Opnieuw bekentenissen corruptiezondaars VVD

Net sluit rondom grote politici

Het corruptieschandaal in de professionele politiek lijkt veel omvangrijker dan gedacht. Niet alleen eenvoudige Kamerleden en gedeputeerden ‘pakten’, maar nu worden ook de namen van grote politici als Mark Rutte en Jan Peter Balkenende genoemd.

Corruptiezondaar Johan Houwers moest, nadat hij werd betrapt, opstappen als Tweede Kamerlid voor de VVD. Hij deed vervolgens een boekje open tegenover officials van de Nederlandse Anticorruptieautoriteit. “Om in de top mee te kunnen draaien, moet je het spelletje wel meespelen.”

Volgens Houwers is hij ‘zeker niet de enige’ die zich regelmatig van oneigenlijke middelen bediende. “Vrijwel alle partijen doen het, maar nergens is het zo geïnstitutionaliseerd als binnen de VVD. Veel mensen worden gedwongen om mee te doen. Ik ook. Wie weigert, wordt de ploeg uitgegooid. Dat overkwam bijvoorbeeld Geert Wilders toen hij in 2004 de corruptiecultuur aan de kaak stelde. Ik heb zelf dat lef helaas nooit gehad.”

Journalisten hebben eveneens boter op hun hoofd, stelt Houwers. “Iemand als Ferry Mingelen weet donders goed hoe de Haagse hazen lopen, maar hij is gewoon onderdeel van het systeem. Hij had er belang bij om de geloofwaardigheid van de politiek in stand te houden. Ik wil geen namen noemen, maar in 2005 vroeg hij bij de toenmalig premier één keer door. Dat heeft hij geweten.”

Op de vraag of grote VVD’ers zoals Rutte (onder de backbenchers ook bekend als ‘The Boss’) ook steekpenningen gepakt zouden hebben, wil Houwers geen direct antwoord geven. Hij wil wel kwijt dat ‘iedereen weet dat je zonder steekpenningen nooit verder komt dan een raadslidmaatschap in Horst aan de Maas’. “Dan weet jij genoeg.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

ik algerijns vanaf 6 jaar kind niet gezien en nog kutten rechters spelers afgewees
warrom ben ik moslim
ik ben trots dat ben moslim homofielen en pedofilelen nederlands
fuk jullie regeles en jullie wetten en jullie land kanker varken nederlands
IK BEN ALCHTONEN INBURGERING NAAR RIENTEGRATIE
VRIJWELIGER EN DAG BESNEDEN
DAKLOOS EN WERKLOOS
DAT BETEKENT SPOORLOOS HOMOFILLEN

mark kut en kutten nederlands nog kutten rechters die heeft wilders gewraakt rechtbank homofiel nederlands
Rechten van de vader bij een kind | Mens en Samenleving: Diversen
mens-en-samenleving.infonu.nl › Diversen‎
Heb daardoor al zeker 6 jaar verloren van mijn kind en moet mijn dochter van 9 en nog 10 jaar berief scherijven voor kutten rechters . Als ik heb haar in dat jaar 6 heeft gezien is het veel geweest.

Reageer
gravatar

Om de balans enigszins recht te trekken, moet ook worden vastgesteld dat na en door -langdurig- veldonderzoek en intensieve deskresearch, onomstotelijk is vastgesteld dat er minimaal één, doch mogelijk zelfs twee eerlijke VVD’ers zijn komen bovendrijven. Door hun lange verblijf onder water en de daarbij optredende ontbindingsverschijnselen, was hun identificatie via DNA-onderzoek uiterst moeilijk. Aan de hand van de C-14 methode is vastgesteld dat beide drenkelingen geboren moeten zijn tussen 1946 en 1953. Vermoed wordt dat zij zijn overleden door interne fricties in de fractie. De politie verricht nader onderzoek in de ledenlijsten van het landelijke VVD-hoofdkwartier. Wordt vervolgd.

