Onzekerheid nieuwe volksziekte?

Nog geen uitsluitsel over mogelijke aandoening

Wordt chronische onzekerheid de nieuwste volksziekte in Nederland? Een rapport van de Raad voor Gezondheidszorg geeft daarover nog geen uitsluitsel.

Tina de Weert (of iemand anders) zou wellicht gediagnosticeerd kunnen worden met de eventuele aandoening. Het is nog niet bekend of, en zo ja wanneer bekend zal worden gemaakt of het inderdaad een aandoening is.

Neuroloog of taalwetenschapper Bert Bokhoven: ‘We leven in zekere tijden, maar veel mensen gaan daar niet in mee. Er is vervolgonderzoek nodig om uit te vinden wat ik daarmee bedoel.’

Voor aspirant-patiënt Jos (of Job) de Muit is het zonneklaar: “Ik ben er 50% van overtuigd dat ik het heb, geen twijfel over mogelijk. Mijn vrouw is er nog niet zo zeker van, maar die twijfelt ook aan alles.”

Duizenden mensen zijn nog in afwachting of onzekerheid als aandoening erkend gaat worden door een rapport de Raad voor Gezondheidszorg. Woordvoerder Rolf Vink: “Eén ding is zeker: het zou goed zijn als er duidelijkheid komt, dan kan voor deze mensen de onzekerheid eindelijk beginnen. Of niet.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Daagt er eigenlijk niet een harmonisch einde aan de horizon van deze intens onzekere gedachtenwisseling? Ik verwijs u terloops naar het feit dat de Nieuwe Dictatuur (óók in dit theater) per 1 februari a.s. een einde zal maken aan álle onzekerheid. Hoe gaan wij dan van verder met maatschappelijke onzekerheid en de daarop gebaseerde fora? De jure bestaat er onder dictaturen geen onzekerheid meer, de facto hooguit een existentiële; onder haar tegenstanders.

Reageer
gravatar

Kijk, zulke observaties gaan er bij ons in als koek. En het klopt ook, in ieder geval gedeeltelijk. Want uit mijn Amsterdamse studententijd herinner ik mij nog dat we bij de (toen al Turkse) Italiaan, uitsluitend koolzuurloze (dus allang overleden) Coca Cola geserveerd kregen bij de pizza. Aanvankelijk protesteerden we nog, tevergeefs, maar na vier jaar weet men gewoon niet beter. Want alles went, behalve een vent, zo sprak Yvonne Kroonenberg ooit.

Reageer
gravatar

Ach, dat wekt weer een herinnering tot leven: Lauwe Cola, Ouwe platen van Neerlands Hoop Express.

Maar mevrouw Kroonenberg heeft iets met paarden. En die hebben een wat langere adem als het op berijden aan komt: wellicht dat de teleurstelling daaruit voortvloeit.
Misschien. Eventueel.

gravatar

Begrijp ik uw onderliggende suggestie goed, Jeettje? Als zou Yvonne Kroonenberg ‘man en paard’ gesubstitueerd hebben in verband met een aantoonbaar langere Ausdauer?

gravatar

Het is een denkrichting, welzeker. Nader onderzoek is geboden, ik ben daar niet geheel zeker van, want uitspraken doen over de vrouwelijke psyche blijft een hachelijke zaak, maar het zou mij niet echt verbazen.

Nu maar hopen dat ze haar verbetenheid over mannelijk falen niet uitleeft op de paarden, anders springt Dion Graus er bovenop en dat zou een hevige bias-vervuiling van het onderzoek betekenen.

gravatar

Deze foto kan onmogelijk zijn goedgekeurd door het Hoofdkwartier van het Westers Kalifaat: de moedjahedien draagt slechts een modieuze eendags-baard en zijn westerse echtgenote heeft haar hoofddoek tot op schouderhoogte laten zakken. Zo zien we hoe te ver doorgevoerde onzekerheid tot excessen kan leiden. Gelukkig is het tafelwater koolzuurvrij, dat dan weer wel.

