Verontwaardiging over bonussen moeders

Massale oproep om cadeaus terug te geven

De excessieve bonussen voor moeders zijn bij veel mensen in het verkeerde keelgat geschoten. Op social media worden moeders massaal opgeroepen om hun cadeaus terug te geven.

Op zijn officiële facebookpagina noemt de 16-jarige Ernst Stuijvenberg zijn moeder een ‘zelfingenomen psychopaat’. Ondanks slechte jaarcijfers van het gezin – matig gelapte ramen en inspiratieloze maaltijden – nam ze lachend en zonder enige zelfreflectie een bos bloemen aan ‘alsof ze zelf ook wel vond dat ze het verdiend had’.

Geert Verbeek noemt het egocentrische gedrag van zijn moeder een ‘respectloze bedoening’. “Ze had al weken met subtiele en minder subtiele hints laten weten dat ze een Ancient Beauty Pakket van Rituals wilde, ook al wist ze dat het ver boven mijn budget lag. Tot mijn stomme verbazing scheurde zij direct de verpakking van het cadeau roekeloos open, waardoor het onmogelijk werd om het te retourneren.”

Volgens gedragspsycholoog Jeroen Vermeer wordt de bonuscultuur onder moeders veroorzaakt door het feit dat ze in een gesloten wereld leven. “Het is nu volstrekt onduidelijk wat hun prestatienormen zijn. Toch oefenen ze ieder jaar een enorme emotionele druk uit om een presentje te krijgen. Die perverse prikkels moeten uit het systeem.”

Stichting Moeders voor moeders vindt de ophef schromelijk overdreven: “Om de concurrentiepositie van Nederlandse moeders niet verder te verzwakken, is een jaarlijks bosje bloemen toch wel het minste dat we mogen verwachten.”

Vermeer waarschuwt voor ongekende huishoudelijke crisis. “Wat de moeders binnen een gezin aan cadeautjes eisen, staat meestal in geen verhouding tot wat ze aan dat gezin bijdragen.”

Jeroen Dijsselbloem heeft op Twitter zijn moeder opgeroepen om de saunabon weer terug te geven. “Ik weet dat er geen toereikende wetgeving voor is, ik wil gewoon dat ze die bon teruggeeft.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Elk jaar op deze dag (die dus gisteren was) dreig ik de rest van het jaar het eten voor ze te koken…. En dan leg ik mijn jaarlijkse eisenpakket neer. Mijn onderdanen zullen nooit staken, ik heb alle troeven in handen. Door uitgekookt management en zeer demotiverend leiderschap hoef ik ook de zelf in elkaar geflanste troep niet meer voor die kleine schattige neusjes te slopen, eindelijk nemen ze eens de moeite die dingen niet meer te maken.

Reageer
gravatar

Een cadeau op Moederdag is helemaal niet nodig, gewoon een gezellige dag samen koffie en gebak is zelfs meer dan moeders gemiddeld krijgen. Gewoon even je kinderen bij je op bezoek is het grootste cadeau wat een moeder krijgen kan. Het gaat ook niet om de prestaties die ze levert maar om haar liefde en aandacht voor haar kinderen. Vaders moeten zich er in ieder geval niet mee bemoeien.

Reageer
gravatar

Mijn kinderen geven graag hun zakgeld uit aan een cadeau voor mij, anders krijgen ze de hele maand spruitjes.
Trouwens, het viel dit jaar erg tegen. Voor volgend jaar nemen ze er maar een krantenwijk bij.

Reageer
gravatar

Muggezifterij. Moeders werken in een internationale markt, als ze hier geen bonus krijgen zul je zien dat ze zo naar het buitenland gaan om daar te moederen. Dan hebben we hier pas echt een probleem.

Reageer
gravatar

Ik snap dit boven staande verhaal niet zo ,ik zelf ben al jaren lang zowel moeder als vader ,en zal nooit om een kadootje aan mij kind vragen ben blij als ik wat krijg zo niet is het ook prima .je bent ouder uit liefde en daar zit geen prijs aan zowel voor jou als je kind niet ,dus ik snap niet zo goed waar dit stomme verhaal op slaat

Reageer
gravatar

De verantwoordelijkheid ligt natuurlijk helemaal bij de mannen. Die hadden kunnen voorkomen dat de vrouwen in kwestie moeder werden. Geen moeders – geen bonussen. makkelijker kunnen we het niet maken.