Reageer
gravatar

Het toeval wil dat er juist deze week nog een andere VVD-er werd opgespoord, door De Speld n.b. Min of meer toevallig werd de huidige verblijfplaats van Charlie Aptroot onthuld door onderzoeksjournalisten die in Zoetermeer naar het geruïneerde stadscentrum kwamen kijken. Aptroot is een bonobo die tijdens zijn stage bij het VVD-presidium is gedomesticeerd en daarna een stropdas is gaan dragen. In die kringen is men dan rijp voor het burgemeesterschap ener middelgrote gemeente. Jeroen Dubloen heeft eigenhandig Aptroot van de lijst van meestgezochte fiscus-ontwijkende personen geschrapt, dat betekent zoveel dat Aptroot nu weer fiscaal mag gaan experimenteren met gemeentebudgetten (“de grenzen van fiscale wetgeving opzoeken en verruimen”).

Reageer
gravatar

Dit is een reactie op # 3 van J. van Oldebarneveldt. Ik vermeld dit nadrukkelijk omdat veel reacties van mij gewoon onder op de rij komen, dus dan zonder context. Het woordje ‘reageer’ lijkt overwegend zinloze decoratie. Terzake: J. van O.’s oneliner “Bram Moszkowicz wil iedereen pro deo bijstaan” behoeft aanvulling “mits Bram M. daarna pro deo met resp. partner/echtgenote/vriendin of geslachtsrijpe dochter mag bijslapen”. Bram mag immers, na zijn schorsing als advocaat/procureur bij de balie, officieel geen honoraria meer claimen, maar betaling in natura, allà. Of met een kistje à 6 flessen Pétrus of Chateau d’Yquem.

Reageer
gravatar

Eindelijk eens vroeg thuis begon ik gniffelend mijn mailbox vol Speld-mail door te lezen; dat gegniffel was aan de voorbarige kant… las -om maar een voorbeeld te noemen- als laatste een stukje over steekpenningen en een reactie daarop van Dhr. Jeettje.

Tot mijn verbijstering (en ik ben geen opgevertje, heb het 5x ge*probee*rd) kon ik de reactie met bijbehorende link hier niet terugvinden; terwijl het toch al ruim een kwartier geleden geplaatst is.
De link kon ik gelukkig via de mail tóch lezen maar zis iz ze vukking limmit dacht ik zo….

En nee, geen antwoord op mijn mail richting Speld Zelf met de prangende vraag: WAAROM NOU TOCH… mag de Speld weer terug? Zou dit een wraakactie van neefje zijn? Als dit in het niets verdwijnt doe ik dat ook maar….
Jammer hoor. Echt. Ik meen het. Kutneefje…..
*hou me via e-mail op de hoogte wahwahwah… gniffelt toch een beetje!*

Reageer
gravatar

Ach Annie, weet je wat het is? Dit is ontmoedigingsbeleid; er is een neefje van de hoofdredacteur die zich heeft voorgenomen carrière te maken in de ICT-sfeer. Dat kereltje moet érgens aan de bak, dus hij krijgt via oom bij De Speld de kans zijn kunstje te doen. Dat pakt rampzalig uit; het vaste auditorium gaat niet 8 x proberen een bijdrage geplaatst te krijgen en haakt af. Oom ziet door neef’s gestuntel zijn hobby (en inkomen?) gevaar lopen, maar kan om familie-politieke redenen zijn medewerking niet stoppen.
En dan gebeurt waar al vele aanvankelijk succesvolle familiebedrijven over zijn gestruikeld: de tent gaat ter ziele, neef neemt uiteindelijk een krantenwijk van reclamefolders en huis-aan-huis bladen of toch maar “iets in de kunst doen” en oom belandt in een rehabilitatie-programma van Jellinek. De paar laatste respondenten -ontheemden- die overblijven pogen een doorstart te organiseren, maar de geest is dan al uit oom’s fles en de pijp gaat terug naar Maarten.