Reageer
gravatar

Ik ben een September-Weegschaal, dat zijn de zuiverste zeggen ze, dusseh, nou ik weet niet hoor maar als het al waar is dan nog zou ik denken dat het mogelijk ook anders kan zijn omdat niemand het echt helegaar weet en dan heb ik toch echt wat meer info nodig om een beeld te kunnen krijgen, als dat al ueberhaupt mogelijk is want je weet maar nooit wat er verders nog boven tafel komt, en daarom moet je de boel even een beetje aankijken, zou ik zeggen, als ik mag….
Toch?

Reageer
gravatar

De werkelijkheid is soms nog hilarischer dan fictie. Zo worden soms “harde” intentieverklaringen vereist bij bepaalde financiële transacties en enkele jaren geleden hoorde ik een vakbonds “persoon” zelfs een KEI- EN KEIHARDE intentieverklaring eisen van werkgevers. Allemaal voer voor onzekerheid en diffuse interpretaties over wat je daar wel/niet aan hebt. Hebben we nu iets afgesproken of niet, en wat dan?

Reageer
gravatar

Dat komt er van als de natie uit een bende draaikonten bestaat. Daar ben ik 150% zeker van.
Het is ook duidelijk zichtbaar in het politieke systeem. Hoe anders kan de VVD in de regering komen anders dan: “Ummmmm, eh, iene miene mutte, nou vooruit dan, de VVD dan maar, want anders weet ik het ook niet meer…”

Reageer
gravatar

“komplot=kamp-plat”? Komplot = kom plot = het plot maken wij hier achter gesloten deurtjes in ons eigen komkommerland.

Maar zaakjes gaan hun eigen gang. Onzekerheid maakt voortdurende exploitatie mogelijk. Religie helpt daarbij. Reclame doet een flink duit in het zakje. Geen grappen!

Reageer
gravatar

Vandenullekens, De zaken verbloemen maakt de zaken alleen maar erger, zeker als men allergisch blijkt te zijn voor zo maar vrijelijk rondvliegende plantaardige zaadcellen ook wel pollen of stuifmeel genoemd.

gravatar

Daarbij ben ik ook nog eens een flink wikkende weegschaal en kom hier dus vrijwel zeker niet (of heel misschien wel eens ooit een keer) uit.

Nu nog even bedenken of ik deze reactie plaats. Is het goed voor De Speld en/of de lezers daarvan en doe ik mijzelf hiermee tekort of teveel en kan ik daarmee leven……

Reageer
gravatar

De ontwikkelings- en erkenningsgang van de kwaal “chronisch onzekerheid” is vergelijkbaar met die van eerdere, ook aanvankelijk niet medisch en maatschappelijk erkende, kwalen als CVS (het chronisch vermoeidheidssyndroom) en PTSS (het posttraumatisch stress syndroom): eerst moeten er duizenden slachtoffers vallen die niet weggeboekt kunnen worden onder andere oorzaken zoals in de jaren ’80 Aids en Kaposi onder ‘griep’ werden gerangschikt. Het voordeel van ‘onzekerheid’ is dat het weliswaar een chronisch en progressief voortschrijdende doch ook uiterst hanteerbare ziekte blijkt. Zo zoekt een deel der geregistreerde patiënten houvast in politieke beloften (die zoals empirisch aangetoond nimmer verder reiken dan tot de deur), een ander deel zoekt afleiding in het nuttigen van grote hoeveelheden bier en sterke drank en bouwt daarmede constructief aan de monopolie-positie van de Erven Heineken en haar aandeelhouders en een deel zakt terug in apathie, lethargie en obsessief dwangmatig handelen (doorgaans masturbatie) en vervalt tenslotte tot het kijken naar de oneindig herhaalde nieuws- en reclamespots van de commerciële zenders en andere 24-uurs werklozen-tv. Tenslotte is er nog een slinkende restgroep die hardnekkig teruggrijpt op oude zekerheden en die zich rond “Oranje” en de Troon schaart. De ontruiming van Paleis Soestdijk dwingt ons echter deze categorie lijders als reddeloos verloren te beschouwen. Hoe lang zwijgen Ab Osterhaus en de medische stuurgroep van de VVD nog? De laatste was zó alert bij de mobilisatie tegen inkomens-gerelateerde (dus proportionele) bijdrage aan Ziektekostenverzekering!

