Uitburgeringsexamen voor illegalen

‘Uitburgeren is wijs, daarna snel op reis’

Vreemdelingen die illegaal in Nederland verblijven, moeten een uitburgeringsexamen behalen voordat zij ons land verlaten. Met deze maatregel wil staatssecretaris Fred Teeven van Veiligheid en Justitie de repatriëring van ex-medeburgers versoepelen.

Volgens Teeven is het ‘niet meer dan normaal, en zelfs sociaal, om van hen die ons gaan verlaten te verwachten dat zij de Nederlandse taal en cultuur achter zich laten.’ “Deze mensen komen straks in een cultuur terecht waar stenigen en vrouwenbesnijdenis aan de orde van de dag zijn . Met termen als ‘parttime moeder’ en ‘vriendschap plus’ moet je dan niet aankomen. Nog afgezien van de vraag of ze het verstaan, weet je nooit hoe gevoelig dit soort zaken in een tribale cultuur liggen.”

De Dienst Terugkeer en Vertrek (DT&V) is belast met de uitvoering van de nieuwe maatregel. Deze zal aan de kandidaten worden gepresenteerd met de slogan ‘uitburgeren is wijs, daarna snel op reis’. De uitgewezene moet in een vijftal modules laten zien zich volledig te vervreemden van de Nederlandse samenleving. De modules omvatten onder andere een gebrek aan de Nederlandse taal en een volledige isolatie van de kandidaat in de vreemdelingenbewaring. Teeven: “Aan het eind van het programma weten de meeste uitburgeraars niet eens meer dat ons land bestaat.”

Voor de financiering van de maatregel is aansluiting gezocht bij de huidige werkwijze van het inburgeringsprogramma. Teeven: “De landverlater is zelf gebaat bij het programma, dus zullen de kosten ook op hemzelf worden verhaald. Voor hen die het echt niet kunnen betalen, kan een rentedragende lening worden verzorgd.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Er zijn nog enkele mogelijkheden, dus niet getreurd: men heeft het immers altijd over Boeren, Burgers en Buitenlui.

Als niet-illegaal kunt u derhalve altijd nog via een korte aanpassingscursus opteren voor Boer of Buitenlui.

gravatar

Nou zeg, wat zijn dat weer voor dingen? Is dat weer zo’n discriminerende en kleinerende actie/opmerking van Teeven? Jullie primitieve en achterlijken moeten “ontburgeren” voordat je terugkeert naar jullie holen? Ik denk dat iedereen prezies weet waar hij/zij naar moet terugkeren! Ellende en bedreigingen. Op je tellen passen, anders ben je dr geweest. Meedoen of geen leven…
Als je dan ze ECHT wil voorbereiden, leer ze maar hoe je bermbommen moet maken, tanks kan uitschakelen en hoe te infiltreren bij “helpende” bezetters. Dat doen ze in de hogere echelons toch ook? Allerlei studenten binnenhalen, kennis laten vergaren, en vervolgens naar vaderland laten teruggaan waar ze vervolgens aan de slag kunnen als nucleaire geleerde of computer crimineel. En daar ook nog verontwaardigd zijn??
Wat een arrogantie van die Teeven… bah!!

Reageer
gravatar

Ik dacht dit dit echt was… Maar het blijkt dat de speld weer een paar weken vooruitloopt.

Jammer voor Fred Teeven. Nu is het idee wat in alleen zijn hoofd zat opeens niet meer origineel.

Reageer
gravatar

Die illegalen hebben het weer voor elkaar met zo’n mooie geheel verzorgde uitburgeringscursus. Ik wil dat ook, maar ben helaas legaal. Nederland vergeten, dat wil ik ook.

Reageer
gravatar

Advies op de datumgrens tussen 1 en 2 maart, maak er dan een (vlezige) paardsprong van, van Herrijzend Zeebabwe, via Keigoed Brababwe naar Vlaaiend Limbabwe. Of grondsoortelijk: van zeeklei via zandgrond naar löss. Of van beneden NAP, via NAP naar boven NAP. Ach, kijk ook maar.

gravatar

De omburgeringsmarkt is booming. Zelf heb ik afgelopen week een cursus middelburgeren gedaan en ben nu bezig met een cursus hamburgeren.

