Generaal pardon voor kabinetsfouten aangenomen

‘We kunnen niet voortdurend op het matje geroepen worden’

De Tweede Kamer heeft vandaag een wetsvoorstel aangenomen waardoor bijna alle fouten die zijn gemaakt voor april 2013 zonder gevolgen zullen blijven. Politici hopen zo een streep onder het verleden te zetten.

Premier Rutte: “De afgelopen periode werd fout op fout gestapeld. Inschattingsfouten, menselijke fouten, vergissingen, systeemfouten, cruciale fouten en Weekers. Doordat leden van het kabinet voor ieder foutje naar de Kamer werden geroepen, kwamen wij nog maar nauwelijks aan regeren toe.”

Oppositiepartijen hebben moeite met het wetsvoorstel. Arie Slob, fractievoorzitter van de ChristenUnie, spreekt van broodroof. “Als we kabinetsleden niet meer te verantwoording kunnen roepen, hebben wij geen werk meer. Ik verwacht dat dit kabinet met een goede compensatieregeling komt.”

Doordat het kabinet in de Eerste Kamer geen meerderheid heeft, dreigt het wetsvoorstel daar te stranden. “Een inschattingsfout”, zegt D66-leider Alexander Pechtold.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Belachelijk dit!!!
Zullen we alle fouten van voor 2013 van alle burgers een generaal pardon geven?
Sorrie hoor, dit is volslagen idioot!!!
Gatverdamme, echt een vieze achterbakse zet van onze regering, dit is duidelijk : VRIENDJESPOLITIEK!!

Reageer
gravatar

“Muzikale samenklanken kunnen behalve consonant of welluidend ook dissonant zijn: de samenklank wringt, is niet welluidend. Vaak wordt dissonant door minder geoefende luisteraars verward met vals.”

Maar laten dus vooral onze toon in de maat houden, dat is het veiligst 🙂

Reageer
gravatar

Het zou dan wel zo eerlijk zijn als ook het Nederlandse volk een generaal pardon krijgt voor de vele fouten die gemaakt zijn bij de verkiezingen.

Reageer
gravatar

Eindelijk een goed voorstel.
Het volk kan/mag niet eindeloos geconfronteerd worden met een tot in het verre verleden eindeloze reeks stommiteiten van de bestuurders. Hoe zou het volk ze anders ooit kunnen vertrouwen?

Reageer
gravatar

Bokito, als je per se Jeetje genoemd wil worden kan ik dat in overweging nemen. Je hebt het goed gezien wat betreft de roosterstaven en de slakken, vooral die laatsten. Maar, heeft men in het Ruhrgebiet geen parken op de slakken aangelegd? Weliswaar willen er alleen maar gifplanten groeien en stoten de planten er CO2 uit, maar het is groen en het dient als een goede buffer tegen de komst van de wolf, de goudhamster, de bison en de gnu naar ons land. Dus, het motto luidt, creatief omgaan met slakken loont! Als we goede politici hadden dan deden die iets met dit idee, maar dan hadden we de grondstoffen voor dit park weer niet.

Reageer
gravatar

Jeettje is de naam. Heer Jeettje voor u. Respect en goede manieren uiten zich het meest in het juiste gebruik van de naam en het vous-voyeren van elkaar tot een nadere kennismaking heeft plaatsgevonden.

Bokito heeft er niets mee te maken, ook geen familie; doch als u er prijs op stelt, kan ik het regelen dat hij bij u langskomt.

gravatar

Helaas heb ik mijn beperkingen en kan ik de naam Jeettje niet schrijven terwijl Bokito, en u lijkt op hem dat kunt u niet ontkennen, wel makkelijk uit mijn toestenbord komt. Het is zoiets als de akkoorden op een gitaar, het toetsen van de doedelzak, het bespelen van een piano, of steno typen, sommige toetsposities zijn makkelijker dan de andere. Maar dit alles drijft ons teveel af van waar het om gaat en dát willen die politici juist, heeft u dat niet door? Laten we het liever over ideeën hebben dan over namen. ‘What’s in a name’? zoals Miriam Naaktgeboren zich tijdens de hockeywedstrijd tegen Quick Brabant, zesde divisie, 0-15, afvroeg.

gravatar

Kijk, dat is beter. Doch u lijkt me een aanhanger van de stelling dat alle Chinezen op elkaar lijken: heb je er één gezien, dan heb je ze allemaal gezien. Ook al zijn het Japanners of Koreanen. Of gorilla’s.

Dat leidt ons terug naar politici, daar gaat deze stelling perfect op – zelfs over landgrenzen heen. Het is een uitermate homogene beroepsgroep zonder uiterlijke kenmerken.