Reageer
gravatar

Kom kom, Klaar! Jij weet net zo goed als wij allemaal, dat gewoonlijk de natuur sterker is dan de rede. Ook al wenst een grote meerderheid van de jonge mannen geen vader te worden, de aantrekkingskracht van jonge vrouwen, die stiekem wel moeder willen worden en dat ook voor elkaar krijgen, gaat daar dwars tegenin. Het is wel heel makkelijk de verantwoordelijkheid dan bij de mannen te leggen. Waar samen wordt geneukt, worden veelal mannen verneukt.

gravatar

De kinderen dachten zich er bij moeder vanaf te kunnen maken met een ontbijtje. Direct werd besloten hun eigen bijdrage aan de familie met een derde te verhogen. Lik op stuk beleid, daar is mijn vrouw van. Van de winst doet ze vandaag al een dagje beautyfarm. Zelf gaf ik haar op moederdag een gigantische bos rozen. Resutaat: Sindsdien al zes keer van bil!

Reageer
gravatar

Moeders beschikken niet alleen over vóórkennis van zoons, dochters en echtgenoten; moeders zijn mengelingen van Sherlock Holmes en het Nederlands Forensisch Instituut. Zij kunnen aan de hand van uitwasbare eiwitvlekken vroegtijdig vaststellen het hoe en ‘hoe vaak’ van bepaalde handelingen van pubertaire zoons tussen de lakens, het uitblijven van bepaalde cycli van pubertaire dochters en de extra-maritale excercities van hun épousen aan de hand van geurmonsters, lipsticksporen op overhemdboorden en zuigzoen- en krabsporen op hun ruggen. Het wonder is dat alle gehuwd of ongehuwd samenlevende vrouwen deze gaven en natuurlijke achterdocht van Moeder Natuur meekrijgen, of ze nu willen of niet.

Reageer
gravatar

Ter completering zoudt u eigenlijk ook de röntgenblik aangaande vader’s portemonnaie moeten noemen, Heer Outsider.

Een gewaarschuwd man telt voor twee, heet het. Een stukje plaatlood doet hier wonderen.

gravatar

Er zijn bijstandsmoeders met kinderen onder de 1 jaar. Ik pleit voor een opleiding voor werklozen zodat ze deze kinderen leren lopen en zij ook naar de winkel kunnen gaan om wat voor hun moeder te kopen, nu is er sprake Moederongelijkheid, feitelijk is dat ook discriminatie.

Reageer
gravatar

Volgens minister Jet Bussemaker mogen Bonussen aan Moeders alleen nog worden uitgekeerd indien zij werkzaam zijn in de private sector, en niet afhankelijk zijn van geld uit (semi-) publieke fondsen.

Reageer
gravatar

Lieve Marg00tje,

Misschien geldt dat voor jouw pappie, maar mijn lieve pappie doet nooit zulke vieze dingen.

gravatar

Moeders mogen ook niet meer cadeaus krijgen volgens de MOEDERENDENORM.

De norm kan gekwalificeerd worden als:

Een bos bloemen ter waarde van maximaal € 20,00 of – indien moeders allergisch zijn voor pollen – een cadeaubon van gelijke grootte.

Daarbij mogen moeders van haar kinderen c.q. kleinkinderen maximaal 3 zoenen krijgen.

Zijn dat er meer dan dient dit via de belastingen aangegeven te worden.

Weekers zal hier persoonlijk op toezien.

In ieder geval tot morgenmiddag 14 mei, als hij (nog) in functie is.??

En dat is nog maar de vraag ( of niet soms PVDA ???)

Reageer
gravatar

Ik zie een Moederbonus eisen lijst aankomen van maximale en minimale hoogte en lengte. Vermoedelijk gaat de CU, SGP en CDA een MILF (Maximale Invloed Lijvige Financiën)samenstellen om deze eisen SMART (Serieuze Moeders Advies Resource Teller) te maken. Alles buiten deze eisen worden als ongeschikt bestempeld. Al verwacht ik dan wel dat bepaalde groepen van de bevolking hier tegen gaan demonstreren op Malieveld.

Reageer
gravatar

Wij stellen voor dat iedereen die hier serieus verontwaardigd op reageert de toegang tot de speld wordt ontzegd. Speld is voor de speldelanders, niet voor humorloze moekes.

Amen.

Reageer
gravatar

Waar blijft hier de waardering en het tonen ervan, (dit geldt zowel voor moeders en vaders) ?
Dat lees ik nergens terug.
Ik ben bijv. bijzonder blij en trots met een zelfgemaakte ketting van papier, waarbij tijd is ingestoken door mijn zoontje.
Helaas alleen maar commercie en een hoop verwijten over en weer.
‘Moederdag’ is ontstaan heel lang geleden en had een andere betekenis van wat hier allemaal wordt geschetst.
Zoek het maar eens op en ga je schamen!

