Vergaderhoogtepunten


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Met als extra het boekje van ene G. Wilders: “Hoe ik al vijftien jaar vanuit de tweede kamer strijd tegen politici die te lang aan het pluche blijven kleven”.

gravatar

Bij liberalen is een dergelijke visualisatie niet nodig omdat men sneller open kaart speelt. Dergelijke uitgaven zijn lastig, echter indien men vastlegt en men niet voor dissident uitgemaakt wil worden omdat men weet dat het naar buiten komt, komt in een soort patstelling. Indien men in een emotionele blokkade komt als men 2 kanten uit kan gaan, kiest men sneller voor de partijleider, want hij/zij kan beter voorbereid met goede argumenten komen en zeer welbespraakt zijn. Indien men het anders aanpakt dan gewoonlijk en dus gaat opnemen om later dingen aan te tonen, dan kun je misschien de agenda beter ruim van te voren aangeven, dan kunnen zij die anders denken of voelen naar de goede argumenten of vragen zoeken en dan komt er zowel iets meer rust als vuur. De techniek van consultatieve verkoop kan ook in de politiek betere oplossingen bieden. de juiste vragen, moeten naar de juiste dienst, het product of wetgeving leiden. Later wordt dit steeds leuker om naar te luisteren, dan zullen intern de messen geslepen worden om datgene te bereiken wat men wil. belangrijk is dat men de schroom van zich afzet. Volgens mij is dat een kwestie van wennen. Ik heb gedacht, dat men stil viel, juist vanwege goede argumenten en uitstekende omgang met het woord ondanks het feit dat de partijleider bepaald geen autoritaire indruk maakte, toen het over rechts of links ging. Hij liet ook het aankomende programma zien. Indien dissidenten stilvallen, scheppen zij voor zichzelf daar een bepaalde irritatie op den duur mee, dat is altijd minder wenselijk. Bovendien bevestigd de leider zichzelf als de leider indien dissidenten stilvallen, dat is een soort automatisme. Men dient als zogenaamde dissidenten/andersdenkenden of creatieve buitenbeentjes meer te beseffen dat een gesimuleerde eenheid in regeringsverband niet altijd goed is. Indien de totale oppositie het met deze groep eens is, wordt dan datgene wat de bevolking in meerderheid kan willen, namelijk niet gedaan. Later moeten er dan onherroepelijk weer dingen terug gedraaid worden. Echter stilvallen indien men opneemt is het domste wat je kunt je doen, maar het zou soms ook de kracht van de leider moeten zijn om wensen kenbaar te laten maken, want een teveel autoriteit aan de binnenkant is ook weer niet wenselijk. Mensen dienen schroom van zich af te zetten, indien men anders denkt dan de partijleider en de partij. Ga lekker op onderzoek, zoek de juiste vragen dan is er kans op een betere oplossing. Is het niet veel leuker en uitdagender om de complete partij ‘om” te krijgen naar wat u wenst ? Is het ook niet leuker om zo iets aan de bevolking te laten zien en horen als dat lukt ? Ik schaar mij dus achter het standpunt om dit te laten plaatsvinden, men moet hier alleen niet ongeduldig in zijn. Indien men niet vraagt wat men had moeten vragen en men laat het zien, kunnen deze vragen later naar voren komen als er maar genoeg mensen naar kijken of luisteren. Het is erg jammer dat de politiek nu nog zo hectisch is, dat politici er niet aan toe schijnen te komen om de diepte in te gaan. Uiteindelijk willen we kwaliteit op televisie maar in politiek verband is men zelf te oppervlakkig omdat men daar zelfs tijdens verkiezingstijd, geen tijd heeft om de diepte in te gaan. Mijn excuses voor het feit dat ik hier zo serieus in ben.

gravatar

Tsja, wat hiervan te denken? Sterker, wat hierop te zeggen? U wordt hier wel erg serieus, beste Lodewijk, u gaat hier wel erg diep.

gravatar

tja helaas kan ik me hier alleen in algemene termen uitdrukken, omdat het praatgroepje/dissidentengroepje een mediastilte hanteerde. Het was toen even nakaarten, na een akkefietje van 6 jaar geleden of zo. Als nieuwkomer, kijk je er dan toch iets anders tegenaan en heb je een andere manier van observeren. De ledenvergadering in Rotterdam destijds was een hele belevenis. De voorzitter heeft toen een fantastische en ruiterlijke speech gehouden.Het was daarom jammer dat een motie vlak voor de pauze toch op tafel kwam en bleef, gelukkig was hier de minderheid nog een stuk kleiner dan andere moties. Wanneer men voor opname of stilte moet kiezen is een lastige overweging. Niet alles dient daarom direct na afloop naar buiten te komen, daar mag best wat tijd tussen zitten. Echter dat dit soort fractievergaderingen voor de burger leuk zijn om later naar te luisteren of te zien, staat voor mij vast. Politiek moet ook bedoeld zijn om het beste uit je zelf te halen, hoe erg dat ook is.