Estelle Cruijff blij met eenzijdige beeldvorming

Snol niet langer weggezet als veelzijdige duizendpoot

Estelle Cruijff is blij met de eenzijdige beeldvorming rond haar persoon. Dat zegt het opportunistische voetbalvrouwtje in een interview met de Privé. “Het is terecht dat de media maar één kant van mij laten zien. Ook omdat ik maar één kant heb.”

Het afgelopen jaar deed Estelle Cruijff showbizzland op z’n grondvesten schudden. Gedurende een scheiding, een nieuwe relatie en verschillende rechtszaken, werd de snol op de voet gevolgd door de media. “Ik ben neergezet als een aandachtsgeile sloerie die aan de haal ging met een agressieve crimineel en haar kinderen verwaarloosde. Ik herken me volledig in dat beeld en ik voel me er ook goed bij. Het is verbijsterend hoe secuur en zorgvuldig de media het afgelopen jaar te werk zijn gegaan.”

In het verleden heeft Estelle naar eigen zeggen veel negatieve ervaringen gehad met de media: “Sinds mijn scheiding met Ruud word ik niet langer op een genuanceerde manier weggezet als veelzijdige duizendpoot. Vroeger werd steeds benadrukt dat ik naast voetbalvrouw ook nog werkte als ondernemer, actrice, ontwerpster en model, terwijl ik zoveel minder ben dan dat.”

De scheiding met Ruud Gullit en de affaires rondom haar nieuwe liefde Badr Hari zijn Cruijff niet in de koude kleren gaan zitten: “De media schetsen een bepaald beeld van me en daar laat ik me sterk door beïnvloeden. In de moeilijke periodes heeft de beeldvorming me er doorheen gesleept.”

Showbizzjournalist Albert Verlinde is niet verbaasd over de complimenten van Estelle. “De redactie heeft haar uiterste best gedaan om zo integer mogelijk met dat egocentrische wicht om te gaan. We hebben geprobeerd de onderste steen boven te krijgen, maar daar lag ‘ie al. De verleiding is groot zo iemand af te schilderen als veelzijdig persoon, maar daarmee doe je haar echt tekort.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Oh Estelle, welk een onmetelijk leed ligt verborgen achter die trieste ogen, die vermoeide lijnen van neus naar mond, die sneue lippen vol van Botox, het ontmoedigde haar dat gilt om voeding van Guhl en dat zozeer volume van Andrélon behoeft. Waar blijft jouw nieuwe prins, de plastisch chirurg die de fossiele Joan Collins het eeuwige kreukelvrije leven bezorgt?

Reageer
gravatar

Op de valreep; een grapje. Badr Hari belt vanuit een zekere rijksinstelling naar Estelle met het verzoek de kerstboom nog even te laten staan: kan hij hem zelf aftuigen.

Reageer
gravatar

Ketellapper i.o, het is allemaal een kwestie van kiezen. Als Estelle zou zijn grootgebracht in een gezin waar het geld (welvaart) secundair was aan welzijn, had zij niet de noodzaak gehad het grote geld (als van oom J.C.) na te jagen en daarbij Ruud G. (toen al een derdehandsje op de huwelijksmarkt) op de koop toe te moeten nemen. Nu dan nu wéér gekozen voor een exponent uit de periferie van grootverdieners; de kickbox-wereld. Zó zie je alle hoeken van de wereld en -als extra-: soms alle vier de hoeken van de huiskamer. Het lijkt erop alsof de wanhopige zoektocht naar geld en status voor sommige vrouwen gepaard gaat met een latent masochisme. Kijk naar bankiersvrouwen die de -élke dag weer- lijden onder het prangende vraagstuk hoe zij in godsnaam die anderhalve ton (€’s) netto per maand nu weer besteed moeten krijgen. En de inverse variant van bijstandsmoeders die aan het eind van hun uitkering nog twee weken schuifkaas via de Voedselbank overhouden. Geld dat laaiend stom is, eert slechts wat graaiend en dom is. Waarvan acte!