Maar u zoekt er één met ideeën? Persoonlijk kan ik mij succesvoller queesten voorstellen, doch ach: ieder zijn hobby.

gravatar

De politiek is zo walgelijk dat het zelfs niet leuk meer is er grapjes over te maken. De eerse, tweede kamers en de regering, de ongekozen burgemeesters, commissarissen der koning en ander ondemocratisch tuig, zouden in een gammel gebouw de Bangladesh te werk gesteld moeten worden, of hier in de vuilverwerker gegooid moeten worden.

Reageer
gravatar

Goed, u uw zin. Dat hebben we dan gedaan, zelfs lui uit achterkamertjes en van het stilletje geplukt, netjes door de shredder gehaald en dan?

Uw analyse blijft hier het antwoord vooralsnog schuldig op.

Overigens, Heer Spaland, was ik net getuige van een uitzending van RTV Rijnmond: wat een bende maakt men er in het mooie Scyedam van!
Wellicht moet de shredderactie uitgebreid worden in die richting?

gravatar

Bokito, als je dat spul door een shredder gooit verniel je het arme onschuldige apparaat en dat kan toch niet de bedoeling zijn. Het is meer iets voor een verbrandingsoven. En wat dan? Dan kan Willem-A eindelijk eens ten volle gaan regeren, zijn talenten uitbuiten en het karwei van de ‘Oranjes’ afmaken. Dan mogen wij allemaal zwaaien wanneer de Gouden Koets, met achterop staande palfenier Von Rumpuy, door zijn achterwielen zakt als Merkel haar intocht in Den Haag houdt.

gravatar

De naam is Jeettje; Heer Jeettje voor u, sinds wij nog niet formeel zijn geïntroduceerd tot elkander.

Voorts is voorgestelde actie niet van mij afkomstig, doch van iemand die qua naam wel iets van de uwe wegheeft.

Voor wat betreft de vuilverbranding kan ik het met u eens zijn: de stadsverwarming hier ter stede vaart daar wel bij. Wel moet ik mijn bezorgdheid uitspreken over de verontreinigingen op de roosterstaven; de zogenoemde ‘slakken’.

gravatar

De moderator deelt mijn inzichten kennelijk niet en merkt alles aan als spam. Een typisch democratisch proces naar Scyedams voorbeeld. Wie het er niet mee eens is, wordt de mond gesnoerd.

gravatar

Zolang in de Eerste Kamer maar voldoende ex-kabinetsleden zitten, heeft het kabinet daar geen politieke meerderheid nodig. Dan kan ook daar gerekend worden op voldoende “zelfreinigend vermogen”.
Tenslotte is dit de ideale kans om van hun eigen fouten af te komen.

Reageer
gravatar

Mmmm, inderdaad typisch weer die politici die lekker graaien uit de belastingruiven, voor zichzelve meer dan goed zorgen met riante afvloeingsregelingen en als de dingen mis gaan is niemand van hun ergens voor verantwoordelijk. Wie weet nog dat Geert Dales ooit zei dat de Noor-Zuid lijn geen tekorten op zou leveren? Wie kan ervoor zorgen dat deze reptielpoliticus de honderden miljoenen te kort uit eigen zak gaat betalen?? Niemand want politici zijn alleen verantwoordelijk bij successen en niet bij fouten, Frauderende Hooijmakers en zo kunnen we nog een eindje doorgaan: laten we met ons allen de politiek ingaan dan zijn we eindelijk allemaal onze zonden vergeven en zonder gezeik simpel rijk.

Reageer
gravatar

Volgens de Algemene Rekenkamer vallen Teeven-gate en Weekers-gate buiten deze regeling, want het vinkje in het computersysteem is pas na 1 april aangezet.

Reageer
gravatar

Ja ho es, Jeettje, na het verbod op wilde dieren in de piste worden nu ook alle clowns terzijde geschoven? Mooi is dat! Weg dynamiek! De dag komt zo steeds dichterbij dat ik als circusdirecteur entree ga heffen op een bezoekje aan de publieke tribune aldaar.

gravatar

Integendeel, Circus Renz: u krijgt er juist een fors aantal clowns bij om die wilde dieren te vervangen.
Ik wil ze graag dáár zien waar ze horen: in het circus, niet in de regering en de politiek.

gravatar

In dat geval beste Jeettje, ben ik op zoek naar enkele lieden die volksvertegenwoordigers kunnen mennen. Een geloofwaardige en integere clown heeft een lange opleiding achter de rug.
Iets voor u? En anders, wie zou u mij aan kunnen bevelen?

