‘Zonder gezin minder familiedrama’s’

Gevaarlijke samenlevingsvorm te lang gedoogd

Het kabinet zou het gezin als standaard samenlevingsvorm moeten afschaffen. Dat concludeert criminoloog Bert Bokhoven na enkele jaren onderzoek. Volgens hem kan het aantal familiedrama’s met de maatregel drastisch worden teruggedrongen.

In zijn boek ‘De hoeksteen van het geweldsmisdrijf’ betoogt Bokhoven dat familiedrama’s in verreweg de meeste gevallen plaatsvinden binnen het eigen gezin. “Je kunt het vergelijken met ongelukken. Die gebeuren ook het meest binnen de eigen muren. Zoals je je eerder zult snijden aan je eigen zaag, zo zal ook eerder je vader dan je neef je met zijn broekriem wurgen.”

De criminoloog vindt dat de politiek het gezin te lang heeft gedoogd. “Sterker nog, door middel van allerlei financiële voordelen is deze levensgevaarlijke samenlevingsvorm gestimuleerd. Onbegrijpelijk.” Bokhoven stelt dat het aantal familiedrama’s zelfs zou kunnen worden teruggebracht naar nul, als de familie wordt afgeschaft. “Maar dat is natuurlijk niet mogelijk.”

De SP heeft inmiddels schriftelijke vragen gesteld aan de minister van Jeugd en Gezin. Volgens Kamerlid Harry van Bommel zijn er twee opties als het gezin wordt verboden. “Het meest logisch zou zijn om eenpersoonshuishoudens voor volwassenen te verplichten en alle kinderen die worden geboren aan de staat te geven. Het alternatief is om het lot te laten bepalen welke mensen samen gaan wonen.”

Bokhoven voelt wel iets voor het SP-voorstel, al waarschuwt hij dat de kans op geweldsmisdrijven ‘reëel’ is als mensen onvrijwillig samenwonen. “Maar dan is het in ieder geval geen familiedrama en dat is al winst.” De minister van Jeugd en Gezin laat weten de Kamervragen niet te kunnen beantwoorden omdat hij niet meer bestaat.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Wat een onzin allemaal. Mensen zouden gewoon moeten leren om te geven in plaats van altijd maar te nemen en op zichzelf gericht te zijn. Het egocentrische geeft alle ellende, en voedt ook weer deze berichtgeving.

Reageer
gravatar

En dat om 7.10 in de ochtend.. Ik geef als alleenstaand geenoudergezin wel degelijk mijn kat eten, denk heus niet alleen aan mezelf en H. Egocentrische geeft niet ALLE ellende, dat kan ik ook, doe ik ook en nog beter dan H. Egocentrische toevallig. Ik ken hem of haar niet, boeit me ook niet.

O f*ck, de kat..niet aan gedacht met die warmte.. ach die vangt wel een scharrelmuis of vogel, eerst zelf even eten hoor, een dag meer of minder zonder water maakt niet uit denk ik. Ze ligt al 2 dagen roerloos te slapen in haar comfortabele mandje, egoistich lui kreng dat ze is!

gravatar

Mijn mening telt. Juist nu.

Waarom worden dan gvd al mijn meningen niet geplaatst? Op 1 na… en dat terwijl ik als hoofd van een gescheiden geenoudergezin echt w*l w**t dat je overal asterixen tussen moet gooien, op de gok.
En de ultieme oplossing w**t om familiedrama’s te voorkomen. Alleen hoekstenen van de samenleving mogen hun ei kwijt over dit onderw*****erp lijkt w***l.

Ik hou mijn mening voor me. Juist nu.

Reageer
gravatar

Medemensen dienen beter bewust te zijn van eigen behoeftes en wensen. In plaats van als goedgelovige een gezinsplaatje na te appen. Want dan komt de knudde vaak vanzelf agv kuddegedrag dat weerzin opwerkt, verder opgewekt door de ministerie-hysterie.

De teneur van het gezin als hoeksteen van onnatuurlijk samenleven is evenals die religies die het propageren allang niet evolutionair verantwoord meer. Het individu als zelfbewuste entiteit die vrijwillig samenwerkt vanuit eigen vermogen hebben we nodig. Dat kan in een gezin, maar ik blijf liever vrij!

Jawolletjes Lodewijk #4: er zijn commerciele valkuilen. En veel mensen worden onvolwassen opgevoed. Dan blijven de luiers rondslingeren.

Reageer
gravatar

Waarde Bøs Showfør,

Naar mijn bescheiden mening slaat u nu de spijker precies naast de kop.

