Overheid heeft maandagmiddag prima gefunctioneerd

Medewerkers en burgers tevreden over dagdeel

De Nederlandse overheid heeft afgelopen maandagmiddag prima gefunctioneerd. Medewerkers en burgers blikken terug op een succesvol dagdeel.

In de ochtend was er nog niets dat wees op de opleving die zich na 13:00 uur zou voltrekken. “We functioneerden de hele ochtend op het vertrouwde niveau,” aldus Hella van As, juridisch medewerkster bij de Belastingdienst. “Na de lunchpauze merkten we ineens dat alles als vanzelf liep: vergaderingen, besprekingen, notities maken, mensen helpen. We kwamen echt in een flow terecht.”

Burgers reageren enthousiast op het bekwame functioneren van de overheid. “Hier betaal ik nou graag belasting voor”, zegt zelfstandig schilder Menno van Heeswijk. “Veilige straten, korte wachttijden bij loketten en vriendelijke baliemedewerkers. Ze mogen dan zeggen dat ze ons een oor aan willen naaien, uiteindelijk is de overheid er gewoon om de burger bij te staan.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Er zijn van die emotionele ogenblikken dat de inhoudelijke bijdragen van één onzer het onderwerp van dienst overstijgen. Het bureaucratisch sadisme jegens Hietbrink werd ons bekend en mijn gedachten gingen al richting petitionele actie. Ware het niet zo dat alle participanten van De Speld reeds als overheidskritisch bij AIVD en de MID te boek stonden, dan zou een collectief protest onzerzijds nog enige zin hebben. Nu echter, bij dit kabinet van uitersten, valt te vrezen voor een Berufsverbot indien deelname aan (als crimineel gebrandmerkte) organisaties als Hells’s Angels, Satudarah Motors Inc en De Speld,juridisch onomstotelijk kan worden bewezen. Dixit Fred Teeven. Dus Hietbrink, we staan als één man achter u in uw strijd tegen de ambtelijke Moloch, maar voorop staat ons banenbehoud, voorkoming van executieverkoop van onze woning en de verkoop als bankslaven van onze dierbare naasten.

Reageer
gravatar

Nou ja, we doen toch niets? Wel deze valse voorlichting in de Speld verspreiden. Dit kán, moet en mág niet. Vindt de EU het wel goed?

gravatar

Laat die zelfstandig schilder Menno van Heeswijk maar eens een eind in Eindhoven gaan rondlopen, dan weet hij meteen hoe veilig dat de straten zijn. Voor ie het weet kloppen ze hem half dood met z’n eigen verfpotten. De vermaledijde Belgische bendes die eigenlijk Nederlandse taksvluchtelingen zijn die op gay Marokkanen lijken.

Het Vlaams en zeker het Waals kregen ze nooit fatsoenlijk aangeleerd omdat hun ouders ook hardnekkig Nederlands bleven spreken en pindakaas eten, waardoor ze kansloos werden op Belgische scholen en ze dan maar vanzelf weer naar het land van herkomst trokken. Waar ze zich blijkbaar ook niet meer kunnen aanpassen.

Reageer
gravatar

wat voor de een prima fuckticioneren= fuck-die-zo-er-in … is voor den andere zwaar kloten. ze funtioneren namelijk van geen kant=kont waar ze op blijven zitten… nog 7 dagen en we hebben een diktator… althans volgens jullie fantasten. ik sluit me bij de vorige reaktie aan. ‘Zolang we de roverheid blijven steunen met belastink gaan ze gewoon door met hun stinkende uitzuigbuitbeleid.’ afgelopen met die speldenprikjes… de bloedbijl… ze gaan er aan ! ” vorige week maadag was op NOS journaal Justitie plukt voor 50 miljoen kriminelen kaal 2012. Daar zit 8000 euro van hietbrink zijn pensioen bij… maar hietbrink is geen krimineel. dus waar zijn al die veiligheidspelden van jullie maatschapij. satire is werkelijkheid.

Reageer
gravatar

fffff opstarten!

Zolang we de roverheid blijven steunen met belastink gaan ze gewoon door met hun stinkende uitzuigbuitbeleid.

@ De Hiet: barricaderen (herkomst onbekend?) of actiever verdedigen?? In de winter nog wel, groffe schande! Beter bij vrienden aankloppen.

Uiteindelijk is de overheid er gewoon om de burger te laten geloven dat ie vrij is.
Justitie: just ie ie = 2xx piepen (en dan gewoon braaf betalen)

En die overheidskantoren gaan eerder dicht tegenwoordig, dat scheelt weer zeurende klantjes . Kunnen de opgesloten ambtenarren ok weer eerder ontluchten. Zou toch niet graag ruilen.

