
Serieuze vrAAg: waar vind ik embedcodes tbv reacties plaatsen hier.?

Reageer
gravatar

Moeders van een puberende dochter, bakvis of meisje dat tussen tafellaken en servet valt,

Het congres wordt gehouden in Zalencentrum Naore Zaok in Cuijck. Daar woont Frank, de chatvriend van uw dochter. Laat haar Frank even de weg vragen. Maar pas wel op, want hij wil nog wel eens van het verkeerde pad opgaan.

Reageer
gravatar

Beste mevrouw de Haas,

Frank zit momenteel in het gevang
voor wat nare zaken waarover ik hangende het onderzoek niks mag zeggen. De oficier wil natuurlijk ook weer de tienermeisjes in ons land ongelukkig maken. Daarom heeft hij besloten dat Frank zijn pc en webcam mag blijven gebruiken.

gravatar

Beloven om berichten aan te zullen passen en niks waar maken. Hoe noemen wij van de politie dat?

Maar goed, de officier (met twee effen) zei natuurlijk, dat hij tienermeisjes in ons land NIET ongelukkig wil maken.

Verdomme nog aan toe, nu gaat Poetin natuurlijk namens zijn dochter Kalinka, die getrouwd is met mevrouw de officier van Justitie Paulien, die ik dus verkeerd had geciteerd, diepe verontschuldigingen van onze regering eisen.

Brom Snor,
agent vierde klasse, voorheen veldwachter

gravatar

Gottogot, ik had het kunnen weten: Carlijn. Er bestaat een Carlijn.

Dus jij bent die secremairesse die met hoofdpijnverlof was. Waar ik voor mocht invallen, als lekker jong ding. En “Karlijn” was helemaal geen grapje over de parkeervakken, het was gewoon omdat hij wist dat’ie zich anders zou verspreken.

Maar vertel eens, is je hoofdpijn over, en word ik daarom eruit gegooid, of heeft’ie je gisteravond een kilo paracetamol gestuurd? Toevallig net nadat ik ‘m had verteld dat ik lesbisch ben? Geeft niet hoor, ik wou daar toch al weg. Al was het maar om nooit meer Karlijn genoemd te worden.

Sorry meid, niet om jou persoonlijk, en ook niet omdat jij op kerels valt. Ik trek het gewoon even niet meer. En je baas valt vast ook best mee, als je z’n pluspunt leert kennen. Maar dat wou ik dus niet, omdat ik lesbisch ben.

gravatar

O jee, er bestaat een Carlijn.

Dus jij bent die secremairesse die met hoofdpijnverlof was. Waar ik voor mocht invallen, als lekker jong ding. En “Karlijn” was helemaal geen grapje over de parkeervakken, het was gewoon omdat hij wist dat’ie zich anders zou verspreken. Maar vertel eens, is je hoofdpijn over, en word ik daarom eruit gedonderd, of heeft’ie je gisteravond een kilo paracetamol gestuurd? Toevallig net nadat ik ‘m had verteld dat ik lesbisch ben? Geeft niet hoor, ik wou daar toch al weg. Al was het maar om nooit meer Karlijn
genoemd te worden. Sorry meid, niet om jou persoonlijk, en ook niet omdat jij op kerels valt. Ik trek het gewoon even niet meer. En je baas valt vast ook best mee, als je z’n pluspunt leert kennen. In bed, uiteraard. Maar dat wou ik dus niet, omdat ik lesbisch ben.

gravatar

Carlijn, ben jij de vrouw waarvoor je baas mij liet invallen? En mij Karlijn noemde, zogenaamd voor de grap, maar in het echt om zich niet te verspreken?

gravatar

zeker. of thee, want dat is er ook. maar geen koekje, budget staat het niet toe. tenzij iemand voor een man of 300 koekjes wil bakken.

gravatar

Met alle respect, maar die Karlijn… is dat DE Karlijn, ONZE Karlijn van, hoe was het ook weer… “O Karlijntje, bij jou wordt groot elk kleintje, vergaderpunt één tot bespreekpunt zeven, we vinden ze bij jou op het lijf geschreven”.
DIE Karlijn? Dan zullen er me dunkt weinig afmeldingen zijn.

