Als courgette gereïncarneerde man daagt hindoegemeenschap

'Mijn vader is geen gemakkelijke courgette'

Een Indiase man die in 2005 overleed en begin deze week zijn rentree maakte als courgette, heeft een aanklacht ingediend tegen de hindoeïstische gemeenschap. De man is verbolgen over zijn nieuwe levensvorm en eist positieverbetering.

Nadat Raj Himanshu acht jaar geleden overleed, bleef het lange tijd angstig stil rondom zijn persoon. Totdat enkele dagen geleden de deurbel ging bij de familie Himanshu. “En wat denk je”, vraagt zoon Rakesh retorisch, “ligt daar opeens een courgette op de grond die mijn vader blijkt te zijn. Dát verwacht je niet.”

Een moeilijk gesprek volgde. “Mijn vader was geen gemakkelijke man, en hij is al helemaal geen gemakkelijke courgette”, stelt Rakesh. “Hij zit vol verwijten. En water. En pitten.” Rakesh kiest zijn woorden zorgvuldig, aangezien zijn vader ook in de ruimte ligt. “Het kost hem veel moeite te accepteren dat hij een courgette is. We proberen hem de mooie kanten van zijn nieuwe leven te zien. Het zou ontzettend helpen als we een gelukkige courgette vinden als voorbeeld, maar tot nu toe vlot het allemaal niet zo.”

Wat heet: Raj Himanshu dreigt een bom onder het hindoeïsme te leggen door de complete religie voor de rechter te dagen. Hij wil dat een rechtbank zich uitspreekt over de vraag of het legitiem is dat hij nu een courgette is. Tot de uitspraak liggen alle reïncarnaties stil. Rakesh ziet nog wel een uitweg: “Courgettes blijven buiten de koelkast hooguit een week goed. Hopelijk komt vader daarna terug als iets wat hem wél aanstaat.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Was snijboon beter geweest? – en hebben die voldoende vertegenwoordiging – zeker ze nu zo massaal vervolgt en gekookt worden. gerechtigheid betekent niet het nastreven om als gerecht op gediend te worden.

Eis vertegenwoordiging als snijboon – zeker nu !

Reageer
gravatar

*Rent na het lezen van dit artikel in onderbroek naar de groenteafdeling van de AH, wanhopig schreeuwend naar familieleden totdat hij de winkel uit word gezet en gaat vervolgens op zoek naar een vestiging van de edah*

Reageer
gravatar

Niettemin vrees ik met grote vreeze dat het laatste woord over reïncarnatie nog niet is gezegd. Evenmin geloof ik nog in een wonderbare herrijzing van de eertijds laagdrempelige De Speld. Correcties blijken -hoewel geaccepteerd- niet te worden doorgevoerd.

Reageer
gravatar

Probleem is denk ik dat een courgette geen rechtspersoon is, dus de klacht niet-ontvankelijk zal zijn. Wellicht moet ze -het is immers een vrouwelijke groente (!)- haar verzoek aan de groenteboer richten.

Reageer
gravatar

De courgette Ray en het Ei van Columbus, bien étonnés de se trouver ensemble. Dit tafereel is vrijwel vergelijkbaar met de situatie van De Speld. De regressieve reïncarnatie van Ray is vergelijkbaar met de ICT-downgrade van De Speld. Beide ‘ontwikkelingen’ (nieuwe existenties) zijn funest uitgepakt en in beide situaties is terugkeer naar de vorige levenssituatie onmogelijk. Dan het Ei van Columbus, dat zo wredelijk werd afgescheiden van het duo-Ei uit hetzelfde legsel. Dit Ei nu biedt de oplossing; staak kordaat beide problematische fasen (courgette en Speld ICT-programma met op hol geslagen algo-ritme) en ga over tot een volgende fase, zoals het Ei evolueert tot plofkip (vetkuifeend of rotgans) kan zelfs De Speld evolueren tot een goed functionerend medium, vooropgesteld dat randdebiele neefjes zich niet meer met de programmatuur bemoeien.

Reageer
gravatar

bij het nieuwste onderwerp over de gesignaleerde kat ontbreekt de mogelijkheid om te reageren. Het bericht moet dus wel op waarheid berusten. Om precies te zijn, is het een kater.

Reageer
gravatar

Klopt, Heer Spaland: als eerste schijnt de beheerder een bericht te moeten plaatsen lijkt het. Overigens is het witte vlak bij mij niet verdwenen ondanks een toezegging.
Nu vind ik dat niet erg, want het is echt het minste van alle kwaden die sinds de down undergrade aan malheur ons laat doorststaan.

