Poetin: Tederheid en passie speerpunten voor regering

Liefdeswet als warm omwindsel in warse tijden

De Russische president Poetin heeft een hartstochtelijk pleidooi voor de liefde gehouden. “Hoe koud het ook is, ware liefde houdt je warm. Passie is het enige medicijn in tijden van cynisme, crisis en angst,” aldus Poetin op een ingelaste persconferentie.

Op zijn persconferentie haalde Poetin uit naar de sceptische westerse regeringsleiders: “Amerika en Europa moeten beseffen dat liefde als een voorjaarsregen is die teder neerdaalt op de zoetgekuste monden van jonge geliefden voor wie de zon ruikt als nectar en voor wie het hart een kamer is van karmozijn. Dat is ook in het Russische belang.”

“Wat het Westen er ook van vindt, wij zetten keihard in op geopolitieke tederheid,” zegt Poetin. Volgens Kremlin-watchers past een liefdeswet in de nieuwe minnekozende binnenlandpolitiek die Poetin sinds enkele maanden heeft ingezet.

Tederheid en passie zijn belangrijke speerpunten voor de regering-Poetin. Om de boodschap van liefde kracht bij te zetten, is de zogenaamde liefdeswet per direct van kracht geworden. Het Kremlin wil zo hartstocht en genegenheid stimuleren om de vergrijzende bevolking in Rusland te verjongen. “Liefde is tenslotte een werkwoord.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Nog wat mosterd ná de maaltijd: ‘Poetin’ heeft sterke fonetische gelijkenis met ‘Putain’, hetgeen bij mij vraagtekens oproept m.b.t. de beroepssfeer van Poetin’s moeder. Vroeger had moeder Putinovna wellicht een zelfstandig eenmansbedrijfje in de Goelag-archipel t.b.v. van KGB-, Spetsnaz- of Komsomolfunctionarissen met tijdelijke fysieke eenzaamheidsbeleving. (Vgl. de in Spaanse voetbalkringen nog steeds gebruikelijke wederzijdse aanspreektitel: “Hijo de Puta”, waarmee men oprechte twijfel uitdrukt over de echtheid van officieel geregistreerde vader/zoon relaties.

Reageer
gravatar

Hier ligt een kern van waarheid.|
U weet dat Poetin Judo-et en natuur survivalen als hobby heeft?

Dan kan menig bioloog u vertellen dat roepen van pijn, of onvrede, alleen maar de roofideren attent maakt op je zwakte van zo een moment.
USA kent dit overigens ook, ik zou bijna zeggen ‘plagiaat’!
term : tough love.
Angst en intimidatie houden je immers ook warm en doen je positief uiten over de partij.

Reageer
gravatar

Maar zij schrijft kaarten uit Madrid en uit Moskou komt een brief, met de prachtichste verhalen, mijn god wat is ze lief…

gravatar

Als die Poetin naar Nederland komt en verblijft in Zaandam, zou het dan niet mogelijk zijn hem met zalm uit een niet al te ver weg gelegen vissersdorp te Foppen? (een soort koekje van eigen deeg, zou men kunnen zeggen)

Reageer
gravatar

Lijkt me een goed idee Bøs, we moeten niet vergeten dat zowel Czaar Peter als Czaar Wladimir nu niet om hun democratische gehalte geroemd zijn. Iemand nog wat pollonium op voorraad?

gravatar

Annexatie lijkt vooralsnog het enige doel waartoe Czaar Wladimir Nederland bezoekt. Bewust komt hij voor 30 April zodat hij meteen in het machtsvacuum kan springen dat Trix achterlaat voordat Willem Alexander (lees Maxima) het voor het zeggen krijgt in Nederland.

gravatar

Jeettje op vijf,

Jij vergist je deerlijk. Die drie heerlijke meiden met lekkere tieten van de geile Oekraïense feministische protestgroep Femen zijn uiteraard niet gevangen gezet vanwege belediging van de democraat Poetin. De ware reden is dat door hun optreden op het altaar van de Sint-Sofiakathedraal in Kiev de aanwezige mannelijke gelovigen de knielbankjes bevuilden.

Noteer dat even voordat je het weer vergeet.

Reageer
gravatar

U bazelt. Alweer. De dames Femen hebben het beste in Poetin naar boven gehaald getuige zijn vurig beleden liefdeswens tot wet verheven te hebben.

De dames Femen zijn met meerderen trouwens, maar ik begrijp dat u met het zien van 3 al in katzwijm achter de bank lag.

gravatar

Jeettje,

Wederom bewijs jij over onvoldoende leesvermogen te beschikken. Op het altaar verschenen weliswaar acht grieten, maar slecht drie daarvan zijn gevangengenomen en daar schreef ik over.

gravatar

Dat is simpel vast te stellen: een neiging naar hinniken en briesen, en een onbedwingbare lust naar wortelen kauwen.

