121 miljard overgemaakt naar een of andere instantie

Griekenland heeft er ook mee te maken

Een instantie heeft afgelopen week om en nabij 121 miljard overgemaakt naar een andere belangrijke instantie. Het gaat waarschijnlijk om een lening.

De ene instantie wil geld verdienen aan de rente over de lening, de andere heeft het geld nodig om aan betalingsverplichtingen te voldoen of om te kunnen investeren, of zoiets. Het kan ook gaan om een noodlening. Griekenland heeft er ook mee te maken.

Of de ene instantie een bank, een land of een hedgefund is, is niet bekend. Over de andere is ook geen informatie beschikbaar. Duidelijk is wel dat er voldoende vertrouwen is tussen de instanties. Economen Bas Jacobs en Sweder van Wijnbergen zijn het niet met elkaar eens.

“AEX, Griekenland, Nasdaq, conjunctuur, triple dip recessie, Klaas Knot, ECB, crisis, kwartaalcijfers, dekkingsgraad, paddenstoelenrisotto, credit defaultswaps, rentedaling, triple A status, inflatie, Goldman Sachs, de 3 procentsnorm, dividenduitkeringen, pensioenen, bullmarket, belastingverhogingen, naked short selling, koopkrachtplaatjes. Het is allemaal aan de hand nu,” zegt Welkens.

Er is een termijn afgesproken waarbinnen de lening moet worden terugbetaald. Wellicht moet de ene instantie op termijn een nieuwe lening hiervoor afsluiten bij een derde instantie, zo gaat dat in immers de financiële wereld. De verwachting is dat scheidend directeur van het CPB, Coen Teulings het niet zag aankomen.

Eurovoorzitter Jeroen Dijsselbloem heeft gezegd dat de dividenthouders ook verantwoordelijk zijn. Dijsselbloem: “De risico’s moeten worden genomen, door degene die ze nemen. Het gaat hier uiteindelijk om mensen en andere structurele zaken.”

De transactie is zonder meer economisch nieuws met enorme implicaties. Marike Stellinga zal er in een column snedig over schrijven. “Om de economie in stand te houden moeten we ook kijken naar de export. Geld moet rollen,” zegt financieel expert Berend Welkens.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Good day,

I am a private investor (Fred Peterson) I give out secured guarantee loans to Business Men and women in business transactions, buying car, home, purchase loan and other personal loans E.T.C. Looking for a business loan, personal loan, home, car loans, loans, debt consolidation loans, unsecured loans, venture capital, Or have you been refused a loan from a bank or financial institution
configuring one or more reasons. You rather their credit solutions! I
am a private lender, lending to businesses and individuals
in a low and affordable interest rate of 3%.

URGENT RESPONSES EMAIL US VIA: [email protected]

I also make security and non-Collateral Loans For Your Business Start-up.
If you are interested fill the application form below, so
we can begin processing your loan amount.

APPLICATION DETAILS:

First Name :_________________________ __
Last Name :_________________________ ___
Age:________________________
Gender :_______________________ ________
Marital status :_______________________
Contact Address :______________________
City / Zip code :________________________
Country :______________________ ________
Date of Birth :________________________
Amount needed as loan :________________
Loan Duration :_____________________ ___
Monthly Income :_________________________________
Occupation :___________________ ________
Purpose for Loan :_____________________
Cell Phone :________________________ ________

We are committed in delivering the best customer service possible to assist you with your loan. You will be treated with the best of our resources until you get your money transferred to you.
In recognition of the above details we will send the loan terms and conditions to proceed with the transfer of the loan.

Thanks for your patronage and understanding as we are willing to help.

Mr. Fred Peterson

Reageer
gravatar

[…] “weinig tot geen relatie hebben met de werkelijkheid waarin wij leven”. Je kunt daar moedwillig onbegrip in lezen, maar in die opmerkingen klinkt ook de echo van de alles doet het nog-gedachte die je […]

Reageer
gravatar

Een kleine genoegdoening; vandaag meldt het nieuws dat er 3.000 Euroambtenaren zijn die bruto meer verdienen dan jeune premier Mark Rutte en nog ettelijke honderden meer als we naar zijn netto-salaris kijken. Tja die Eurojongens zijn niet gek; zopas hebben ze nog een belastingreductie voor zichzelf geregeld van 5½ %. Mooie paradox: VOLKSvertegenwoordigers die meer dan 2½ ton aan Euro’s per jaar verdienen. Er zal niet veel VOLK zijn dat zo makkelijk
zo’n groot arbeidsloos inkomen geniet.