Reageer
gravatar

Toch, als ik zo dat trieste koppie van Estelle zie, denk ik: “Het zal maar je dochter zijn” die zo hardnekkig voor foute kerels kiest. De bevallige gazelle die jaren geleden zo soepel inschoof in de lange rij van ex-en van Ruud G. en nu dat zorgelijke gelaat, waarop de vraag bestorven ligt: Wie nu? De vraag vooral ook: wie nu haar dagelijkse shopaholic-exercities op de PC Hooft zal gaan financieren. Als ik dat zie, denk ik: Lieverd, had toch liever een eenvoudige beursmakelaar of anonieme bankier, desnoods een nondescripte evenementenproducent uitgezocht. Was toch ook niet zo goedgelovig gehuwd op huwelijkse voorwaarden en je had nu dagelijks met tassenvol Prada, Cartier, Moët & Chandon en Lagerfeld huiswaarts kunnen keren. Elke financiële crisis was geruisloos en ongemerkt aan je voorbijgegaan. Maar nee, na Gullit weer zo’n pilaarheilige die zijn hele kapitaal nog moet witwassen. Het zal toch je dochter maar zijn! Thank heaven for little girls, maar owee als ze groot worden.

Reageer
gravatar

Ofschoon niet terzake ingewijd, wil ik toch onze lezers attent maken op de epidemische scheuring in voetbal-huwelijken: eerst Estelle die Ruud verliet, toen Sylvie die Rafaël van der Vaart op de transferlijst plaatste wegens een (verkeerd geplaatste of geïnterpreteerde?) klap, toen Sylvie’s BFF Sadia die haar Khalid Bouhlarouz de bons gaf. Hoe zeker kunnen we nu nog zijn van het miljoenensprookje tussen Yolanthe en Wesley Sneijder? Of is dat ook al uit? Ooit begon het allemaal zo onschuldig met Truus die van Willem van Hanegem een vrije transfer kreeg.

Reageer
gravatar

Nou Outsider, ik vrees dat je wat recht was nu wat Kromme wending geeft: volgens mij was het meer dat Truus het contract van Willem liet ontbinden dan dat hij haar een vrije transfer gaf, hoor. (Had iets met een zwembad te maken oid) Sindsdien is Willem helemaal van het padje en roze polootjes gaan dragen, golfen en in Noord-Holland gaan wonen en zo. Echt erg sneu!

gravatar

Dat klopt (als een) Bøs. Maar ik moest ergens beginnen en ik wilde niet beginnen met de onbespreekbare fricties binnen de huwelijken van Faas Wilkes, Abe Lenstra, Kees Rijvers. Ik koos een verslagperiode tot zo’n 25 jaar terug. Het is inderdaad nooit meer helemaal goed gekomen met Willem H. Hij verschijnt soms in vreemdzinnige programma’s om daar op stuurse wijze een zeer weerbarstige mening te uiten die de talkhost nimmer conveniëert. Onveranderlijk verschijnt hij met met een gedateerd brilmontuur dat zich enigszins scheef op zijn gelaat bevindt. De roze polootjes bewaart hij goddank voor de 18 holes.

gravatar

Nog even over Badr Hari: deze ferme jongen is op grond van zijn Turkse paspoort al vrijgesteld van het -voor alle andere niet-Islamitische buitenlanders verplichte- inburgeringsexamen. Een huwelijk met Estelle C. zóu hem de Nederlandse nationaliteit kunnen doen geworden. Maar wil hij dat wel? Is hij niet te jong om zich nu al zo rigoreus te binden aan een Haram-vrouw?. Is Estelle bereid zich met hoofddoek te melden bij de firma Gül & Erdogan ter verkrijging van de Turkse nationaliteit en het Halal-certificaat? Toch ook maar twee paspoorten, om de balans thuis in evenwicht te houden? Dat zijn vragen die ik graag in Story, Privé of Weekend beantwoord zou willen zien als ik weer bij de kapper op mijn beurt wacht.

