Nieuwe balkenendenorm: partners niet knapper dan die van Balkenende

‘Lekker sletje geeft verkeerd signaal af’

Echtgenoten van publieke topbestuurders mogen per 1 maart niet aantrekkelijker zijn dan Bianca Hoogendijk, de echtgenote van Jan Peter Balkenende. Het kabinet wil zo een eind maken aan het exorbitante graaigedrag van het bedrijfsleven op de huwelijksmarkt.

Binnen de top van de publieke sector is in de afgelopen tien jaar een ware liefdeswildgroei ontstaan. Managers gebruiken hun old-boys-network om elkaar jonge, aantrekkelijke en gedienstige vrouwen toe te schuiven. Door falend toezicht konden de praktijken jarenlang voortduren. Volgens Minister Lodewijk Asscher van Sociale Zaken geeft het geen pas om de erotiserende werking van macht uit te buiten: “Het volk moet niet denken dat het hebben van een exorbitant aantrekkelijke vrouw de norm is. Als dienaar van de publieke zaak geef je met een lekker sletje een verkeerd signaal af aan de samenleving, zeker in tijden van crisis.”

Sceptici vrezen dat talent door de nieuwe maatregel het bedrijfsleven ingejaagd wordt. Minister Asscher hekelt deze opvatting: “We zijn de verhoudingen totaal uit het oog verloren: het kan niet mooi en jong genoeg zijn. Ik pleit echt voor een mentaliteitsverandering. Het wordt tijd dat we gaan inzien dat je met een vrouw als Bianca Hoogendijk niets te klagen hebt.”

De maatregel stuit op verzet van bestuurders die nu al gehuwd zijn met een knappere vrouw dan Bianca Hoogendijk. De overheid komt hen tegemoet met een overgangsregeling. Voor bestaande gevallen betaalt de overheid tot 80% van de kosten van een echtscheidingsadvocaat.

Ook de mediasector kampt met een scheefgegroeide liefdesmarkt. Topbestuurders in deze sector weigeren zichzelf echter als graaier te zien. Dominique Weesie, directeur van Powned: “Ik draai drie banen tegelijk. Ik werk elke dag van half negen tot twaalf uur ‘s avonds. Dat is heftig. Waarom zou ik dan ook nog moeten overstappen op Karin Bloemen?”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

ik algerijns vanaf 6 jaar kind niet gezien en nog kutten rechters spelers afgewees
warrom ben ik moslim
ik ben trots dat ben moslim homofielen en pedofilelen nederlands
fuk jullie regeles en jullie wetten en jullie land kanker varken nederlands
IK BEN ALCHTONEN INBURGERING NAAR RIENTEGRATIE
VRIJWELIGER EN DAG BESNEDEN
DAKLOOS EN WERKLOOS
DAT BETEKENT SPOORLOOS HOMOFILLEN

mark kut en kutten nederlands nog kutten rechters die heeft wilders gewraakt rechtbank homofiel nederlands
Rechten van de vader bij een kind | Mens en Samenleving: Diversen
mens-en-samenleving.infonu.nl › Diversen‎
Heb daardoor al zeker 6 jaar verloren van mijn kind en moet mijn dochter van 9 en nog 10 jaar berief scherijven voor kutten rechters . Als ik heb haar in dat jaar 6 heeft gezien is het veel geweest.

Reageer
gravatar

B’s vrouw heeft het playmobile kapsel van haar man. Maar dan de vrouwelijke variant.
Ik zag photoshop experimenten, gedaan door de besten van onze NLse politie cartonisten (die zijn ook digitaal gegaan deels) en zou JPB een normaal kapsel hebben, of geknipt door een BNérs kapper, dan was hij op zeg 11% na een Brat Pitt.
Hij maskeert zijn vrouw dus, eigenlijk een Kroatisch super-model.

Zo doen die bobo’s dat.

