Privégesprekken van afgelopen 10 jaar moeten over

Communicatie miljarden burgers ongeldig verklaard

De privécommunicatie van miljarden burgers van de afgelopen tien jaar moet over. De gegevens zijn mogelijk ingezien door de Amerikaanse NSA en andere geheime diensten, waardoor ze ongeldig zijn verklaard. “We realiseren ons dat het een ingrijpende maatregel is”, zegt Eric Holder, de Amerikaanse minister van Justitie, die het nieuws bekend maakte.

Het gaat om alle conversaties die tussen april 2004 en vorige week woensdag digitaal of telefonisch hebben plaatsgevonden. De gesprekken die via papier zijn verlopen, blijven gewoon geldig. “Uiteraard. Anders krijg je een situatie waarin je écht heel veel gesprekken over zou moeten doen. Dat is onbegonnen werk”, zegt Holder.

Sinds de introductie van Gmail in 2004 werd informatie van gebruikers door Google opgeslagen om gerichter te adverteren. Andere grote providers zoals Microsoft en Yahoo volgden met min of meer hetzelfde beleid. De geheime diensten van overheden maken gebruik van de data van de digitale giganten. De wetgeving voor zowel bedrijven als overheden liet de verzameling voor gegevens toe. “De burgers hebben met terugwerkende kracht recht op privacy en dus moeten de gesprekken over”, zegt Holder.

“De waarde van privégesprekken moet boven alle twijfel verheven zijn. Als een derde partij stelselmatig meeleest of meeluistert met een gesprek, is het geen privégesprek meer. Dit betekent dat er de facto nauwelijks privégesprekken hebben plaatsgevonden in de afgelopen tien jaar. De enige uitzonderingen hierop zijn de binnenlanden van Borneo, Servië en alle krabbels op Hyves sinds 2010.”

De landen waar de privégesprekken over moeten zijn onder andere de Verenigde Staten, Engeland, Duitsland, Frankrijk, Nederland, Spanje, China en Andorra. Holder: “Heel vervelend voor de betrokkenen, de goeden worden nu de dupe van de slechten. We hebben tienduizenden mensen in 156 landen in dienst om erop toe te zien dat de privacy van de gesprekken ook echt wordt gewaarborgd.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

mag ik dan even een lijstje met alle mensen die ik de afgelopen jaren gebeld heb, zodat ik de gesprekken opnieuw kan doen. Hoe zit het mensen die inmiddels overleden zijn, blijf ik dan in gebreke

Reageer
gravatar

Karel J – en Danny D – 10 Kilo kliko – Amsterdam – die deal moet even over – sorry..

Reageer
gravatar

Ik heb na het vrijgezellenfeest van mijn broer een uitgebreid telefoongesprek gevoerd in beschonken toestand. Geen idee meer waar dat over ging. Weet iemand of ik een kopietje kan aanvragen bij de NSA zodat ik dit gesprek inhoudelijk kan herhalen? Ben bang dat ik het anders nooit meer goed krijg.

Reageer
gravatar

Ik denk dat ik gewoon maar een fles cola in één keer leegdrink, vervolgens de essentie van al mijn gesprekken samenvat in één enorme boer, en tot slot naar het toilet ga om de essentie van wat mij allemaal is verteld tot uiting te brengen.

Dat lijkt mij voldoende.

Reageer
gravatar

Komt er voor deze misdrijven een inkeerregeling, of wordt het een inparkeerregeling voor malafide telecombestuurders?

Het verklaart hoe dan ook de langdurige telefoonstoring bij Ultra Perfide Communicatie, woensdag jongstleden.

Reageer
gravatar

Typisch voorbeeld van onnodig herhalen dit. Misschien moeten we hier toch maar overstappen naar het Noord-Koreaanse model. Daar heeft alleen de grote leider wat te zeggen, de rest moet zijn (of haar) kop houden.

Reageer
gravatar

Ik neem aan dat mijn bekentenissen van mei vorig jaar over al die gekke stemmen die ik hoorde en die man die ik probeerde te wurgen ook overgedaan moeten worden en dat ik dan nog deze maand in vrijheid gesteld zal worden want ik weet hier niets van af. Ik kijk er naar uit, het valt niet mee zoals het nu is.

