Teeven: ‘Problemen genadeloos accepteren’

'Genoeg is genoeg, maar dat doet er niet toe'

De risico’s op maatschappelijke misstanden moeten zonder pardon worden geaccepteerd. Dat zegt staatssecretaris van Justitie Fred Teeven (VVD) in reactie op de recente fraudezaken in het openbaar bestuur en het geweld in het amateurvoetbal.

Teeven gaat er alles aan doen om zo snel mogelijk geen nieuwe maatregelen te nemen: “Idealiter moet het maar eens afgelopen zijn. Toch kun je nooit helemaal uitsluiten dat mensen in de toekomst opnieuw de fout in gaan. Daarom voer ik een zerotolerancebeleid tegen de illusie dat we dit soort incidenten voorgoed kunnen voorkomen. De maat is vol en dat willen we graag zo houden.”

Teeven wordt paniekvoetbal verweten door GroenLinks-Kamerlid Liesbeth van Tongeren: “De staatssecretaris laat zich nu meeslepen door de hitte van het moment, maar stoere uitspraken lossen het probleem niet op. Wij zeggen: laten we niet te hard van stapel lopen en nu eerst rustig minimumstraffen invoeren en andere incidentenpolitiek bedrijven. Het laatste wat we nu nodig hebben, is een verhit pleidooi voor bezinning en reflectie.”

De bewindspersoon neemt zijn woorden echter niet terug en is niet van plan zijn harde opstelling te veranderen: “Natuurlijk hopen we dat het in de toekomst beter gaat, maar uiteindelijk moeten we de problemen genadeloos accepteren. Genoeg is genoeg, maar dat doet er niet toe. Het kan niet zo zijn dat er straks geen dingen gebeuren die niet kunnen.” Wel zal Teeven een commissie instellen om aanbevelingen te doen over hoe de samenleving dit soort kwesties in de toekomst beter kan accepteren.

Volgens socioloog Bert Bokhoven is het eigenlijke probleem veel smaller: “We kunnen wel naar onszelf gaan kijken, maar het probleem begint bij de ander. En daar heb je geen invloed op. Dus laat maar.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

VVD-Kamerlid Fred Teeven geen moment van Top 15 meisjes Scholieren.moeten pardon worden geaccepteerd.

De zaak tegen de drie verdachten van de moord op de 15-jarige Winsie … Tot nu toe was de zaak achter gesloten deuren, omdat de verdachten minderjarig zijn.

Reageer
gravatar

VVD-Kamerlid Fred Teeven geen moment van Top 15 meisjes Scholieren.moeten pardon worden geaccepteerd.

Reageer
gravatar

Meldpunt moet inzichtelijk maken hoeveel meisjes en vrouwen worden achtergelaten in … Dit is gewoon een goede actie.VVD-Kamerlid Fred Teeven geen moment van Top 15 meisjes Scholieren.moeten pardon worden geaccepteerd.

Reageer
gravatar

VVD-Kamerlid Fred Teeven geen moment van Top 15 meisjes Scholieren.
Sowieso stakkers om één meisje te molesteren met zijn drieën. …. Vod Kanockers.De risico’s op maatschappelijke misstanden moeten zonder pardon worden geaccepteerd.

Reageer
gravatar

Van hen verklaarden 123 jongens en 127 meisjes dat ze in de afgelopen twee maanden met iemand naar bed waren.VVD-Kamerlid Fred Teeven geen moment van Top 15 meisjes Scholieren bent dat de overheid er achter komt dat je een slachtoffer in de dop bent.

Reageer
gravatar

Jongens en meisjes · Meisjes (15) …. Tal van verschillende activiteiten Speelt ‘ This old man’ Fred Teeven Zie de clown te voorschijn.
Zeven dagen lang week VVD-Kamerlid Fred Teeven geen moment van Top 15 meisjes Scholieren bent dat de overheid er achter komt dat je een slachtoffer in de dop bent.

Reageer
gravatar

Minister Opstelten van Veiligheid en Justitie heeft maandag het nieuwe ‘Kader voor beleid Voetbal en Veiligheid’ naar de Tweede Kamer gestuurd.
De stom-aan-jongens Top 15 meisjes Scholieren
Knut mag niet meer spelen. Door Duco Fred Teeven.Kat in bed?

