Mogelijk unused icons op desktop Klaas Willems

'Ik weet eigenlijk niet waar 'Office Remote Assistance' precies voor is'

Klaas Willems, HR-manager uit Abcoude, heeft mogelijk unused icons op zijn desktop. De kwestie kwam aan het licht toen hij afgelopen woensdag zijn computer opstartte.

Willems heeft zijn neefje Joey (14, ICT-specialist) ingeschakeld om een oplossing te vinden: “Als ik het goed heb begrepen, kan ik twee kanten op in deze situatie. Ik kan proberen de icons op mijn desktop te gebruiken, zodat ze niet meer unused zijn. Maar ja, ik weet eigenlijk niet waar ‘Office Remote Assistance’ of ‘MS Visio’ precies voor zijn. Ik zou ze ook van m’n desktop kunnen verwijderen, maar ik weet niet precies hoe dat moet. Bovendien moet ik dan eerst een leuk screenshot vinden om die kale achtergrond mee op te leuken. Dit is gewoon kiezen uit twee kwaden.”

Eerder al probeerde Willems het euvel te verhelpen door een handleiding uit te printen: “Helaas lukte dat niet, want mijn printer could not be found, terwijl ‘ie al jaren op dezelfde plek staat. Ik overweeg nu een rapport met de foutmelding te verzenden.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Mijn zoontje van dertien spreekt continue van ‘apps in de cloud’ en dat de windows iconen tot het verleden behoren, echter maak ik nooit gebruik van apps en is mijn bureaublad achtergrond met wolkenlandschap al jaren onveranderd.
Moet ik mij nu zorgen maken over al deze ongebruikte apps? Ik heb geen geld voor een ICT specialist. Loop ik hiermee het risico ongemerkt grote financiele schade op te lopen?

Reageer
gravatar

Ik zie ook de “NSA – Upload all private & confidential information” – icon staan. Als je die maar gebruikt! Dan hoef je je nooit meer onveilig te voelen…
Dan is er voorshands geen enkele reden om werkelijk ongerust te zijn.
Om maar eens een volstrekt willekeurig iemand te citeren…

Reageer
gravatar

Serieus is dit het niveau hoe hier het nieuws wordt geplaatst?!!! Als je het nieuws kunt noemen!

Het voortuin hekje van mijn buurvrouw is door gerot. Ze wist zicht geen raad meer en heeft haar zoon (56, timmerman) ingeschakeld om een oplossing te vinden. Hij zal dit weekeinde het tuinhekje van nieuwe paaltjes voorzien.

Echt waar, echt hoogstaand nieuws hier!

Reageer
gravatar

Dank voor uw bijdrage: eindelijk ook eens wat positief nieuws uit de samenleving.
Ik ben erg blij voor uw buurvrouw dat zij nieuwe paaltjes krijgt.

Maar nu niet meer uw hond er tegenaan laten plassen, hoor! Dan zijn ze binnen een mum van tijd weer doorgerot.

gravatar

Jullie hebben alleen maar ‘unused icons’ op het bureaublad van je computer! Wat voor probleem is dat nou. Erg wordt het pas als je last hebt van unused icons in REAL LIFE! Dat zijn mensen waar je maar ontzag voor blijft houden en denken dat je er nog iets aan gaat hebben in de toekomst en bewondert maar je weet absoluut niet meer waarom!

Reageer
gravatar

Het probleem van de unused icons zit eigenlijk niet in de desktop maar in de harde schijf van een computer. Twee jaar geleden heb ik een keer alle velden op de schrijf schoongemaakt met alcohol en een borstel – toen ik de computer later weer opstartte was ik van de unused icons af en heb er tot nu toe geen nieuwe opgelopen.

Reageer
gravatar

Ik heb jaren met dit probleem gelopen. Op een dag vond ik een extension van Chrome die eens in de zoveel tijd elk pictogram een keer gebruikt. Het geeft wel een rotzooitje, al die geopende programma’s maar dat heb ik er voor over. Zodra alle pictogrammen zijn gebruikt krijg je een popupvenster met de melding dat je geen ‘unused icons’ meer hebt. Weg probleem!

Reageer
gravatar

Unused icons verdienen ons groot respect. Het zijn ware goudmijntjes. Sinds ik mijn schermen heb laten registreren als ruimte voor betaald parkeren is het ‘icoontje voor mijn loontje’.
Ik geef de fabrikant alle ruimte om z/h iconenpark op taakbalk, startscherm, bureaublad en notificatievenster te plaatsen. Vaak maak ik ook nog wat snelkoppelingen. Van vergoede registervermeldingen ben ik zodoende gelukkig helemaal kunnen afstappen. Ik werd doodziek van dat ge-F3!

Reageer
gravatar

Dus er zijn nog altijd mensen die geloven in Microsoft, Bill Gates als machtige man en icons? Geen wonder dat dit allemaal unused is en zal blijven.

Reageer
gravatar

Ik moest gisteren, toen het heel hard ging regenen, mijn vensters sluiten. De computer vroeg of ik er op wilde slaan of zo en dat wou ik natuurlijk niet want daar gaan ze stuk van. Nu ben ik van alles kwijt.
En ik probeer verdikkie altijd zo netjes al mijn icons te gebruiken.