Reageer
gravatar

Dit betekend dat het officieel niet uit is met mijn ex. Ik zal het snel alsnog aangetekend bevestigen, voordat ze hier weer voor de deur staat met die 3 terroristjes en die stinkhond.

Reageer
gravatar

De Speld levert in op betrouwbaarheid door de enorme fout te maken dat het over een periode gaat van net iets meer dan negen jaar, dus – uitgedrukt in twee significante cijfers – bij lange na geen tien jaar.

Reageer
gravatar

Dat doen ze dan maar mooi thuis, in de auto of voor mijn part in het bos. Als het maar niet in het openbaar vervoer is, want dan is het allesbehalve privé. Wij worden gek van al die relatie- voetbal- en andere zwamgesprekken.

En ze kwekken gewoon door als wij om hun kaartje vragen. Tot overmaat van ramp heeft een of andere grapjas de Amerikanen wijsgemaakt dat ‘plaatsbewijs’ Nederlands is voor zelfmoordaanslag. Elke keer dat ik dat vraag, aan iemand die zit te bellen, wordt mijn stem mee opgenomen. Mijn visum voor een vakantie in Florida is daardoor afgewezen.

Reageer
gravatar

Prijs u gelukkig! Florida, dat ligt nml. zowaar IN de verenigde staten der amerikaanders! Ja, het maakt er zelfs onverkort deel van uit. U zult in dat land weinig goeds kunnen verwachten, aangezien de meest recente positieve bijdrage vanuit dat land alweer dateert van ongeveer een halve eeuw geleden, toen Billie Holiday haar album ‘Lady in Satin’ uitbracht. Zoekt u prettige zeegolven en een zonovergoten kust met aangenaam verkoelende wind, overweeg dan toch liever een bezoek an bijvoorbeeld Cabo Verde. Het land is vriendelijker, de bevolking evenzeer en op culinair gebied kunt u er uit de voeten, terwijl er in het land van de amerikaanders werkelijk NIETS vertrouwd kan worden, wat wordt aangeprezen als eet- dan wel drinkbaar. Tel daarbij op, dat u in Cabo Verde pas werkelijk verlost zult kunnen worden van uw arbeid: treinen zult u er niet tegenkomen!

gravatar

Therapeuten in het hele land geven het op; van al die gesprekken in het vooruitzicht een acute depressie opgelopen. Dan maar in de ziektewet, wat ze niet weten is dat wij het ook te druk hebben met de gesprekken inhalen.

gravatar

ook alle privè-telefoongesprekken op kantoor over doen lijkt me redelijk.
Maar waar doe je dat als de zaak mede
daardoor allang failliet is ?

Reageer
gravatar

O M G!!! Als ik nou maar wist waar ik het over heb gehad!! Had toch echt gehoopt dat iemand anders dat voor me uit zou zoeken….

Reageer
gravatar

Lekker is dat! Dan moeten die debatten met bijbehorend getwitter in beide kamers allemaal over en dus worden oude regeringen weer in ere hersteld. Krijgen we die Balkenende en kornuiten weer terug voor zes jaar. En doen we die banken- en kredietcrises ook nog even dunnetjes over, wordt de Fyra opnieuw besteld, gaat de A2 weer voor vijf jaar op de schop en beleven we opnieuw de geboorte van Paulus den Boschkabouter. Déja Vu. Hou je veilig!

Reageer
gravatar

Kan ik nu ook mijn gesprekskosten van al die niet privé gesprekken verhalen op de NSA.

Reageer
gravatar

Tja, nu zit ik toch in een lastig pakket: van sommige van de privégesprekken die ik heb gevoerd in die periode weet ik werkelijk niet meer of dat was in Nederland, België of Portugal. Mogelijk was het zelfs in Duitsland of Luxemburg. Gesprekken die niet meer geldig zijn moeten over, dat is duidelijk. Als ik echter gesprekken die nog wel geldig zijn ga overdoen terwijl dat niet nodig is, komt dat dusdanig gekunsteld over, dat de geldigheid van die gesprekken danig in gevaar komt. Lastig! Heeft een zinnig iemand hiervoor een goed advies?

