Belastinggeld in handen gekomen van overheid

Geld vermoedelijk doorgesluisd naar staatskas

Miljarden euro’s aan belastinggeld zijn de afgelopen jaren in handen gekomen van de overheid. Dat blijkt uit onderzoek van RTL Nieuws. Fiscalisten zoeken momenteel uit wat er precies met het geld gebeurd is, maar vermoeden dat het is doorgesluisd naar de staatskas.

SP en PVV roepen staatssecretaris Weekers van Financiën in een spoeddebat op het matje. PVV-Kamerlid Tony van Dijck spreekt van een grof schandaal. “Het is niet voor het eerst dat de overheid grote sommen geld verduistert.” Volgens Van Dijck moet Weekers met een heel goed verhaal komen. “En daarna zeggen wij het vertrouwen in hem op.”

Belastingbetaler Ronnie van de Binnenbandt begrijpt alle ophef niet: “Als je de helft van je salaris moet inleveren, moet je niet gek staan te kijken als er een grote organisatie achter schuilgaat.” Collega-belastingbetaler Ernst van Loenen ziet dat anders: “Ik heb een enorme hekel aan die hele schijtoverheid. Is het nou verdomme nooit eens afgelopen? Ik raak mijn vermogen al aan ze kwijt en nu pakken ze ook nog mijn geld af.”

Een woordvoerder van de overheid stelt dat de overheid zelf meer dan de helft van de belastinginkomsten afdraagt: “Wij houden per saldo vaak niet meer dan 40% over. De rest vloeit via ondoorgrondelijke constructies terug naar de burger. Daar hoor je alleen nooit iemand over. Trouwens, dat spoeddebat financieren we ook met belastinggeld. Ik bedoel maar.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Outsider, dit is wat kort door de bocht, dat vergelijken van F-35 II en de Fyra. Het is waar dat beiden slechts goed functioneren bij mooi weer, maar verder zijn de verschillen te groot om over het hoofd te zien. Fyra-treinstellen hebben vele wielen, de F-35 maar drie maar ALS die loskomt van de startbaan gaat hij sneller dan de Fyra, zo wordt in luchtmachtkringen aangenomen. De Fyra verliest onderweg automatisch haar coaxiale deuren en koevangers maar de F-35 kan hooguit manueel bediend haar brandstoftanks en kernwapens afwerpen alvorens zelf loodrecht neer te storten. Een verder verschil is dat het aanbod van AnsaldoBreda voor de Fyra II (met ingebouwde sneeuwruimers)is geweigerd door de NS maar dat de F-35 II te allen tijde zal worden geaccepteerd (én vooruitbetaald) desnoods in de uitvoering als dummy (of mock up), door de Fanclub van Vrinden en Begunstigden van Lockheed in Den Haag.

Reageer
gravatar

Bij alle financiële en “zorglijke” teruggang voor de gewone man is het toch uitermate plezierig te weten dat de armoe dankzij VVD en PvdA weer helemaal terug is van weggeweest en dat het geld dat op, voor, door en ten koste van ons wordt bespaard, uiteindelijk terechtkomt waar het hoort: bij de bovenste inkomenslagen! De duivel schijt nog altijd op de grootste hoop. Proletariaat dat uit pure honger vroeger een brood jatte, ging onherroepelijk de bak in; thans wordt een beroepsgroep die duizenden miljarden achteroverdrukt beloond met miljarden aan bonussen en een verplichte vakantie op de Seychellen, o gruwel. En er worden 37 JSF’s aangeschaft (een voordelige packagedeal van pakweg 5 miljard, exclusief BTW) die de Amerikanen -que patet orbis- onbegrensd bij zullen staan in hun plannen de wereld te veroveren. Klein probleempje is dat deze hightech speeltjes niet met slecht weer (mist, regen en sneeuw) kunnen vliegen. Ze zijn gemaakt door eenzelfde soort vakmensen die de Fyra hebben gebouwd die evenmin bij mist, regen en sneeuw kan rijden. Mundus vult decipi.

Reageer
gravatar

Van staatskas naar bestuurlijke zak(k)en. Ik waag het om BELASTINK “gestolen solidariteit” te noemen. Immersch: dat gestolen (=onder dwang betaalde) geld zorgt ervoor dat mensen geneigd zullen zijn minder naar elkaar om te kijken, er wordt immers al zoveel belastink betaald en de roverheid moet er dus maar voor zorgen. Al dat geld, al die tijd heb je ook niet meer zelf ter beschikkING om zelf te bepalen wie of wat je wil helpen/steunen/investeren. De poverheid leent daarboven ook nog eens astronomische sommen: die staatsschulden blijven overal enorm oplopen. IS HET JOUW SCHULD?!