Reageer
gravatar

Leuk compliment, H.J., maar d’r werkt hier maar één Karlijn, en dat ben ik, Kalinka Poetin. Karlijn genoemd, omdat ik vooral bekend ben als parkeerpoes (kar binnen de lijn, wink wink, nudge nudge).

Dat jij me kent is onwaarschijnlijk. Zelfs al zit je op het Gazprom College, dan nog ken je mij als Kalinka en niet als Karlijn. Ik ben nog maar net in Nederland. Bovendien weet de hele school dat ik lesbisch ben, en kereltjes die daarop geilen verliezen meestal hun eerste potje Russisch Roulette.

Ik denk dus dat je een andere Karlijn kent. Hopelijk ziet die er een beetje uit, en is het niet die medusa die bij 112 de telefoon aanneemt. Hoewel, op ieder potje past een dekseltje. Jij niet op mij, laat dat duidelijk zijn!

gravatar

Geachte mevrouw Poetin,

Met alle respect voor het leedwezen dat uw vader u zo hardhandig de diplomatieke onschendbaarheid heeft uitgeslagen middelerwijl hij het claimt voor een wodkaknaapje dat de rechte lijn bepaaldelijk niet meer volgen maar wel overschrijden kon is het mij zeer duidelijk geworden dat u ons Karlijntje niet bent. Op haar potje waren wij allen haar innig dekkend deksels dekseltje. Ten aanzien van uw persoon wil de beeldvorming dienaangaande nog niet direct concreet gestalte aannemen, zonder daar nu direct verwijzingen naar het gelaat uws vaders bij te willen suggereren.

Moge Medusa u warmte geven.
Uw: H.J.

gravatar

Nee, het is wel duidelijk dat de baas van Carlijn de Haas, en inmiddels mijn ex-baas, een ouwe bok is die wel een groen blaadje lust. Een deksels deksel dus, in uw termen, dat op een potje wilde dat van potjes houdt ipv van deksels. En ook, dat mijn koosnaampje Karlijn bedoeld was om niet door de mand te vallen. Zulke mannen verspreken zich vroeg of laat altijd wel eens. En in die drie dagen heeft meneer zeker vijf keer Carlijn tegen me gezegd. Ik dacht toen nog: dat zal wel Nederlandse uitspraak zijn. Maar ik mijn kamergenote in het blijf van me lijfhuis (waar gelukkig niemand zich aan houdt) is promovenda fonetiek, en zij heeft me verzekerd dat ik het goed gehoord heb. Qarlijn klinkt nog weer anders, en Karlein en Carlein ook. Allemaal wetenschappelijk bewezen door haar. Die man heeft ons vrouwen schromelijk onderschat. Ik hoop maar dat zijn secremaitresse dit ook leest.

Of ik u een ouwe viespeuk moet vinden weet ik niet, omdat ik niet weet hoe oud “Karlijntje” is. En uw leeftijd ken ik ook niet, noch of u in Cuijk woont. Wat die plaats betreft: mijn vader zou het wel weten. Je mag daar wonen, maar elke propaganda voor Cuijk, of zelfs maar zeggen dat het daar prettig wonen is, komt je op minimaal 20 jaar strafkamp te staan.

O, en ‘hardhandig’ is nogal zwak uitgedrukt. Mijn vader heeft vier zwarte banden, de reserveband niet meegerekend. En alsnog sloeg hij me met een SS20 raket knock out. Toch zou ik hem steunen als hij een decreet uitvaardigt dat je niks positiefs meer over Cuijk mag zeggen. Als het aan mij ligt wordt het verwijderd uit TomTom, net als van de wegwijzers. Elk van die 300 meiden had mijn zusje kunnen zijn.

