Positie Arie Slob houdbaar

Bestuurlijke rust hoofdoorzaak aanblijven ChristenUnie-leider

Het partijbestuur van de ChristenUnie heeft in een spoedberaad bepaald dat de positie van Arie Slob houdbaar is. De directe aanleiding voor het nachtelijke overleg was het uitblijven van crisissituaties in de afgelopen maanden.

Volgens de partijtop is door de historische stabiliteit een houdbare situatie ontstaan. Uit geheim overleg is gebleken dat Slob ook bij de provinciale afdelingen genoeg draagvlak heeft om verder te gaan als partijleider. Anonieme bronnen speculeerden al eerder dat Slob voldoende gezag zou hebben om effectief leiding te geven.

De afgelopen maanden deed een interne partijcommissie onderzoek naar de bestuurlijke rust binnen de partij. In een evaluatierapport wordt beschreven waar dingen de afgelopen tijd op een normale manier zijn verlopen.

Slob reageert gelaten op de uitkomst van het onderzoek: “Ik leg me neer bij het oordeel van de commissie. In vlijmscherpe bewoordingen wordt de huidige koers onderschreven, dus zal ik daar ook conclusies aan verbinden door aan te blijven. Ik ben heel gemotiveerd om de komende jaren mijn geloofwaardigheid als Kamerlid te consolideren.”

Als mogelijke voorganger van Slob wordt de naam van André Rouvoet genoemd.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ik als getrouwde atheïstische lesbienne met twee kinderen voel mij driedubbel gepakt door de SGP. En mijn echtgenote ook. Dat wordt dus zesdubbel.

P.s.
De eerste ambtenaar van de burgerlijke stand, die ons te woord stond, zei dat vrouwen niet mogen trouwen, lesbiennes geen kinderen mogen hebben en vrouwenstemrecht van de duivel komt. Uit naastenliefde hebben we een biefstukje voor zijn blauw oog gekocht.

Reageer
gravatar

Gefeliciteerd met uw echtgenote en kinderen. Volgende keer graag taart bakken voor de naastenliefde, mijn broers en zussen en zonen en dochters zullen het hun leven lang danken!

Trouwens, taart werkt wonderen op blauwe ogen.

gravatar

Ja, die hebben tenminste nog nut: een rijke bron van proteïnen, die kun je opeten. Ik ben bang dat mensen niet te porren zijn voor een portie gefrituurde Arie.

gravatar

Meer dan proberen kunnen wij mensen niet omdat we van nature niet anders doen dan naar onze eigen gevoelens luisteren. En ik wijs niet naar anderen, anderen wijzen naar christenen en daar geef ik alleen maar een reactie op en dat lijkt dan ineens niet te kunnen. Ik wil niet zeggen dat ervaringen met christenen altijd positief zijn. En waarschijnlijk weet ik er veel minder van dan jullie hier allemaal maar waarom gelijk zo afgeven op christenen net alsof ze jullie allemaal naar hun regels willen laten leven. Het is een beetje alles over een kam scheren want ik ben ook christen en ik luister zelfs graag naar iemand anders zijn mening mits daarin niet word beledigd of gespot.

Reageer
gravatar

Dat ging een hele tijd goed. Maar aan het einde was-i er met het “mits” dan toch: de oerhollandse dikke domineesvinger die de ander maant wat wel en niet mag. Wat niet welkom is, wordt terstond spotten. Het probleem met de vrijheid van godsdienst is en is altijd geweest, dat het steeds de andersdenkenden zijn die hun bek moeten houden.

gravatar

Beste broeder Heyo,

Wat heb ik u laat in de ochtend onder nummero 28 op het hart gedrukt? Ja, kijk daar nog maar eens goed.

Komt uw opstandigheid tegen de heere, doordat u voorbestemd bent voor de hel en geen enkele kans maakt door goed gedrag naast de troon van de heere plaats te nemen. Na uw overlijden uiteraard.

gravatar

Ja Heyo,

Dat heb je er nu van als calvinist.