Reageer
gravatar

Ik zou het zo laten, Heer Bøs. Het is onze schuld niet dat men ginder de administratie niet op orde heeft: laat men eerst maar eens uitzoeken welke gesprekken men mist, dan zien wij wel of het zin heeft deze over te doen. We moeten er geen toneelstukje van maken, om onze vorige majesteit te parafraseren.

Met Paulus hoeft dat niet te gebeuren: blijkens zijn uitspraak hier kan het nog jaren duren eer sjekladebollen het Rotterdamse bereiken: dan moeten wij hem er weer aan herinneren, schrijft hij.

gravatar

Dank Heer Jeettje! Uw advies komt als geroepen. Er valt mij een pak van mijn bult. Het is mij volstrekt duidelijk dat het gesprek met ene P te ‘s H. geen enkele zin heeft. Hoezeer de amerikaanse sprookjesgapper Walt D. de door hem toegeëigende sprookjes ook mag vervalsen, een enkel stukje waarheidsgetrouw kan men er doorgaans wel in terugvinden. Die waarheid vindt men bijvoorbeeld in het gezang van zekere bosarbeiders van gering postuur. Alvorens aan de arbeid te gaan zingen zij zelfs in de versie van Walt D, “Jo ho, jo ho, je krijgt het niet cadeau!” De sjakladebollen waarop wij ons al zolang verheugen zullen ons via de kaboutertjes niet bereiken, laat staan dat wij die cadeau zullen krijgen uit die hoek! Een gezamenlijke excursie naar Jan de Groot lijkt de enig overgebleven optie. (Wellicht te combineren met de uit-wedstrijd van Sparta tegen de plaatselijke f.c.?

gravatar

Ben ik even blij dat ik alle privegesprekken en mails van de afgelopen 10 jaar bijgehouden heb in een klappertje; inclusief onderwerp, duur, en uitkomst.

Reageer
gravatar

Al die zogenaamde persoonlijke gesprekken en berichten van mensen onder elkaar hoort en leest de Heere ook. Menig bericht is weinig fraai. Zijn straf is dan niet mals.

Ik heb er geen enkele bezwaar tegen dat ze ook door derden worden afgeluisterd. Maar van de persoonlijke gesprekken die met de Heere worden gevoerd moet men afblijven. Die zijn geheim.

Reageer
gravatar

Ik kreeg er de eerste keer al geen zinnig woord uit, moet ik het nu opnieuw proberen, waar haal ik al die nieuwe onzin vandaan?

Reageer
gravatar

Vraag eens bij het huidige kabinet die hebben vast een hoop goede ideeën.
Ik zou je vooral onnozel wicht Bussemakers adviseren.

gravatar

Beste Brombeertje,

Indiers? Bent u een Vlaming? U bedoelt wellicht “binnendieren”. Daar zijn wij erg op tegen. Dieren horen buiten.

Nu we het er toch over hebben, heb ik een vraagje. Moet het gefluister met paarden en andere dieren over de telefoon ook over?

gravatar

Dat lijkt me nou een klusje voor ons werklozen. Wij gaan al die gesprekken voeren voor de mensen die daar geen tijd voor hebben omdat ze moeten werken ofzo. Zo doen we wat terug voor de samenleving. Wel met behoud van uitkering natuurlijk.

Reageer
gravatar

Jaren geleden voor de vechtscheiding schreef ik mijn toenmalige vrouw tegen het einde van de werkdag vanuit kantoor liefdevolle, maar supergeile berichten om haar alvast op te warmen. Moeten die ook over?

Reageer
gravatar

Volgens mij beschikt 1 of meer leden van de redactie de mogelijkheid om de tijd gedeeltelijk dan wel geheel terug te draaien. Dit lijkt me dan een reelere optie dan alles handmatig te doen. De coordinatie van dit proces lijkt me anders nagenoeg ondoenlijk. Ik kijk uit naar het moment dat we met zijn allen terug in de tijd geworpe

Reageer
gravatar

Han … bespaar me dat! Want dan moet ik ook al die gesprekken met mensen waarmee ik voor eeuwig ruzie heb gekregen ook weer over doen!

gravatar

Namens de Inspectie voor Privé Communicatie deel ik u mede dat dit bericht waarschijnlijk is uitgelekt. Het moet over. U kunt het binnen 5 werkdagen opnieuw posten. Einde bericht.