Gaat die Karlijntje trouwens zelf nog haar mening geven?

gravatar

O ja, H.J., wat ik nog vergat, dit is een foto van mijn zus. Bij ons thuis noemen we haar Medusa. Papa vond haar zijn allermooiste prinsesje, maar dat was over toen ik een jaar of 13 was. Om maar een indruk te geven. Foto’s van mezelf post ik liever niet, anders heb ik hier geen leven meer.

http://www.russian-victories.ru/russian_youth_moscow.jpg

En ik kreeg net een SMS van ene Karlijntje, die hier blijkbaar zat mee te lezen. Compleet met vriendschapsverzoek en foto:

http://tinyurl.com/karlijntje

Ik denk er nog even over na.

gravatar

Geachte mevrouw Poetin,

Even onder ons… uw woorden doen mij vermoeden dat wij wellicht tot een wederzijdse win/win kunnen komen met voor beiden grote persoonlijke en zakelijke pluspespectieven. Op termijn kan ook de uitbater van de pendelbussen daar uit zijn noodlijdendheid geholpen worden op een gezien de te vervoeren levende have zeer winstgevend internationaal traject St. Petersburg > Cuijk.
Schikt u een tweepersoons buitenbilaatje gedurende de lunchmaaltijd? Als u erop staat (of ligt) kunt u een van uw secretmatrasses meenemen.

Zeg maar: H.J.

gravatar

Het plaatselijke “Wapen van ..” biedt voor de congressisten de gelegenheid aan tot een netwerk borrel uurtje in een afgescheiden gedeelte van het establishment. Met de uitgang in uw rug gaat u rechts, loopt u de straat uit tot het dorpsplein, al daar ziet u aan uw linkerhand het authentieke pandje met donkere luifels. (Ook diverse alcholvrije bieren aanwezig op de tap!)

Reageer
gravatar

Dat is juist één van de sterke punten van ons centrum: een ronde tafel. Dan kunnen die twee punten gecombineerd worden.

Maar in het magazijn staan ook vierkante tafels, dus als u bijv. een vierkantetafelconferentie wilt houden, bel dan gerust.

Karlijn

gravatar

Beste, brave congressisten,

Voor ieder van u die de Openhemeldag van afgelopen zaterdag hebben gemist, wordt vanaf kwart over drie een extra parallelsessie gehouden in zaal drie.

Aan u zal onder andere driedimensionaal inzicht worden geboden in de hemel, zodat u zich alvast een goede indruk kunt verwerven. Helaas hebben wij geen toestemming gekregen om u de privévertrekken van de Heere laten zien.

Na afloop kunt u voor de hemelse reis intekenen bij mijn collega Petrus aan de ontvangstbalie.

Reageer
gravatar

Geachte congresgangers,

Mijn sleutelnood zal plaatsvinden van half twee tot drie uur.
Na afloop is er ruime gelegenheid om u in te schrijven voor de busreis naar Kevelaer.

Reageer
gravatar

Voor de genodigden uit de mazelengordel,

Donderdag 14 november is geprikt tegen alle kinderziektes, zodat u niet bang hoeft te zijn dat u iets van het congres overhoudt, dat niet goed is voor uw kinderen.

Namens de Reactieraad

Reageer
gravatar

Beste JNWLWK, uitnodigen via Outlook gaan we niet doen. Ik wil namelijk graag iedereen aan de telefoon hebben die niet komt. Hoe meer Nederlanders ik spreek, des te beter leer ik de taal.

Jij hoeft me niet te bellen, want ik neem aan dat je komt. En je lijkt me ook geen Nederlander, je naam klinkt nogal Russisch. En daar heb ik voorlopig geen trek in, na die mishandeling door Papa. Niet persoonlijk opvatten, maar ik trek het gewoon even niet.

Karlijn

gravatar

Ik ben ook geprikt.

Op advies van een Aboriginal Sjamaan, die zei dat ik daardoor van m’n ADHD af zou komen. Pijlstaartrogtherapie is omstreden, maar in mijn geval heeft het prima geholpen. Mede namens miljarden TV-kijkers, nog bedankt!

Reageer
gravatar

Ik heb gelukkig een alibi. Gelukkig maar, anders krijg ik vast een kop koffie in m’n gezicht.

En wat die keynotespeaker vertelt zijn pure leugens, die heeft het gewoon gedaan. Maar niemand zal ‘m ontmaskeren. Behalve ik natuurlijk, in een seriële sessie. In een seriëel universum. Daar ga ik het slachtoffer interviewen. Maar daar krijgt u niets van te zien als u zo naïef bent om zich door De Speld zo’n misleidende afspraak op de mouw te laten spelden.