Reageer
gravatar

Het ministerie van Veiligheid en Justitie heeft op 24 mei 2011 het nieuwe beleidskader Voetbal en Veiligheid uitgebracht. U kunt dit document hier downloaden.
Zeg Fred Teeven, nog even over die enkelband, hè.15 jaar . Meisje laat poes zien tijdens het tandenpoetsen . Gekke wezens, meisjes met poezen.

Reageer
gravatar

staatssecretaris van Justitie Fred Teeven (VVD) in reactie VVD’er Fred Teeven volgt een week lang 15-jarige scholiere ….. FUK YOU FRED LAAT DIE MEISJE VAN 15 JAAR OUD MET RUST
Politie onderzoekt mogelijke verkrachting jong meisje Haar moeder laat aan Omroep West weten dat ze best bereid was geweest om een boete te betalen, om haar kind veilig thuis te krijgen.

Reageer
gravatar

Wat is er mis aan bezinning en zelfreflectie? Was het maar zo dat politici, bestuurders, deskundigen, media en natuurlijk niet te vergeten het lees-, kijk- en luistervolk zichzelf eens onder de loep namen.
Ik heb 43 jaar lang, samen met tienduizenden collega’s strijd gevoerd tegen de meest gruwelijke vormen van criminaliteit en zg lichte criminaliteit. Wat blijkt? Er is in wezen niets veranderd. Toch kijk ik met voldoening terug op die tijd.

Reageer
gravatar

Hm, in de optiek van Teeven bent u met uw collega’s dus degenen die criminaliteit in stand houden; zonder bestrijders geen criminaliteit.

U had meedogenloos moeten accepteren dat het bestaat en verder niets doen, dan gaat het vanzelf over volgens de Teeven doctrine.

gravatar

Met enige regelmaat verschijnen artikeltjes van De Speld in de Volkskrant, zie in op het net. De reacties daarop zijn soms grappiger dan wat in De Speld staat. Wat daar nu van te denken?
Het is toch niet de bedoeling de Vk serieus te gaan nemen? Daar hebben we De Speld al voor.

Reageer
gravatar

Er is een zeer geschikte bijrol in Saw7 voor deze uitzuigbuitbeleid-kommerenkwel-dildo. Of vraagt ie teveel?

Zonder grommen, deze kill is topvertegenwoordiger vd corpocratie. Later instromen met een tigdubbelbetaalde baan met grijpklaar aandelenbonusaanhangel. Directeur van een private gevangenis lijkt me wel wat. Of toch maar liever die andere glansrol…

Als maatschappelijke misstanden voort gaan komen uit repressaaie regelgevING is het pas goed mis.

Reageer
gravatar

Aan de directie van De Speld,

Wat lees ik weer voor een onzin over “socioloog” Bertje Bokhoven. Dat was eens het domste jongetje in mijn klas, dat nooit meer heeft bereikt dan een diploma neuspeuteren voor beginners.

Ik kan mij voorstellen dat u niet genoeg pecunia in kas heeft om een echte deskundige in te huren. Dat u daarom voor een habbekrats telkens weer die minkukel in de arm neemt, kan ik niet begrijpen. U verlakt op schandalige wijze uw lezers.

Ik overweeg daarom opzegging van mijn jarenlange abonnement.

U bent gewaarschuwd, dus u telt voor twee.

Reageer
gravatar

Aan de redactie: volg het advies van Teeven niet. Het is zeer zeker tijd voor wat bezinning en reflectie. De humortechniek “omkering” heeft zijn kracht na 231 artikelen namelijk verloren

Reageer
gravatar

Wat jammer voor je, ze blijven doorgaan omdat ik het wel nog steeds leuk vind.

gravatar

GroenLinks-Kamerlid Liesbeth van Tongeren kan het wel mooi zeggen, maar ik denk dat we eerst genadeloos moeten leren om VVD’ers als mr. Fred Teeven MPM (voorheen Leefbaar Nederland) verschrikkelijk te accepteren.