Reageer
gravatar

@Ouwe Hoer:
Heeft U wel een QWERTY toetsenbord, anders heeft een dergelijke cusus geen zin, danwel dient U de cursus ivm een AZERTY toetsenbord in het frans te volgen.

gravatar

Teeven blijft een provinciaal.
Het is veel handiger om de hele wereld een inburgeringcursus voor Nederland te geven.
Worden onze asielzoekers overal begrepen en liefdevol opgevangen.

Reageer
gravatar

Integenstelling tot de Goudse Kaarsen
daarvoor moet een exportverbod komen. Volgens mij zijn de varkensworsten vervangen door de Goudse Kaarsen bij het invoeren van de Sharia.
Varkensworsten braden op een naturistencamping lijk mij ook geen goede promotie voor bevordering van het naakttoerisme aan onze stranden.
Ik vermoed dat onze oosterburen dan helemaal wegblijven.

Reageer
gravatar

Pas bij het invoeren van de Sharia, als ze onze zuip gaan proberen af te pakken en onze vrouwen gaan proberen te besnijden, zullen NL en B pas tesamen komen.

Desnoods probeer je zo ne kwiet een Gouda van 10kg op te voederen. Eén kaas is genoeg. Ze gaan zoiets meteen doorvertellen.

Het moet mogelijk blijven om op een naturistencamping helemaal naakt varkensworsten te bakken en daarbij een sloot wijn te drinken.Zonder dat iemand daar (meteen) aanstoot aan neemt. Misschien is het niet altijd leuk om naar te kijken?

Reageer
gravatar

Het besnijden van onze vrouwen gebeurt nu al op grote schaal. Vraagt u dat maar eens aan Robert Schumacher.
Sharia mag het land niet in als dat wel het geval is kan zij bij Hoevelaken linksaf worden gestuurd richting ApelFoort. Die Goudse Kazen is geen probleem die worden nu al in Iran gemaakt. Dit kunt u navragen bij heer Hietbrink

gravatar

Ik zou het wel eens willen proberen. Je laat je papieren thuis en je trekt naar Holland en je spreekt wat Tjechisch en Ghanees. En ook wat Duits. En je doet daarbij of je volslagen idioot bent. Je hoort ze zeggen ‘die vent gaat van zijn uitburgeringscursus niks snappen’. En plots laten ze je gewoon los op de Belgische grens.

Reageer
gravatar

De verbolgde limburger Hietbrink heeft dat al wel eens anders om mee gemaakt… Dat ze me in Belgie vast hielden en omdat Hietbrink te veel klapperde de klep ze hem over de grens sodemieterde, al 3 maal zelfs.

gravatar

Het zou beter zijn als Hietbrink direct naar Belgenland vertrekt: Dit heeft een gunstige uitwerking op het gemiddelde IQ van zowel Nederland als Belgenland. BELG= Ben Eerst Limburger Geweest. Derhalve hoeft Hietbrink geen uitburgeringscursus te volgen.

gravatar

Gedicht van den dag…

Marc groet ‘s morgens de dingen
Dag ventje met de fiets op de vaas met de bloem
ploem ploem
dag stoel naast de tafel
dag brood op de tafel
dag visserke-vis met de pijp
en
dag visserke-vis met de pet
pet en pijp
van het visserke-vis
goeiendag

Daa-ag vis
dag lieve vis
dag klein visselijn mijn

paul van Ostaijen.

Reageer
gravatar

Dat zal Fred Teeven dan ook wel gelezen hebben. Hij moet ergens zijn inspiratie vandaan halen.
Overigens, wat was de laatste keer dat u een politicus een originaal idee hebt horen aandragen?

gravatar

Ik heb er niet een kunnen ontdekken.
Lijkt mij wel een goed programme voor John de Mollenvanger.
Zoek de politucus met een origineel idee.

gravatar

Even een vraagje tussendoor over het vliegbedrijf voor wie het weet.

