Jeroen Meuwsen Fotografie / Shutterstock

Jeroen Meuwsen Fotografie / Shutterstock

ChristenUnie betreurt samenwerking tussen PVV en ChristenUnie in Flevoland: ‘Erg jammer dat we hiervoor kiezen’

De ChristenUnie betreurt het dat de ChristenUnie in Flevoland samen met de PVV gaat besturen. “We respecteren natuurlijk ieders keuze, maar wij vinden het wel heel erg jammer dat we hier voor kiezen”, aldus partijleider Mirjam Bikker.

“We zijn lang bij onszelf te rade gegaan of we dat wel kunnen verdedigen, samen met de PVV in de gedeputeerde staten gaan zitten. De PVV is een partij wiens mensbeeld wel erg ver afstaat van waar de ChristenUnie voor staat. Onze conclusie was: niet doen. Dan doet het heel erg pijn dat we het nu wel doen.”

Bikker vindt het terecht dat in de eigen partij veel kritiek is op de keuze om met de PVV in zee te gaan. “Die partijleden die zeggen dat we dit niet moeten doen hebben helemaal gelijk. De PVV treedt de voeten met de vrijheid van godsdienst, de meest waardevolle vrijheid die we hebben. Als we dood waren, zouden we ons omdraaien in ons graf.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Kijk, tietenpoilylé’s hebben this problm niet, zeg maar wat een zoesa met je Rühreier en loos-recht je zaad voor 2024 klingontrudeau à rato de N.E.P.- man. Zie Boyce’s Alexanders Feast. Nog talliger
dan de trufoviken.

Reageer