Reageer
gravatar

Heeft in de gevangenissen zijn levens schrijfwerk gewrocht. GEEN GROTE VERLANGEN IS DAN SCHRIJVEN IN DE GEVANGENIS. Top 10.000 van de wereld literatuur in gevangenschap geschreven.
Maar om burokratisch=buro-krachtens zo ver te gaan in extra strafmaat is het over en over Hollandse over en over georganiseerde in kwaal. Regels tijdens het spel telkens met regels ondergraven en beteugelen en een keer een dief altijd een dief en… omdat ik zelf een dief, door zie ik alle andere dieven en laat ik mij beslist niet bestelen door de Hollandse overheid. Over mijn lijk! (de overtreding was van 2008, wet besaglegging op AOW van 2010. komt allemaal uit de koker van A tolerantie der VVD. Iedre brug rust lossjes op haar vier pijlers. Dat heet speling…anders breken de lijntjes. Oorzaak en gevolg telt voor de rechter niet meer. Komt U maar met U domme reaktie’s en laat zien hoe oerdom Uw volk wel is. Beschaafd zo veel dat er geen hout meer van overblijft.

Reageer
gravatar

Kort samengevat: complot, chemtrail, aluhoedje, straling in duct-tape en spionage door de overheid middels zendertjes in maandverband.

gravatar

Juist ja “komplot=kamp-plat” en als het aan Hietbrink gaat dat hele kamp ook plat. De overheid dus de bacille overdragers van onze stres onzekerheids problemen. Daar ben ik zo zeker van.

gravatar

“Ik ben er 50% van overtuigd dat ik het heb, geen twijfel over mogelijk. ”

Dus er is geen twijfel dat hij 50/50 twijfelt.

Duidelijke taal weer.

Reageer
gravatar

Statistisch gezien, misschien kort door de bocht is de kans dat chronische onzekerheid volksziekte nummer 1 wordt 50% : Het gebeurt of het gebeurt niet. Een andere mogelijkheid is er met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid niet.

Reageer
gravatar

Het oude liedje over een onuitroeibaar kwaad: Geld dat stom is, maakt Recht van alles wat krom is. Twee oudjes (alleen AOW) die bij elkaar schuilen moeten de bak in met boetes en strafkorting: want bedrog is bedrog, nietwaar? En Befehl ist Befehl. Onze geliefde en verafgoodde bankiers en hun bed- en bondgenoten in politiek en rechtspraak hebben duizenden miljarden Euro’s en Dollars verduisterd en VOORWAAR: de Toorn des Heeren trof hen met excessieve bonussen, uitbundige opties en miljonairsvakanties op de Seychellen. Maar proportionele belasting betalen? Never, nooit, nie, jamais. Kijk naar de VS: liever laat men de ganse natie knallen dan proportioneel belasting te betalen. Staan Amerika’s Republikeinen niet héél dicht bij onze VVD-getrouwen?

gravatar

Onze geliefde en verafgoodde bankiers en hun bed- en bondgenoten in politiek en rechtspraak hebben duizenden etc… schrijft outsider… juist.
daar van heeft er geen een nog een uur op het politie buro gezeten. Met geld maakt men geld en verdiend tevens ook de hoogst respekt. Kruimeldiefjes staan als voorbeeld dat justie keihard straft.
Vrouwe Justie doet eindelijk U blinddoek af… dan kan U in de ogen kijken wie er voor U staat.