Reageer
gravatar

Waar blijft hier het gevoel voor humor en het tonen ervan? (Dit geldt niet alleen voor moeders en vaders!)
Dat lees ik nergens terug in uw reactie.
Tenzij u sarcastisch bent over het uw blijdschap en trots met betrekking tot het krijgen van een zelfgemaakte ketting van papier en de tijd die daar in is gestoken door uw zoontje.
Helaas alleen maar klagen en een hoop verwijten richting De Speld en haar reacteurs.
‘De Speld’ is lang geleden ontstaan en heeft een andere betekenis dan wat u hier allemaal schetst.
Zoek het maar eens op in de disclaimer en ga u schamen!

gravatar

Welnu, ik heb het opgezocht en dit is het resultaat:
http://tinyurl.com/bt3l2p4

Ik licht hier even een aandachtspuntje uit:
” Op moederdag, de tweede zondag in mei, aandacht voor huishoudelijk werk in een periode dat elektrische apparaten nog schaars waren, de jaren vijftig. ”

Dat betekent dat moeders van nu volgestopt zijn met elektrische slaafjes die dit werk doen. En toch zeuren om een parfummetje voor het aan- en uitschakelen (wat de meeste dingen ook nog uit zichzelf doen) van die apparaten?
Foei!!

gravatar

Op de basisschool was een levendige handel in quasi-zelfgemaakte tekeningen, plakwerkjes en kettingen. Voor een paar euro of pokemonplaatjes kon je bij een heel handig jongetje je ‘zelfgemaakte’ moederdagcadeautje laten maken. Alleen zelf je naam er in aandoenlijke hanepoten erop schrijven in kleurstift et voila, ik zat weer met tranen in mijn ogen ontroerd te zijn.. Jarenlang ingetrapt, mijn zoon heeft het pas verteld toen hij de deur al uit was.
De slimbo, dat heeft ie van mij! En ik krijg mijn trekken thuis, dat is ook onbetaalbaar op de keper beschouwd. Dat knutselende jochie van toen zit nu in de problemen terwijl hij toch jarenlang een succesvol advocaat is geweest. Bram M., als je dit leest: je was een dondersteen! Succes met solliciteren, blijf doen waar je goed in bent, je pokerface is nog steeds niet minder geloofwaardig. Ja, ‘je hoort het me zeggen’… grapjas!

gravatar

Ja heer Jeettje, als je ze hebt leren kennen wil je er niks meer mee te maken hebben en dat hoeft dan ook meestal niet meer. Brammetje was wel heel erg, hij liet zich ook betalen in Fanta of Coca-Cola of desnoods flippo’s.
Toen hij al spelend een peperdure vaas stukgooide in mijn huis en ik uiteindelijk 250.000,- schadevergoeding moest betalen wegens de schram die hij in mijn huis had opgelopen en de psychische schade (vazenfobie) dacht ik al dat zou een goede advocaat kunnen worden later.. al dan niet van de duivel maar ik vreesde toen al dat hij in no-time uit zijn ambt geflikkert zou worden, er zijn grenzen tenslotte. Zelfs voor advocaten; toch is hij langer aangebleven dan ik verwacht had.. Sorry Bram..
Maar hij maakte mooie tekeningen en armbandjes, eerlijk is eerlijk. Dat hou ik staande!

gravatar

Jeettje, in 16a postuleert u een these in de vorm van een gedichtje (op het getal 2159) die -in combinatie met moeders- licht kan worden misbegrepen door Speld-lezende psychotici. Deze verhulde duiding van “de daad” kán -in deze context- worden uitgelegd als een aansporing moeder te bestijgen, hetgeen in Nederland in justitiële kringen als incest wordt aangemerkt. Onder psychiaters staat deze aandrift bekend als het ‘o-dié-poes’ complex. In de VS komt de (te) frequent en te pas en te onpas geuite, doch treffende kwalificatie ‘mo-fu'(motherfucker) voor. Dit nu zal niet uw bedoeling zijn geweest, vandaar deze collegiale hint tot rectificatie en herstel van de moederlijke waardigheid. Het (aan)recht moet immers zijn loop hebben.

gravatar

Neen neen, Heer Outsider, blij dat u deze uitleg geeft: het bestijgen van moeders zal wellicht in 2159 gemeengoed zijn, aangezien de reageerbuis dan het werk doet, nu even liever niet.