Reageer
gravatar

Verhaal doet me denken aan Heer Bommel toen zijn geld de kritische waarde berijkte.
Kortom dit is oud nieuws.

p.s. en nu niet zeuren dar berijkte fout is.

Reageer
gravatar

Jeettje, houdt u niet beter van de domme; we weten beiden toch dat zulk soort rekeningen allang zijn geopend op Aruba, Kaaiman Eilanden, Luxemburg, Zürich én Brunei. Zoals alle miljardairs hun risico’s spreiden. Donald Trump heeft zelfs de naar hem genoemde Tower in New York aan Goldman Sachs in onderpand gegeven. Goldman Sachs: too big to fall and too big to fail, wordt gegarandeerd -altijd- gered met belastinggeld, zelfs bij hevig mismanagement en bestuursfraude. Alleen Enron niet; dát heeft me toch een aardige duit gekost. Tja, even niet goed opgelet en geen voorkennis via meneer Fuld, dat wreekt zich.

Reageer
gravatar

Vandaag in de dagbladen: Regering wil van de 500 eurobiljetten af… NU die zijn dus al de deur uit. HONDERDEENENTWINTIGMILJAAAARD ! daar zien we géén een briefje van terug. Imemoriam briefjes van 500… daar heeft Hietbrink er trouwens nog nooit een van gezien. In vroeger tijden had HIETJEBRINK de groene briefjes van Spinoza altijd op zak… Onze beroemste Filosoof was altijd bij me… die tijden komen nooooit meer terug!

Reageer
gravatar

Ah ah, onzorgvuldigheid speelt u weer parten: iemand van de PvdA wil van deze biljetten af.
Dat zulks niet gebeurt omdat de VVD achterban dan weer in de stijgbeugels gaat staan, moge duidelijk wezen.
Net overzichtelijke en vooral handzame bundeltjes zwart geld gemaakt, welke perfect in wijnkistjes en aktetassen passen, loopt men dadelijk weer met schoenendozen en hutkoffers: dát kan niet de bedoeling zijn.

Ik vermoed dat de VVD alleen dan accoord gaat wanneer ter vervanging biljetten van 10.000 euro in omloop worden gebracht.

gravatar

Grapje over terugkerend nieuwsonderwerp. Er worden geen specifieke feiten genoemd, alleen het terugkerend patroon wordt beschreven. Grapje dat al iets te vaak gemaakt is door De Speld. Zoals gebruikelijk met taalfouten.

Reageer
gravatar

Vertrouwen is niet nodig, dat is ‘oude politiek’. U (of een andere instantie, beide mag ook) wordt van harte uitgenodigd een nader te bepalen aantal miljoenen (miljarden mag ook) over te maken op mijn bankrekening. Ongeacht het vertrouwen dat u in mij hebt, vertrouw ik erop dat u met gezwinde spoed een aanzienlijk bedrag aan mij overmaakt.

Reageer
gravatar

Wat grote mensen niet allemaal verzinnen om elkaar geld af te troggelen interesseert mij geen reet. Belangrijker is dat ik zakgeld moet inleveren vanwege verminderd gezinsinkomen. Kan de regering daar niet eens wat aan doen!

Reageer
gravatar

Berendje Willem Hietbrink,

Ik hoorde van Paulusje dat jij rare berichten inzendt. Ik heb er een paar van gelezen. Ik moet zeggen dat Paulusje nog bijzonder mild is met “rare”.

gravatar

U maakte nu eenmaal slechte herinneringen uit mijn kind zijn los… zakgeld suck en zuigen en pappa=pijpen was voor mij ook een en het zelfde woord in betekenis… aan zakgeld verbonden.

En langs het tuinpad van mijn vader… zag ik de hooge ommens staan… ik was een kind hoe kon ik weten… dat het nu pas in de krant zou staan…
de duizenddichter.

gravatar

Heer/mevrouw Van Puffelen,

Op uw loonstrookjes zal aan het eind van de maand als persoonlijke heffing uw bijdrage aan de 121 miljard staan. Zoals overigens op alle loonstrookjes.