gravatar

Wel ja geef ook hier het volk maar weer de schuld ! De onzekere regeringen, het liegen en bedriegen en belachelijke absurde VVD trucks, om aan geld te komen…die steken het volk in onzekerheid aan. Neem bijvoorbeeld Berend Willem Hietbrink… 70 jaar. En U wil het toch niet geloven wat hem nu weer is overkomen… Ben voor taal studie anderhalf jaar in Turkije en Marokko aan de universiteit van beiden landen om het spoor van de Hiettieten=D’hiet=diets… na te trekken en te bestuderen. Ontvang dus geen post, maar heb wel een advokaat wakker als er problemen zouden komen, daar ik heb mijn woning in Amsterdam en pensioen… Heb nog een proces lopen sinds 2008 wegens zonder treinkaartje van een euoro en vijftig cent baanvak Maastricht/Sittard. Procesverbaal. 2009 rechtbank 800 euro boeten. 2009 Hoogerberoep den Bosch … kan niet betalen omgezet in 14 dagen gevangenis. te oud voor taakstraf. 20010 casatie wordt afgewezen. 2011 Gratie verzoek aan hare majesteit…. Aan de advokaat door gegeven. 2012 Krijg op mijn verblijf in het buitenland opeens geen geld meer op de bank. Advokaat dus allarm geslagen, krijg te horen dat Hietbrink voortvluchtig bis en daarom mijn AOW gestopt sinds maart 2012. Geen geld meer terwijl alle kosten door lopen. In Augustus straf uitgezeten in Almere. Thans 5 maanden in gevecht om mijn eigen pensioen terug te krijgen daar ik mis 8000 euro voor dit jaar en heb dus schulden moeten maken. Rechtzaak verloren, moet mijn huis uit en alle deurwaarders weten een man van 70 jaar wel te vinden. Dus stront aan de knikker. Niemaand doet iets… U staat of stond er bij en ik keek er naar. Mensen dit kan dus gewoon niet!

Reageer
gravatar

Almachtige Heere God de vader, zijn zoon en de heilige geest,

Ik weet dat ik u niet waardig ben, maar verlos ons toch maar van al het Kwade, als het u schikt, en zeker van al het Vervelende, ook als het u niet schikt.

Daarom bid ik u, nederig dienaar en toekomstige heilige:
Als aanstaande maandag ook onze kalender afloopt, laat dan tenminste voor Berend Willem Hietbrink de wereld vergaan.

gravatar

O Jeettje, de Engel Gabriëlle seinde mij zojuist vanuit de Hooge, dat ik de Heere in mijn vorige bericht diep heb beledigd, waardoor mijn plaats als toekomstig heilige in ernstig gevaar is gekomen. Ik heb de stoutmoedige moed gehad om mijn Hoogste der Hoogsten, mijn Heilige Vader, “nederig dienaar en toekomstige heilige” te noemen.

Ik hoop dat de Heere God mij, aardse zondaar, zo genadig is om mijn feitelijk oprecht bedoelde laatste alinea slechts als tikfout aan te zien. Deswege zal ik hieronder mijn deemoedige tekst gecorrigeerd weergeven. Niet voor U, mijn Heere, want U begrijpt mijn ootmoedige intentie zonder dat ik die behoef uit te schrijven, maar voor de lezertjes van De Speld.

“Daarom bid ik U, uw zondige dienaar en, naar mijn onbescheiden ego stil hoopt, uw toekomstige heilige:
Als aanstaande maandag ook onze kalender afloopt, laat dan tenminste voor Berend Willem Hietbrink de wereld vergaan.

