Noord-Korea scherpt sancties VN-Veiligheidsraad aan

‘Nieuwe maatregelen zullen fonkelen als diamanten’

De sancties die de VN-Veiligheidsraad eerder dit jaar aan Noord-Korea oplegde, moeten een stuk scherper. Dat stelt premier Choe Yong-rim in een populair tv-programma op de Noord-Koreaanse staatszender KCTV.

Volgens de bewindvoerder zijn de huidige maatregelen ‘te weinig concreet’ en daardoor niet effectief. “Men beweert onze tegoeden in het buitenland te hebben bevroren. Noord-Korea heeft helemaal geen tegoeden in het buitenland. Als ik hier op straat loop, zie ik weelde tot ver achter de horizon. Overigens is bij onze formidabele burgers natuurlijk bekend dat er helemaal geen buitenland is.”

Yong-rim stelt dan ook dat zijn land niet akkoord zal gaan met het huidige maatregelenpakket. “In deze vorm hebben de sancties geen waarde. Dat is overigens niet iets van de laatste tijd. Zo staat in een sanctie uit 2006 dat Noord-Korea geen ballistische activiteiten mag uitvoeren. Maar wat ballistische activiteit is, wordt nergens gespecificeerd. Nu is het bijvoorbeeld onduidelijk of een preventieve nucleaire aanval op de Verenigde Staten daaronder valt.”

Om de onderhandelingen niet in een impasse te laten geraken, belooft Yong-rim dat zijn land zelf verantwoordelijkheid zal nemen: “Als onze Geweldige Leider vanmiddag zijn vierentwintigste geniale opera heeft gecomponeerd, zal hij een aantal kraakheldere sancties formuleren, die als diamanten zullen fonkelen in het juridische corpus van de VN. Zo wordt bijvoorbeeld volstrekt duidelijk welk deel van onze glorieuze bevolking geen recht meer heeft op voedselhulp.”

Voorkomen is volgens Noord-Korea beter dan genezen: “Om de VN in de toekomst voor dit soort misstappen te behoeden, stuurt de Briljante Kameraad onmiddellijk roemruchte inspecteurs naar New York om toezicht te houden op het opstellen van straffen voor onze grandioze natie.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ja, inderdiet, op de eerste rij lijken twee bilgen te staan en daartussen een arubaan, maar laat u niet beliegen deze foto is onlangs tijdens het carnaval te pyong yang genomen, zie bv. die Koreaan met het vlagje geheel buiten zijn zinnen de oh zo populairen noord-koreaanse Toitangkraker dansen! Tijdens het carnaval waren de door de heerlijke regering toegestane maskers van bilgen en arubanen buitengewoon populair. Anders dan de maskers die op de zwarte markt verhandeld werden.

Reageer
gravatar

Hilarisch zeg! Ik zou dan zeggen (ik kan het helemaal niet hoor) zo van: Lies = leugens. Leugens = leu gens = luie gans. Dat je dan krijgt van ‘Lies is een luie gans’. Lachen man.

Reageer
gravatar

Dan spreekt Hietbrink liever over de naamsbetekenis van Korea.
Korea=kar-rije… de kar die rijdt het vervoersmiddel aller tijden en thans nog voor een ieder statensymbool van voor-uit-gang. Hier kan men in beginsel het meest omvangrijke geschiedenis boek der menselijke bewegelijkheid over schrijven. Rije rije met een wagentje en als je dan niet rije kan dan draag ik je… Een karretje dat op den zandweg reed. Hongarije=hond-karije… de |Hunnen=de-honden hun trekdieren; magar=maak-kar, karinhte=kar-rent, en zo wel 1000 plaatsnamelijke afleidingen van kar… ticaret=handel in het turks… ticaret=die-kar-rijdt haalt en brengt die handel… Algarije=al-kar-rije… inderdaad hietjebrink hou op! houd op! je maakt de mensen gek van het niets weten! Daar men niet wil weten, dat men niets weet! Cariëre=kar-rij-heren. Germaan=kar-man… Juist ja, overste Karremans wist er ook niets van. Karevaan=keer-af-en-aan en nog iedere dag verhuizen er miljoenen mensen zoals door alle eeuwen heen; I care for you! Take care! Nederlanders vergeet het nooit meer dat is dialekt-diets; Uwe taal.