Net als ik lijkt u, in uw commentaar, te pleiten voor het met enige regelmaat organiseren van (wat mij betreft via overheidswege te stimuleren campagnes vóór huiselijk gew*ld) familiedrama’s, terwijl professor Bokhoven juist lijkt te pleiten voor het opheffen van het gezin als zijnde de bron van het familiedrama.
Elke crimineel start zijn of haar leven op enig moment en voor enige duur in enige vorm van gezinsverband, de spreekwoordelijke uitzondering op de regel uiteraard daargelaten.
Juist de voorstellen van Bokhoven leiden tot het door u gememoreerde gezinloos gew*ld, daarmee de crimineel-in-spé, juist door het ontbreken van een onveilige gezinsbasis, dwingend zich rechtstreeks te storten op het gew*ld in de door u genoemde eigen (niet-familiaire) dan wel belendende kringen, waar u of ik, voordat wij het w*ten ongewild onderdeel van uitmaken.

Daar het familiedrama, het liefst aangeboden in een zo vroeg mogelijk stadium, de carrière van de ‘crimineel-in-opvoeding’, in de kiem smoort en aldus bijdraagt aan een veilige(r) samenleving zou professor Bokhoven mijns inziens middels nader, kritisch, onderzoek gedwongen moeten worden tot een ander standpunt te komen waarna hij de w*tgever kan adviseren familiedrama’s te subsidiëren.

In de tussentijd is mijn gezin gewaarschuwd!

Reageer
gravatar

Beste Moosje,

Je slaat de spijker twee keer op zijn kop en dat op zo’n bloedhete dag.

Ik ben voor meer gezinvolle criminaliteit om de eenvoudige reden dat de dader daarbij binnen een kleinere kring gezocht kan worden dan bij een gezinloos misdrijf.
Het laatste is meestal gezinloos tijdverdrijf dat ik liever gezinvol doorbreng.

gravatar

Waarde Bøs Showfør,

Naar mijn bescheiden mening slaat u nu de spijker precies naast de kop.

Net als ik lijkt u, in uw commentaar, te pleiten voor het met enige regelmaat organiseren van (wat mij betreft via overheidswege te stimuleren campagnes vóór huiselijk geweld) familiedrama’s, terwijl professor Bokhoven juist lijkt te pleiten voor het opheffen van het gezin als zijnde de bron van het familiedrama. Elke crimineel start zijn of haar leven op enig moment en voor enige duur in enige vorm van gezinsverband, de spreekwoordelijke uitzondering op de regel uiteraard daargelaten.

Juist de voorstellen van Bokhoven leiden tot het door u gememoreerde gezinloos geweld, daarmee de crimineel-in-spé, juist door het ontbreken van een onveilige gezinsbasis, dwingend zich rechtstreeks te storten op het geweld in de door u genoemde eigen (niet-familiaire) dan wel belendende kringen, waar u of ik, voordat wij het weten ongewild onderdeel van uitmaken.

Daar het familiedrama, het liefst aangeboden in een zo vroeg mogelijk stadium, de carrière van de ‘crimineel-in-opvoeding’, in de kiem smoort en aldus bijdraagt aan een veilige(r) samenleving zou professor Bokhoven mijns inziens middels nader, kritisch, onderzoek gedwongen moeten worden tot een ander standpunt moeten komen waarna hij de w*tgever kan adviseren familiedrama’s te subsidiëren.

In de tussentijd is mijn gezin gewaarschuwd!

Reageer
gravatar

Beste bovenmeester Den Oetelaar.

Ik wil u graag een advies geven, als het u uitkomt.

Ik ben het volledig met u eens dat Bert Bokhoven lijdt aan het syndroom van Asperger. Maar u moet zich daar niet al te druk over maken. U stoot namelijk de redactie en de lezers, die idolaat van hem zijn, voor het gekrenkte hoofd.

Daarmee maakt u geen vrienden.

Reageer
gravatar

Uwes ook niet: het ontsluiten van medische geheimen valt onder het strafrecht.
Maar aangezien door het tuchtcollege u toch al geschrapt was wegens grove onkunde, foute declaraties en het halen van onvoldoende studiepunten, zullen wij hier maar geen verdere aandacht aan schenken.

gravatar

Pas maar op juffrouw! Ik heb gezien van iemand die het gehoord heeft, dat asperges tegenstewoordig niet alleen gestoken worden, maar ook steeds vaker terugsteken, zeker als ze opgroeien in een gezins-aspergebed. Uwes en die onderstebovenmeester zijn gewoon stikjaloers op de genialiteit van Bert Bokhoven. Jullie kunnen de zon niet in de Maas zien schijnen.
Het zou u sieren als u niet zulke lelijke dingen over de man zou opschrijven. Ga liever met dat mooie weer lekker zwemmen in de Maas (en trek er voor de gelegenheid een betonnen bikini bij aan)

gravatar

Bøs Showfør,

Als ik mij zou wagen op jouw en Jeettjes botte niveau van platitudes, dan zou ik jou een harde confrontatie van jouw bøs met een solex waarop Jeettje is gezeten, toewensen. Maar zo diep als jullie, wens ik niet te zinken.