Neen, de bedoeling moge duidelijk zijn (behalve voor psychotische lezertjes): kindertjes moeten dankbaarheid betonen voor het pleziertje van Paps en Mams, gekker moet het niet worden. Het is niet dat die kindertjes daar om gevraagd hebben, maar nu wel verplicht worden de opvoedplichten van versiering te voorzien uit ‘dankbaarheid’.

gravatar

Hogere bonussen betekent dat vooral geluisterd wordt naar de alleen aandeelhouder van het gezin (de vader meestal). Dat werkt het korte termijn resultaat enorm in de hand in verband met de fors hogere productie, moeders denken alleen nog maar aan shareholders value dezer dagen. Aan de ecologische gevolgen denken zij niet.

Reageer
gravatar

Polleke,
Er bestaat ook zo iets als te véél informatie geven: nu heb ik minimaal drie uur uw moeder en u op mijn netvlies.
En mevrouw Deckers. U wordt bedankt!

Reageer
gravatar

Velen zijn bang dat – als we de bonussen niet geven – er een tekort komt aan moeders, omdat elders in de wereld de moeders wel marktconform beloond worden.

Alle moeders uit Nederland vluchten naar het buitenland.

Reageer
gravatar

Johan,

Ja zoiets zei de Rotterdammer Jeettje [4] al eerder. Deed mijn mams dat maar. Het liefst naar een land waar het altijd mooi weer is in verband met de onze gebruikelijke moederdagviering. En de vakanties natuurlijk ook.

gravatar

Geef die apostrof terug, die hoort niet in cadeaus!

Reageer
gravatar

Organza,

Daar eindigt het bij ons helemaal nooit mee.

En dan nog hooguit met het genotvol verscheuren van de opvoedkundige werken van Daphne Deckers.

Bovendien heeft mijn moeder geen salon en mijn vader heeft alleen een balkon. Bij mooi weer doen mams en ik het in haar tuin.

gravatar

Organza, het spijt mij nog altijd dat de operatie aan zijn stembanden, die Jantje Smit enige jaren geleden alhier te stede heeft ondergaan is Miss Lucked. Het was overduidelijk de bedoeling te voorkomen dat hij OOIT nog zijn kaken van elkaar zou trekken en iets ten gehore zou brengen. Inmiddels zijn er zelfs volksstammen te vinden, die zijn gerochel opwaarderen tot ‘zingen’. Ik stel voor om tezamen met Jantjes complete werk, hemzelf EN dat dorp waar hij vandaan komt mee te nemen in die rituele verbranding. (De vorige keer is dat niet helemaal gelukt, heb ik begrepen)

gravatar

Het eten was vies, dus ik heb het gewoon in haar gezicht uitgespuugd, heb het cadeautje teruggepakt en we zijn gegaan.

De kinderen moesten wel huilen, maar daar worden ze hard van. Zo leren ze dat ze moeten werken voor hun beloning.

Reageer
gravatar

Er wordt nog veel te veel gedacht in de cultuur van 30 jaar terug.

“Dat is nou eenmaal hoe de praktijk is” en “zo is het altijd al geweest” roepen de moeders dan.

Ik zeg dat we de moederlijke processen eens goed onder de loep nemen de komende jaren en een optimalisatietraject starten.

Reageer
gravatar

Bonus voor vaders is vaak een paar sokken of een stropdas die bij geen enkel pak kleurt. Dit is dus verwaarloosbaar tov de economische inbreng in het gezin die hij heeft zonder dat de gezinsleden en moeder enige vorm van verantwoording afleggen.

gravatar

Jeettje: ook daar heeft de firma Valess iets op gevonden; vegaburgers en groenteschnitzels. Wie boodschappen doet heeft de macht en het mes in handen. Hoe vader ook; als er geen vlees valt te snijden zit hij daar in zijn zondagse kloffie te wachten tot hij het vlees kan snijden. Tenzij hij zelf boodschappen doet, kookt en al doende heel wat (aan)rechten in handen heeft. Wie het menu bepaald heeft de macht in handen had ik ook kunnen zeggen maar zelfs mijn pc zegt dat ik breedsprakig ben dus..

gravatar

Kom Annie, vader eten koken? Alleen bij de bakfietselite staan halfzachte idioten gebonden sausjes te bereiden met geitenmelk van de oostelijke heuvels uit de Pyreneeën, compleet met bouquet garni, op hun Boretti.

De rest haalt iets bij de cateraar, sjeest naar de Chinees of laat de kinderen zakken ‘petat’ uit de snackbar halen.
Pa betaalt, dus Pa bepaalt.