Klopt het dat de toiletten in de duurste klasse ruimer zijn uitgevoerd, doordat stewardessen rijke zakenlui meer ter wille zijn dan het gepeupel in het toeristendeel?

Reageer
gravatar

Ik weet nog zo net niet of een uitburgerscursus hier in Brabant kans van slagen heeft.

De ervaring leert dat ingeburgerde Hollanders zelfs niet met het nodige geweld uit de provincie zijn te verwijderen. Maar ik geef toe dat recente pogingen in Eindhoven en Oosterhout veel en veel te ver gingen.

Reageer
gravatar

Ik moet toch even ingrijpen.

Den Boschkabouter,

Dit is niet leuk meer. We maken hier geen grapjes over geweld!

Dit is de voorlaatste waarschuwing. Nog één keer en jouw inzendingen worden op mijn instigatie niet meer gelezen. Door niemand niet!

gravatar

Jaja, mijnheer de Hoofdreacteur,

U laat zich wel mooi kennen met uw slappe reactie op >>17 en op de onzin op 19 heeft u al helemaal geen kritiek!

Ik concludeer daaruit, dat die geblondeerde leerling van Pim F. de enige is die in dit land ongestraft foute dingen mag zeggen.

Ik wil openbare verkiezing van de Hoofdreacteur.

gravatar

Allemaal onzin, alsof Brabant zo een kei-gewelddadige provincie is ! Wie dat durft te beweren kan van mij een keiharde optater krijgen, o zo !

gravatar

@ heer Hoofdreacteur,
U heeft wel een punt toen ik recentelijk een grapje over de supporter van Den Bosch maakte ging diem Boschkabouter bijna door het lint

gravatar

Eindelijk gelukt. Zo zie je maar dat ik gelijk heb. Wie flink doordramt, vertelt op de duur de waarheid!

Kiezer Artistide,

Laat ik voorop stellen dat er geen PVV’ers bestaan! Stel je voor dat ik leden zou opnemen in mijn eenmansclub. Die gaan dan gelijk onderling aan het haatzaaien, zoals ze van mij hebben geleerd. Het gevolg is bekend. Zie als voorbeeld het debacle van Pims club, de LPF.

De PVV dat ben ik!

Wat vind ik van het uitburgeringsexamen, is de PVV gevraagd. Welnu wij zijn tegen. Links kerkenden, Oost-Euopeanen en moslims dienen zonder examen te worden uitgewezen. Desnoods geef ik zo nog eens een flinke populistische hersenspoeling.

Reageer
gravatar

Beste Geert, soepel als ik ben wil ik alle kamerleden, leden van provinciale staten en gemeenteraadsleden namens de PVV en desnoods PVV-stemmers wel als PVV-ers beschouwen, hoor.

Dus laat niets deze mensen weerhouden een uitburgeringscursus uit het “verfoeilijke linkse” Nederland te volgen en meteen een inburgeringscursus met hebreeuws, shoarma bakken, nederzettingen bouwen etc..

gravatar

@ Geert
Het onderwerp is door Heer Spaland al aangeroerd. Maar over verschrijvingen gesproken bedoelt u kiezer Artistide of kniezer Artistide?

gravatar

“Voor hen die het echt niet kunnen betalen, kan een rentedragende lening worden verzorgd.” Die wordt echter nooit terugbetaald, zodat uiteindelijk sprake is van het betalen van een uitkering. Illegaliteit staat echter juist in de weg als het om een recht op uitkering gaat.

De Dienst Terugkeer en Vertrek (DT&V) zal dit nooit adequaat kunnen uitvoeren. Of is dat ook niet de bedoeling?