Reageer
gravatar

Lekker snel PC’tje Klaassie! Geen software maar een hoop niet te gebruiken icoontjes. Uitzetten dat ding is de oplossing. Ben je gelijk van die icoontjes af. En stuur dat remote assistente neefje weg voor dat er ongelukken gebeuren!

Reageer
gravatar

Ik heb een geweldige oplossing gevonden terwijl mijn nagels droogden en ik met Beppie van ‘hem van boven’ sprak.
Gewoon Typex over de icons en je hebt er geen last meer van!!

Goed hè!

Reageer
gravatar

@D.O.M.Blondje: inderdaad ontzettend goed, ik zou alleen eerst even het scherm verwijderen, zo voorkom je dat er schuin achter het scherm langs de icoontjes alsnog gezien worden.

gravatar

Ik ben gisteravond – waarschijnlijk ten gevolge van een onhandige manoeuvre – mijn klembord kwijtgeraakt. Ik zoek nu een nieuw klembord, maar dat lukt niet. Zelfs op Marktplaats zie ik ze niet. Moet ik ergens bij de unused icons kijken?
Help!

Reageer
gravatar

Carrotte,

Weet u zeker dat u ‘m gewoon bent kwijtgeraakt? Die klemborden worden namelijk om de haverklap gestolen…
Bijkomend voordeel: er is daardoor wel een levendige markt in klemborden in het voormalig Oostblok! Wellicht kunt u het daar eens proberen?

gravatar

Tsja, 2e hands klemborden zijn erg schaars en erg prijzig als je er al een mocht aantreffen. Je zou het op Marktplaats eens met de term Clipboard kunnen proberen. Daar zijn er, vanwege de grootte van het taalgebied veel meer van. Mocht het zo zijn dat je zelfs op Clipboard geen treffers krijgt probeer dan de term 剪贴板.
Tsja, het is Chinees, maar dat maakt voor de werking niet uit. Een 剪贴板 is een 剪贴板.

gravatar

Dank @Hulp en dank @Max voor jullie bruikbare suggesties. Zowel het Oostblok als China zijn goede kandidaten voor een tweedehands klembord (剪贴板). Ik ga binnenkort die kant uit en zal mijn ogen en oren wijd open houden voor eventuele leuke koopjes op klembordgebied.

gravatar

Ach, Carotte; als u toch die kant opgaat, zoudt u dan zo vriendelijk willen zijn zo’n oud-chinees telraam mee te nemen?

Door als die unused icons kan ik de rekenmachine niet meer vinden op de PC. Als hij er nog opstaat.

gravatar

Het probleem van een ontbrekend klembord is gelukkig makkelijk op te lossen.
Gewoon het klembord van een collega of vriend kopieren, en op uw eigen bureaublad plakken. Voor dat laatste adviseer ik een reputabele tweecomponentenlijm, dat schrikt de gelegenheidsklembordendief in voldoende mate af.

gravatar

Dank voor uw reactie, I. Koon. Maar helaas, al mijn vrienden, collega’s en kennissen maken zelf al gebruik van deze tweecomponentenlijmoptie. Maar a propos, wat heeft deze firma daar mee te maken? http://www.reputabel.nl/

gravatar

Grappig dat u dit exemplaar ambieert, heer Jeettje. Dit is namelijk precies het model dat hier op mijn bureau prijkt, en dat is voor één keer geen grapje. Het werd mij bij mijn afscheid als statistisch medewerker als cadeautje aangeboden.
U snapt natuurlijk wel, dat dit exemplaar in mijn bezit blijft. Ik zal kijken wat ik voor u kan doen op mijn verre reizen.
Wat de toolbar betreft, waar kan ik die vinden? Ik kom niet veel in café’s, dus heb ik weinig verstand van verschillende types bars. Bovendien woon ik tamelijk ver van de binnenstad waar al die barlocaties zijn gevestigd.

gravatar

Ah, Carrotte, de toolbar bevindt zich ergens onder de unused icons, is mij verteld.
Ben zelf ook nog zoekende wat er nog meer onder verborgen staat; men zou er van aan de drank raken.

Ik zal mij op mijn beurt onthouden van grappen over statistici die pas bij hun afscheid nuttige instrumenten aangereikt krijgen.
Benieuwd wat ze die Teulings meegeven: een Hollerithmachine?

gravatar

Laatst een laptop over genomen met een heleboel zwarte viltstift vlakjes erop. Misschien zitten daaronder de unused icons.

Reageer
gravatar

Bedankt, Speld, bedankt. Jarenlang heb ik gedacht dat ik de enige was met dit probleem, en het uit schaamte voor me gehouden. Nu ik weet dat er nog meer mensen zijn die dit hebben kan ik het er eindelijk uitgooien: Ik heb unused icons op mijn desktop. Phew……..dat lucht op……

Reageer
gravatar

Maar die heb ik ook: opzettelijk er neergezet.

