Op1

Op1

Doet de ChristenUnie er wel goed aan om steeds zo van de daken te schreeuwen?

Ze is pas net geïnstalleerd als fractievoorzitter van de ChristenUnie, maar Mirjam Bikker is nu al niet meer weg te denken uit het Haagse politieke landschap. Haar opvallend luidruchtige koers voorziet de ChristenUnie van een compleet nieuw imago. Doet de partij er wel goed aan om steeds zo van de daken te schreeuwen?

Politiek verslaggever Arjan Noorlander noemt de nieuw ingezette koers van de ChristenUnie opvallend. “Het is een partij geworden van roeptoeters, ophefkraaiers en onruststokers. Ze zijn overal met boude uitspraken en oneliners. Er gaat geen week voorbij of ze zit weer een paar keer in een talkshow”, verklaart hij. “Hier in de wandelgangen van het Tweede Kamergebouw wordt Mirjam Bikker zelfs al de ‘Christen Furie’ genoemd.”

Bij een coalitie die al onder hoogspanning staat is de vraag ook of er wel te werken valt met de partij. “Je hoeft het internet maar op te gaan of Mirjam Bikker staat weer ergens luidkeels de standpunten van de ChristenUnie te verkondigen”, laat coalitiegenoot Wopke Hoekstra weten. “Het leek ons juist verstandig om het kabinet in deze gevoelige tijd met één mond te laten spreken, maar ze zijn alleen maar bezig met zelfprofilering. De ministerraad was nog niet afgelopen of Mirjam Bikker had alweer een vliegtuigje ingehuurd met haar eigen partijstandpunt.”

Ook BBB-voorvrouw Caroline van der Plas vindt dat het wel een onsje minder kan: “Mirjam Bikker probeert continu de aandacht op zichzelf te betrekken met haar filmpjes op Twitter en haar talloze optredens in diverse talkshows. Soms denk ik: moet het niet wat meer over de inhoud gaan? Effe dimmen Mirjam.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Met Annabel (ook zo’n viswijf) had je anders niet zo’n moeite Thierry. Of had zij op tijd haar benen wijd? Trouwens, je moet sowieso je bek houden zolang je geschorst bent.
Ik hou me wel bezig met de vrouwtjes op mijn Forumschool (voor zover die leerlingen nog komen opdraven).