gravatar

Dank voor uw suggestie Jeettje, gezien uw integere uitstraling was u de juiste man op de juiste plaats geweest. Van Reij is reeds geconsulteerd hiervoor, maar te licht bevonden. Hij hangt te drogen. We proberen nu Geert in ‘t Wild te strikken. Hij weet feilloos aan te tonen wie er knettergek is en wie niet. Een niet onbelangrijke eigenschap voor een professionele clown. Ik houd u op de hoogte!

gravatar

Nee hoor, volledig in lijn met de nieuwe filosofie van Jos van Rey: wees eerlijk over je gebrek aan integriteit. Dit wordt door z’n mede-VVD’ers omgezet in kabinetsbesluiten.

gravatar

Het is niet anders dan zeer positief te noemen dat Rutte o.a. Frans Weekers aanmerkt als fout. Men legt hier een zelfreinigend vermogen aan de dag die zijns gelijke niet kent. Dit had ik in mijn foutste dromen niet durven voorspellen.
Dit is nu wat men noemt: Niet leuteren, maar doen! Hulde hiervoor.

Reageer
gravatar

Het is niet gezegd, dat dit Frans Weekers betreft, er staat alleen Weekers. Er zijn meer mensen die Weekers heten, dit zou dus ook een informele adviseur met dezelfde naam kunnen zijn.

gravatar

‘t Wordt toch steeds gekker in dit land, hoe verzin je dit ? Regeren is vooruit zien, dus er zal nog wel ‘t één en ander boven water komen. (invoering Euro, aanleg Betuwelijn, aanleg groene harttunnel, FYRA, etc., etc. Zo kan ik ook een verantwoordelijke job aan !

Reageer
gravatar

En de fout die sommige maakten bij het stemmen op dit circus wordt dat dan hiermee ook geregeld zodat ze mooi naar huis kunnen ??

Reageer
gravatar

Dan nog zou u bij het verkeerde onderwerp proberen te plaatsen. de geëigende plek daarvoor is de Zeister Vrije School die gestopt blijkt te zijn met de opleiding uraniumverrijking. Daar kunt u proberen uw leningen en kredieten te verstrekken in een volkomen vrije markt.

gravatar

Geldt dit Generaal Pardon ook voor de nieuwe gevallen die uit april zouden kunnen stammen maar pas later bekend worden? of al eerder bekend waren?

Reageer
gravatar

Dit lijkt me wel makkelijk, want als alles wat er nog besproken moet worden een gevolg is uit afspraken voor April, dan zal dit in een later stadium ook weer vergeven kunnen worden. In in een dergelijk geval, zou een extra reces van 2 jaar misschien wel gerechtvaardgt kunnen worden en kunnen de politici in de 2e Kamer zich wat meer richten op bijbaantjes, zodat ze alsnog een fatsoenlijke boterham verdienen.

gravatar

Tsja, de voorbeeldfunctie die de overheid heeft kan in deze natuurlijk niet zonder navolging blijven. Het beginsel van de rechtsgelijkheid dient hier toegepast te worden. Ik stel voor dat alle fouten die ik in mijn leven gemaakt heb, vooral die welke rechtsgevolgen zouden hebben, eveneens door de vingers gezien worden. Het pardon mag ingaan over 2 maanden. Ik heb in dat geval namelijk eerst nog wat “klusjes” af te handelen.

Reageer
gravatar

Broeder Kees, weswege gebruikt gij Latijn? Dat geeft geen pas. Het is de Heere een gruwel dat u zich bedient van de taal van de volgers ener dwaalleer!

gravatar

De schellen vallen mij van de ogen, Heer Jeettje. Een eigen kanaal van De Speld binnen Youtube! Dat plaatst direct ook uw vorige koppelingen in een geheel ander daglicht. Ik ben benieuwd hoe onze kamerdominee hier tegenaan kijkt.

gravatar

Moosje, gezien het aantal fouten dat gepardonneerd moet worden lijkt mij niet dat je een opleiding nodig hebt voor kabinetszitting. Of de opleidingseisen zullen ietwat aangescherpt moeten worden.
Terzijde: is die Gerard niet toevallig uw partijgenoot? Dat zou z’n vraag verklaren.

gravatar

Waarde DürrKnoter

Dat ligt aan de interpunctie; Als Gerard écht voor elk tentamen ooit gemaakt gezakt is dan komt ie bij de volgende verkiezingen, in aanmerking voor een plaats op de kandidatenlijst. Mocht hij echter ooit, al is het maar voor (met uitzondering van het veterstrikexamen) één tentamen een -krappe- voldoende hebben gehaald dan is zelfs het passeren van de ballotage voor het partijlidmaatschap, mocht dat ooit ingevoerd worden, twijfelachtig.
(aldus fluistert Fleur, geïnspireerd door onze blonde roerganger, mij in)