Hoe ze dat precies doen, leg ik uit in mijn nieuwste boek: “De Speld uit de Mouw”. Te koop bij de betere boekhandel, en gesigneerde exemplaren in hotel De Gelogeerde Aap, tegenover diergaarde Bijldorp

Reageer
gravatar

Slordig hoor; ik wilde die dag net werken. 🙁

Reageer
gravatar

Ik heb zonet met Karlijn afgesproken dat ik voor de muzikale omlijsting zal zorgen. Ik zal platen draaien van Humperdinck tot Armin van Buuren en Tiesto. Gelieve zonnebrillen mee te nemen ivm stroboscoop, epilepsie. Tot dan!

gravatar

JuJu, dat noem ik geen afspreken. Als ik niet zou instemmen, ging je alsnog die engerd van een Hump draaien, maar dan zonder oordopjes voor mij mee te nemen. Je moet trouwens wel wachten tot iedereen er is, anders kan ik de telefoon niet meer beantwoorden.

Tot dan, Karlijn.

P.S., heb je nog extra oordopjes? Een kleine duizend graag, want ik ken die keynotespeaker. Dat wordt grof geld verdienen. Doen we fifty-fifty, want het is mijn idee.

gravatar

Karlijn had mij verzekerd dat het een gezellig boottochtje met z’n tweeën zou worden. Ik ben zeer teleurgesteld dat al die idioten van de Speld ook zijn uitgenodigd!

Reageer
gravatar

EJPD, dat zei ik omdat jij deed of je de dochter van Mark Rutte was. Ik ben nog maar net in Nederland, dus ik wist niet dat die man helemaal geen kinderen heeft. Maar ik heb gegoelagd om een plaatje van je vader, en toen zag ik het meteen. Jeminee zeg!
Maar nu snap ik ook wat m’n vader tegen Nederlanders heeft.

Die boottocht gaat wat mij betreft gewoon door, want zodra ze beginnen ben ik vrij. Als je dan maar wel een stel leuke meiden meeneemt. Jij staat dan aan het roer, want m’n pa heeft de bemanning op transport gezet, naar Siberië. Nou, tot dan.

Karlijn.

gravatar

O dan heb ik het beter geregeld! Ik heb met Karlijn afgesproken tijdens de parallelle sessies in zaal 3 maar het is niet de bedoeling dat daar nog een derde persoon bij komt. Misschien dat jij haar nog kunt spreken tijdens de netwerkgelegenheidspauze?

gravatar

Hee, Marieke! Ik heb je telefoontje niet beantwoord hoor, dat moet iemand van de alarmcentrale geweest zijn die toevallig ook zo heet. Nou ja, ook, ik heet Kalinka maar ze noemen me Karlijn (uitleg elders op deze pagina).

Hm.. heb net even gebeld met 112, en daar werkt idd een Karlijn. Vreselijke tang is dat. En die heeft net een snipperdag genomen op de 14e, dus ik hoop maar dat je er nog onderuit kunt. Doe maar flink wat brandmeldingen, dan trekken ze misschien haar verlof nog in.

Wat mij betreft ben je welkom, maar dan zonder die brandweerteef. Zaal drie is prima, die weet hier toch niemand te vinden. Ik heb de bordjes geplaatst, toen ik net een fles wodka op had.

CU, Karlijn (jij mag trouwens Kalinka zeggen)

gravatar

Kijk, zo kennen wij de Speld weer. Praktisch, duidelijk en vol logische, overtuigende en heldere schema’s.We gaan ervan uit dat tijdens de parallelle sessies prof. dr. Bert Bokhoven een zinderend betoog zal houden. Heel Apelfoort is dus enthousiast! Hou aub voor die pendelbussen rekening met heel veel mensen uit het prachtige Apelfoort!

Reageer
gravatar

Ergens bekruipt mij het vermoeden, beste Apelfoorter, dat dit weer zo’n verkapte reclamecampagne van uw lokale bestuur is. De bereikbaarheidsbeschrijving bestuderend komt men volgens mij op uw dorpsplein uit. Zou u in het vervolg “advertorial” boven uw artikelen willen plaatsen? Dat maakt de lezers in ieder geval duidelijk waar het hier om gaat.

gravatar

Ja, kijk, hier baal ik dus van, dus.
Want ik ben degene die de keynote-spreker heeft aangedragen, dankzij MIJ, komt deze persoon! En ik heb ook aangegeven dat ik die week alle dagen kan, BEHALVE donderdag 14 november! En wat doet men? Donderdag 14 november! Dat noem ik nu nog eens stank voor dank! Ik pik dit niet, en zal het tot de hoogste instanties aanvechten!