Was je maar katholiek geworden, dan had je dezelfde god gehad, maar in een vrolijker rol. Dan had je meer plezier en maakte je bovendien nog kansen op de hemel.

Maar het is nog niet te laat.

gravatar

Jullie zijn onwetend over veel dingen van christenen en dan zo tegen de christenen aan te schoppen, ik begrijp niet waarom? Ik heb er respect voor als je er anders over denkt en totaal niet gelooft of iets anders gelooft. En ik ben geen sgp jongere laat ik dat voorop stellen. Maar de SGP heeft gewoon dingen die eerbaar zijn en proberen altijd het beste te zoeken voor deze samenleving vanuit Gods Woord. Waarom kun je deze mensen niet gewoon in hun waarde laten. En ik neem het jullie niet eens kwalijk want deze hele maatschappij is zijn normen en waarden kwijtgeraakt. Alleen vraag ik voor een klein beetje begrip dan zal ik dat ook proberen op te brengen voor jullie.

Reageer
gravatar

Proberen is niet genoeg, beste Heyo: onvoorwaardelijke liefde is wat Jezus predikte. Vage beloftes als uit een regeerakkoord red je het hier niet mee.

Bovendien ben je aanmatigend als zouden de mensen hier onwetend zijn over christenen: wij leven in Nederland, dat wil zeggen dat iedereen er mee te maken heeft en ervaringen daarmee heeft. Die ervaringen zijn niet overwegend positief, kan ik je uit eigen ervaring vertellen. Dát zou je aan het denken moeten zetten, niet gelijk met het vingertje naar anderen wijzen.

gravatar

Zeg jongens van de SGP-jongeren, jullie behoeven niet voor mij in de bres te springen, dat neem onze heere immers voor zijn rekening. Wij staatkundig-gereformeerden mogen blij zijn met zo’n beschermheere.

Waar hebben wij de heere anders voor dan straffen, straffen, straffen, alles en iedereen de ganse dag straffen. En zo hoort het ook zegt het oudste deel van ons heilig boek, de statenbijbel.

Reageer
gravatar

Ja, hier kan ik dus niks me. WAT doet hij prima? Gekke bekken trekken? Mooi op de juiste toon zingen in de kerk? De maat slaan voor de Josti-band?
En waarom bent u daar blij mee? Schuilt achter dit Anoniem misschien mw Slob die blij is dat haar man zijn baantje nog heeft?
Graag wat verduidelijking.

gravatar

Wat gemeen om valse berichten te schrijven als zijnde van Kees van der Staaij

Reageer
gravatar

Geachte Heyo m/v,

Ik wil u erop wijzen dat een speld geen lap voor de mond kan nemen. Een speld heeft immers geen mond, maar wel vele monden die voor haar spreken.

Als een speld zich de dagelijkse dreigende verbuigingen en nog erger zou aantrekken, zal ze niet meer prikken. En dat laatste is juist het bestaansdoel van een speld.

Reageer
gravatar

Belachelijk zeg dat de Speld deze berichten er gewoon op laat staan terwijl er vloeken in voorkomen en iemands naam word gelasterd, dit vind ik geen prikken meer maar beledigen. Deze maatschappij heeft totaal geen respect meer voor gelovigen. Ga moslims pesten maar nee dat durven jullie niet. Stelletje lafaards. God kan zogenaamd wel wat hebben terwijl Hij dezelfde is als Allah. Maar nee daar hebben we het niet over want dan zijn we bang voor bedreigingen. Hoe flink ben je dan als ik vragen mag?

gravatar

Neen maar, beste Heyo, wat hebben die gelovigen dan gedaan om ons respect te verdienen? Gelovig te zijn? Oproepen tot verketteren van geloofsbroeders? Een christen censuur in te willen stellen? SGP-jongeren die staan te juichen bij oorlogsgeweld?

Foei toch: hoe zat dat ook alweer met die andere wang, naastenliefde, vergeving en deemoedigheid?

gravatar

Beste Heyo,

als er Kees van der Staaij, SGP boven het berichtje staat, dan zal er ook Kees van der Staaij, SGP, achter het toetsenbord gezeten hebben. Anders had ik er toch iets aan gedaan, toch?