Reageer
gravatar

Voor het eerst sinds ik de Speld lees (altijd betrouwbaar) twijfel ik aan de feitelijke juistheid van dit bericht. In Apelfoort voldeden in ieder geval de gemeente ambtenaren niet aan het ‘ in de flow’ zijn. Bij het aanvragen van een nieuwe identiteitskaart keek ik eerst tegen een slaperige ambtenaar aan die net 1 oog kon openen na een 15 minuten wachten om mij vervolgens door te verwijzen naar de politie omdat ik mijn vorige identiteitskaart verloren was en ik een bewijs van aangifte nodig zou hebben. Bij de politie zeiden we me dat dit alleen bij diefstal nodig was en niet bij verlies waarop ik weer doorverwezen werd naar het gemeentehuis die me na een lange wachttijd weer wilden terug verwijzen naar de politie als ik niet….enz. Dus niets geen flow hier en de Speld zal wel weer de rode brillendragende quasi intellectuele grachtengordel ambtenaren bedoelen!

Reageer
gravatar

Ja, dat is natuurlijk wél uw eigen schuld: u dient uiteraard wel in de flow mee te gaan.

Als oppassend burger moet men die verantwoordelijkheid nemen: het is niet dat de procedures stroperig zijn: men wil gewoon alles veel te snel geregeld hebben.

En die rode brillendragende quasi intellectuele grachtengordel ambtenaren kunt u alleen maar tegenkomen op recepties en partijen: men moet er niet van uitgaan dat zij daadwerkelijk een kantoor bezet houden.

gravatar

en dat was dus weer eens op een blauwe maandag de dag der week-einde van uitgebluste gezapigheid. Hietbrink Was op het stadsdeel kantoor oost amsterdam op deze maandag, want in het weekeinde bedenkt men de beste voornemens om de nieuwe week er tegen aan te gaan. 08.43 uur stond hietbrink al voor de deur. Ze zaten de krant te lezen… hietbrink wordt 20 feb zijn huis uitgezet door toen doen van fouten van de Justitie=juist-ist-die maar wat ze mij dus willen flikken is dus helemaal niet juist-ist-die. Morgen terug komen werd mij toe gelispeld door een buro-kracht=burokraat die neuspeuterend bolletjes snot zat te draaien omdat hij dat thuis niet mag.
Hietbrink komt nooit meer terug, waar hij als pensioennaris recht op heeft; moet U mij onmiddelijk betalen… 8000 euro omtrent; omdat Hietbrink ten onrechte voor een kleine boeten op voortvluchtig ben gezet terwijl ik in marokko verbleef. Daar hoeft geen ombudsamn wat aan te doen want dat is vanzelfprekend mijn eigen opgespaard geld sinds 50 jaren werk. het geweld dat hietbirnk gaat gebruiken komt vanzelf-sprekend in de krant. Laat zich als 70 jarige niet midden in winter op straat zetten. In franse wet; in de winter mag niemand op straat gezet. er is stront aan de knikker.

Reageer
gravatar

Ik kreeg net een rondleiding die middag, ik ga me dit tot ver na mijn verscheiden heugen, het is niet te beschrijven in woord of beeld wat er gebeurde bij de overheid.
Het vervulde me van trots getuige te hebben mogen zijn van zulks.

Reageer
gravatar

O u is ambtenaar, dan hoort u toch te weten dat aangifte van verscheiden volgens de wet op de lijkbezorging alleen door derden zoals directe familieleden, schouwartsen, etc. en zeker niet in het voorbijgaan bv tijdens een rondleiding door de persoon in kwestie zelf gedaan mag worden.
Het zou immers een mooie boel worden als iedere overledene zomaar het stadhuis in zou lopen om vervolgens hun al dan niet onfrisse zaakjes te regelen!

gravatar

Zoals iedere middag, functioneerde ik ook afgelopen Maandagmiddag goed. Dat ik daarna meer dan twee keer langer onderweg geweest ben naar huis was het gevolg van het NIET functioneren van een tweetal bedrijven waar de overheid alle aandelen in handen heeft.

Reageer
gravatar

De neiging om in de ochtenden te functioneren kunt u wellicht beter onderdrukken. U gaat te geforceerd te werk en dan lukt het niet.
Het is van belang om rust in uw functioneren te brengen. Zo tegen de middag kunt u altijd nog vroeg opstaan en dan moet u maar eens opletten hoe gesmeerd alles loopt.

gravatar

Een kleine domper op de feestvreugde: de USADA heeft aanwijzingen dat er op grote schaal gebruik is gemaakt van amphetamine, EPO en bloeddoping in comobinatie met geestverruimende middelen, zoals LSD en collectieve bonussen. Want een star bureaucratisch opererende overheid die al decennialang consequent haar burgers minacht, kan natuurlijk ook niet in één dagdeel een totaal ander (want klantvriendelijk) gezicht laten zien. De RVD heeft tot dusver collectief dopinggebruik ontkent.

Reageer
gravatar

Naar verluidt (“men” zegt) werd de nieuwe term “klantvriendelijk” bij interne functioneringsgesprekken al snel omgebogen in de richting van “klantgericht”. Heel subtiel wist men daarbij de vergelijking met de schietschijf te onderdrukken.

gravatar

Nu ja, doping, doping … dat is weer zo een groot woord.
Zelf ben ik van het type “voor de koffie niet zeuren; daarna ook niet maar heeft het een kans”, maar om koffie nu gelijk onder doping te scharen …neen.

gravatar

Ik denk dat het komt omdat velen maandag vrij hebben genomen of gewoon het kantoor niet hebben kunnen bereiken… Natuurlijk raak je “in de flow” als je alleen met de doorzetters op de werkvloer bent.