Heere God enz. vergeef mij al mijn zonden en de voor de rest verwijs ik u naar: http://www.vergeefmij.be

gravatar

Verdorie Heere God de vader, zijn zoon en de heilige geest,

De satan Beëlzebub persoonlijk weerhield mij mijn devoot gebed tot U op de juiste bescheiden onderdanige wijze inhoud te geven. Na duiveluitdrijving door Pater Exorcist en een penitentie van het bidden van tien maal de volledige rozenkrans (1650 gebeden) voor U, barmhartige Vader enz., en voor de lezertjes nogmaals een poging:

“Daarom bid ik, uw zondige en onwaardige dienaar en, naar mijn onbescheiden ego stilletjes onwaardig hoopt, uw toekomstige heilige, U, mijn Heilige Vader enz.:
Als aanstaande maandag ook onze kalender afloopt, laat dan tenminste voor Berend Willem Hietbrink de wereld vergaan.

gravatar

Pater Paulus,

U zijt weliswaar niet van mijn gristelijke stroming, de enig ware, maar toch gelukgewenst met uw eindelijk geslaagde poging.

p.s.
Wilt u mij het adres sturen van Pater Exorcist. Wij hebben ook nogal last van bezeten geloofsgenoten.

gravatar

Pater Paulus,

De tijdstippen van de berichten verraden dat u die 1650 gebeden in nog geen half uur hebt afgeraffeld. Het is maar zeer de vraag of dit kunst- en vliegwerk telt. Misschien moet het allemaal over en deze keer met volledige concentratie.

gravatar

Wilt u mij hierbuiten laten? Het heeft al eens erg veel moeite gekost een kerkgenootschap er van te overtuigen dat ik geen prijs stelde op het feit dat zij subsidies op mijn naam als lid van dit genootschap inden.

gravatar

Geliefde naaste Henk van Mathenesse Spaland,

Wij monniken zijn door tientallen jaren gebedsoefening in staat om een Paternoster en een Weesgegroetmaria in luttele seconden op te dreunen. We maken daar de metten kort mee, anders zitten we de hele dag op onze knieën te bidden en we hebben wel iets beters te doen.

gravatar

Geliefde naaste Jeettje uit het Zuid-Hollandse Rotjeknor,

Ik vrees dat u de verkeerde gristelijke gezindte hebt gekozen tot de uwe. Als u zich bekeert tot het enig Ware Geloof dan behoeft u slechts onbruikbare eurocenten of losgelaten overhemdknopen in de schaal te werpen. Het Vaticaan heeft immers genoeg kapitaal voor de apocalypsen op het einde van ten minste vijfhonderd Gregoriaanse kalenderjaren.

gravatar

Ik heb Berkeley Unified School District ([email protected]) gemeeld voor het telefoonnummer van die lekkere juf rechts op de foto. Ik heb inmiddels antwoord. Het is miss Berkeley Nederland, Tina de Weert, Visstraat 20, 5211 DN te ‘s-Hertogenbosch. Wie ook op haar geilt, kan mij even sms’en voor haar nummer: 073 690 17 34.

Ze wil dat je niet wacht om haar te komen zien.
http://www.berkeley.nl/

Reageer
gravatar

Eigenlijk kan het meerendeel hier niet zo heel veel mee, ervan uitgaande dat er maar een paar specialisten zijn die er onderling niet overeens kunnen worden. Bij de laatste stemming waren er 3 niet-voor en 4 niet-tegen, wat net niet genoeg marge opleverde om een definitieve utspraak te kunnen vaststellen. In de tegenstemming liep het net andersom. Hierdoor is er bijna besloten om beide stemmingen bij elkaar te voegen en een gelijk spel te duiden. Helaas liep dit ietwat mis vanwege een tijdelijke identiteitscrisis van de onafhankelijke waarnemer, hij/zij beschouwde zichzelf chocolade-afhankelijk.
Kort door de bocht genomen, zijn we terug bij af en 3 bonbons lichter.

Reageer
gravatar

Och, ik weet zeker dat de Solex het ideale vervoermiddel is, behalve in een sneeuwjacht met snijdende wind van voren.

Weliswaar heeft de elektrische fiets de aanval ingezet, maar stroomstoringen rond Rotterdam verzekeren nog steeds de Solex van een ferme eerste plek.