Die betonnen bikini trek je maar zelf aan. Ik stuur het ding daarom per kerende pakketpost terug.

gravatar

Beste bovenmeester Den Oetelaer,

Ik geef u graag een welgemeend professioneel advies.

Alle symptomen wijzen erop dat Bert Bokhoven lijder is aan het syndroom van Asperger. Daarin heeft u gelijk. Doch u moet zich daar niet te druk over maken, want u stoot de redactie en de lezers die idolaat van hem zijn, voor het gekwetste hoofd.

Zo maakt u geen vrienden.

Reageer
gravatar

En toch valt er iets te zeggen voor dat gezin. Alle criminelen worden immers grootgebracht in een gezin, en dan opvallend vaak in disfunctionele gezinnen, En juist binnen die gezinnen is de kans op een familiedrama weer vergroot. Vanuit die optiek zou het familiedrama als een zelfreinigend mechanisme moeten worden beschouwd en dus juist worden aangemoedigd om criminaliteit van kinderen op latere leeftijd te voorkomen. Het samenzijn in familieverband wordt daarmee bijna Darwin-Award-waardig.

Reageer
gravatar

Beste Moosje,
Wie of wat je ook wilt slaan, de plank sla je hier compleet Miss. Het merendeel der criminelen groeit in het geheel niet op in een gezin. Het merendeel der criminelen groeit op op straat en in bendes. Het begint voor hen doorgaans met zgn. ‘gezinloos geweld’. Daarna komt vrijwel altijd het meer gerichte geweld in de eigen of belendende kringen.
Zolang het gezin bestaat is het daarom noodzakelijk regelmatig familiedrama’s te organiseren. Zo als immer komt prof. Bokhoven weer met een geniaal idee dat direct en onverwijld ten uitvoer dient te worden gebracht.

gravatar

Beste collegae nerds van De Speld,

Mijn leermeester zie altijd: “Probeer nooit iets te verbeteren dat goed is.”

Reageer
gravatar

Beste Kim,

Wie moet er dan mijn bedje opmaken, mijn was doen en mijn eten koken?
Wie schenkt mij ‘s avonds een neutje in?
Wie let erop dat ik netjes mijn gebedjes opzeg?
Wie geeft mij dan voor ik ga slapen een nachtkusje.
Wie stopt mij lekker in?
Wie zorgt dat ik op tijd opsta?
Wie koopt dan mijn kleding?
Wie stopt mijn sokken?
Wie houdt er dan mijn inkomsten en uitgaven bij?
Wie zorgt dat ik elke dag een euro stop in mijn spaarpotje? Wie houdt mijn hand vast bij een spannende tv-film?
Wie troost mij dan als Geert weer eens heeft uitgehaald?

Zo kan ik nog uren doorgaan!

gravatar

Hm, met dit antwoord kwalificeert Markje zich als volgend droef slachtoffer van een gezinsdrama.

gravatar

Laat je vriendje af en toe eens wat doen, dat kan geen kwaad en wanneer hij bezig is plant hij zich tenminste niet per ongeluk voort met een valse travestiet of met een toevallig passerende zwerfhond.

gravatar

De autonoom-psycholoog Bert Bokhoven heeft enkele jaren geleden ook voorgesteld om de periode waarin kinderen jeugd zijn te verkorten. Uit experimenteel en baanbrekend onderzoek had hij namelijk geconcludeerd dat het aantal jeugdtrauma’s bijna proportioneel afneemt met aanpassing van wat hij noemt de “jeugdtijd”.

Reageer
gravatar

Voortreffelijke analyse. Het wurgen van mijn bedilzieke moeder kan ik me zomaar voorstellen. Om wildvreemden om te brengen moet ik tenminste een stevige borrel gedronken hebben. Mijn complimenten voor het invoelende vermogen van Bokhoven! Chapeau!

Reageer
gravatar

Logisch toch? Volgens Windows is het leven mooier, beter, sneller, handiger, goedkoper en kan men zich expert wanen zonder moeite met Microsoft.

Wij weten beter: het is net een familie met opgroeiende etterjes en kijvende familieleden die elkaar in de weg zitten.

Deze site begrijpt het ook nog niet: waarom sommigen gewoon w*eten en verbuigingen kunnen gebruiken zonder * en anderen niet …

Reageer
gravatar

Logisch toch? Volgens Windows is het leven mooier, beter, sneller, handiger, goedkoper en kan men zich expert wanen zonder moeite met Microsoft.

Wij w*eten beter: het is net een familie met opgroeiende etterjes en kijvende familieleden die elkaar in de weg zitten.