Reageer
gravatar

De rente wordt vooraf automatisch ingevorderd, dus maakt u zich geen zorgen, heer Spaland. Aan alles is gedacht, zodat de cursist onbekommerd alles kan vergeten.

gravatar

Volgens mij is het grote probleem van de terugbetalingsregeling dat de vreemdelingen niet eens meer weten dat Nederland bestaat. Wie moeten ze dan terugbetalen?

gravatar

@ Kwel
Ik ken er een heel stel. Om een tip van de sluier te lichten (excuses heer Iman)
u moet ze vooral in de kringen van de bankiers zoeken.
Mocht u er niet uit kunnen komen dan wil ik mijn eigen rekeningnummer ook wel ter beschikking stellen.

gravatar

Ik begrijp dat deze actie gesponsord wordt door KLM, vandaar ook de foto bij het artikel. Helaas is het nog niet duidelijk hoe de terugreis wordt georganizeerd naar niet KLM bestemmingen.

Reageer
gravatar

Dat is zóóó voor de handliggend: dan stapt de repatriant over op Air France of NortWest Airlines, de Amerikaanse partner van KLM. In het ergste geval wordt doorgeboekt op Alitalia, wat als minpunt heeft dat men door loonslaven van Berlusconi wordt vervoerd die in Lampedusa hun Wing én Ooievaartje hebben gehaald. In het slechtste scenario moet men dan ook Berlusconi nog een hand geven.

gravatar

@ keukenmof

Hiervoor zijn twee gegadigden:
het Russische Aeroflot zodat je zeker w.
weet dat zij nooit aankomen
De tweede en dat zou u als keukenmof heel goed moeten weten, de Duitse Lufthansa.
Duitser staan er om bekend dat zij trensporten heel goed kunnen regelen.

gravatar

“Aan het eind van het programma weten de meeste uitburgeraars niet eens meer dat ons land bestaat.”

Hoe weten ze dan waar vandaan ze moeten vertrekken op het moment van vertrek?

Reageer
gravatar

U tracht een verband aan te brengen tussen het weg moeten gaan uit Nederland en het uitburgeren uit Nederland.
Dit verband is geforceerd. Dat iemand bijkans vergeten is dat Nederland bestaat wil niet zeggen dat er niemand is die tegen zo’n iemand zegt dat hij weg moet, te weten een medewerker van DT&V.

gravatar

@ afrader. Er hoeft geen verband te worden aangelegd.
Dan zouden er ook nog EHBOers mee moeten
of BHV’ers. Verspilling van geld. Dit zou dan ook nog eens uit de zorg moeten worden betaald. nee dat kan niet de bedoeling zijn en is een zorg minder

gravatar

Het is niet aan te raden, af te raden zogezegd, het zo op de persoon te spelen. Het is nergens voor nodig, het dient geen enkel hoger doel.

gravatar

@ het is niet aan te raden dergelijke bemerkingen te making bij zo’n serieus bedoeld advies. Iemand met een foute opa dient ook gewoon een uitburgeringscursus te volgen. daar wordt geen uitzondering voor gemaakt

gravatar

Dus wanneer blijkt dat uw opa ergens fout in is geweest, bent u volgens uw logica ook kandidaatuitburgeraar. Een nogal merkwaardig stukje logica die lijkt te drijven op slechts één sponzige kurk der onverdraagzaamheid.

gravatar

het is af te raden dat u nog langer aan de discussies deelneemt.
Bent u ook in de politiek werkzzam. Die mensen zijn blijkbaar allemaal traag van begrip.
Naturlijk niet uw opa doet er ook niets toe. |U heeft een normale nederlandese naam in dat geval komt u niet in aanmerking. hoewel de gdachte nou ja
MAAR JE SCHULZ OF JE HEET GEEN SCHULZ nichtwahr?

gravatar

Die cursus moet gewoon preventief gegeven worden voordat ze er uberhaupt inkomen. Als het onverhoopt niet lukt, heb je toch alvast wat bijgeleerd.