Reageer
gravatar

Ik zal binnenkort naar Noord-Korea emigreren want ik ben diep onder de indruk van hoe die mensen daar hun leiders eren. Die moeten wel wonderen verrichten dat ze zo populair zijn! Heel wat anders dan slijmvis Pechthold of paard Joritsma. Chávez ging henen, nu rest mij alleen nog maar het verre oosterse land met zijn bamboesoep en kleiboter.

Reageer
gravatar

moet hietbrink er toch iets over zeggen… ? het is de heel ver van mijn bed show… gooi de boel waar dan ook plat…. werk verschaffing nieuwe impuls … wereld economie… bom=boem deze keer made in noord korea. alle mensche werden bruder.

gravatar

nee u zit er in beide gevallen naast de klemtoon ligt op het eerste gedeelte en als dissident ben je al gelukkig dat je voor mag komen in de meeste gevallen verdwijn je zonder enige vorm van proces

gravatar

Ik zie vooral uit naar de opera. Ze hebben zo’n prachtig gevoel voor humor die Koreanen!

Deze keer wellicht iets met een man in kernkop pak? Die dan gebukt over het podium rent; van Korea naar Vijandistan.

Ondertussen klinkt uit honderden kelen een apocalyptische schreeuwzang, voor het broodnodige Melodrama. Ik heb er zin in!

Reageer
gravatar

Heer Spaland
Wat dacht u van het graf van de onbekende soldaat. Wanneer wij in de VS waren geweest zou u wel gelijk hebben want dan krijgen zij wel een naam; John en Jane Doe, uiteraard geen familie van elkaar.

Reageer
gravatar

Voor komen is volgens Noord-Korea beter dan genezen
waar he ik dit eerder gehoord.
Er zijn nog steeds talrijke regimes die dit als motto hebben en soms hoef je niet eens voor mte komen en genezen is al helemaal niet aan de orde

Reageer
gravatar

Wat een opruiend e taal en dat terwijl Dennis Rodman onlangs ambassadeur van de VS in Korea is geworden.
Ja Ja sport verbroederd was vroeger het parool. Tegenwoordig is het alleen nog sport verloederd ook al door alle bekentenissen in de sportwereld. Nee we noemen geen namen deze keer

Reageer
gravatar

Wat u zegt, Heer Jeettje! Toch zie ik ook enige onvolkomenheden (wellicht ten gevolge van foutieve vertaling?) in de woorden van deze wijze Man. Zo heeft hij het over “….weelde tot ver achter de horizon.” Naar wat ik begrepen heb bevindt vanuit Noord-Korea gezien werkelijk ALLE weelde zich achter de horizon.
Ik krijg de indruk dat ook recent opgedane kennis doorklinkt in ‘s mans woorden. Als hij stelt “Voorkomen is volgens Noord-Korea beter dan genezen” lijkt dat een trieste verwijzing naar het overlijden van Kameraad Hugo Chavez en wellicht een vingerwijzing dat hij zich aan het Internationaal Strafhof in den Haag zou willen overgeven ter berechting. Waarvoor hij daar precies zou moeten voorkomen is mij alleen niet helemaal duidelijk.

Reageer
gravatar

Ahhh … zucht … wat is het hier toch behelpen met onbeholpen jongelingen die van toeten noch blazen weten, laat staan dat zij een opera kunnen componeren.

Ferm leiderschap: kunnen zij niet eens daar stage lopen, voor langere tijd?

Reageer