Collega’s haten Melissa sinds haar assertiviteitscursus

‘Voormalige introvert verpest werksfeer door voor zichzelf op te komen’

Jarenlang werd ze als stille kracht enorm gewaardeerd binnen de organisatie. De introverte projectmedewerker Melissa (28) zei misschien nooit zoveel, maar ze deed haar werk naar behoren. Sinds ze op eigen verzoek een assertiviteitscursus heeft gevolgd, is er weinig meer over van die waardering: “Zij eruit of wij eruit”, dreigen haar collega’s.

Data-analist Ben Elker (35), die nota bene nog een poosje een oogje op zijn jongere collega had: “De enige gevoelens die ik nog voor Melissa koester, zijn die van hoop op een fataal verkeersongeval. Ze komt sinds die vermaledijde cursus chronisch voor zichzelf op. Elke vergadering draait tegenwoordig om haar. Goed voor haar zelfvertrouwen, dodelijk voor de werksfeer.”

Manager Frank, de directe leidinggevende van Melissa, ziet het gedrag van zijn pupil met lede ogen aan. “Tegenwoordig kruipt ze voor bij het koffieapparaat, omdat ze daar recht op heeft. Ik heb haar opslag gegeven, een ruimere werkplek en een vaste thuiswerkdag. Ik wou dat ik wat assertiever was, dan kon ik de natuurlijke hiërarchie weer herstellen.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Eerlijk gezegd ergert mij het meest de houding van manager Frank. Ik vermoed dat Melissa wel iets méér in der strijd heeft gegooid dan alleen haar assertiviteit. Melissa oogt als een frêle ballerina en ik verdenk haar er van dat zij met Frank een klassieke pas-de-deux heeft uitgevoerd achter de coulissen. Het is ook duidelijk niet geheel ‘ontbloot’ van eigenbelang dat Frank aan Melissa ‘een vaste thuiswerkdag’ toewees. Als deze tendens niet op tijd een halt wordt toegeroepen, voorzie ik dat Melissa binnenkort geheel een ‘thuiswerkende’ ZZPeester wordt en Frank in een echtscheidingsprocedure belandt..

Reageer
gravatar

Soms heb ik het idee dat een paar reageerders op De Speld mij ook niet kunnen waarderen terwijl ik niet eens een assertiviteitscursus heb gevolgd. Een steun voor mij is dat mijn berichten veel ge-like-t worden.

Ik word ge-like-t dus ik besta.

Corrie.

Reageer
gravatar

je kan je eigen reacties ook liken Corrie. Maar kom gezellig eens naar Turkije. We hebben nog een kamer beschikbaar voor je. Je buurvrouw is ook Nederlander: ene Ebru Umar

gravatar

Beste Corrie,

Misschien is een opleiding volgen voor u een goed idee. Dan gaat u waarschijnlijk minder onzin op dit forum schrijven. Volgens mijn onderzoek is dit een van de redenen waarom mensen u soms niet kunnen uitstaan.