Reageer
gravatar

Volgens mij is dat op de hele aarde nergens het geval. Ook al ken je de namen van de huidige selectie dan biedt dat weinig meerwaarde. Alleen bij Willem II wordt daar op dit moment nog de meerwaarde van ingezien maar of dat zo blijft?

gravatar

Ja, dat kan wel zijn, mevrouw Raf-Zerk, maar deze kennis maakt wel deel uit van het inburgeringsexamen. Ik ondersteun dat uitburgeringsexamen dan ook volledig. Indien de ex-asiel- en heemdzoeker dit deel van de Nederlandse geschiedenis en cultuur ver achter zich laat, dan kan hij (of zij natuurlijk) wederom met een fris en ledig hoofd aan de toekomst beginnen.

gravatar

@ Mevr. Zwezerik van Cromweel

Fijn dat u een voorstander bent van de uitburgeringscursus. Ik kan u die ook van harte aanbevelen. Gezien uw kennis over RKC zult u ook met vlag en wimpel slagen hoop ik
G. Raf Zerk- grafdelver- ik adviseer u mijn naslagwerk deel 20 Knook Out te lezen

gravatar

Hou maar op over die paarden.
De wada is er nu ook al mee bezig
Er schijnt nu ook al paardenbloed in de bloeddoping te zijn aangetroffen. Het schijnt dat de wielrenners dan beter op hun fiets springen.
En waar zijn die knollen van Henk Bleker gebleven die stonden niet meer achter de boerderij

gravatar

Gezamenlijke oproep aan Marianne Thieme om strenge straffen te eisen bij het verwerken van paardevlees. U heeft dit onvoldoende toegelicht in Pauweveren en Wittemanen.
Ik doe deze oproep tevens namens Kar Hengst en Hengst voor je Horses.
Het hengstebal en ook de hengstebal loopt enrstig gevaar door een ernstig tekort aan merries.Met een paardenbloem is het behelpen uiteraard

gravatar

Wat ik niet snap is dat dhr. Teeven zich niet realiseert dat het veel en veel goedkoper kan. Misschien wil hij zich wel niet zo profileren (omdat zijn partij stiekem toch al wel op die lijn zit) maar er zijn genoeg Nederlandse burgers te vinden bij zijn fijne Volkspartij voor de Vrijheid die eens flink zouden willen inbeuken op die illegalen. Gratis en voor niets!! En reken maar dat men zo uitburgert en went aan het geweld in de tribale samenlevingen!! (Of is deze goedkope methode dan juist weer veel te Nederlands??)

Reageer
gravatar

Dat gaat averechts werken natuurlijk. Het is bedoeling dat onze aanstaande voormalige gast alle ins en outs van Nederland vergeet. Een spontane afranseling in een uitgaansgebied in het zuiden van ons land is natuurlijk niet in lijn met de tribale gewoonten in de rest van de wereld.

gravatar

Fijn voorstel. Een reeks herhalingen van ‘de Eindhoven 8’ en ‘de Oosterhout 5’ maar dan niet op toevallige passanten uitgevoerd, maar op mensen die toch al weggaan. Ja, fijn.

gravatar

Al onder Leo van Wijk heeft onze blauwe trots de First Class afgeschaft, de business class is voorbehouden aan de familie von Amsberg + uitgenodigde captains of industry, de rest van het volk mag net als de illegalen gebruik maken van de economy class (of zoals de Anglosaksen het zo treffend verwoorden: Cattle Class). Dit zal onder Camielleke echt niet veranderen.

gravatar

Jeetje, het nadeel van de door u voorgestelde vervoerswijze in de wielkasten is dat niet-betalende passagiers op 12 km. hoogte in diepvries-toestand geraken en derhalve bij de landing niet meer alert en flexibel genoeg zijn om zich vast te houden. Gevolg: anders dan bij de methode-Poch, langdurig humane vervuiling van landingsbanen door repatriërende migranten. Zoals het redactioneel artikel al duidde, zal dat lokale overheden problemen geven bij het stenigen of besnijden van etnische vrouwelijke repatrianten. En een béétje OPEC-olieregime acht dit toch essentiële onderdelen van hun mensenrechtenbeleid. Het ontdooien en vervolgens weer doden wordt dan een té energievretend, dus te weinig duurzaam, gebeuren. Voilà.

gravatar

“De uitgewezene moet in een vijftal modules laat zien zich volledig te vervreemden van de Nederlandse samenleving.”