Reageer
gravatar

Ik neem aan dat er nog een uitgebreid rapport over verschijnt, dat ook netjes peer-reviewed is, en door de Tweede en Eerste Kamer is beoordeeld? Altijd nuttig voor evaluaties en toekomstige workshops.

Reageer
gravatar

Een verheugend bericht inderdaad, maar helaas zonder enige vorm van duiding. Wat (of: wie) veroorzaakte deze opleving, en waarom? We hebben op deze manier geen enkele garantie dat het niet nog een keer gebeurt. Ik eis volledige openheid van zaken!

Reageer
gravatar

U komt als geroepen, Duiding! Laat uw licht schijnen over deze zaak die hoe langer ik er over nadenk, steeds meer gaat stinken. Is er misschien een verband met het tegenwoordig zo populaire Flow Magazine, dat tijdschrift voor vrouwen die graag wat meer tijd voor zichzelf willen? Hoe komt die subtiele toevoeging ‘mensen helpen’ in de taakomschrijving van de Belastingdienst terecht?

Voor mij is het gissen, voor u wellicht niet. Brand los!

gravatar

Ik zal u uitleggen hoe dit heeft kunnen gebeuren: maandag was het blue monday, de dag dat de hele wereldbevolking volgens een veelgelezen dagblad extreem depressief is, een natuurwet a.h.w.
Depressieve mensen hebben over het algemeen geen zin om de deur uit te gaan, blijven een dagje in bed en gaan dinsdag weer lachend verder met waar ze mee bezig waren voor het depri-dagje.
Zodoende zijn er nauwelijks mensen geweest die het op konden brengen om zich te vervoegen bij wat voor balie dan ook; 98% bezoekers minder dan gewoonlijk op een maandagmiddag kunnen ze nét behappen. Tip: volgende keer (de 3e maandag van januari 2014) uw rijbewijs verlengen, paspoort ophalen, hup naar de belastingdienst en uw depressie is al over voor de dag voorbij is! Vraag niet hoe het kan, profiteer ervan zeg ik altijd maar!

gravatar

Afgelopen maandagmiddag stond ik in het gemeentehuis van mijn woonplaats een paspoort te regelen voor een voorgenomen trip naar een der zwarte gaten tot het kwartje
(20 eurocent voor de jongeren onder u) ineens viel!
Tot dusver beste heer Van Mathenesse Spaland verkeerde ik nl abuis in de veronderstelling dat ambtenaren tot de orde van reptielen e.a. koudbloedigen gerekend diende te worden en rijst vanzelfsprekend dan de vraag waarom?
Aangezien van kindsbeen aan ik overduidelijk gezegend bleek te zijn met een onderzoekende aard was het dan ook niet vreemd dat het mij, een reguliere baliekluiver dan ook niet ontging dat ambtenaren bij aanvang van werkzaamheden tamelijk traag tot vaak helemaal niet reageerden op verzoeken van onderdanige ingezetenen en vroeg mij vaak in verwarring af hoe dat nou toch kon!? Waren het soms nachtdieren in een verkeerd lichaam, het kostte mij vele slapeloze nachten peinzen.
Maar uiteindelijk beantwoordde deze vraag in feite zichzelf want tijdens het kijken naar een der BBC natuur-documantaires waarin ik krokodillen zag die wel een beetje erg soortgelijke ambtenaar-gerelateerde eigenschappen bezaten.
Alvorens deze krokodillen aan hun werkdag begonnen lagen de koudbloedigen zich eerst rustig even een paar uur lekker op te warmen in de zon, (waarschijnlijk omdat de koffie-automaat defect was) om daarna zonder dat daar zonder veel emoties zomaar ineens een onschuldig grazend hertje, een nietsvermoedende wildplasser of ander zoogdier het water in te sleuren en geheel te verorberen.
U ziet waarde Henk, daar werd de link gelegd.
Maar nu amice bracht u mij toch enigszins aan het twijfelen want bij reptielen wordt overmatige warmte helemaal niet van onderen afgevoerd ook niet als men daar daar veren parkeert!
Echter bij gevogelte gelijk de Camelus camelus (struisvogel) alsmede de Gallus gallus domesticus (hoofdloze KFC) is dat wel het geval. Bij deze zoogdieren wordt bij inspanning namelijk overmatige lichaamswarmte afgevoerd via rectale openingen zoals de cloaca.
Ergo Darwins Origin of Species kan op de hoop en verlaat u voortaan op Columbus!

gravatar

Zo maar wat overpeinzingen bij het baliekluivend afhalen van een paspoort. Pollens! De rillingen lopen mij over de rug bij de gedachte aan de aanroepingen die uw geest moet hebben doorstaan bij de creatie van de pasfoto.

gravatar

Alva kwam boter, kaas en eieren kneden om de tiende penning los te branden. Vanaf dat moment is onze overheid in een al eeuwen aanhoudende flow geraakt. Het is bemoedigend om te vernemen dat het vanaf maandagmiddag nog beter gaat.

Reageer