Terwijl de oplossing toch zo eenvoudig is: terugkeer naar voorgaande versie. Ik weet dat het niet strookt met de professionele ITC houding ‘niet luisteren naar gebruikers’, maar het zou toch ….?

gravatar

Wat u zegt, Heer Jeettje. In ICT-kringen schijnt het niet gebruikelijk te zijn om een oude versie terug te zetten. Ik kan mij dat nog herinneren van het Geheim Genootschap dat ik tijdens mijn werkzame leven uitbaatte om een maandelijkse geldstroom te waarborgen. Aldaar was men trots als een aap met zeven lullen toen men een geheel nieuw handboek online had gezet. Dat men er niet mee kon werken omdat men had verzuimd om het geheel van een zoekfunctie te voorzien, daar moest men als gebruiker niet over zeuren. Zowel het terugzetten van de oude versie als het op korte termijn uitrollen van de zoekfunctie was onbespreekbaar. Dat was onbespreekbaar. Waar het om ging was dat men het nieuwe handboek online had gezet, Dat had men toch maar geflikt, jawel!

Maar tot mijn grote opluchting lees ik juist, dat Afrojack zijn rijbewijs terug heeft gekregen.

Zoals u ziet: het gaat om het stellen van de juiste prioriteiten.

gravatar

De maximale houdbaarheid van een courgette buiten een gekoelde ruimte is bij deze buitentemperaturen uiterst beperkt. Raj Humanshu zal dus al snel weer ré-reïncarneren en bij (en over) zijn volgende incarnatie wat beter nadenken. Een langdurig en welvarend bestaan geniet men als politicus; men hoeft nauwelijks te werken, slechts af en toe present én alert te zijn op schaarse plenaire zittingen en allianties met de onderstebovenwereld garanderen een zorgeloos bestaan. Dr. (titel gekocht) Robert Mugabe stuurt als 30 jaar zijn land aan en nog niemand heeft het aangedurfd zijn eindeloze herverkiezingen ter discussie te stellen. Verwacht wordt dat de dictadoctor rond zijn 115e verjaardag de macht zal overdragen aan zijn achterkleinzoon Kwame Mpufu Mugabe, die de Universiteit van Heidelberg in één ruk heeft doorlopen en aan het eind van die rondgang ook een doctorsbul in ontvangst mocht nemen. Hora est, hoera.

Reageer
gravatar

Toch heeft deze heer niets te klagen want hij had ook modern kunnen reïncarneren als een bolle courgette. Zo blijft hij er nog netjes slank bij.

Reageer
gravatar

Op Comedy Central vertoont regelmatig een Amerikaanse buikspreker (Jeff Buckham?) zijn kunstjes o.a. m.m.v. Ahmed, de dead terrorist en een op een courgette gelijkende (Jalapeno) op een stokje. Je zult maar reïncarneren met een stok in je achterste, dat moet bijna een J.P. Balkenende-gevoel zijn. J.P. werd geboren met een inwendige bezemsteel van atlas tot staartbeen en dus veroordeeld tot een leven als houtenklazerige CDA salongeleerde. In een vroeger leven was hij de bezemsteel van een nymphomane heks. En hoor je hem klagen over een foute reïncarnatie? Nou dan?

Reageer
gravatar

In Berlijn is gisteren een baby gearresteerd die waarschijnlijk een reïncarnatie is van de beroemde oorlogsmisdadiger Jörgen Uwe Krösshaupt Gül. Mocht de verdenking zich bevestigen dan zal het kindje dat via zijn gewiekste reïncarnatie de doodstraf trachtte te ontlopen, alsnog worden opgehangen.

Reageer
gravatar

Leg vader gewoon een paar nachtjes op de fruitschaal tussen een paar gezellige vijgen en hier en daar een rijpe banaan. Als pa daarna nog iets te zeuren heeft gaat pa linea recta in curry in a hurry.

Reageer
gravatar

Ik schenk hem het recht om in zijn volgende leven een couragette te worden, dan wordt ie niet alleen vrouwelijk, maar ook een stuk moediger. Het feit dat het allemaal wat kleiner wordt is hierbij maar
voor lief te nemen.

Reageer
gravatar

Wat denk je van “henkworst”?

Ik zou maar oppassen als ik jou was. Voor je het weet ben jij ook gereïncarneerd als een paar zeurkousen aan zweetvoeten met schimmeltenen.

Reageer
gravatar

kijk even in je woordenboek wat een “hansworst” is.
Ben je misschien boos omdat je als sokkenwasser van Rutte (en andere piassen) vind dat, ik je baasje beledig?

gravatar

Wat zeg je van “henkworst”?

n.b. Ik zou maar oppassen als ik jou was. Voor je het weet ben je ook geïncarneerd als zeurkousen aan zwetende voeten met schimmeltenen.

gravatar

Dit is echt komkommergelul! Kom op speltje! Eerst die zeer verslechterde layout, nu dít weer! Dat de zangeres zonder naam al drie keer gereïncarneerd is meldt u niet en ook niet dat Rutte in Japan is gemaakt (ik zag laatst het etiketje er nog aanhangen).

