Manager hedgefund sluisde geld door naar goede doelen

‘Graaier Duivenburgh’ had charitatieve schaduwboekhouding

De positie van Jelmer Duivenburgh, manager van hedgefund Blue Trend Trading Fund, is aan het wankelen gebracht door recente onthullingen. Duivenburgh sluisde miljoenen euro’s vanuit eigen zak door naar goede doelen over de hele wereld.

De zaak kwam aan het licht door een advertentie in De Telegraaf, waarin Vluchtelingenwerk Duivenburgh openlijk bedankte voor ‘de 80 miljoen aan onbaatzuchtige steun’. Uit controle van zijn boekhouding bleek dat de manager, die jarenlang prat ging op het imago van graaier, aan 34 charitatieve instellingen doneerde.

Vanuit de financiële wereld is met afschuw en ongeloof gereageerd. Er gaan stemmen op om hedgefunds onder sterkere controle van de overheid te stellen.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ik schenk helemaal geen geld meer, ik ben vrijwel blut.
Ik heb wel ideeën, maar die gaan over goede doelen en vrede en dit laatste is slecht voor de werkgelegenheid in de wapenindustrie.
Misschien dat de wapenindustrie gedecompenseerd kan worden, indien mensen zo dom zijn om uit te gaan van iemand met een naam zoals ik.

Reageer
gravatar

Volgens mij is dit gewoon legaal. Hedgefondsen genieten daarbovenop nog extra vrijheden. Daar staan de AFM alsook de VVD zeker garant voor.

Hedgefunds en goede doelen liggen elkaar wel, ze zijn bevriend. Mede dankzij de roverheid die belastinkvoordeel garandeert.

Goeie doelen. Ik heb bijna medelijden met de collectanten. Zij verrichten het werk en doen dit grotendeels voor niks. De opbrengsten gaan goeddeels naar managers en aanverwant uitschot. Ik geef niks. Doe dit liever in m’n eigen leven: goed geven. Beter gericht ook en met meer mogelijkheden om te zien wat ermee gedaan wordt.

Reageer
gravatar

En dan ook nog een witte boord durven dragen…?

Reageer
gravatar

Het zou me niets verbazen als binnenkort blijkt dat de heer Duivenburgh, in tegenstelling wat het beleggers beloofde, géén piramidespel runde.

Waar gaat dat heen als beleggers niet meer zeker zijn dat ze hun inleg zullen verliezen?

Reageer
gravatar

Ha ha ha

Deze man is een goed voorbeeld hoe het hoort in een gedesocialiseerde samenleving. Hoe meer rijken doneren aan goede doelen, hoe minder wij als regering moeten uitgeven aan deze doelen.

Ha ha ha

Zorg aan armen, zieken en andere behoeftigen moet immers van mijn neoliberale kabaret worden geprivatiseerd door het over te laten aan het particulier initiatief, waarbij de verdeling weer aan kerken kan worden overgelaten.

Ha ha ha

Wij zullen dit stimuleren door een belastingaftrek van tweehonderd procent voor de schenker, die wij bekostigen met de genoemde afschaffing van onze zorg en de inkomensheffing op geschonken schenkingen voor de ontvanger.

Ha ha ha

U kunt er op rekenen, dat de zorg ons een zorg zal zijn.

Reageer
gravatar

Geachte premier, dit snap ik niet helemaal, want als je iets afschaft voor 200% van je belastbaar inkomen, dan kost dat in een belastingschijf van 50 % slechts ongeveer 100%. Indien wij dan ook zorg niet meer bekostigen van de belastingen dan heeft u een grotere dekking dan uw kabinet nodig heeft. Zo houden we geld over en kunnen pensioenfondsen niet meer inschrijven op staatsobligaties omdat die dan niet meer nodig zijn. Straks moeten die dan gaan investeren in aandelen en neemt door gebrek aan werkloosheid de onrust in de samenleving niet meer toe. Is dat nou zo wel onzinnig allemaal ?

gravatar

Wij vinden het schenken aan goede doelen door particulieren zeer verwerpelijk. Wat blijft er zo over van ons imago als vrijgevige kerk?

Daarom gebieden wij de drie overgebleven katholieke gelovigen met zeer dikke portemonnee, dat ze hun gulle gaven voortaan uitsluitend aan het Vaticaan doen. Wij weten er er wel raad mee.

Reageer
gravatar

Dat niet alleen, hij schijnt ook zijn bonus geweigerd te hebben. De bonus bedroeg het schandalige bedrag van tien euro en een reep Euroshopper-chocolade.

gravatar

Charitatieve schaduwboekhouding. Schande!