Rellen Egypte geteisterd door zakkenrollers

Roemeense bendes slaan weer toe bij massa-evenement

Honderden mensen zijn bij de demonstraties en gevechten in Caïro het slachtoffer geworden van zakkenrollers. Volgens de politie gaat het om goed georganiseerde Roemeense bendes, die eerder al op andere massa-evenementen als de Gay Pride in Amsterdam toesloegen. Ahmed El-Hadary (29) baalt er enorm van: “Ik probeerde weg te rennen voor de beschietingen van het leger. Toen ik een duw kreeg, raakte ik even afgeleid. Vervolgens was mijn portemonnee weg.” Fawkya Yehia (21) was bezig haar zwaargewonde man te helpen toen haar smartphone werd gestolen. “Daar ben je dan echt even kapot van. Het is gewoon een heel nare ervaring.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

De verzonnen sarcastische , ironische berichten op De Speld zijn hilarisch. NOG amusanter zijn de berichten van blijkbaar aardappelen die de ‘ernst’ van De Speld overschatten. Bant is vanaf nu synoniem voor dit soort aardappelen 🙂

Reageer
gravatar

Dat teisteren is een noodzakelijke fase. De zakkenrollers komen in grote aantallen, en die zullen alleen maar toenemen. Het is natuurlijk pure diefstal, maar diefstal is tegelijk weer eigendom. En als er maar genoeg zakkenrollers zijn, zullen lopen die uiteindelijk elkaar te bestelen.

Geld moet rollen, en zij rollen het als geen ander. Bijkomend voordeel bij zulke rellen: de relschoppers kunnen thuisblijven. Zij worden dan niet meer bestolen, en de rellen gaan zonder hun inzet vanzelf verder. Voor homo-feesten gaat dat niet op, want die lui willen hun feestje niet kwijt. Maar ze kunnen wel broeken dragen met openingen in plaats van zakken. Dan wordt hun zak nog wel gerold, maar dit krijgt dan een veel vriendelijker karakter.

Meer algemeen: evenementen moeten op sociale media uitsluitend worden aangekondigd in het Roemeens, zodat er alleen maar zakkenrollers komen. Dan ontstaat daar een locale kringloopeconomie. De liefhebbers van muziek, homo-rechten of politieke rellen kunnen dan op andere plaatsen ongestoord hun passie beleven.

Reageer
gravatar

Toch liggen hier kansen voor de Nederlandse politie! De vakantie naar Egypte op kosten van de Egyptische belastingbetaler want wij hebben hier natuurlijk na de gaypride veel ervaring met het arresteren van zakkenrollende Roemen. En na de bewezen diensten in Egypte kunnen de Egyptische dienstkloppers gewoon hier stage komen lopen bij onze eerstvolgende gayparade!

Reageer
gravatar

Rel znw, de (m), -len
Een al dan niet georganiseerde gewelddadige publiekelijke verstoring van de normaal geachte plaatselijke rust door minimaal twee zogenaamde ordeverstoorders (zie aldaar), waarbij ten minste twee automobielen zijn beschadigd. Zie ook onder relletje.

Relletje znw, het (o), -s
Een al dan niet georganiseerde gewelddadige publiekelijke verstoring van de normaal geachte plaatselijke rust door minimaal twee zogenaamde ordeverstoorders (zie aldaar), waarbij ten hoogste één automobiel is beschadigd. Zie ook onder rel.

Reageer
gravatar

Ordeverstoorder znw, de (m/v), -s
1 Relschopper in een klooster
2 Iemand die rust verstoort van een of meer autoriteiten (zie aldaar)

Autoriteit znw, de (m/v), -en
Iemand die auto rijdt en verkondigt dat meer gebruik van het openbaar vervoer moet worden gemaakt.

gravatar

Zakkenroller znw, de (m/v), -s
1 Een persoon die rollend zakken pleegt te legen.
2 Een vrouw of homo die pijnlijk te werk gaat.

gravatar

Vreemd. Ik beDOEL als ze toCH zo UITbundig deMONSTERen kunnen ze ok WEL geLIJK een groot PROtest houden tegen ZAKenrollers!

@ PAULus: HOE krijg ik die TEKST zo frAAI?

Reageer
gravatar

Beste heer Doordraaiautomaat,

Een zakenroller is doorgaans beter gekleed dan een zakkenroller. Een zakenroller doet zijn criminele werk namelijk niet op straat, steeg en plein, maar voornamelijk achter een bureau, in vergaderzalen en in driesterrenrestaurants.

Doorgewinterde zakenrollers krijgen voor hun vruchtbare arbeid geen gevangenisstraf, maar meestal forse bonussen, die afhankelijk zijn van het aantal mensen die door hun verdiensten op straat, steeg of plein zijn gezet, alwaar die mensen bloot staan aan doorgewinterde zakkenrollers.

gravatar

Gewoon een meldpunt Roemenen instellen en het probleem is opgelost.

Reageer
gravatar

UNIEKE AANBIEDING voor alle reageerders van De Speld

Correctietoetsen die echt werken!
(Tenminste als ze bij mij de deur uitgaan.)

Koop uw nieuwe rolcamera, toetsenbord en/of correctietoets bij mij, dan bent u van al uw zorgen vrij.

gravatar

….check ik nu de goedkoopste vliegtarieven. ik kom met een man of 5 (exclusief een geheim aantal bodyguards), want zoiets moet je goed aanpakken. mijn smartphone laat ik voor de zekerheid thuis.

gravatar

ik verveel me toch al te pletter nu die ontsnapte tbs-er geen moslim blijkt te zijn en ik ook al niet meedoe aan de onderhandelingen over de begroting.