Reageer
gravatar

Hierbij deel IK Dus mede dat u uw spreker al heeft aangedragen, deze kan dus voor u spreken, ook als u er niet bent, dat is geen probleem.
Om het visuele gehalte toch voor u zichtbaar, kunt u camera’s en camera mensen inhuren, mits u deze ook wil betalen. Of deze mensen ook worden toegelaten is dan ook mijn probleem niet. De administratieve procedure om een satellietverbinding naar de locatie waar u dan bent, te organiseren, is helaas te lang om dit in realistische zin nog mogelijk te maken. Dit neemt niet weg, dat u nog steeds kunt genieten van het genot der aanwezigheid van anderen.
Gezien de absolute topprioriteit van deze prikdatum, had u dan ook moeten inzien, dat u uw agenda mag wijzigen. Door te wijzen op het enorme belang en met diepe excuses voor de overmacht zal men daar begrip voor op kunnen brengen. Zo iets gebeurt wel vaker in het keiharde zakenleven.
Niet zeuren dus,

Met vriendelijke groet,

Van MIJ

gravatar

Strijden tegen 100 miljoen bezuinigingen op ??? is het meer dan waard om met een paar blikken betaalde bejaarden voor naar het Malieveld te trekken. Overigens wil ik mijn oorspronkelijke toezegging op de 14e te kunnen weer intrekken. Ik ben de 13e jarig (is echt waar). Op een woensdag zie ik nu, altijd handig om te weten.

Reageer
gravatar

Ik ben Karlijn.

Eigenlijk heet ik Kalinka Poetin, maar ze noemen me Karlijn omdat ik de auto’s van alle deelnemers parkeer, keurig tussen de lijntjes. Nou ja, ik parkeer ze en trek er dan lijnen omheen, want ik ben nog bezig voor m’n rijbewijs.

Tevens ben ik de lesbische dochter van Vladimir Poetin, en uw vrouw is van harte welkom. U mag haar ook laten bellen als u zich afmeldt, waartegen ik trouwens alle begrip heb. Ik hoop dat ze dokter is of verpleegster, want mijn vader heeft me afgelopen weekend een ouderwets Russisch pak slaag gegeven, toen ik weigerde om hetero te worden. Dat liep helemaal uit de hand, toen hij zag dat ik een Greenpeace onderbroek aan had. Daarom ben ik naar Nederland gevlucht. Misschien kan uw vrouw me ook geestelijk opvangen, want anders knoop ik me nog op.

gravatar

Wat een kutsmoes…. gefeliciteerd voor de 8e keer dit jaar.
Je viert het natuurlijk niet?
Gezellig hapje eten met het vriendinnetje en that’s it, right?
Dacht ik al.. nou happy B-day hoor, alweer(!!).

gravatar

alsie jarig is, dan is het geen excuus om meer dan een maand later nog niet te komen. Hij kan nota bene 33 dagen uitrusten en dat vindt ik wel heeeeeeeeeel errug lang hoor !

gravatar

Aris, het ligt in zijn bakkes bestorven.. maar nu zit hij toch met een probleem. We hebben nu zwart op wit dat hij 9-10 jarig is.
Chris, we verwachten je stipt op tijd de 14e, tot dan!

Enneh.. een begrafenis die dag geloof ik dan echt niet, mocht je proberen eronderuit te komen door een lijk uit de kast te halen.

gravatar

Hiervandaan is het voor een sportief iemand te lopen zelfs, fietsen een kwartiertje, half uurtje of 2, 3, zoiets ongeveer. Ik ga in ieder geval niet. Té makkelijk.

Maar waarom die vraag?!?!

gravatar

Ik wilde altijd al eens naar een congres in de stad. Godzijdank is er eindelijk een datum geprikt. Zijn er misschien mensen die langs Cuijk komen richting? Ik hoef alleen maar gebracht te worden, de gemeente wil me namelijk niet meer hebben.