Reageer
gravatar

Het is met top- of fopadvocaten als met ons, gewone mensen; we zijn schepsels met beperkingen, we zijn onderhevig aan vele al of niet bewuste verleidingen. Het onderscheidend verschil tussen advocaten en standaardnormale mensen is de warme luchtbel der publiciteit waar men in moet geraken om te stijgen in de maatschappelijke waardering. Soms is het een vader die een dynastie start waarin zonen worden meegezogen, vaker zijn het de criminele cliënten die naam en faam hebben opgebouwd waarmee advocaten hun naams- en gezichtsbekendheid kunnen opbouwen. En in sommige gevallen valt men op omdat men lak heeft aan voorschriften; men is dan in een kapitalistische Robin Hood getransformeerd en “bigger than life” geworden. En als zodanig niet meer vatbaar voor wetten waaraan gewone stervelingen onderhevig zijn. De helft van de tweede generatie Moszkowicz heeft te zwakke benen om de weelde te dragen die stamvader Max voor hen schiep. Robert (alias Baruch) ware beter een frauderend boekhouder en notoir belastingontduik-adviseur geworden, Bram ware beter op zijn plaats geweest in Bahrein als narcistische zoon van een oliesheik die wekelijks in zijn harem een blommige maagd kon uitzoeken, passend bij de bekleding van zijn supercar-van-de-week. Maar onverlet blijft het feit dat de hele dynastie ooit ‘omhoog” is geschreven en geportretteerd door de schrijvende en beeldende media, men kon aldus de wetten van de zwaartekracht jarenlang tarten, want “what goes up, must come down, one day”. De beroepsethiek van top- of flopadvocaten dwingt hen tot het uiterste te gaan in hun streven hun notoir criminele cliënten hun straf te doen ontlopen en hun aantal ‘declareerbare uren’ te maximaliseren, bij voorkeur zonder nota’s. Het sprookje dat “ieder recht heeft op een optimale verdediging” is (inhouds)loos, arme zondaren krijgen een advocaat toegewezen die ongeveer weet waar het Wetboek van Strafrecht te vinden is, maar nog niet wat er in staat. De rechtstoegankelijkheid voor gewone zielen is ook bekwaam door VVD en de CDA-kampioen Donner (zijn P.H. is basisch) afgegrendeld zodat alleen rijken en/of criminelen nog toegang hebben. Maar ook dat is de media even ontgaan. Rijken (dus ook criminelen en CEO-exponenten van het bedrijfsleven) en rechters zijn van dezelfde sociale en maatschappelijke klasse en beiden hebben evenveel belang om via het toverwoord “democratie” de bestaande eigendoms-, machts- en gezagsverhoudingen intact te houden. Het is toch niet hún schuld dat het gewone electoraat zich zo makkelijk laat bedotten?

Reageer
gravatar

Kijk, dit is nu wat meerzijdige beeldvorming in de media aanricht, nog een persoon die hier het slachtoffer van is: “Bram Moszkowicz: ‘Ik had geen bekende Nederlander willen zijn’ (Vk)”.

We weten nu door deze ontboezeming dat deze BN-er vrijwel wekelijks geblinddoekt in een geblindeerde auto werd afgevoerd, om in het schelle lamplicht tegenover Verlinde c.s. aan een afmattend en scherp kruisverhoor onderworpen te worden.
Om direct daarna uitgeleverd te worden aan een meute nieuwshonden van een landelijk bekend dagblad. Waarna de geblindeerde auto al weer klaarstond om hem naar diverse actualiteitenshows te vervoeren.

Ja, dan gaan de autoriteiten zich ermee bemoeien, zij het dat het nu even beperkt is gebleven tot de Hoofdinspecteur der Belastingen, maar andere ongewenste tussenkomst zal volgen; daar kan men gif op innemen.

Die Estelle heeft het toch maar mooi bekeken door zich eenzijdig te laten wegzetten. Kan die Bram nog wat van leren.

Reageer
gravatar

Da’s een sterk stuk in een ouwe broek; Brammetje die geen bekende Nederlander had willen zijn. Het komt mij voor dat hij er alles aan heeft gedaan om niet onbekend te blijven.

Volgens het stukje in de VK zou het allemaal de schuld van Jort Kelder zijn. Tja, het waren toch echt zijn eigen jaarrekeningen die hij niet op orde had. En hij was het toch echt zelf die met zoveel contanten liep af te rekenen dat zelfs de winkeliers in de P.C. Hooft er vreemd van opkeken. Dan moet men toch echt zijn best doen. Maar daarover wordt in het stukje niet gerept. Hierin zit materiaal voor een nieuwe serie uitzendingen: De ware Moszkowicz.

gravatar

Mijne heren toch, is uw kritiek jegens Estelle Gullit en Bram Moszkowicz niet té hard? Niet te stuurs jegens de met voornoemden verbonden Beau Monde, de Nouveau Riche én het Oude Geld dat -onveranderlijk een tikje après-boire loensend boven champagneglazen en kaviaar- wekelijks wordt vastgelegd op de Showpagina van Dé Telegrafist Lepeltak. Mét hen raakt u ook de v.h. rood-gebretèlde en onkreukbaar geachte Jort Kelder die zich (middels zijn soirées)kundig heeft ingeworsteld in de rangen van OSM en BCBG Nederland. Zelfs zodanig dat hij nu ook salonfähig is en ‘jij en jouw’ mag zeggen tegen de Bloem der Natie én Jan des Bouvrie. Hij mag nu zelfs onder algemene instemming toeslaan met zijn dubbelgelaagde vileine grapjes in “Hoe heurt het eigenlijk?”. Zijn grote voorbeeld en leermeester “meneer Dröge” wentelt zich intussen vol afgrijzen in zijn chronisch beperkte ruimte. Nog even terzake van Bram: recent las ik het thema-nummer (15-12-’12) dat Vrij Nederland wijdde aan Bram, Kroonprins der Moszkowiczen: “In naam van de vader”. In het zelfde nummer werd aandacht besteed aan een eigentijds fenomeen: “Het nieuwe Narcisme”. Toeval?