Aanvankelijk was het de bedoeling dat de heffing inkomensafhankelijk zou worden, maar na doeltreffend protest van de leden van de VVD betaalt arm en rijk hetzelfde bedrag. Dat houdt in dat u waarschijnlijk negatief uitkomt en u zult moeten bijbetalen.

gravatar

Ik kan wel begrijpen dat alleen de houders van een Persoonsgebonden Budget elke scheet moeten verantwoorden met een bonnetje erbij, en owee als er een uitgave bij zit die niet op het aangepaste lijstje staat. Met 121 miljard is daar geen beginnen aan. Wie zou dat moeten controleren en hoe controleren zij elkaar? Eer al die controleurs zijn opgeleid, is het geld alweer doorbetaald. Dus ik wou maar zeggen …. euhh …

Reageer
gravatar

Ik begrijp al die consternatie niet: het betreft gewoon een kwartaalstorting van Griekse belastingvluchters naar Goldman Sachs. Die dat bedrag ook gelijk weer inzet in emerging markets, zoals het Amsterdamse cocaïne- en heroïnegebruik in kringen van strafpleiters. Als er nou eerst eens fatsoenlijk wordt geinformeerd naar de kern des poedels, dan had al die heisa niet nodig geweest. Het reukorgaan van ene Bram M. is groot genoeg voor een pond snuif met gedoseerde afgifte: an alltime high on a structural basis. Is het trouwens nog aan met de weduwe van wijlen de overleden Evert Hingst?

Reageer
gravatar

Alstublieft, u kunt de rente houden en het verschil min de dagwaarde doorstorten zoals we eerder overeengekomen zijn. Indien een en ander lukt voor 12 uur Nieuw Zeelandse tijd worden nog extra voordelen gehaald vanwege het sluiten van de zojuist geopende Aziatische markten.
Ik zeg doen.

gravatar

Ik kan dit alleen maar bevestigen. Bovendien vind ik het een schande, want ik voel op mijn klompen aan dat dit op één of andere manier ook sommige burgers in hun portefeuille raakt. Zo had ik in 2011 een bepaald soort toeslag waar ik nu geen recht meer op heb. Ook vernam ik van iemand dat hij indirect minder koopkracht heeft. Dit zijn geen incidenten, maar raken mogelijk veel meer mensen. Daarom roep ik iedereen op één of andere politicus te bellen, op 070 3182867!

Reageer
gravatar

Pecunia non Olet, dus een luchtje zal er wel niet aanzitten. Dat Divident is de nieuwe spelling van het alom bekende Dividend (komend jaar waarschijnlijk in onbruik, het overgebleven deel nog altijd voor 15% belastbaar).

gravatar

In eerste instantie dacht ik dat de instantie die de 121 miljard had gewired, een financieel instituut was. Maar nu ik dit concrete artikel in tweede instantie grondig tussen de regels door lees, kan ik niets anders concluderen dat het inderdaad gewoon om een instantie gaat.

Reageer
gravatar

Het is zonder meer waar dat mijn broer Klaas aan de hand is. Maar daar valt tegen in te brengen dat de recentelijke dooiaanval de financiële markten heeft verrast, zoals duidelijk bleek uit de mededeling dat SNS Reaal (what’s in a name) in gesprek is met private investeerders. Volgens mij broer gaat het daarbij om de Friesland Bank – immers, zo heb je ‘t over Friezen, zo heb je’t over dooien.

Reageer
gravatar

Beste economie,
U laat ons eerst volledig stikken en nu durft u nog eisen stellen ook. Ik moet betalen voor mijn eigen gezondheid, dus mag u dat ook voor u zelf doen.

gravatar

Beste Economie,

Aangezien u op sterven na dood bent, hoop ik slechts de boedel van de volgende termijnmarkten van u te erven: Goud, Aluminium, Platonium en Uridium.

gravatar

Ah. Dit verklaart een hoop. Ik stond al een tijdje in de min, maar op mirakuleuze wijze stond ik zondagmiddag plotsklaps 119 miljard in de plus.
Ik zal het geld laten rollen! Dat beloof ik.

Reageer
gravatar

Sorry dat ik even de kluts kwijt was, mijn posting hierboven hoort dus op deze plaats:

Wie heeft er aan mijn bankrekening gezeten?

Er is zeker een half procent van mijn rekening afgeschreven door de één of ander …

gravatar

Wie heeft er aan mijn bankrekening gezeten?

Er is zeker een half procent van mijn rekening afgeschreven door de één of ander …