Reageer
gravatar

Waarom denk je dat het in de stad is? Je moet wel het bordje “centrum” volgen maar daarna nog wel linksaf en weer rechts. Of met het bordje een stadscentrum bedoeld wordt is ook nog maar de vraag.

gravatar

Marieke, er is maar 1 stad/dorp in Nederland die te bereiken is met zo’n afrit rechts met daarna stoplichten waar je twee keer links kunt en dan een bord ‘Centrum’ ziet, met daarna drie kruispunten en meteen een weg naar rechts die naar ons congrescentrum leidt.
Dat ik als vers ingevlogen Russische dat nog aan een Nederlandse moet uitleggen, tsss… Nou ja, misschien komt het doordat Papa dat er altijd ingehamerd heeft. Zeker overgehouden uit zijn tijd als veiligheidsspeld. Zelfs dat van die tijdelijke ingang heeft’ie ons vorige week nog overhoord bij het ontbijt.

Even goed goelaggen dus, of bel gewoon de NSA. Hun nummer heb ik niet, maar elk nummer is goed. Nee, ik ga niet vertellen waar het is, zelfs niet of het een dorp of stad is, of helemaal niks en dat ze ons congrescentrum bedoelen. Doe ik dat wel, dan gaat Papa excuses eisen. En dat betekent bij ons heel wat meer dan bij jullie!

Karlijn

gravatar

Dat was niet zo’n slimme zet, want ik ben Karlijn (althans zo noemen ze me hier), en ik ben lesbisch.

Ik heb je SMS’je doorgestuurd aan mijn vader. Dat was van mijn kant weer geen slimme zet, want hij wil ons nu koppelen. Ja, hallo! Ik ben toch geen gasleiding?

gravatar

Wilt U alstublieft stoppen met het sturen van SMS-jes naar 06-19481161, dit is namelijk mijn datalijn en geen geldig mobiel telefoonnummer. U soort hiermede mijn internetverkeer!

gravatar

Nee hoor, het is geen verrassing of er koffie dan wel thee zal zijn, het is er ALLEBEI! Je hoeft natuurlijk niet van elk een half kopje te nemen, al zal de catering er niet moeilijk over doen zolang je niet meer dan de toegestane ene consumptie neemt. Wel een beetje krenterig overigens, maar ja…crisis hè.

gravatar

Het hoeft niet maar het kan wel, overigens als er iemand een magnetron meeneemt en iedereen zijn eigen oploskoffie of een kan de speld geld verdienen met de verkoop van kraanwater, Het onderzoekswerk van onze journalisten kan dan wat beter beloond worden.

gravatar

Ik wilde me afmelden omdat ik die dag heel moeilijk vrij kan krijgen van werk, maar na het bellen van het nummer meldt een stem – ik betwijfel dat het de stem van Karlijn is – dat het nummer niet in gebruik is.

Enfin… Ik probeer alles nog op alles te zetten om e.e.a. te verschuiven, maar het ziet er niet goed uit. Wel jammer, want is altijd al zo moeilijk om tot een afspraak te komen

Reageer
gravatar

Dag Bas, ik ben Karlijn.

Officiëel heet ik Kalinka Poetin, maar hier op het centrum ben ik Karlijn. De reden daarvoor heb ik aan meneer Eemdganger uitgelegd.

Sorry dat u me niet kon bereiken, maar mijn vader had m’n telefoon kapotgeslagen toen hij me inelkaar beukte. Van De Speld heb ik begrepen dat u zich ook hier mag afmelden, als noodoplossing voor die kapotte telefoon. Als u toch graag wilt schuiven, u vindt me op de parkeerplaats. Maar dan graag uw vrouw of vriendin meenemen.

gravatar

Gut Marieke, meid toch. Nou snap ik ook dat je de brandweer hebt gebeld in plaats van mij. Je komt toch wel hè? Knoop in je zakdoek! En zaal drie kun je nooit vinden, ik vang je wel op op de parkeerplaats. Rij eerst even je bumper eraf tegen de brandkraan, dan zie ik dat het jouw auto is. Die andere Karlijn afbellen hoeft niet, ik steek hier wel wat containers in de fik om ze bezig te houden.