gravatar

Tja, Heer Outsider, Estelle laat ik maar voor wat zij is. Bram Moszkowicz is naar mijn mening een ander verhaal. Mijn mening over hem is hard. Ik beschouw hem als een schande voor het juridisch beroep in Nederland. En dat is inderdaad een hard oordeel. Het komt mij daarbij voor dat u de vraag naar “Het nieuwe Narcisme” hebt opgeworpen met enige voorstelling (of: voorkennis) van het antwoord dat u hierop kon verwachten 🙂

In welke mate Heer Kelder onkreukbaar kan worden geacht onttrekt zich aan mijn waarneming en lijkt mij minder van belang. Waar het mij om te doen is dat Heer Bram zich presenteert als topadvocaat maar zich niet aan de bijbehorende gedragsnormen wenst te conformeren. Er zijn wel meer advocaten die landelijke bekendheid hebben gekregen, zoals de gebroeders Anker, Spong en (voor hij ziek werd) Piet Doedens. Zij zijn er steeds in geslaagd het decorum te bewaren. Wie zich willens en wetens constant misdraagt moet niet vreemd opkijken als vroeg of laat een tik op de neus wordt ontvangen. Dit speelt meer een rol nu de deken voorafgaand aan het uitdelen van de tik al het mogelijke heeft ondernomen om de kwestie sub rosa af te handelen.

gravatar

Hi hi, las ik me daar toch fopadvocaat.
Nu ja, ik vermaak me wel vaker met B. en zijn entourage. Zo zijn er verwarde geesten die menen -op grond van het Wildersproces- dat B. Minister van Justitie moet worden: “hij zal ze wel leren”.
Vreemd genoeg ontgaat het deze lieden dat B. nu net de grootste schurken aan de verkeerde kant van de tralies houdt. Op grond van vormfouten; met degelijke advocatuur heeft dat weinig te maken.
De tranen schieten mij dan in de ogen van het lachen.

Nu ja, de Heer kent vreemde kostgangers en B. rare snoeshanen.

gravatar

Ach, vormfouten kan een advocaat niet laten liggen. Laat hij die wel liggen, dan is dat klachtwaardig. Dat kan hem dus niet worden verweten, Heer Jeettje.

Maar Minister is wel een grappige gedachte, dan hoeft hij zijn studiepunten niet meer te halen. Echter ook in die functie zal hij rechterlijke uitspraken niet abject en infaam mogen noemen zodat die baan toch wat minder geschikt lijkt.

gravatar

Nu heb ik de stellige indruk dat een Ministerschap geen rem zal leggen, Heer Spaland, op dat infaam en abject. Het is ‘s mans handelsmerk: hij moét dat enige malen per week zeggen op gevaar af dat men hem niet herkent, BN-er of niet.

En wellicht dat het tempo, Minister zijnde, opgevoerd gaat worden wanneer het lieden betreft waarvan het buiten de bak houden tot zijn levenswerk is verheven.

Maar soit, het is geen verwijt doch een vaststelling, van die vormfouten. Dat leert men reeds in het eerste semester: een soort AMBI-module.

Ik ga mij nog even verkneukelen met de vergezichten die de gedachte aan een Ministerschap oplevert, met als pikante bijzonderheid een Staatssecretarisschap erbij voor bretelllemannetje Jort.

gravatar

Och, iemand met een sandwichbord om heeft óók twee leesbare kanten. Niet dat dat erg boeiend zou zijn: dezelfde boodschap vele malen herhaald maakt de boodschap niet minder ééndimensionaal.

Doch ik vermoed dat hier wordt bedoeld de dimensie Estelle; een geheel eigen platte vorm van Gooische Vrouwen. Niet zoals Linda; die kan 2 dingen, Estelle is slechts Estelle.
En dat is al lastig genoeg.

Reageer
gravatar

Het is overigens verre van mij te beweren dat Estelle slechts een ééndimensionaal wezen zou zijn omdat zij naast breedte ook alle diepte zou missen.