Reageer
gravatar

Mijnheer Jeettje,

Wat ik na werktijd tijdens het schoonmaken niet allemaal in de kantoren van uw energienetbeheerder Stedin vind, wil je niet weten!

Daarom raad ik iedereen binnen het beheersgebied van deze firma af om zich buiten een straal van vijf of tien kilometer met elektrisch ondersteund vervoer van huis te begeven. Men zal zich immers gegarandeerd te voet naar huis moeten begeven. Alhoewel u daar een donker, koud en nat, vanwege de werkloze diepvries, thuis aantreft.

U bent daarom beter af, als u bij elektrisch vervoer binnen een straal van vijf of tien kilometer blijft van een kennis, die woont in het beheersgebied van een concurrent van Stedin.

gravatar

Beste mejuffrouw Paulien,

Ik heb zo juist het beloofde bedrag op jouw bankrekening gestort.


Commerciële boodschap
Wij transporteren ook in de komende jaar de beste energie: felle stroom, geurig gas en heerlijke warmte. Wij raden u daarom aan direct te verhuizen naar ons energieverspreidingsgebied.
De eerste zes maanden ontvangt tien procent korting bij verhuizing binnen veertien dagen.

gravatar

De Solex gaf één ijzeren zekerheid in het leven: dat men altijd de wind tegen had. Met de gewone fiets was dat trouwens ook al zo. Ging ik ‘s-morgens naar school, dan had ik de wind tegen. En in de avond was de wind kennelijk gedraaid en had ik de wind weer tegen. Er zijn dus voldoende zekerheden in het leven. Die zogenaamde onzekerheid zal wel weer zo’n nieuwe modeziekte zijn.

gravatar

Maak je over het onderwerp onzekerheid maar geen desillusie. Alles is echt en alles is waar. Kijk nu 4 minuten naar dit scherm, en zeg daarbij de volgende mantra keer op keer: ‘Desillusion Ist’.
Stort daarna al uw geld op mijn Ing. rekening. Geld is namelijk uw ergste illusie.

Reageer
gravatar

Pollens, wat een gedraai hier. Men weet het wel, maar men is er niet zeker van. Dit schiet natuurlijk niet op.
Men moet gewoon een standpunt innemen, hoe dwaas ook. Later beweert men dan doodleuk iets totaal anders waarvan men betoogt dat dit niet een wijziging, maar een verduidelijking van het eerder ingenomen standpunt is.

Reageer
gravatar

In De Grote Universele Medische Encyclopedie of Klein Gespecialiseerd Handboek voor het Hele Gezin of voor Beroepsgeneeskunstbeoefenaren van dipl-ing Paulussen (345e herdruk of 1e herziene uitgave, mei 2014 of december 2012) stond deze Onzekere Volkskwaal onder O noch onder V. Desalniettemin blijft het onzeker of dit ongemak of dodelijke ziekte wel of niet onder een ander lemma in deze aandoeningenbijbel staat of in een andere.

Daarom weet ik niet zeker of ik onzekerheidspatiënten levertraan of bloedwijn moet geven.

Reageer
gravatar

Sinds Heisenberg in 1927 al over de onzekerheidsrelatie begon is het alleen maar erger geworden.

Reageer
gravatar

Hééééél goed, moeder! Ik probeer het ook al zo lang, maar telkens blijk ik hopeloos te falen in het vergissen. (Weet iemand waardoor sommige mensen zich zo goed kunnen vergissen terwijl anderen dat helemaal niet kunnen?)

gravatar

Integendeel, prof. dr. Bert Bokhoven glorieert weer!! Even scherp als altijd! Wie zou deze eminente wetenschapper ooit kunnen vervangen?

Reageer
gravatar

Jaja, stiekem even gauw een kleine correctie aanbrengen, niet? Maar dat helpt niet, beste meester: er stond ‘dorpschool’ in plaats van het correcte ‘dorpsschool’; het is opgemerkt en in de cache als bewijsstuk opgeslagen.