Volgens mij heeft de redactie al even proefgedraaid op de taalmodule, want het Nederlands is ook niet meer wat het geweest is. Heel effectief dus!

Reageer
gravatar

Altijd wel een gewillig slachtoffer te vinden die er weer in trapt. Wat dacht u van Task Force , Targets, zo kan ik nog wel even doorgaan maar doe dit niet daar een goede verstaander slechts een half woord nodig heeft behalve in Luttelgeest

gravatar

De redactie heeft het gezien en gecorrigeerd. Een eenvoudige verschrijving die overigens aantoont dat de redactie een hogere taalvaardigheid heeft dan velen van ons.

Behalve met vaak mooie zinnen is de geest van de auteur doende een satirisch betoog op te stellen met vaak prachtige voltreffers. Daarbij is men gebonden aan tijd, want de topics volgen elkaar snel op. Men volgt de actualiteit, draait deze enkele slagen in de rondte en kruidt het verkregen concept met een knipoog voor lezertjes van vele gezindten. Met slechts een enkele keer een misslag van ondergeschikt belang.

Ik kan het niet. Durft iemand mij dat na te zeggen?

gravatar

Het stellen van de vraag na de bekentenis getuigt van een gedurfde aanpak, Heer Jeettje. Terecht werd op een verschrijving gewezen en deze is gecorrigeerd.

Ik meende in de verdere betogen een steek onder water naar de redactie te zien. Ik doorzag de satire niet en schoot even uit de slof. Dit is alleen mij toe te rekenen.

Ik beken ook.

gravatar

Heer Spaland

Goed dat u het onderwerp even aanroert.
Ook mij gebeurt het regelmatig dat in de haast om de copy tijdig bij de redactie te krijgen achteraf zie dat ik
fouten heb gemaakt. Ik vind dit er storend uiteraard.
Maar wat ik nu niet uit uw woorden op kan maken is wat u nu precies bedoelt.
Gaat het om een Steek onder water naar de redactie of betreft het een steek onderwater naar de reactie.
U zult begrijpen dat dit ook erg interessant is voor de hoofdreacteur want die maakt hier , met veel bombarie, altijd een punt van.

gravatar

Iemand die zichzelf ‘Taalpurist’ noemt, maar het woord “taalpurist” niet foutloos kan schrijven. Heel veel gekker moet het niet worden.

gravatar

Degenen die slagen voor hun uitburgeringsexamen worden terstond op het vliegtuig gezet. De besturing van dit vliegtuig is, afhankelijk van het vliegrooster, in de uiterst bekwame handen van de heer J.Poch of de heer W.A.von Amsberg.

Reageer
gravatar

“Aan het eind van het programma weten de meeste uitburgeraars niet eens meer dat ons land bestaat.”

Volgens mij is 1 sessie hersenspoelen goedkoper dan 5 modules uitburgeren, maar aangezien de kosten op de uitburgeraar worden verhaald en de staatskas daarmee gespekt wordt, zodat we die 3% eindelijk eens kunnen halen, ben ik helemaal voor!

Reageer
gravatar

Niet in-burgeren hoeft ook niet uit te burgeren. Berend willem hietbrink is wereldburger en kan overal terecht.
pasporten=paseer de poorten zijn uit de tijd. Stadsmuren ontmanteld, poorten gesloopt, landsgrenzen verdwijnen en toch vinden de overheden nog allerlei
trucks om de mensen geld uit de zak te kloppen. W A L G E L IJ K ! In alle Afrikaanse landen is trouwens de stempel inkt op. En scheuren ze een bladzijde uit je reisdokument. Hietbrink heeft nog maar 3 pagina’s over van het duurste betaalde boekje aller tijden met 43 lege pagina’s.