5 gebeden extra vanavond!

gravatar

Gossie, poepfijn griffiemeerd ten voeten uit. Moslims pesten wordt aanbevolen en in één adem door wordt geklaagd over een gebrek aan respect. Moslims op zondag van de sokken fietsen, is dat misschien wat?

gravatar

En, beste Heyo: moeten wij respect hebben -overigens; dient dat te worden uitgesproken zoals straatschoffies dat doen; “reespééék, man, reespééék”?- voor iemand, Kees van der Staaij, die zit te lachen en klappen om de uitspraak van een infantiel figuur die als gemeende ‘grap’ vertelt dat ze Palestijnen moeten steriliseren door iets in het drinkwater te gooien?

Lijkt mij eerder dat zo’n figuur die daarom lacht en met enig niet geveinsd enthousiasme applaudisseert in teer en veren gedrenkt in de eerste de beste beerput dient te verdwijnen, maar zeker niet in het Parlement hoort te zitten.

Maar zal ik de ‘mop’ van Leon de Winter eens afmaken? Leon had kunnen zeggen: ‘er wonen er nog geen 6 miljoen, dus deze keer moet het lukken’.
Maar dat schijnt nu net weer niet te mogen; vreemd niet?

gravatar

Och, Heer Spaland, laat dat maar aan deze regering over: die weten van een kikker nog veren te plukken.
En teer is er in overvloed vanwege de aanleg van meer wegen.
Een extra overschot aan teer valt te creëren door de aanleg van wegen in gebieden waar des zondags toch geen activiteit plaatsvindt uit te stellen.
Een strofe van het schone lied: “een karretje over de zandweg reed”, komt in mij op.

gravatar

Ik laat de pensioenen volgaarne over aan uw expertise, Heer Spaland.
De enige oplossing welke ik nu kan bedenken, is economisch vluchteling te worden in een land met een aangenaam klimaat zodat fors op stookkosten kan worden bespaard.

gravatar

Mij is zojuist medegedeeld een onwetende te zijn, Heer Jeettje. Maar de redding is nabij volgens de kenners. Men dient te zien op de vogelen des velds. Zij zaaien niet, zij maaien niet, zij brengen niet bijeen in schuren. En toch… schijnen er predikers nodig te zijn om alles in goede banen te leiden.

gravatar

Mag ik de eerste zijn u te feliciteren, Heer Spaland? Zalig zijn de onwetenden, is mij herhaaldelijk verteld. Ik vrees niet in aanmerking te zullen komen voor deze staat van genade.

Dan toch maar een hond aanschaffen ter compensatie om andersdenkenden aan de deur van hun bekeringsijver te ontdoen en voeten buiten te wrikken.

gravatar

Het slaat nergens op dat iemand anders uit naam van de heer van der Staaij nepberichten gaat versturen. Ik vind dit ongpast en zeer beledigend. Als je het niet eens bent met iemand is dat je goed recht maar ga niet andere mensen die al een vertekend beeld hebben van de sgp nog meer rare dingen op de mouw spelden. Als je zoiets doet ben je volgens mij niet goed bij je hoofd.

Reageer
gravatar

Helemaal eens: die Staaij slaat nergens op. Daar hoef je niet eens een vertekend beeld van die club van te hebben: je haalt die club toch nooit in qua vertekend beeld.

gravatar

Beste Heyo,

Ik ben het natuurlijk helemaal me u eens tot de Heere met de dood ons scheidt, maar laat het spelden van mouwen aan het vrouwvolk over, zoals het heilige boek ons voorschrijft.

gravatar

Verhip, goed gezien Suus. Nu nog de vraag waar die foto genomen is.
Veel politici die van veraf komen hebben een onderkomen rond of in Den Haag.
Arie woont in Zwolle, begreep ik, dus zou hij in Den Haag bij het Leger des Heils overnachten, en is de foto daar in de leeskamer genomen?

gravatar

Mijnheer Stalpaert,

De Heere heeft mij dan ook gestraft door mij een glas ranja over het toetsenbord van mijn Commodore 64 (de enige pc die door Hem is toegestaan volgens Genesis) om te laten stoten.

gravatar

Ultiem Verheven Appèl!