Reageer
gravatar

Zojuist een mailtje gestuurd naar de idioot die beweert verantwoordelijk te zijn voor deze ellende (het achterlijke neefje dus), met het vriendelijk verzoek om een oude back-up terug te zetten (en zichzelf uit te zetten).

Zou hij (de beruchte C.W. van rechtsonder) misschien gevoelig zijn voor een mail-bombardement?

gravatar

Ik hoop het! Voor de z*ekerheid ook maar een mailtje e*rt*ege*naan gegooid, een bombardem*ent kan je het niet noemen maar toch, maar toch: maar toch..!

gravatar

Ik snap het nu helemaal, na 3 reacties begon de boel alweer te weigeren en te haperen, boycotten gaat helemaal vanzelf!!!

@Ikke: zouden de mailtjes wél aankomen, leesbaar zijn en zou C.W. zich er iets van aantrekken? Het plan is prima!!!!
Voor mijn gevoel geeft het sturen van een boze mail meer voldoening dan een reactie plaatsen op de site, nadat je eerst copy/paste doet mocht je ergens een asterix vergeten zijn.

Ik zeg: gewoon doen, allemaal en iedereen!! 🙂

gravatar

Outsider: Toch nog even heel hard gelachen; nou maar hopen dat neefje idd ‘kunst’ gaat maken op kosten van oom die zich daarvoor diep in de schulden moet steken (om dezelfde familie-politieke redenen) als de Speld op zijn rug ligt..

Er staan her en der, uit de goeie ouwe tijd toen je nog kon spammen aanbiedingen voor een fijne lening bij sommige artikelen, ik meen van een vriendelijke Mr. John uit Nigeria en zijn vrouw Mary. (tip: er zit een zoekfunctie, nog wel, die zelfs werkt als je niks vraagt!)
Destijds begreep ik niet waarom dat bij de reacties stond; nu wel…..

Jeettje: van een oorlogsverklaring een klassieker maken die nog even sterk is als op de dag dat hij voor het eerst te horen was zie ik hem niet doen, hoeveel geleend geld suikeroom er ook inpompt vanuit de kliniek.

Dat zal eerder zoiets worden: http://youtu.be/3Uv2NIqDIxE

gravatar

Hmm, u schetst een déjà vu Heer Outsider: iets dergelijks al eens van dichtbij meegemaakt: de teloorgang van het Rotterdamsch Nieuwsblad. Mevrouw mijn Moeder had een betrekking aldaar en was ook bekennist met hoofdredacteur Ott, toevallig ook buurman.

De ins en outs zijn mij een tikje ontgaan nu, maar het was geen frisse boel; een regelrechte familevete. Waarbij de jongere generatie de hele boel op de klippen heeft laten lopen: veel geld investeren in doodlopende wegen en zwarte gaten. En snelle auto’s, werd gefluisterd.

Het was vooruitgang, meegaan in de moderne tijd en dat mocht wat kosten.
Een heel bedrijf desnoods.

gravatar

hier dus wel opeens, maar dat was gewoon een laatste test, ik ga wat leuks doen, de krant lezen of zo… heb gvd 8 pogingen gedaan vandaar.
sorry voor de vreemde post maar of het opvalt… de Speld is heel ziek geworden. stop anders te lang vrees ik

Reageer
gravatar

Tsjaa Annie, Ikke heeft het reeds opgegeven.
Jammer, maar het enige dat theoretisch nog kan helpen tegen dergelijke misvormingen van onze geliefde Speld is de aloude vertrouwde boycot.
Ikke stemt met zijn voeten: verdwenen en iets minder frustrerends gaan doen. Als iedereen nu eens zo slim was (schouderklopje voor mezelf) dan zou het misschien helpen…

gravatar

waarom kan ik echt niets meer plaatsen?????? nergens, en mailen jullie artikelen die niet meer bestaan wat een vervelende site is dit geworden… hoogst irritant allemaal

Reageer
gravatar

Meer dan één op de vier mensen geeft toe de afgelopen 12 maanden iemand te hebben omgekocht.