Reageer
gravatar

Tja, beetje de tronie van Barbara Barend shoppen met het haar van Jennifer Aniston en dan bluffen dat je een foto van Estelle plaatst. Dat iedereen daar intrapt,….

Reageer
gravatar

Ik hoop dat het OM duidelijk omschrijft wat er wel en niet gegeten mag worden tijdens het bezoekuur. Als ze dat allemaal maar onthouden kan.

Reageer
gravatar

Ik zag Estelle zo’n 2 jr. geleden op de Stadionweg. Ik zat bij de apotheek op m’n medicijnen te wachten: ik was officieel niet in vorm. Maar hoe EC er uit zag, niet te filmen, geen make-up, rooie botoxbulten. Ok, ze heeft geen bochel, maar een ‘lekker wijf’?

Reageer
gravatar

Voetbalvrouwtje? Kickboxkut toch tegenwoordig, voor zolang het duurt. Ze houdt van drama maar als dat gappie te lang inda bak blijft plakken zal er toch een andere geld/zaadschieter in het vizier verschijnen.

Reageer
gravatar

Johan zou zeggen dat is logisch. en… en elk voordeel heb zijn nadeel en visa versa… Als we hier de Heer viesman zien dan is hij driezijdig. Tandloos en van voor en achter die vult zijn gaatjes wel.

Reageer
gravatar

Preventieve waarschuwing:
Zoals veel mensen die op internet hun mening waardevol en te tellen menen te vinden;
(siriously, tot welk getal telt een stem)

Naja, introductie van de complexiteit zou afdoende kunnen zijn.
(en dus addenderen we niet geweest geworden)

Laten we het hebben over Google en hun strijdkreet.

Do not be Evil.

Dat is een jammere strijdkreet.

De werkelijkheid begrijpt een ontkenning niet en daarom is het niet adviseerbaar om negatieve, danwel ontkennende zinssnedingen te gebruiken, omdat de psyche alleen positieve, danwel expressieve uitdrukkingen tolereert.

Daarmee is niet gezegd, danwel geschreven of getikt, danwel getypt, dat het niet meedoen aan ontkennend gedrag sine qua non altijd definitief en overal meteen moet lijden om tot conclusie te moeten worden geponeerd.

Hiero, in de veilige omgeving van de Speld! moet zoiets toch niet kunnen!

En oh ja, Google claimt aldus Evil te zijn/doen/na te streven.

Do not be evil parses as Be Evul; Mwoehahahaha!

Reageer
gravatar

Ik begrijp mijn lieve nicht wel. Een bokser geeft toch veel meer kick dan een man waar ze geen bal meer om geeft, slogisch.

Reageer
gravatar

Ernstig verwondt??? Ik wist niet dat ze ook neergemept was als ware het Sylvie vd Vaart-Meis-? (opvolger nog niet bekend) En door wie; haar potige smurfje zit toch met een rotgang te slinken in een cel? Ik snap er niks meer van… Of bedoelt u psychische au au; dan moet u het artikel nog eens lezen mijn beste, dat ligt niet voor de hand bij deze mevrouw. Gezegend zijn de armen van geest zei mijn oma altijd al. Mijn oma had gelijk.

gravatar

Zolang die kickbokser achter de tralies zit heeft niemand hier iets te vrezen. Als hij niet achter tralies zit trouwens ook niet, tenzij je een broodje gaat eten in een etablissement in de Utrechtsestraat…

Reageer
gravatar

“No pain, no gain”, zoals de Fransen zeggen, maar het moet natuurlijk niet zeer doen.

gravatar

Lieve Paulusje….

Volgens mij snap je het eventjes niet…Truitje is om aan te trekken…Maar je kunt hem ook uitrekken…

gravatar

Het is een publiek geheim dat de naam van Badr Hari in verband gebracht wordt met anabole stereotypen. Wat dat betreft vind ik de berichtgeving in De Speld over Estelle C. nog behoorlijk ingetogen.

gravatar

Het is louter een administratieve correctie: doch de Amerikaanse beer Ron Jeremy staat in de desbetreffende vaktechnische manualen en annalen niet bekend als “hedgehog” maar als “warthog”; dat is duidelijk een ander type “hog”, hoewel “ground-hog” een passender toenaam zou zijn. Gezien de foto van de ernstig gebotoxde en geplamuurde Estelle lijkt zij mij eerder voor een grondige remake dan voor een optreden als star in Jeremy’s métier in aanmerking te komen.