M 126:4, vers 12 sectie B13, diagonaal /

Het partijbestuur heeft besloten niet op deze haatcampagne te reageren en wil alle betrokkenen er graag op wijzen dat wij hechten aan onze intellectuele eigendommen. Iedere inbreuk van derden, hier of elders, zal streng worden beoordeeld door onze juridische afdeling. Er zal een minimale dwangsom worden opgelegd van 1 incapabele politicus, met een zelfde sanctie bij elke verdere overtreding.

U bent hiermee voldoende geïnformeerd.

–> Ga met ons! (© GOD Inc.)

Was verzonden,

Zijne Verrukkelijke Achtbaarheid,
Drs. R.O.U. Slob (Sr.)

Buitengewoon Etherisch Woordvoerder van aftandse, gefermenteerde en aardse zaken

Reageer
gravatar

Vervelend voor de man en de partij, maar dat krijg je er van als je steeds met één mond spreekt en elkander steeds blijft respecteren.
Ik zei het nog laatst op een verjaardag: ‘die Rouvoet is houdbaarder dan een pot honing’. Niemand die het wilde geloven. Jarenlang hebben we geloofd in politieke instabiliteit, en nu worden we met de harde werkelijkheid geconfronteerd.

Reageer
gravatar

Omwille van de eenheid in de Mannen Broedergemeente is deze naam niet in de notulen opgenomen. Inzage in de aanwezigheidslijst van deze vergadering is zelfs met de Wet Openbaar bestuur in de hand, niet te realiseren. De Teeven Opstelten hebben hier hun tanden vergeefs op stuk gebeten. Hier missen we toch duidelijk het intellect en het doorzettingsvermogen van Charly Aptroot.

gravatar

Het is maar een los ideetje: moet Arie Slob toch maar niet een sticker met een Tenminste Houdbaar Tot (bijvoorbeeld) 1 september 2013 (datum volgende verkiezingen) op het voorhoofd krijgen? Naar verluidt speelt Arie, als autodidact, vrij aardig harmonium en kan hij -in afwachting van de definitieve uitslag- wat stichtelijke gezangen ten gehore brengen in de aula van Nieuwspoort.

Reageer
gravatar

Even leek het er op dat heer Jeettje (zie 6i)en ik in de verte familiair verwant waren, want ook ik had een oudtante die stevig in het spiritisme wortelde. Ze woonde dicht in de buurt van v/h de firma Stokvis in Rotterdam (bekend Puch/Tomos-importeur).
Tante ontdeed zich ‘s avonds van haar pruik en toverde een olijke gladde bol die mij als kind licht beangstigde. Toch werd haar spirituele arbeid door de familie slechts ter kennisgeving aangenomen. In mijn dialogen met de Almachtige figureert Arie Slob overigens evenmin, hij is een non-item.

Reageer
gravatar

En het grote voordeel van Octopus Paul is, dat Hij geen heilig boek gedicteerd heeft, maar dat Hij zijn heilige inkt aan iedereen ter beschikking stelt. Zo kan iedereen zijn of haar geheel persoonlijke heilige boek schrijven.
Eigenlijk kan dan ook iedereen zijn eigen partijprogramma schrijven, natuurlijk.

Reageer
gravatar

Marg00tje,
Ik moet je teleurstellen: de Ware Schepper van diepzee, hoogland en wolkenluchten is, zoals bekend, Octopus Paul.
Vuvuzela, zuster

Reageer
gravatar

Kijk, de klassieke goden, met name de monotheïstische, zouden je voor dit soort uitspraken neerbliksemen. Zoals bekend zijn die wraakzuchtig en naijverig. Octopus Paul vindt zulke uitspraken niks bijzonders en maakt Zich er niet druk over. Dat je nog leeft is dus een overduidelijk aanvullend bewijs van Zijn bestaan.

gravatar

Rouvoet is geen Leider, maar een leider hebben ze daar ook niet echt nodig 😉

Reageer
gravatar

Dhr. Rauw-voed, zoals hij in houdbaarheidstermen wordt aangeduid, was uiteraard allang over de uiterste houdbaarheidsdatum heen. Rauw-voed-sel kan men niet zo lang in de buitenlucht bewaren.