Reageer
gravatar

‘Politie en politici het meest corrupt’
Meer dan één op de vier mensen geeft toe de afgelopen 12 maanden iemand te hebben omgekocht.

Reageer
gravatar

Het isw weer zover: het maximale quotum reacties voor vandaag is al weer vol. Alle verdere pogingen nog een reactie geplaatst te krijgen zijn tot mislukken gedoemd. Gedeputeerde voor de VVD in Noord Holland Ton Hooymayers laat u weten dat hij de omissie van de oude Van Oldenbarneveldt (met stip op # 2) ten zeerste betreurt, want ook hij is VVD’er én actief in fraude en politieke ladenlichterij; VVD’ers wéten van multitasken.

Reageer
gravatar

mijn quotum was al bereikt bij poging 1, je moet 8x proberen en dan ergens anders posten geloof ik… BORING en echt heel vervelend. wel jammer ooit was het leuk, met de Speldschreeuwer, ik heb nu heimwee naar die man……… en was supertroll er nog maar, die goeie ouwe tijd..

gravatar

Dit is een infame trap onder de gordel van de VVD, deze club heeft NOG NOOIT een eerlijke politicus de arena van Nieuwspoort ingestuurd. Niet landelijk, niet provinciaal, niet plaatselijk: dat is ook al decennia bekend en dan nu weer dat quasi-klokkenluidersgedoe van De Speld; gadverdarrie. En Ton Hooymayers laat weten dat hij bij de opsomming onder # 2, zichzelve volkomen onterecht onvermeld ziet. Waar doe je het dan nog voor, zo vraagt hij u. Hij zat daar veilig opgeborgen in de zakken van wat VVD-freudige multinationals, had net nog lesgegeven op het VVD-huisinstituut Nijenrode en moet dan machteloos toezien hoe zijn strafregister zomaar even overboord wordt gekiept. Door Van Oldebarneveldt nota bene, met stip op 2.

Reageer
gravatar

Hoewel oud nieuws, het is goed dat de Speld dit toch weer even aanstipt.
Het is algemeen bekend dat je met een kamerlid- of ministerssalaris alleen niet meetelt in die kringen. Men kan dan ook spreken van “wegwerp vvd’ers”, over een jaar zijn ze allemaal vervangen voor nieuwe.

Reageer
gravatar

Die laatste opmerking komt mij nogal beledigend over, in Horst aan de Maas zijn wij raadsleden wel degelijk corrupt!

Smaad wordt ook in Horst aan de Maas niet getolereerd mijnheer de Spelt! Zijn wij misschien te min?

Reageer
gravatar

Ja, sinds de disclaimer weg is, is het uien met de berichtgeving.

Wel een aardige service dat de bouwer van de site onderaan te zien is: nuttige informatie voor wie aspiraties heeft.

gravatar

Dat moge zo zijn, Heer Lut, maar daar hebben de argeloze bezoekers van deze site niet veel aan. Grove nalatigheid kan verweten worden: de Rijdende Rechter heeft zijn automobiel reeds gestart.

gravatar

Aha, dáár is de disclaimer! Moet je w*el w*eten ja…
Maar als je niet weet dat dit satire is.. ik zou zelf eerlijk gezegd niet het www afstruinen, mompelend ‘waar is hun disclaimer toch’ maar gewoon denken: wat stom en het erbij laten zitten verder..

Ook leuk: niks invullen en op ‘zoek’ drukken, krijg je tóch iets voor je neus, bij mij telkens iets anders.

Waar blijft de rijdende rechter toch.. toch maar even gemaild naar het brein achter deze site, spannend!

Het idee kwam van Ikke, een mail-bombardement!! Nice!! 🙂

gravatar

Het zal mij benieuwen of deze titels nog worden afgepakt over een paar jaar. Maar of we ooit zullen weten wie de echte premier is geweest in de periode Balkenende, dat vraag ik mij af.

Reageer
gravatar

Ernstige middelen als ‘bonnen declareren’ zijn niet geschuwd.

Reageer