Reageer
gravatar

Belastinggeld in handen van de staat: als dat maar goed afloopt ! Is de staat daar niet te jong voor en kan het wel met geld omgaan ?

Reageer
gravatar

Het is nog erger, we betalen zelfs belasting op belasting. Voorbeeld: het kost 50 cent om een fles jenever te maken. Verkoopsprijs is dan door staats accijns ca. 20 Euri, en daar komt dan nog 20% BTW op. Vraag wat is die Toegevoegde Waarde van de staat in dit geval?

Reageer
gravatar

Inderdaad betaalt u over de accijns nog BTW. Maar anders dan bij een verkeersboete worden er geen 6 euro voor administratiekosten in rekening gebracht. Handelend in het algemeen belang verricht de Staat deze werkzaamheden geheel gratis.

Het als voorbeeld noemen van de kostprijs van jenever is overigens wel zout in de wonde. Zonder dit soort leedvermaak is het onderwerp belasting al belastend genoeg.

gravatar

Nee, u denkt verkeerd. U moet denken aan wat u voor de Staat kunt betekenen; in dit geval dus accijnzen betalen.

Het is dus de Toegevoegde Waarde vóór de Staat.

Mark Rutte nodigt u dan ook van harte uit om méér jenever en gedistilleerd te drinken als bewijs van goed patriottisme en tegelijkertijd ook nog een nieuwe auto te kopen: die 6 euro administratiekosten bovenop de boete heeft hij écht nodig. Waarvoor doet er nu even niet toe.

gravatar

Hm, zie ik mij gisteren toch op de televisie dat het bedrag voor administratieve kosten al is opgelopen tot 7 euro!
Het lijkt de AH wel; stiekeme prijsverhogingen, dagprijzen en dat soort dingen.

Hoe dat mogelijk is; een raadsel. Er zijn ambtenaren bij bosjes ontslagen en dan zou men zeggen dat er minder personeelskosten zijn toch?

gravatar

Is dat de inflatiecorrectie? Dan is de inflatie blijkbaar opgelopen tot 1/6 = 16,7%. Dat is even schrikken. Dan kloppen de voorspellingen van het CPB alweer niet.

gravatar

Administratiekosten op een boete zijn noodzakelijk want, in tegenstelling tot vroeger, worden tegenwoordig alle transacties met de computer verwerkt.

gravatar

Gretha B(-2?), het doet wat gemakzuchtig aan, dat: ‘Amerika zal ons wel helpen aan vijanden’. Maar het is waar! Amerika in zijn rol als brenger van de Pax Americana en Amerikaanse multinationals barst traditioneel al van de vijanden en de NATO heeft daar zijn handen aan vol. Zaten wij niet in het kader van bondgenootschappelijke verplichtingen al in Korea met vrijwilligers (?!) van de Prinses Irenebrigade, in Libanon, in Israel, in Somalië, in Afghanistan N.B. met leger én politie kortom in alle oorlogsgebieden waarin Amerikaanse belangen ons voerden? We hebben daar zelfs onze eigen bevrijdingsoorlogen in Ouagadougou, Indonesië en Nieuw Guinea voor moeten laten schieten. En waren we niet ready, willing en able tijdens de Cuba-crisis? Het is dat de NATO/OTAN nog niet bestond anders hadden we de slag op de Mookerhei ook nog kansloos gewonnen dankzij Amerikaanse kruisraketten. En heeft Amerika ons niet net vóór de bevrijding van de horden Duitse gastarbeiders uit de hongerwinter gered met Zweeds wittebrood en pindakaas. Nou dan? Voor wat, hoort wat: Amerika’s vijanden zijn onze vijanden, vindt Amerika: onder de gezamenlijke dreiging van de VS en onze Zeven Provinciën is zelfs onze oude Angstgegner Frankrijk lid geworden van de NATO/OTAN; want “les ennemis de notre amis, sont notre ennemis”. Soit! Internationale Eenheid maakt macht en Amerika maakt ruzie met iedereen die niet wil zoals Amerika wil. Haar vredesengelen heten o.a. Coca Cola, MacDonald, BurgerKing, Lockheed, Boeing en Starbucks; haar serafijnen: Dow Jones en Lehman Brothers. “We teach you people democracy, even if we have to shoot you in the process”.

Reageer
gravatar

Tuttut, wat een negativiteit toch allemaal weer. Met een beetje geluk krijgen we voor dat geld anders wel een paar kekke nieuwe gevechtsvliegtuigen terug, dus waar gaat dit over?

