Ben Elker blijkt stuitbaar na aanvaring met lantaarnpaal

Data-analist reageert nozel en stuimig

Ben Elker (32), data-analist te Bilthoven, is afgelopen vrijdagnacht na een aanvaring met een lantaarnpaal stuitbaar gebleken. Het nuchterende incident maakte een einde aan de status van Elker als ‘onstuitbaar’, een titel die hij sinds een uit de hand gelopen vrijgezellenfeest in Duitsland met ere droeg.

Dat Elker schuld zou hebben aan het incident wordt door omstanders ontkend. “Elker zelf was nozel genoeg. De lantaarnpaal was tegenzeggelijk verlicht, het was mistig en hij moest plotseling uitwijken door een inhaalactie van een scooter. Ben fietste volledig beholpen, net als altijd. En zo hard raakte hij de lantaarnpaal nu ook weer niet, het was meer een tiegelijk klapje. Maar, stuitbaar is hij wel.”

Elker reageert gelaten op het incident. Buurvrouw Sara Katendrecht sprak heilspellend: “Dat is het mooie aan Ben. Stuimig, dat is hij altijd al geweest. Zelfs toen hij na de botsing een boete kreeg schoot hij niet uit zijn vel. Hij vond het alleen wat onhandig dat hij mee naar het bureau moest om zich line te registreren. Daarom leeft Ben met al zijn buren en kennisen in min. Een echte gelikte beer, onze Ben.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Nozele waarnemers zullen hebben bemerkt dat de foto niets te maken heeft met het artikel over Ben Elker en zijn onzachte aanvaring met een -tot dan- alleen staande lantaarnpaal. Deze opname is namelijk gemaakt bij de leveranciersingang van woonwagenkamp ‘Nolli mi tangere’ te Waalre. De tot sloopijzer verbouwde ATB-fiets is een symbolische duiding naar de plaatselijke overheid: Hier valt CJI-en (wegen)belastingtechnisch niets te halen; wij leven van een uitkering, dus onder bijstandsniveau. De zadelpen zonder zadel dient men -méér dan symbolisch- te interpreteren als een opgestoken rechter middelvinger naar het regionaal gezag: “Up yours”.

Reageer
gravatar

Aardig artikel alleen wordt zoiets pas geloofwaardig als prof. dr. Bert Bokhoven heeft geanalyseerd hoe deze lantaarnpal als gekend subject Elker tot het besef van de ander als gewete werkelijkheid aan zich heeft gebracht. Nozel, zelfsprekend.

Reageer
gravatar

Voor een toekomstig schimmel lijk je me best nozel, maar je hebt het toch niet helemaal door…

gravatar

Ben Elker ken ik nog wel van de opleiding Gegevensanalyse en -beheer in Maaskantje bij meester Den Oetelaar. We noemden hem daar altijd Benno, omdat hij een beetje op een kruising tussen Bernhard van Juliana en een huiskamerolifantje leek. Hij reed altijd op iets wat alleen in de verste verte op een fiets leek. Ik heb mij altijd afgevraagd hoe hij zich daarop kon voortbewegen.

Nu wil ik niet roddelen, maar Benno blonk toen al niet uit in standvastigheid. Reeds na een week stond geen enkele lantaarnpaal van Bilthoven tot Maaskantje en terug nog recht. Ook het andere straatmeubilair was zo aangedaan door Benno, dat menig verkeersspecialist er zich het hoofd over heeft gebroken hoe het er oorspronkelijk uitgezien moest hebben.

Dat hij zich data-analist noemt, is opvallend, want bij gebrek aan analytisch vermogen had meester Den Oetelaar hem al snel de laan uitgestuurd. De bewoners van die laan zijn de meester nog steeds dankbaar.

Reageer
gravatar

Lekker benullig om tegen een lantaarnpaal aan te varen!

Reageer
gravatar

Is de heer Elker nu 32 of 34? In het langs geplaatste artikel rond zijn nostalgie-aanval stond het laatste. In dat geval is de berichgeving in dit artikel nauwkeurig.

Reageer
gravatar

Echt pejoratief kan men dit heilsbericht niet noemen. Ik ben wel benieuwd wie er nog meer stuitbaar blijken te zijn. Is Ben een VVDer? Dan gloort er hoop voor de gloednieuwe pimpelpaarse coalitie.

Reageer
gravatar

Au contraire, mon frère;

Ben Elker is reeds jaren geleden ontdekt als tijdloos.

Er wordt vermouth dattie eigenlijk een pseudonym is van een ander B.

Ene prof.dr.ir.ing.mr.drs B. B. Msc. MBA KNVB etc etc (vrij naar Bea)

Ik begrijp dat wel, iemand als BB heeft gewoon een alias nodig om zich alsch gewoonsche mensch te kunnen etaleren.

Echter;
Trouwe lezers van DeSpeld! weten natuurlijk dat B.E. (niet te verwarren met het land waar zowel een brug overheen is gebouwd, als waar opvangkampen voor rijken zijn gemaakt, typisch een BE spelletje; jaja rijke, spring maar van die brug over ons landje heen en dan vangen we u op.)
nu al een historisch personage is geweest geworden.
(slechts sporadische info over de ouders van Ben, en hoe zijn buiten de tijd staan hen eigenlijk problemen oplevert met hun eigenbeeld, want niets schijnt bekender te zijn dan het ontbreken van informatie over het verjaren van hen die maar amper genoemd zijn, of waren, of wellicht zelfs niet meer.)

Wellicht dat het nu eindelijk duidelijk is.

Was getekent;

Confusio-hume-amorous