Paul & Witteman

Ivo Niehe vroeg destijds 14-jarige Ralf Mackenbach naar hete pik

Kort na de ophef over een oud interview met Britney Spears is presentator Ivo Niehe wederom in de problemen gekomen. Op beelden uit 2009 is te zien hoe Niehe de destijds 14-jarige tapdanser Ralf Mackenbach vraagt naar zijn hete pik.

“Beste Ralf,” leidt de dan 62-jarige presentator zijn vraag in. “Iedereen heeft het erover, de pers raakt er niet over uitgepraat: hoe zit het nou eigenlijk met die hete pik van jou? Mmm?” Te zien is hoe Mackenbach duidelijk worstelt met de vraag. “Komt er damp vanaf als je er buiten mee zwaait?” probeert Niehe. “Lopen er van die mooie blauwe aders doorheen, als een soort smurfensnelweg?”

Volgens mediawetenschapper Thijmen Bosseloo moeten we de beelden in hun tijd zien. “In 2009 hadden we nog nooit van #metoo gehoord. Het was toen volstrekt geaccepteerd om 14-jarige jongens naar hun hete pik te vragen. Zeker als ze ook nog aan tapdansen deden.”

Ook Niehe zelf begrijpt niet waar alle ophef vandaan komt: “Ralf en zijn management waren meer dan tevreden. Het was dan ook een zeer sympathiek gesprek, zoals altijd weer met een formidabele glansrol voor Ivo Niehe.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

In het interview met Britney Spears vroeg Ivo Niehe naar haar mening over plastische chirurgie. Ze was destijds voor leeftijdgenoten een rolmodel en dit type chirurgie was onder Amerikaanse jongeren in opkomst.

Dit artikel van De Speld is geen satire maar smaad.

Corrie, jouw vaste prik voor Betrouwbaar Comment.

Reageer
gravatar

Lieve tante Corrie,

Schrijver Gerard Reve noemde Niehe ooit “een plastic lul met paardenhaar.”

Van Kooten en De Bie bekritiseerden een door Niehe gepresenteerde ledenwerfactie voor de Tros onder het motto ‘Nivo Nihil’.

Graag speciaal voor u geciteerd uit de Theaterencyclopedie door uw liefhebbende neef Jan

gravatar

Ik neem veel aan uit beleefdheid.
Ik vroeg aan Mieke een kleinigheid voor me te bestellen, ik zou gelijk betalen. Ik gaf precies aan wat.
De winkel stond pal tegenover haar. En ik kan daar onder andere vanwege het weer niet iedere dag, op de fiets zijn om mijn bestelling op afspraak op te halen.
Ze haalde het iets verder weg, iets anders en iets duurder.
Ze keek later die dag tv en ging er kennelijk van uit dat ik de koninklijke familie zou wippen.
Dat is de soort proportie waar ze me in dwingen.
Ze citeerde Blavatsky.
Alleen duisternis vulde het grenzeloze alles, want vader, moeder en zoon waren weer één, en de zoon was nog niet ontwaakt voor het nieuwe wiel en zijn pelgrimstocht daarop.
Ze zei dat ze heel Dzyan kon reciteren, maar dat niet wil.
Ze noemde me een simpele ziel.
Mensen gaan naar de winkel voor de gezelligheid, sociaal contact en menselijke warmte.
En een excuus te hebben om van huis weg te zijn en een eindje met de auto te rijden.
En dan even te kletsen aan de toonbank en, o ja, om een kleinigheidje voor mij mee te nemen en mij zo als debiel uit te spelen.
Ze doen het altijd net wat anders om origineel te zijn, net als in het ziekenhuis.

gravatar

Ze gebruiken iedere kans om zich in je persoonlijke zaken in te graven en wraak te nemen ook. Is het ooit anders geweest? Ze zullen nog zeggen dat je gebruik van ze hebt gemaakt. En ze versieren elkaar zo ook. En mensen worden gedwongen dat als moraal aan te nemen. En om aardig te zijn en nooit kritiek te geven, is het alsof je hiertoe een formulier moet invullen en ondertekenen. Het komt op hetzelfde neer. En zo ziet de opvoeding van velen eruit.

gravatar

Ze zijn zo gierig dat naast het betalen aan de kassa het artikel wat je koopt vergeten of half vergeten wordt. Ze houden het voor de zekerheid achter voor het geval je niet betalen zou. Het is geeneens gierigheid waar je rijker van wordt maar een automatisme waar de hele wereld aan kapot gaat.

gravatar

En met de ‘ultieme oplossing’, digitaliseren, is het automatisme, controle en misbruik duizend keer erger. Eigenschappen die van nature de mens eigen zijn verdwijnen des te sneller om zich in de benauwdheid seksueel/medisch op het menselijk lichaam zelf te richten waarom de roddel en seksuele selectie zich voortplanten.

gravatar

Gewoonlijk hebben vragen meer betrekking op de ondervrager dan op de ondervraagde.
Ivo Niehe kon dat minder goed camoufleren dan zijn collega’s.
Wie zijn vraaggesprek met Britney Spears nauwkeurig terugkijkt, merkt een flinke bobbel in zijn broek.

Reageer