Reageer
gravatar

Zeker, beste Gretha, nu nog een kekke vijand, kunnen we kijken of ze het doen. Daar gaat het per slot van rekening toch om?

gravatar

Dat is een boude bewering Guus, er zijn al heel veel Nederlandse euri in Griekenland, Portugal, Spanje, Italië gesignaleerd die niet door Nederlandse pensionado’s op overwinterings-survival zijn besteed. Gelukkig gaan niet alle €’s naar de maffia in Zuid Europa; binnenkort gaan er nog ruim 4.500.000.000,- naar de U.S.A. om de vliegtuigindustrie aldaar over een dood punt heen te helpen. Staat tegenover dat alle F-35’s gratis een volle tank, een 5.000 km beurt en een jaarlijkse update van de TomTom van de dealer meekrijgen, áls ze in het Midden-Oosten worden ingezet.

Reageer
gravatar

En al die banen die worden gecreeerd door de deal met Fokker ( nederland dus! ) worden maar even buiten beschouwing gelaten??

gravatar

Gelukkig is het nog de door onszelf gekozen overheid die ons geld verduistert en het daarna weer in zichzelf investeert. Je moet er niet aan denken dat men hier het geld niet zou verdonkeremanen en dat dat dan door die smerige ongekozen EU wordt overgenomen.

Reageer
gravatar

Beste Guus,

Past u alstublieft op wat u meedeelt aan ons allen hier. Rutte, uw premier, zit hier ook hijgerig alle berichtjes te lezen, en voor u het weet wordt door hem plagiaat op u bedreven. (zie #9 en #2)

gravatar

Is er onder de lezers een belastinginspecteur aan wie ik kan vragen of ik mijn minderjarige zoon kan aftrekken?

Reageer
gravatar

Kan ie dat zelf niet?

gravatar

Je zoon? Alleen als u zelf aangifte doet.

gravatar

Belasting znw, de (v), -en
Geldboete vanwege uw verblijf in een gebied met grenzen en een regering.

Belastingdienst znw, de (m), -en
Een niet-medische organisatie die namens de overheid bekend is met uw financiële gezondheid en u tot op uw hemd uitkleedt. Berucht vanwege chantagebrieven in blauwe enveloppen. Ook: Fiskus

Fiskus znw, de (v), -sen
Overheidszoen waardoor u geheel wordt uitgekleed.

Reageer
gravatar

Magere van Van Dale,

Heeft u ook een definitie van aftrekken, bijvoorbeeld door een fraaie belastingconsulente? Wat is een aftrekpost?

gravatar

In Apelfoort hebben we behalve het CDA verboden ook maar gelijk de gemeente belastingen afgeschaft. Wij zijn over gegaan op een systeem van vrijwillige giften. Grote gevers krijgen hun naam gebeiteld in een steen bij het centrale monument. We krijgen nu meer geld binnen dan eerder met de belastingen.

Reageer
gravatar

Nu zijn ze er ineens wel, vreemd!

Vreemde dingen gebeuren er op De Speld, zoals wegwandelende cursors en reacties die pas na inzending van een reactie verschijnen, buiten al eerder geconstateerde beloften van aanpassing en verwijdering die niet worden ingelost. Haal ze dan weg, als ze niet werkend kunnen worden gemaakt.

gravatar

Hoi. die meneertje Rutte,

Ik heb altijd al gedacht: Wat doen die mensen allemaal in die enorme bankgebouwen. Maar nu begrijp ik het helemaal.

Die zitten de witgewassen bankbiljetten weer in te kleuren om ze daarna papa uit de muur te laten halen. Dan kan papa ze weer naar de fiscus brengen.

Dat ik daar zelf niet opgekomen ben.

Nou, ik zou zeggen, knijp aanstaande dinsdag het volk maar eens fijn uit,

Paulusje

gravatar

Dat geld wordt maar uitgegeven aan mensen die regeltjes aan het maken zijn, terwijl er voor mij minstens een paar paleizen van gebouwd hadden kunnen worden. Gelukkig is het nog niet te laat, zorg dat die bouwvakkers tenminste wat te doen krijgen.

Reageer
gravatar

Waar humanitaire zaken allemaal wel niet toe kunnen leiden, is werkelijk zeer verrassend. Helaas leveren deze zaken nog altijd niet genoeg op om een paar paleizen te kopen. Krijgen is toch leuker, schat ik zo in, want als je al in het nieuws komt bij dergelijke beloningen, kan ik maar beter maar niet gaan werken…..al die hectiek om je heen voor die paar rotcenten is ook niet alles.

gravatar

En Rutte zou zeggen: Leuker kunnen we het niet maken hahaha!

Reageer
gravatar

Waar staat die staatskas precies? Weet iemand dat?

Reageer
gravatar

Beste Carrotte, stuur ze eens een kaartje! Postbus 51, Den haag.

gravatar

Ik begrijp niet waar ze zich zo druk over maken. Ik betaal gewoon geen belasting. Dat zou iedereen moeten doen. Dan kan niemand het ook van je afpakken.

Reageer
gravatar

dat ben ik helemaal met je eens, geen belasting betalen