Pro Shots / Koen Laureij / Shutterstock / Dean Drobot

Pro Shots / Koen Laureij / Shutterstock / Dean Drobot

ChristenUnie doet Segers bij afscheid doosje incapabele landbouwministers cadeau

Gert-Jan Segers heeft dinsdag na tien jaar afscheid genomen van de Tweede Kamer. De fractie van de ChristenUnie liet haar voorzitter niet met lege handen vertrekken: hij kreeg een doosje incapabele landbouwministers cadeau.

“We hebben iets waarvan we weten dat je er geen genoeg van kunt krijgen”, gniffelde Segers’ opvolger Mirjam Bikker. “We hopen dat ze in de smaak vallen, want jij was zelf altijd degene die met de meest onbekwame exemplaren aan kwam zetten. Waar je ze vandaan haalde wist niemand, maar ze maakten er altijd een puinhoop van.”

“Het zal best even pijn doen, als Piet Adema straks is weggestuurd omdat hij de Kamer verkeerd heeft geïnformeerd”, vervolgde Bikker, inmiddels geëmotioneerd. “Dan moeten we voor het eerst zonder jou op zoek naar een nitwit. Maar goed, hopelijk geniet je van de ministers in dit doosje. Ze zijn je van harte gegund.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Abram

De religieuze alfabetische conflicten van de Hol-lander zijn berucht, en planten zich eeuwig door in het parlement. Maar nu is dan het laatste woord aan de Amerikanen.

Reageer
gravatar

Goeie collega die Gert-Jan, alleen jammer dat hij lid was of is (?) van de Christen Unie, een partij waarvan de leden het Heilige Boek van de Heere niet goed hebben gelezen. Vrouwen die buiten de keuken in de politiek werkzaam zijn! Het moet niet gekker worden.

Reageer
gravatar

Het kan natuurlijk ook zijn, dat ze hun aanrecht meenemen in de fractiekamer van de CU of in hun kamer in een ministerie. Daar zou ik namens de Heere dispensatie voor kunnen verlenen op voorwaarde dat de vrouwelijk politica’s persoonlijk de natjes en droogjes bereiden voor hun collegae.

gravatar

Critica Sonja van de Buren 25 02 2023
“Vijf sterren voor de grootste kletsmeier in de reacties.”

Betsie van de Buren 25 02 2023
“Dierbare zus, ‘reacties’ is niet juist. Maitreya reageert namelijk zelden op het onderhavige onderwerp. Kletsmeier is wel juist, vind ik. Leuteraar, ouwehoer, kletsmajoor en wauwelaar zijn ook goede karakteriseringen.”

De Citatenleverancier

gravatar

Abram’s naam werd kennelijk ooit veranderd in Abraham, zo eerlijk waren ze wel toe te geven dat er aanpassingen waren. De oorsprong lag namelijk bij A-brahm = het niet-Brahma).

Waar brengt Abraham de mosterd naartoe? Oer Kaïne.

gravatar

Bij de kerk bevinden zich vaak een paar Jehova’s getuigen. Ze hebben een karretje met informatie, en ze bieden een gratis Bijbelcursus aan. Er waren er een paar die ik niet eerder had gezien, ik heb trouwens nog nooit iemand gezien die een cursus heeft gevolgd. Ik waagde het erop. Ik besloot de cursus te volgen. Het is al een tijdje geleden dat ik naar school ging. De kleine vrouw (ongeveer de helft van mijn lengte) die uit Rotterdam kwam, dat zag ik direct, was alleen en vroeg me of ik enig geloof heb en of ik iets van de Bijbel weet. (Later kwam haar man ter ondersteuning.) Op beide vragen antwoordde ik nee, helemaal niets. De kleine vrouw zette zich schrap, de ernst van de situatie inziend ondanks mijn eerlijkheid, en daarnaast haar verantwoordelijkheid voor haar eerste officiële optreden als leraar en gids. Meteen in het diepe, niet alleen te maken hebben met een zondaar, maar een verloren ziel. Ik zag aan haar gezicht dat ze afkerig was, maar bevestigd in haar aanvankelijke inschatting van me, om afstandelijk te blijven. De cursus begon met Adam en Eva, en de boom. Ze maakte vrij snel duidelijk dat ik me moet bekeren om gered te worden. Dat vond ik te simplistisch. Ik kon er niet bij wat er eigenlijk mis is met de boom. Waarom is iedereen altijd tegen de bomen? Dus vanaf het begin was ik een achterlijke student.

gravatar

Het werd donker en de schiftsteller vroeg: “Waarom zit je hier alsof je bang bent voor je huis?”

Christus antwoordde: “Ik wacht erop dat de nachtelijke duisternis Mij uit het zicht van u zal bevrijden. Voorwaar, duisternis, vertrek in de duisternis.”

Reageer
gravatar

De donkere dagen en duisternis zijn gedachtens welke door een persoon hier.
Neergezet worden is niet dat er anders iets gedacht kan worden.

De duisternis is geen beweging in zien maar een gedachte welke door iemand gedacht hier neergezet wordt.

gravatar

Wat een onzin hieronder Maitreya.
Veel woorden maken niets duidelijk. Het vergelijken of aanhaken van andermans gedachtens zegt meer over een een lege geest dan over zelf denken.