Dan raakt het zaakje al gauw in ‘t Slob.

gravatar

Alles goed en wel, maar tot welke datum is Arie Slob houdbaar ? Ik wil toch wel een duidelijke “in te zetten tot nm-pq-20rs”, als u begrijpt wat ik bedoel.

Straks is hij over zijn datum en gaat hij vreemde dingen doen, zoals homo’s zoenen of op zondag vloeken.

Reageer
gravatar

Nu snap ik het ! (Vruchten)sap is nooit zo lang houdbaar. Ik denk dat Jolande hooguit tot 1-1-2012 houdbaar was.
Geen wonder dat ze rare dingen is gaan doen, zoals 5 handen op 1 buik met (meer) rechtse partijen.
Als Tofik nu duidelijker op haar houdbaarheidsdatum had gewezen, had hij veel onheil kunnen voorkomen. Nu is zelfs het bestuur spontaan zuur geworden.

gravatar

Sinds wanneer zijn vrouwen “huisdieren” ? Voor mij, als ruimdenkende gristen, is dat nog wel te pruimen, maar voor onze broeders van de SGP zijn vrouwen toch vooral “keukendieren”.

gravatar

Esther, Mirjam, ….grote voorbeelden van God van vrouwen met gezag! En God is klaar met straffen, Jezus heeft alles volbracht. Alles is genade Lees je Bijbel. Ik vind t heel erg dat je zo’n mening als christen op openbaar internet bezigt.

gravatar

Er zijn de rekkelijken en de bevindelijken. Het is dan vreemd dat juist de bevindelijken een beperking tot de keuken zien. Er staat immers geschreven: “Het is niet goed dat de mens alleen is, ik zal een helper voor hem maken die bij hem past.” Welnu, ook buiten de keuken kan een mens wel eens wat hulp gebruiken, toch? Deze ruimere interpretatie is naar mijn mening veel bevredigender. Rare jongens, die bevindelijken.

gravatar

Hoe mooi dat men alles zo zeker kan weten. Zoals dat God klaar is met straffen. God maakt zelf wel uit wanneer Hij klaar is, Hij gaat zijn eigen weg en geeft geen rekenschap.

Overigens past dit ook niet in de tegenwoordige verkondiging dat wij een joods-christelijke samenleving zijn aangezien in de joodse opvatting de verlosser nog niet is gekomen. “Lees je Bijbel” interpreteren veel mensen dus als het Oude Testament.

gravatar

Dat wij SGP-ers vrouwen als “keukendieren” zouden beschouwen, is te éénzijdig belicht !
Natuurlijk zijn vrouwen daarnaast “beddieren”, maar dat kun je als streng gristelijk persoon onmogelijk openbaar maken, dus niet verder vertellen, hoor !

gravatar

Nu moet mij wel van het hart dat God ook niet vrijuit gaat. Vroeger trad Hij nog wel eens op door bijvoorbeeld de tien plagen over Egypte te zenden en aldus Zijn almacht te demonstreren. Nu beperkt Hij zich tot ergens in een hoekje zitten mopperen. Dit schiet natuurlijk niet op.

gravatar

Nou beste Henk van Mathenesse Spaland God heeft ons anders wel de bankiers en andere graaiers geschonken. Als dat geen ernstige plaag is weet ik het niet meer.

gravatar

Het blijft toch een beetje broddelwerk. Ik bedoel: ik mis de inzet van de afdeling Speciale Effecten met vuur en kwade dampen en wateren die zich openen. Dat soort dingen. Het gaat tegenwoordig allemaal zo kalmpjes en beheerst.

gravatar

Geduld, Heer Spaland, geduld: uiteindelijk schijnen De Groenen toch een temperende uitwerking te hebben gehad.

