TROS-directeur maant tot kalmte na Ivo Niehe-cartoon

'Nog meer Muziekfeesten is niet de oplossing'

TROS-directeur Peter Kuipers doet een oproep aan TROS-leden om zich niet op te winden over een cartoon in de VARA-gids, waarin Ivo Niehe zoenend met Mohammed staat afgebeeld. Volgens Kuipers willen de tekenaars alleen maar provoceren en TROS-pesten.

Kuipers: ‘Zulke figuren kun je het beste doodzwijgen. Een waardig lid van de TROS reageert met rust en rede op de provocaties van een progressieve minderheid en vertrouwt erop dat ze door een veeg uit de pan van Ivo, succes zij met hem, genoeg gestraft zullen worden.’

Het afbeelden van Ivo Niehe is al jaren een heikel punt voor leden van de Grootste Familie van Nederland. Eerder al provoceerde de VARA door lasterlijke beelden uit te zenden van Niehe na een unaniem belachelijk groot succes in Parijs. TROS-leden organiseerden toen door het hele land spontaan Muziekfeesten op het Plein.

De Minister van Veiligheid en Justitie Ivo Opstelten sluit zich aan bij de oproep van Kuipers: ‘Nog meer Muziekfeesten op het Plein is niet, ik herhaal: niet de oplossing. Het gaat hier om een kleine groep mensen die Nederlandse TROS-meerderheid bewust provoceert, dan is het beter om je daar niets van aan te trekken.’

De internationale gemeenschap reageert kritisch op de publicatie van de Niehe-cartoon. Martin Schulz, voorzitter van het Europees Parlement heeft de spotprent inmiddels veroordeeld: ‘Dit soort uitingen zijn kwetsend en vernederend voor miljoenen TROS-leden overal ter wereld.’

Troslid Jos van der Put (46) vindt de timing hoogst ongelukkig. ‘Net nu het erop leek dat TROS-leden begonnen te emanciperen. We zijn weer terug bij af: TROS-leden zijn eerst de grootste familie van Nederland en dan pas medeburgers. De cartoonist moet zich realiseren dat door Ivo Niehe af te beelden je alle Trosleden beledigt, terwijl de discussie moet gaan om de groep radicalen die de Muziekfeesten vieren.’


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Samen met Ivo Niehe voel ik me als rijke verstandelijk gehandicapte gediscrimineerd. Steeds opnieuw zie je in de samenleving dat minderheden zoals wij in de hoek worden gezet. Misselijk gewoon

Reageer
gravatar

Hier is sprake van een TROS-overstijgend complot. De laffe aanval van de vuige soosjalisten op Ivo Niehe, vaandeldrager van de omroeporganisatie die talloze miljoenen Nederlanders iedere dag weer van levensvreugde voorziet, is puur van symbolische aard.
Het uiteindelijke doel is de scalp van Ivo Opstelten. Want natuurlijk voelt het rode tuig zich bedreigd door de geliefde voorvechter van de belangen van de hardwerkende Nederlander.
Landgenoten, laten wij als één man om onze grote visionair gaan staan en goedschiks danwel kwaadschiks zorgen dat het linkse rapalje voor eens en voor altijd het zwijgen wordt opgelegd!

Reageer
gravatar

Ha ha Viesman….Tuurlijk deden ze van dattum….Gewoon neuken zullen we maar zeggen. Maakt tegenwoordig niet uit met wie, wat doet…

gravatar

Bij mij zitten vijf Mohammeds in de klas. Eerlijk gezegd zoent die Niehe liever met een van hen dan ik. Geef mij maar de lippen van een van de drie Djanna’s.

Reageer
gravatar

Ik heb wat moeite met het standpunt van Carotte (3a); de jongensnaam die in 2010 het meest werd ingeschreven bij landelijke GBA’s was namelijk: Mohammed. In hoeverre er spreiding was in de godsdienstige oriëntatie van de ouders, is niet bekendgemaakt. Er zijn Nederlandse ouders gesignaleerd die hun nieuwgeboren zoon Mohammed hebben genoemd (Roepnaam: Mo of Ham) wat tegen de Islamitische voorschriften ingaat. In die zin kunnen we stellen dat integratie van Nederlanders in de multi-culti melting pot, voorspoedig vordert. Echter Jan, Piet of Klaas zijn binnen de verplichte Salafistische namenlijst niet toegestaan, zo liet ons Imam Imoemni vanuit Rotterdam weten. Helaas is dit facet van de integratie dus nog voorlopig incongruent.

Reageer
gravatar

Er gaan geruchten dat Frans Bauer in het geniep bezig is met een Banana Split aflevering waarin Matthijs van Nieuwkerk de hoofdrol speelt. De werktitel van deze aflevering is De Wereld DoorgeDraaid.

Reageer
gravatar

In wat voor kringen verkeert u, beste Akke, dat u zovele Mohammeds kent? Ik ken er namelijk geen een. Maar misschien zegt dit meer over mij dan over u.

gravatar

Ik ben het helemaal eens met Kuipers. Alleen kalmte kan ons redden. Zulke cartoons brengen maar onrust in het land (muziekfeesten).
Vandaar dat ik voorstel om weer eens het laatste woord te gebruiken: Oranje

Reageer