Reageer
gravatar

Andermaal is er ten burele van De Speld sprake van zorgwekkende homofobische discriminatie. Hoe kan het dat een hoogstaand medium als De Speld een moreel privatiserende overheid ondersteunt in haar streven dwingende normen aan te leggen voor het uiterlijk van hetero-partners van publieke topbestuurders, terwijl algemeen bekend is dat in deze kaste de spreiding van homoseksualiteit landelijk rond de 7 % pro capita ligt (in sommige stedelijke gebieden zelfs nog veel hoger); grote delen van het publieke bestuursapparaat moeten nu zuchten een functiebeding dat niet geldt voor de werkelijke bestuurslaag van de BV Nederland: captains of industry, bankiers, grootgrutters en CEO’s, CFO’s der multinationals (de z.g. Opperste Bilderberg Bestuurslaag). M.a.w. men dringt nu een homosuele minderheid een heterosuele partner op. Dat zullen de verenigde Eurosuelen in Brussel nooit over hun kant kúnnen en mogen geven.

Reageer
gravatar

Henk, nu je het toch over een optie hebt, kan ik verklappen dat de heer Viesman een call-optie heeft genomen op een girl. Of was het een girl-optie op een call. Zoiets dus. Hij is dus nog even bezig.

Jeettje, ik hoop hiermee ook jouw vraag op elf genoegzaam te hebben beantwoord.

gravatar

Lul niet zo uit je nek, Super Bul, handelaar in gevallen vrouwen.

Ik had vanmiddag Wesley aan de lijn. Hij vroeg mij of call-girl iets voor Yolanthe was. Ik heb hem geantwoord, dat het een optie is, waarvan ik de waarde graag zo spoedig mogelijk empirisch wilde vaststellen.

gravatar

Welke partner is dan knap?

Ik kan er niet één opnoemen

Reageer
gravatar

Ik voorzie grote problemen met deze wet. Ga maar na: als dit voor mannen geldt, betekent dat dan ook dat topvrouwen niet een man mogen hebben die knapper is dan Jan Peter Balkenende? Dat wordt nog lastig, want zoveel mannen zijn er niet die lelijker zijn. Ja, ik, maar ik ben niet beschikbaar.

Reageer
gravatar

Heer Viesman wordt momenteel ondervraagd over het gebruik van prestatieverhogende middelen, waardoor hij als publiek bekennend speldlezer vrouwen boven de balkenendenorm lijkt te versieren.

gravatar

Als de publieke bestuurders onder deze zeer strikte norm dienen te vallen, blijft er dan niet juist meer te graaien over voor het bedrijfsleven?

Reageer
gravatar

Op verzoek van mijn echtgenoot heb ik intussen mijn haar kort laten knippen en rood laten verven. Ik heb een driekwartbroek aangeschaft, met lederen wandelsandalen er onder. Het is een aanpassing, ook voor hem, maar het went wel.
Mocht hij ooit toch de overstap naar het bedrijfsleven maken, dan krijg ik een borstvergroting ter compensatie.

Het is ons alleen niet duidelijk of deze norm ook voor minnaressen wordt gehanteerd, of dat men daar soepeler mee omgaat.

Reageer
gravatar

Ja, daar gaan we al. Dit gaat massaal ontdoken worden. Tenzij we van rijkswege een deugdelijke controle-instantie in het leven roepen die ook onaangekondigd thuis- en maitressebezoeken af kan leggen om de blote feitelijkheden aanschouwelijk te maken.

gravatar

Inderdaad, toch die Weesie van Powned weer. Altijd huiilie-huilie doen als het over hem zelf gaat maar wel stoer doen tegen anderen! Huilie-Weesie zou die moeten heten, of graaierkwadraat! Maar kritisch op zichzelf zijn kunnen ze niet bij die huilomroep. Zielig.

Reageer
gravatar

Die Weesie moet niet zaniken. Met zo’n “ik-heb-problemen-met-de-stoelgang”-kop, mag hij blij zijn zonder papieren zak over het hoofd op teevee te mogen verschijnen. En daarnaast is hij wel een graaiert: werken van ‘s avonds 20:30 tot 00:00 en dan nog janken!

Reageer
gravatar

Zolang ik geen raar kapsel aan moet meten, een knullig brilletje bij Hans Anders halen en een gereformeerd wangevoel voor humor moet ontwikkelen, vind ik alles best.

Overigens zijn de meeste eega’s in die sector toch nauwelijks van de paarden te onderscheiden: het lijkt me het zoveelste flutwetje voor de bühne zolang de maintenees daar ook niet onder gaan vallen.

Reageer