Reageer
gravatar

Om de inhoud van een courgette te bepalen hoef je hem niet open te snijden. Zorgvuldig observeren volstaat. Dat het ding pardon de persoon het bestaat een aanklacht tegen de gemeenschap in te dienen toont aan dat er veel pit in zit. De redenering is echter krom en de onderbouwing zo dun als water. Laat hem volgende keer als rode peper incarneren: dat zal meer impact hebben.

Reageer
gravatar

Nee, beste Trendvolger, Heer Jeettje zal niet meedoen, wegens eerdere verplichtingen.
Trouwens, het starten op zaterdag 4 augustus zal niet meevallen, temeer daar deze dag op een zondag valt: het ergste valt te vrezen qua organisatie.
Hopelijk wordt er geen gebruik gemaakt van gereïncarneerde Solexen van het merk Jojo Buitenzorg; dit zou hoogst onsportief zijn.

gravatar

Wij waren een gezette kikker totdat wij op de bek werden gekust door de bekoorlijke Emily Bremers uit Heilig Landstichting bij Nijmegen. Helaas vond onze koninklijke moeder haar te min. Haar vader was namelijk niet van onbesproken gedrag. Hij zou in zijn afstudeerscriptie hebben gepleit voor wapenbezit.

Reageer
gravatar

Ik geloof niets van dit hele verhaal. Vooral het feit dat de courgette lijkt te kunnen spreken, gaat er bij mij niet in. Ik moet trouwens sowieso niets van courgettes hebben, maar dat terzijde. Ik denk dat die Indiase man genaamd Rakesh teveel drank en/of drugs heeft geconsumeerd en nu wartaal uitslaat. Typisch De Speld om geloof te hechten aan deze nonsens.

Reageer
gravatar

Carrotte,

Dat jij in jouw naam een r te veel hebt, redt jou nog niet van een later leven als winterpeen waarvan jouw weduwe na vele smachtende jaren eindelijk kan genieten.

gravatar

Beste heer Viesman,

Ik hierover wel meepraten als hetero-banaan tussen de paters.
Volgende keer hoop terug te komen als bokworst in een nonnenklooster.

gravatar

Er is nieuw onderzoek dat mogelijk aantoont dat de meer intelligente vormen van groente, waartoe ook de courgette wordt gerekend, in lichte mate telepathisch zijn. Zeker waar het gaat om een familieband of een andere emotionele hechting, zoals in het geval van een ontvoerder en gijzelaar, kan dit leiden tot een daadwerkelijke totstandkoming van een telepathisch contact. Het blijkt dus allemaal toch niet al te ver gezocht te zijn.

gravatar

Courgettes moeten niet in de koelkast bewaard worden, ze blijven buiten de koelkast juist veel langer goed (ze liggen bij de AH toch ook niet in het koelschap, of wel?)

Reageer
gravatar

Een paar jaar geleden is er een Pakistaanse vrouw als een pond spruitjes gereïncarneerd. Dat was pas erg. Sommige spruitjes legden eerder het loodje dan anderen, waardoor haar hele reïncarnatie schema fout liep. Nu worden er regelmatig op wisselende plekken losse lichaamsdelen geboren bij verschillende families. Men vermoedt dat dat die vrouw is.

Reageer
gravatar

Hoe weet de zoon dat vader vol pitten en water zit? Een gereïncarneerde courgette mag namelijk je NOOIT openmaken, want dan verlaat de ziel de vrucht.En verder is het zo dat de courgette niet zo moet zeuren, want een banaan blijft nóg minder lang goed. Dat ter relativering.

Reageer
gravatar

Gossie,

Ik was vroeger een prins, die in een kikvors was veranderd, en nadat men mijn hoofd had afgehakt, heb ik jaren bij het grofvuil gelegen, tot op heden nu ik als mens ben teruggekeerd en nu de Speld zit in te vullen.

Laat deze man blij zijn als courgette te zijn gereïncarneerd.

Stel je voor dat hij nu als komkommer was teruggekomen, dan hadden we nu dagelijks over hem moeten lezen.

Nee, als ik terugkom, word ik een potvis, die op Terschelling aanspoelt.

Dan zetten ze me op in Harlingen en heb ik altijd een prachtig uitzicht over het Wad.

Reageer
gravatar

Raj zou eens bij zichzelf te rade moeten gaan.Hij zal het wel hebben verdient om als gougette terug te komen.
Maar ja, als je na 8 jaar ledigheid daar niet achter kunt komen, dan denk ik dat dat ook niet meer zal gebeuren.
Courgettesoepje iemand?

Reageer
gravatar

Hij mag nog van geluk spreken dat hij niet als vergeten groente is teruggekomen.

Reageer