Als uw steak ‘echt’ was dan merkt u niets, want de rundersteak van AH is voornamelijk samengesteld uit geplakt schraapsel van allerlei soort, en dat heft de werking op.

Overigens frappant dat de vleeshandelaar Draap een grote rol schijnt te spelen.
En dan nog beweren van niets te weten; ja ja.

gravatar

Jawel, een steakhouse in Amsterdam schotelde al jaren hun klanten paardenbiefstuk voor zonder dat ze het wisten.
Op de verpakking stond wel een plaatje van een paard, maar daar zoek je natuurlijk niets achter…

gravatar

Je hoeft daarvoor niet bevreesd te zijn, Blauwerik. De hengst wordt momenteel gebruikt om spermarietjes te maken voor verliefde merries in navolging van het gewilde Poetin-rietje.

gravatar

Ach, de NRC lezend zie ik nu op wie u doelde: restaurant De Leeuw. Nieuws uit Amsterdam dringt slechts met grote vertraging, als het dan toch moet, hier door. Gelukkig hebben ze aanstaand feestje ruim tevoren aangekondigd zodat ik, mocht ik ergens in die buurt moeten
zijn, over de Afsluitdijk kan rijden.

Het zou overigens een hoop ergernis besparen als restaurants zich zouden benamen naar hetgeen zij voorschotelen: Zalm, Rund, Paard, Schaap etc. In die optiek is het verwonderlijk dat dit genoemde restaurant geen leeuw serveerde.

Ik blijf nog even verwonderd over Ikea: men zou eerder eland of rendier verwachten dan paard in de bankstellen.

gravatar

Doe omslag in het denken en de houding van Poetin is volgens mij begonnen na het bezoekje dat onze snel emotionele trainer Dick Advocaat destijds aan hem heeft gebracht.

Reageer
gravatar

Die schattige Poetin toch; hij heeft vast een valentijnskaart aan de russische Maffia gestuurd, met liefs uit Moskou.
En zondert twijfel heeft hij bevolen het martelen in de gevangenissen vandaag een kwartiertje korter te laten duren. De knuffel !

Reageer
gravatar

In het kader van het onderhouden en bestendigen van de relatie met Rusland, stel ik voor dat ons land een bataljon meisjes van de Baronie beschikbaar stelt voor het uitdelen van kusjes aldaar.

Reageer
gravatar

onder normale omstandigheden zou ik dat afraden maar ga nu schoorvoetend accoord omdat de meisjes van Cjamin niet meer beschikbaar zijn

gravatar

ik blijf argwanend. Als de vos de passie preekt boer pas op je ganzen. Ik ben vol bewondering over de allertheid van De Speld bij het weergeven van het meest actuele nieuws en de niet aflatende vasthoudenheid in het naar boven brengen van de waarheid maar kan mij niet aan de indruk ontrekken dat men hier op een dwaalspoor is geraakt, op z’n minst om de tuin is geleid.
Volgens mij legt Poetin hier bloemen op het graf van een politieke tegenstander

Reageer
gravatar

Hier bent u mij, of ik u, even kwijt: de meisjes van Femen? De link met de meisjes van Verkade (Zaandam) is duidelijk, die met de meisjes van Pussy Riot ook, maar de meisjes van Femen ..? Ik heb waarschijnlijk even niet goed opgelet en zodoende de meest recente informatie over de Goelag-archipel gemist.

gravatar

O, dat is jammer. Ik dacht dat het duidelijk was: de meisjes van Femen protesteren tegen de onderdrukking van de vrouw, en wel op een uitermate aantrekkelijke wijze zonder zichtbelemmerende rookbommen en dat soort dingen.
Ja, het is een groep uit / gestart in de Oekraïne, maar dat zou kameraad Poetin toch niet beletten hierin inspiratie te vinden om de Oekraïne een dwarse voet te zetten?

Ik mag toch aannemen dat u nozel genoeg bent om te beseffen dat Poetin graag weer één groot Verenigd Rusland tot stand wil brengen. Derhalve …. .

Overigens verdenk ik die altoos toesnellende dienaren der wet welke hun jasje uittrekken om de dames van de koude te redden, 😉 , dat jasje voorlopig niet naar de stomerij gebracht te hebben.

gravatar

Hij treedt nog niet af, sterker nog, hij komt in de voetsporen van Czaar Peter de Grote in April naar Nederland. De restauratie van zijn verblijfplaats in Zaandam is zojuist afgerond , dus Czaar Wladimir de Grote is hartelijk welkom…