Iedereen op de zaak is er stil van: ‘sohé, die weet waar die mee bezig is zeg, dat moet wel een heel erge specialist zijn’, zoiets.
Heel goed voor het aanzien.

gravatar

Beste Tjille, het probleem met unused icons op het bureaublad is nagenoeg gelijk aan het bewaren van kerstkaarten uit voorgaande jaren ter invulling van de schoorsteenmantel tijdens de feestdagen.

gravatar

grapje tussendoor
Komtie: (Haha, ik moet nu al lachen)

Wat zei de vrouw van Bill Gates toen ze voor het eerst zijn geslachtsdeel in ogenschouw mocht nemen,….

Nou? Nou?

“That is why you called it MicroSoft”

hahahahahaha. Ahum…. Ok, ik ga weer verder aan mijn werk. Nog drie uurtjes en dan is het weer fijn weekend,…pffhhhhggrrrrmhh,….

Reageer
gravatar

Ik vond hem niet zo heel erg grappig. Ik snapte de grap wel, maar echt lachen moest ik niet.

gravatar

Desill U. Sionist, Het mag duidelijk zijn dat dhr. Gates een van de vijftig slachtoffers is die bedreigd werd met een penisverlengde ingreep. Iets waar de NSA gelukkig een stevig stokje voor gestoken heeft!

gravatar

Beste Meh,

Zoudt u zo vriendelijk willen zijn om aan te geven welke delen van de grap u niet zo heel grappig vindt? Met deze aanwijzingen zou ik namelijk de humoristische impact van mijn grap namelijk drastisch willen verbeteren.

Met vriendelijke groet,

Desill U. Sionist

gravatar

Ik vind hem wel grappig. Voel je je aangesproken? Je huisarts wil je vast wel Viagra o.i.d. voorschrijven en dan begin je MicroHard. Succes!
(Gratis advies.)

gravatar

Beste Meh,

Zoudt u zo vriendelijk willen zijn om aan te geven welke delen van de grap u niet zo heel grappig vindt? Met deze aanwijzingen zou ik namelijk de humoristische impact van mijn grap namelijk willen verbeteren.

Met vriendelijke groet,

Desill U. Sionist

gravatar

Is zoiets niet verboden? Tegenwoordig gaat ‘unused icon’-criminaliteit wel verder dan vroeger toen ik nog jong was. Sterker nog, ik had niet eens een bureaublad… alleen de rijken hadden dat.

Reageer
gravatar

Zodra er medicatie op de markt komt tegen humorloze & inhoudsloze kritieken dan hoort u direct van ons maar tot dan zult u het moeten doen met 2 a 3x daags een Speldprikje.

gravatar

Wij zijn hier alleen maar bezig met betrouwbaar nieuws!

Bij iPad etc. en Android hetzelfde gelazer: waar laat ik mijn apps en hoe vind ik ze terug?

Maar jij hebt blijkbaar een beter serieus voorstel? Maak ons blij…

gravatar

Er wordt overwogen om computer-, laptop-, iPhone- en Android- depressies en psychoses op te nemen in DSM6 (we krijgen eerst nog DSM5-TR). Duurt wel even.
Voor die tijd kunt zich bij mij inschrijven voor consultants. Inschrijven € 250. Consult: € 150 (45 minuten), maar dan heeft u ook wat. Eventueel kunt u een eigen laptop of smartphone meenemen.

gravatar

Een grapje? Ben jij wel helemaal lekker? Dit is een serieus probleem voor Klaas, hij schakelt niet voor niets een IT-specialist in. Denk volgende keer eens na voordat je iets post.

gravatar

Ik zie het probleem niet zo.
Ik heb een fiets met 26 versnellingen maar gebruik er maar twee. Dat heeft veel voordelen als ik hem laten weer zou willen verkopen want dan zijn er 24 versnellingen ongebruikt en levert die fiets veel meer op dan wanneer ze wel waren gebruikt.

Reageer
gravatar

Ik zie het probleem ook niet. Ik heb ook een stuk of wat ongebruikte icons, maar die hou ik op reserve. Gisteren was het icon van Word versleten en die heb ik nu vervangen door een grappig bolletje met drie kleuren. Best handig, een paar op reserve want mevrouw Kleinsma van de administratie moest laatst een paar hebbn, nou en toen heeft ze een paar van mij overgenomen. Toch leuk als je elkaar zo kan helpen?

gravatar

Dit is een serieus probleem, een ICT Specialist van 14 kost nogal wat tegenwoordig, bovendien moet je hierbij erg oppassen dat dit niet als kinderarbeid in familiar verband wordt. Straks wordt de ouders hun ouderlijk gezag ontnomen en zijn ze hun kind kwijt.

Reageer
gravatar

Op zo’n moment is er nog maar één oplossing mogelijk. wegdoen en een nieuwe kopen, en dan bij de nieuwe pc/laptop een lijstje maken waar de icoontjes bij zijn als je ze installeert.

Reageer
gravatar

Ik denk eerlijk gezegd dat het echte probleem is dat er geen ruimte meer is voor nieuwe icons. En dat is makkelijk op te lossen door een grotere monitor te kopen. Waarom denk je anders dat er zulke grote monitoren te koop zijn?