Deze site begrijpt het ook nog niet: waarom sommigen gewoon w*eten en verbuigingen kunnen gebruiken zonder * en anderen niet …

gravatar

De kolder is hem meer dan ooit naar de kop gestegen. De apenkop komt uit de korte mouw van het zomers T- hemdje.

Nou, heb te ooit veel gezegd over de asperger Bertje Bokhoven?

Reageer
gravatar

Juist nu komt de aap uit de mouw. De dorpsfrik voelt zich in het nauw gedreven: zijn hele familie uitgemoord, maar nooit de hand kunnen slaan aan de Bert Bokhoven die hem nu ontmaskert.
Dat moet pijn doen.

gravatar

Trouwens, ik ben nog een klacht van een slachtoffertje van Oetelaer de kindermishandelaar gekomen waaruit zonneklaar blijkt dat het een starre, ongezeglijke en niet voor rede vatbare figuur is.
Het tekent de sterke geest van een Bokhoven niet dezelfde kant op te zijn gegaan:
http://tinyurl.com/m9st5e5

gravatar

Pottedrie; het is natuurlijk ‘tegengekomen’.
Wat voor nut heeft het om een bewerken optie te hebben als die optie loos en leeg is?

gravatar

Dat verweer hielp zelfs Bram M., niet beste opperfrik: wij noemen dat een ad hominem met een flinke scheut ignoratio elenchi.
En dat alles in een post hoc ergo propter hoc redenatie.

Jaja, die Bokhoven heeft het zwaar gehad. Benieuwd of de Kinderbescherming nog achterstallig onderhoud gaat plegen bij die Maeskantjese moordenaar van tere kinderzieltjes.

gravatar

Jeettje,

Heb jij de reden van jouw gedweep met Bertje gemotiveerd? Nee! Heb jij jouw valse suggestie dat ik familiemoordenaar en kindermishandelaar zou zijn, voorzien van feiten? Nee!

Dan kun jij je wel verschuilen achter allerlei termen voor drogredenen, die jij waarschijnlijk op Wikipedia hebt opgezocht, maar het feit blijft dat JIJ begon met op de man spelen.

Heb jij overigens ook een brombewijs nodig voor het berijden van jouw Solexje?

gravatar

Kijk, Oetelknurft, dat is nou het verschil: ik heb een gedegen opleiding gehad, dus ik heb die Wiki niet nodig om te weten waar het over gaat.

Aangezien uwes altijd zelf aan het woord bent en niet over vrouw of kinderen rept denk ik zomaar … het is een mogelijkheid, die uwes overigens niet verre van uwes werpt – dat is luguber veelzeggend.

En zoals uwes over Bokhoven praat en wat hem aangedaan is, tja mishandeling is nog mild uitgedrukt.
En dan de klassieke truc om de aandacht af te leiden door Solexje te schrijven: gaat niet door, hoor!

gravatar

Ik zou willen pleiten voor het eenoudergezin, dan heb je ook veel minder kans op een familiedrama, want dan is er geen andere ouder om wraak op te willen nemen.

@redactie. Waarom kan ik in deze nieuwe lay-out geen eerste reactie geven? Foutje in het ontwerp?

Reageer
gravatar

De verandering in layout is inderdaad meer dan waardeloos. Voor je iets verandert moet je je afvragen waarom er eerst werd gekozen voor die manier die je nu wil veranderen. Mijn hartelijke condolenties aan de persoon die het veranderd heeft.

gravatar

Eénoudergezin? Als hoofd van een gescheiden geenoudergezin weet ik uit ervaring dat de kans op een familiedrama te verwaarlozen is; een aanrader!
Beter dan die verslechteringen die de Speld heeft doorgevoerd, dat is Drama met een hoofdletter zoals u kunt zien.

gravatar

Ja, een gebroken gezin of een ‘los zand’ gezin inderdaad.

Overigens mis ik in het SP voorstel iedere referentie aan een nieuw patroon ter bate van de voortplanting en het algemeen genoegen. Ik zou graag horen of de VVD hier ter aanvulling beleid voor liberalisering of zelfs algehele deregulering wil voorbereiden

gravatar

Op de Antillen komen gezinsdrama’s veel minder voor. Veel mannen maken dat ze wegkomen zodra er kinderen komen. Elk nadeel…

Reageer
gravatar

Ik zie hier juist nieuwe winstkansen voor de beveiligingsindustrie, kinderen en samenwonenden moeten verplicht camera’s in hun woon-bad en slaapkamer aanschaffen met microfoons. Indien er overal alarmknoppen knoppen komen met rechtstreekse verbindingen naar de Politie en Youtube kan iedereen meekijken als er wat gebeurt.

Reageer
gravatar

Je hoort hem een tijd niet en dan ineens: WHAM een baanbrekend onderzoek met dito resultaat.
Bert for President, Rutte eat your hart out!

Reageer
gravatar

De hoeksteen van het onderzoeken is Bert Bokhoven.

Reageer