Gestolen examens onbeschadigd teruggevonden

‘Educatieve waarde niet in geld uit te drukken’

Dertien van de vijftien examens die bij de massale kennisroof in Rotterdam waren buitgemaakt, zijn weer terecht. Dat heeft de politie bekendgemaakt. De examens werden ‘in goede staat’ teruggevonden in een pand in Spijkenisse.

Onder meer de toonaangevende werken havo-Frans en vmbo-economie zijn boven water, zo liet korpschef Teun Visscher van de politie Zuid-Holland-Zuid weten. Kenners waren bang dat deze stukken vernietigd zouden zijn, omdat ze na afloop van de examenperiode onverkoopbaar waren geworden.

Staatssecretaris Dekker is opgelucht: “De educatieve waarde van deze werken is niet in geld uit te drukken. Het zou een ramp zijn als ze verloren waren gegaan.” Ook directeur Ayhan Tonca van de getroffen scholengemeenschap Ibn Ghaldoun spreekt van ‘fantastisch nieuws’. Hij hoopt de examens binnenkort terug te krijgen.

Bij de kennisroof werden in totaal vijftien eindexamens ontvreemd. De politie zoekt nog naar havo-aardrijkskunde en vwo-management en organisatie. Die twee werken zijn weliswaar minder waard dan de examens die vannacht werden teruggevonden, maar Tonca hoopt vurig ze ooit nog terug te zien. “Een onderwijskundig unieke vraag als Waarom leveren erupties van de Vesuvius zo veel gevaar op? mag niet verloren gaan voor volgende generaties.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Geweldig nieuws! Het was natuurlijk ook wel een beetje dom om die examens in Spijkenisse te verstoppen. Iedereen weet dat Spijkenisse zo’n beetje de meest criminele plek in de wijde omtrek is en dat juist daar dus gezocht zou gaan worden. (Best kans dat een van de nog ontbrekende examens met afgesneden voet nog elders in dat dorp gevonden zal worden)

Reageer
gravatar

Nee, de onlangs gemaakte examens op Ibn Ghaldoun zijn/worden ongeldig verklaard, zodat de leerlingen nog dit jaar opnieuw examen moeten doen. Dat is nu gelukkig weer mogelijk.

gravatar

Gelukkig maar!

Je moet er toch niet aandenken wat er had kunnen gebeuren, als de gestolen examens waren omgekat en met valse eigendomspapieren in het voormalige Oostblok of in Marokko waren terechtgekomen. Een groot gedeelte van de inburgeringsexamens zouden moeten worden overgedaan en, het ergste van al, Geert W. zou direct met een motie de val van het Kabinet hebben geëist.

Reageer
gravatar

Inderdaad Ferry, een gemiste kans. Maar ik heb nog wel een troostprijs in petto. Ik ga het aftreden van de totaal incompetente regenten Opstelten, Teeven, Bussemaker en Dekker eisen. Zij hebben het mogelijk gemaakt dat in dit land op een school van een minderwaardige ideologie examens worden gestolen.

gravatar

Dit nieuws is
a achterhaald en dus niet meer relevant
b door het Cito uit de duim gezogen
c bedoeld om het anti-islamdebat te voeden
d nog maar het topje van de examenfraude-ijsberg

Reageer