Karlijn

gravatar

Het lijkt net of ik iets mis in deze aankondiging, maar wat…

Reageer
gravatar

Men maakt hier gebruik van de zgn. Aboriginal tijdsrekening. (Bij de Aboriginals is de tijdsbeleving volkomen irrelevant, ze hebben altijd zeeen van tijd en de enige relevante tijd is de zgn. “Dreamtime”). Als je dus een afspraak tracht te maken is de plaats relevanter dan de tijd. Een Aboriginal afspraak zou dus kunnen luiden (als voorbeeld): “At the first Billabong on your left hand side on Tuesday.”
Bovenstaande verklaard de opzet van deze aankondiging.

gravatar

Ik zou willen weten bij wie ik mijn onkosten declareer

Reageer
gravatar

Gut, wat een sukkels daar bij De Speld. Nu snap ik ook waarom iedereen mij wou vertellen wat er in hun buurt gebeurde aan ellende. Ik dacht even dat het een aktie van Papa’s geniepige dienst was, om mij bang te maken dat het in Nederland nog erger is dan thuis.
Maar het is echt mijn telefoonnummer hoor. Toen ik een nieuwe had gekregen van Frans Timmermans (Papa had mijn toestel stukgemaakt), was ik maar wat blij dat ik weer gebeld kon worden. Wel vervelend voor de bellers van die noodgevallen. Ik heb gedaan of m’n neus bloedde (deed’ie trouwens ook, Papa is een echte bruut), en gezegd dat er hulp onderweg was. Nou ja, door jullie participatiesamenwerkingsbuurtzorgververband is dat vast wel goed gekomen. Met wat emmertjes kan het ook.

Ga trouwens toch maar een ander nummer nemen. Als m’n vader erachter komt, denkt die dat De Speld en ik iets met elkaar hebben. En dan stuurt hij een dozijn van z’n veiligheidsspelden deze kant op. Brrrr….!!

Bedankt nog voor de tip, Karlijn

P.S., ik ga ook weg bij dat congrescentrum, als die datum geweest is. Kan de naam Karlijn onderhand niet meer horen. Maar ja, de baas begon ermee, en dan weet je het wel.

gravatar

Waarom niet? Mijn moeder prikte een condoom. Vertelde ze laatst, toen ik na twee maanden op kamers nog steeds geen vriend mee naar huis nam. En ze zegt dat ik dat ook moet doen. Maar dat kan niet, want hij doet altijd een datum om. Denk ik tenminste, want hij checkt aldoor z’n agenda als’ie bij me blijft slapen.

gravatar

Waarom ben ik geprikt? Ik heb helemaal geen afspraak! Ook niet op 14 november trouwens. Schrijf dát maar in jullie agenda’s 🙁

Arme ik; meer dan 120 reacties en niemand die zich ook maar een beetje om mijn lot bekommert zo te zien. Het egoïstisch egocentrisch individualisme zonder enige vorm van positieve omgevingssensitiviteit viert weer hoogtij in dit land.

Ik wil ook wel weggaan hoor. Dan zullen jullie ontdekken wat e=mc2 zonder de factor ‘tijd’ voor jullie leefomgeving betekent: een stilstand waarbij de ‘Amerikaanse ‘shutdown’ in het niet(s) valt.

gravatar

Iedere datum wordt wel eens geprikt, en jij niet vaker dan anderen. Toch reageer je als door een Speld gestoken. Als je nou 1 april was, had je misschien een punt (excusez le mot), omdat je dan vooral door grapjurken geprikt wordt.

Maar ik weet goed gemaakt, je mag met mij ruilen. Ik wordt volgens statistieken en computermodellen tot wel 75% minder geprikt. En ik wil stoppen met roken, maar kan geen acupuncturist betalen. Voor ons beide een goede ruil. Deal?

gravatar

Ik besef me dat u, als Daalpurist zijnde, zich daaraan irriteert, maar De Speld maakt onmogelijk om zulke foutjes recht te corrigeren. Na de muisklik staat zo’n reactie letterlijk en figuurlijk in graniet gegoten. Ik had trouwens zeggen en schrijven maar één foutje. Met al uw gepureer lokt u meer fouten uit, dan dat u ze voorkomt.