Maar wanneer de heer Jobs is ingeburgerd daarboven zullen de mirakelen hand over hand toenemen, is mijn verwachting. Om maar niet te spreken over wat ons te wachten staat als de heer Spielberg besluit te gaan hemelen.

gravatar

Pollens, waar haalt u de kennis vandaan dat ze daarboven ook al aan inburgering doen? Blijkbaar bent u bekend met de costuymen ende usantiën ter plekke? Dat vraagt om enige toelichting.

Eerder was de strekking van mijn betoog dat ik het maar een dooie boel vond. Maar deze zienswijze moet ik nu herroepen. U hebt mij thans op het puntje van de stoel.

gravatar

Nou ja, Heer Wilde Wally. Uw betoog komt erop neer dat de bankiers en andere graaiers door God zijn gezonden. Op deze manier gaan ze helemáál naast hun schoenen lopen van verwaandheid. U wordt bedankt!

gravatar

Ach neen Heer Spaland, verre van mij om intiem op de hoogte te zijn van de gebruiken alginder; het was indachtig de lessen welke een oud-tante mij trachtte te leren: zij was fervent spiritiste. Voor de jongere lezertjes; dit heeft niets met spiritualiën te maken: tante was ook geheelonthoudster, vegetariër en pacifiste. Oh, en geducht donateur aan een dierenleedfonds, heeft de famille mogen vernemen van de notaris..

Helaas heeft zij, hoewel bij leven regelmatig in contact staande met gene zijde, eenmaal aan gene zijde zijnde het contact verloren; nooit heeft een medium haar kunnen bewegen te verschijnen.

Slechts een vrije vertaling naar de moderne tijd, qua inburgering, is mijn aandeel: het leek mij wel een passende verklaring.
Aan de andere kant: met zoveel sombermansen aan gelovige lieden daar, heeft die God het natuurlijk te druk met de wind er onder te houden. Het kan een reden zijn dat het hier wat rustiger is geworden.

gravatar

Wat een naar mens, die tante van u! Er tussenuit knijpen, de famielje arm achterlaten en het brengen van de jobstijding afschuiven op de notaris. Dan laat u haar oproepen door een medium om haar daar toch nog eens de oren over te wassen en dan zwijgt ze als het graf en doet ze net alsof ze dood is.

Dat zou de betrekkelijke rust inderdaad kunnen verklaren. Want behalve met uw tante zit God natuurlijk ook opgescheept met totebellen als Heintje Davids en Marga Klompé en voorts heeft Hij Margaret Thatcher in zicht. Op die manier krijgt Hij geen eeuw rust en is Hij niet in de gelegenheid om de gang van zaken op aarde te bestieren.

Vandaar dus weer die Bram M. om hier de boel een beetje aan de gang te houden. Hoe verhelderend is dit alles.

gravatar

Ach, dat viel wel mee Heer Spaland; tante was een lieve vrouw overlopend van goede bedoelingen. Een tikje zweverig, niet geheel thuis op dees’ aard, zal ik maar zeggen.
En de erfenis was nu ook niet waard haar onder curatele te laten stellen: de famille bezag het goedmoedig glimlachend.

Maar ik zie hieronder net dat God klaar is met straffen: dat trof mij vol in het denkraam, ik trek mij terug ter bezinning hoe nu verder.

gravatar

Ik heb het vernomen, Heer Jeettje. God heeft de wacht aangezegd gekregen dat het nu gedaan moet zijn met dat straffen. “Ga nu maar wat anders doen, God, als je maar niet op je trompet gaat spelen.”

gravatar

Ongelooflijk triest dat zelfs bij de ChristenUnie zulke smerige spelletjes worden gespeeld. Dat zijn we allemaal maar normaal gaan vinden. In wat voor land leven we eigenlijk?

Reageer
gravatar

Wat! Weg met die knoeier! Met bestuurlijke rust kom je niet in Pauw & Witteman. Geen enkele krant gaat twee pagina’s besteden aan het analyseren van de bestuurlijke rust in de CU. Knallen van de onrust, dat levert wat op.

Reageer