Gelukkig ben ik dat stadium voorbij, oef.

gravatar

Heer Jeettje, dat is wel zo maar vlees snijden behoort toch echt tot het verleden. De chinees is al voorgesneden, de petat ook en zelfs pizza wordt in handige punten gesneden. Doner, kebab, het is allemaal al aan repen. Dus de vader die het vlees komt snijden op zondag zal toch raar op zijn neus kijken als er niets te snijden valt.. Gelukkig woon ik alleen, in een area waar je zelfs een japans patatje oorlog met lichteffecten kunt laten bezorgen dus die vader is overbodig geworden. Vaders eten ook altijd veel meer dan o.g. en snijden ronduit oneerlijk. (het grootste stuk voor zichzelf) Mijn motto is: doe je zondagse vleessnijmes de deur uit en just eat!!

gravatar

p.s. Met de gesneden Chinees bedoel ik niet de kok zelf voor alle duidelijkheid; pas bij pijn in de maag en salmonella mag de Chinees zelf -dit keer wel door vader graag want bahvieswerk- aan plakken worden gesneden. Lekker, gerookt op jasmijnthee en nagaren in de oven overgoten met een marinade van kweepeer en kruisbessen. Een aanrader waarin de kaneelpoeder voor het opdienen niet vergeten dient te worden!! Royaal rondstuiven of er hier en daar (het is zondag neem ik aan) een vers kaneelstokje in het vlees steken, evt een appel in de mond, dan in foetushouding in een grote braadslee hup, in de oven.
En let op de grootte, maak niet dezelfde fout als alle uitslovers die met kerst een mega-kalkoen in hun mini-oventje dachten te kunnen bereiden…
Lekker met rijst! Sambal bij?

gravatar

Ehh … ja. Is waar: mooie tradities zijn verloren gegaan.
Hm, ik placht altijd te zeggen dat ik in de keuken van Den Haag woonde: tussen Denneweg en Javastraat. Was soms best lastig, zoveel keuze. Heeft af en toe tot trammelant geleid met toenmalige vriendin. Zodat je uiteindelijk in een tent zat te eten waar je allebei geen trek in had…. ahhh nostalgie …

gravatar

Hells Kitchen! Inderdaad, ik snap het helemaal. Ook ik heb dat probleem, laten bezorgen en dan zit je weer te eten aan een tafel en in een huis waar je eigenlijk niet dood gevonden wil worden zo’n bende en ongezellig ook, of je moet de deur uit en zoekt naar een vrij tafeltje op de Denneweg en mocht dit echt niet lukken is het al achteruit lopend 3 minuten tot aan de binnenstad waar Jantje (zoon van de graaf uit Den Haag) pas weer een eetcafe heeft geopend. Specialiteit van het huis: pruimencompote met kaneel.. Héérlijk. Of een paardenburger, ook wel jockey speciaal genoemd of ehmm.. goh, echt te veel om op te noemen. Letterlijk. Maar dit zal wel niet geplaatst worden dus ik leuter lekker door op mijn vrije moedeloze dag!

gravatar

Heer Jeettje, het is niet bij te benen zo langzamerhand. Ik heb lang en met gierende halen zitten huilen toen ik vorig jaar merkte dat het beste restaurant als je Japans voer lekker vind (Oku voor de kenners) gewoon gestopt is!?!
Niks crisis; gewoon zakken gevuld en geen zin meer. Ok; zat ook niet in Hells Kitchen maar toch.. En als er weer iets nieuws is geopend is het binnen een jaar vernieuwd, compleet veranderd, soms zelfs van eigenaar ook nog met een hele nieuwe visie op het kookgebeuren in het Haagsche. Ik weet nu al dat ik morgen, op mijn vrije dag tenslotte een enorm stuk rood vlees ga bestellen, door een man laat bakken (door de kok en niet die met c o c k)snijden, helemaal zelf(!!) én opeten. Krant mee, die zeuren niet zoals vrienden M/V wel kunnen doen (daar zit je vlak bij de keukendeur, warm hier hé, neem jij een voorgerecht) en beschermen je tegen medelijdende blikken van obers die denken dat je date niet op is komen dagen. Zin in!!

gravatar

Al ons geld moet immers naar bankiers, Cyprus en Griekenland (waar moeders al vanaf hun 50e pensioen ontvangen)

Reageer
gravatar

Jarenlang heb ik het niet leuk gevonden om mijn eigen moeder ieder jaar op moederdag een cadeautje te geven. Dat valt ook niet mee op mijn leeftijd. Maar dit jaar heeft Polleke haar voor mij opgegraven.

gravatar

Vroeger, toen het nog een eer was om moeder te zijn, toen ze nog op een voetstuk stonden, toen ze nog alles konden, toen ze nog ogen achter in het hoofd hadden….ja toen!!!!!

Reageer