De heer Teeven was, voordat hij ongenadig de politiek instapte, genadeloos bekend als hardvochtige belastinginner en meedogenloze boevenvanger. Het is duidelijk dat zijn onbarmhartige leven hem heeft gevormd tot een onverbiddelijk bewindspersoon.

De ongenadige staatssecretaris heeft zich harteloos vereenzelvigt met het laagste volk, dat hij tijdens zijn vorige genadeloze beroepsleven bij zijn intensieve onderzoeken in de onderste onderwereld ontmoette. Het is niet anders dan vanuit deze keiharde beroepsdeformatie, dat wij hardvochtig over Fred Teeven mogen oordelen.

Reageer
gravatar

Zero-tolerance zegt u ? Ik denk dat Dhr Teeven de taal van de civiele techniek niet helemaal heeft begrepen.
De tolerantie in de breedte van de afsluitdijk is natuurlijk hoger dan nul. De zee is veel te grillig om op het scherpst van de snede te ontwerpen.
Een beetje speling in het lot hoeft dan ook helemaal geen probleem te zijn.

Reageer
gravatar

Volgens mij heeft mijnheer in de gerechten gestudeerd; daar als student zag ik hem vaak in een of ander restaurant…
Hij zegt: Daarom voer ik een zerotolerancebeleid tegen de illusie dat we dit soort incidenten voorgoed kunnen voorkomen. Contradiktie=contra-tekst. Alle draden te strak gespannen knappen het eerst, vieren=veren laten. Ieder brug is op 4 losstaande pijlers gebouwd, om dat ze niet doormidden knapt. Dat zijn de natuurwetten en niet zerotollerantie beleid.

Reageer
gravatar

Kijk die Bokhoven toch weer geweldig scherp en uiterst wetenschappelijk uit de hoek komen! In Voorts willen we dan ook én een plein naar hem noemen én een standbeeld voor hem oprichten onder de projectnaam: “HET FENOMEEN”!

Reageer
gravatar

Tweeven ik heb een paar maal voor zijn balie getaan. Heb hem verteld VVD geen rechts-spraak maar rechts-wraak. Voorkomen is beter dan genezen, oorzaken en gevolgen, daar waar van de beruchte zaken… Staatsen het verschrikkelijke koninginnedag ongeluk… (de dag te voren zijn woning kwijt) Of de schiet parij in de supermarkt… motief; (‘God is goed maar beter als de grootse misdadiger alle tijden…) Dat moet in de openbaring…. doch worst doodgezwegen.
dan is het eindelijk eens afgelopen met de bijbelse babbels. Teeven=te’wijven, wijven die kletspraatjes geeven. de duizenddichter.

Reageer
gravatar

Het oergezegde blijkt weer een waarheid als een os:”Als je het kunt oplossen is het geen probleem, als je het niet kunt oplossen, moet je er geen probleem van maken.”

Reageer
gravatar

In het verlengde daarvan zou U moeten zeggen: Heeft U nog een oplossing? Dan zoeken wij er een probleem bij. Dit gezegde zou toch tenminste Bokhoven moeten aanspreken…

gravatar

We zullen ook genadeloos moeten accepteren dat marokkanenproblemen terugsturen naar hun eigen land ook niets oplost (want dan zitten ze dáár weer met de gebakken peren).

Reageer
gravatar

Kunnen we dit niet beter Europa-breed aanpakken om het ontbreken van onderlinge verwachtingen te managen?
Ik zie al helemaal voor me dat die luie Spanjaarden straks het bloed onder de nagels van de Duitsers vandaan halen door te zwaar in te grijpen bij het voorkomen van incidenten.

Reageer
gravatar

Ai, dáár gaat het fenomeen Bert Bokhoven gevoelig de mist in: het probleem is juist dat Fred zichzelf genadeloos accepteert en daarmee de ander ook.
Er is dus geen verbetering te behalen, vandaar ook die commissie om dat zeker te stellen. Niks laat maar; revolutie!

Reageer
gravatar

Fred Teeven is kennelijk niet te vermijden, dus kunnen we het beste zijn persoon en zijn uitspraken consequent negeren. Over wie hadden we het ook al weer ?

Reageer