De Hond: 91% vindt peilingen buiten verkiezingstijd zinloos

Grote verschuivingen ten opzichte van vorige week

Ruim 91% van de Nederlanders beseft dat het momenteel geen verkiezingstijd is en dat opiniepeilingen over politieke voorkeur tamelijk zinloos zijn. Dat blijkt uit een peiling van Maurice de Hond.

Volgens De Hond hebben er grote verschuivingen plaatsgevonden ten opzichte van vorige week: “Er lopen steeds meer mensen over naar de groep mensen die peilingen zinloos vinden. Dat gaat met name ten koste van de groep mensen die peilingen niet zinloos vinden. Die komt nu uit op 9%, het laagste aantal sinds 13 september 2012.”

Van de mensen die opinie-onderzoek zinloos vinden, noemt 70% als belangrijkste reden dat er momenteel geen verkiezingen op komst zijn. Een kwart geeft aan elke peiling zinloos te vinden en vijf procent heeft geen mening en vindt in elk geval deze peiling om die reden nutteloos.

De Hond reageerde laconiek op de resultaten van de peiling. “Er kan nog van alles gaan verschuiven voor de volgende verkiezingen. Morgen kan iedereen dit soort zinloze peilingen weer heel relevant vinden.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Niet alleen dat de peilingen van de Hond zinloos zijn , ik ben er ook van overtuigd dat deze peilingen door bepaalde politieke partijen gemanipuleerd worden in de hoop onzekere kiezers te beïnvloeden .

Reageer
gravatar

Ik vind het uiterst zinvol dat die Hond zijn peilingen doet, maar het zou wel stukken milieuvriendelijker zijn als hij de resultaten nooit openbaar maakte.

Reageer
gravatar

Het punt is hier natuurlijk dat van tevoren moeilijk is te bepalen wanneer een peiling zinvol dan wel zinloos is. Het feit dat er soms midden in een regeerperiode ineens nieuwe verkiezingen noodzakelijk blijken is hiervan een voorbeeld. Uiteraard is er op het moment dat zoiets gebeurt ruim voldoende tijd om nieuwe peilingen op te zetten, maar dit gebeurt zelden: er wordt altijd op de oude voet verder gepeild, zoiets als oude wijn in nieuwe zakken dus…

Reageer
gravatar

Ben benieuwd of de partij van de dieren het akkoord vindt dat we de hond de peilingen laten doen. Mijn hond heeft zoveel zelfrespect dat hij anderen liever niet peilt.

Reageer
gravatar

Volgens peilingen van Maurice de Hond is het zinloos het contract te verlengen van Ferry Mingelen tot na de verwachte eerstvolgende Tweede Kamer verkiezingen.

Reageer
gravatar

Maar Jeettje, no pay betekent nu juist dat er niet afgerekend wordt, dat zal dus niet lukken.

gravatar

Ik denk dat deze statistiek net als 67% van alle andere gebruikte statistieken gewoon verzonnen is.

Reageer
gravatar

98,3% van de Nederlanders (en 99,789% van de Noord-Koreanen) vindt de Hond een lul en daar trekt hij zich niets van aan. Ik bedoel maar, zijn geboorte was al bij voorbaat zinloos.

Reageer
gravatar

Ik vroeg mij af waarom de Hond nooit peilingen in China doet.
Maar dat is logisch daar lusten ze honden rauw.

gravatar

Mijn onderhoudsmonteur is de enige die (al jarenlang) periodiek peilingen voor mij mag uitvoeren.
Altijd accuraat en direct controleerbaar.

Dat zouden er meer moeten laten doen !

Reageer
gravatar

Als er nu verkiezingen zouden zijn, zou blijken dat Maurice er weer eens flink naast zit en dat ook deze peiling weer suggestief was en op ondemocratische manier de respondenten beïnvloed heeft.

Als er nu verkiezingen zouden zijn, zou iedereen de peilingen weer heel relevant vinden.

Reageer
gravatar

Een zinlozepeilingenpeiling dus.

gravatar

Het wordt tijd dat de zinloosheid eens wordt gepeild. Er zal dan ongetwijfeld blijken dat de enige zin van loosheid onzin is.

Reageer
gravatar

Laten we hopen dat hij de moed krijgt te peilen of men vindt dat ze ook vanwege de zinloosheid hiervan ook verboden moeten worden. Belangrijke reden hiervoor kan energiebesparing zijn, dat is erg in de mode tegenwoordig.

gravatar

Het wordt wel heel erg vervelend als PVV propaganda onweersproken mag blijven door die idiotie van dat moderatie programma. Dit is toch nog steeds de site van De Speld en niet van de PVV?

gravatar

Eerst dacht ik nog jammer dat Ferry Mingelen weg gaat maar na zijn optreden in de Wereld Graait Door weet ik wel beter.
Vertelt daar doodleuk dat politici geen idioten zijn.
Het zijn bijna allemaal idioten.
Dat iemand met zoveel ervaring zich nog steeds om de tuin laat leiden.

gravatar

Ja Heer Zerk, dankuwel: ik weet gelijk weer waarom ik nooit meer naar dat programma kijk.
Wat Ferry betreft: waar je mee omgaat, word je door besmet. Misschien ligt er nog een aardig voorlichtersschapje in het verschiet?

In mijn Haagse jaren ook over verscheidene politici gestruikeld in allerlei etablissementen, en ik moet zeggen; ik was niet onder de indruk. Behalve van de graad van onbenul en afwezige kennis aangaande zaken van alledag.