Daalpureren brengt u en anderen rondom u ernstige schade toe.

gravatar

nietes, je hebt 5 minuten de tijd om correcties te maken. vraag desnoods aan een buurjongetje (of meisje) om even mee te lezen.

gravatar

Dat achteraf bewerken functioneert niet. En ik heb, voor mijn reactie op uw corrigerende prik, een heuse taalpurist geraadpleegd. Die vond dat ik wat creatievere taal moest bezigen, en ik voegde het woord bij de daad.

Buurkindertjes over de vloer vragen is in één dezer dagen een hachelijke actie. Voor je het weet gaan ze voor m’n webcam de Dikke Van Dale zitten lezen, en verleiden daarmee een nietsvermoedende pedo om ook te gaan daalpureren. En dat is verslavender dan crack.

gravatar

flauwekul, niet iedere buurman is per definitie verdacht. tenzij hij met opzet heel erg domme dingen doet, zoals het maken van ongelooflijke spelvouten.

gravatar

Het gaat me niet over het risico dat ik op me zou laden als verdenking, maar om zo’n kind, dat met een woordenboek op schoot gezien wordt. En wel door iemand die via mijn WiFi zit mee te koekeloeren. Bijv. de buurman. Want buurmannen zijn best eng, vooral als je niks op ze aan merkt, en mijn wachtwoord is hardstikke makkelijk omdat ik het anders vergeet.

Maar zelfs de engste buurman wens ik niet toe, dat hij via mijn webcam verleid wordt tot het pureren van taal, daal, naal oftewel daarzijnde vaal.

gravatar

Het is toch ook de bedoeling om ze niet te laten voor komen ?.Voor laten komen doe je voor een rechtbank. Daar is fonetische verbetering ten opzichte van de traditionele schrijfwijze in het kustgermanisne toch niet voor bedoeld ? Laten we dat geld besparen om de drempel voor vrijheid van uitdrukkingsvaardigheid te laagdrempeliseren.

gravatar

Beste Schrikkeldag.

Persoonlijk laat ik me liever Spelde-prikken door leuke secretaresse dan door een grap-, slijm- of trouwjurk. Ruilen is prima maar realiseer je wel dat je overstapt van een relaxte deeltijdbaan naar een 24/7/365/einde-der-tijden-baan. Je moet bovendien niet over een verschrikkelijk, maar over een prikkelbaar karakter beschikken.

Nog steeds interesse? Sollicitaties kunnen naar:

Builders of the Universe (Unlimited)
Sector Relativiteit
Afdeling Ruimte, Tijd & Zwaartekracht
Centraal Data-centrum
t.a.v. de Alfa & de Omega
Einsteinweg 3e
1234 MC KWADRAAT

Een assessment kan onderdeel uitmaken van de selectieprocedure. Ervaring als prik-kussen of Voodoo-pop zijn een pré.

gravatar

Datum, bedankt voor je uitleg. Prikkelbaar ben ik niet echt, maar d’r loopt hier een purist zodanig te pureren dat ik er een kort lontje van krijg. Dus wie weet is die job toch wat voor mij. Hopelijk is de vacature er nog over 3 jaar en 139 dagen, want eerder heb ik geen gaatjes in m’n agenda.

Tot die tijd: sterkte, en kop op. Denk maar zo: beter dat ze je prikken, dan dat iedereen daar nog te bot voor is.

gravatar

Beste datum, uw adres klopt niet, u moet hier zijn.
In het Command Centre of The Universe.
Om precies te zijn in het Heart and Soul Department.
Ik ben altijd hier, waar dan ook, wanneer dan ook en hoe dan ook.
Hier worden de selectiecriteria bepaald en nergens anders.
Zo niet, dan weet u niet waar u aan begint, hoe kunt u in hemelsnaam ergens aan beginnen indien u niet weet hoe ik het hier hebben wil ?
Van mij mag u bouwen waarvan u slechts dromen kunt, dat het u ingegeven wordt. Dan komt er vanzelf meer bij.
Zoals het klokje bij mij tikt, tikt het nergens, het is kapot, dus straks koop ik weer nieuwe. Dan is hier de klok tikt weer tijd aangebroken, zodra ik er batterijen ingestopt heb. Dat is dus als het bij mij weer nu is.