Biologen ontdekken nieuw vissoort: de salmonellazalm

Vondst aangetroffen tussen vissticks en diepvriespizza’s

Biologen hebben in het vriesvak van een Aldi-filiaal in Harderwijk een nieuwe zalmsoort ontdekt. Het is sinds de vondst van de dioxinekip in 2006 voor het eerst dat er in een Nederlandse supermarkt een nieuwe diersoort is aangetroffen.

De salmonellazalm, ofwel Salmo Salmonellae, is een ondersoort van de zogenaamde roze zalm, de zalmsoort die in Nederland het meest wordt geconsumeerd. Bij vergelijkende smaakproeven bleken mensen niet in staat salmonellazalm van roze zalm te onderscheiden. De vis lijkt in zijn volwassen vorm maximaal 12 centimeter groot te worden en vooral uit spierweefsel te bestaan. In het volgende nummer van het wetenschappelijke tijdschrift Nature zal de nieuwe soort in detail worden beschreven.

De salmonellazalm is kort na de ontdekking al tot beschermde diersoort verklaard. WNF Nederland roept burgers om de salomonellazalm niet te consumeren. ‘Consumenten kunnen de salmonellazalm bij ons ruilen voor vissticks. Uiteraard geen wilde, maar onbedreigde kweeksticks.’


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Laten we ons niet doodstaren op commerciele vergiftiging van de zalm. In vrij grote getale hebben we toch de varkenspest overleefd (hoewel varkens met -gezuiverd?- rioolslib werden bijgevoerd!), de koeien BSE (Jakob Creuzfeld) heeft een incubatietijd van 20 jaar, dus daar gaan we over een paar jaar pas wat van merken. Vóór de plofkippen hadden we -wat jaren terug- een andere hormonaal verontreinigde kip-variant; (kist)kalveren bleken massaal besmet met Belgische hormonen en EPO. Kortom; er is geen dierlijke voeding die buiten bereik bleef van onze onkreukbare broodfokkers. Over brood hoor ik de laatste dagen ook dubieus nieuws en het drinkwater is eigenlijk een panacée tegen alle ziekten, want de werkzame stoffen van medicijnen zijn niet allemaal afbreekbaar in onze waterzuivering. Conclusie; van alle voedsel gaan we dood, van niet-eten en drinken gaan we -iets vlugger- ook dood, de politiek is de dood van de ethiek. Ik ben erg benieuwd hoe de wereld er uitziet ná 21 december a.s.

Reageer
gravatar

En wat doet dat glutenvrije brood op die foto. Is dat een verwijzing naar iets mysterieus ofzo, een soort ‘Paul is Dead’. Waarom glutenvrij brood??? Of verwijst het merk, Schär, naar een lekker scharretje, een platvis. Is dit een verwijzing naar dat de aarde toch plat is?!
Mediteer daar maar eens op.

Reageer
gravatar

Als het om een ondersoort van de roze ofwel Atlantische zalm gaat, dan is de wetenschappelijke naam niet: Salmo Salmonellae, maar Salmo salar salmonellae. Let ook op de hoofdletters.

Reageer
gravatar

Allemaal gegoegelt naar zalm of salma?

Dan kunnen we doorgaan.

In het bovenstaande artikel wordt beweerd dat de zalmonel louter uit spierweefsel bestaat. Dus niet – zoals u inmiddels van Wikipedia hebt geleerd – uit spiervlees, graten, organen, kieuwen en nog wat klein spul om de boel bij elkaar, mobiel en levend te houden.

Dit is aantoonbaar onjuist.

De zalmonel bestaat volledig uit alleenstaande cellen [Salmonella typhimurium imitatus], die in hechte samenwerking op buitengewoon knappe en bedrieglijke wijze een zalm nabootsen.

Deze zalm is oneetbaar door de slechte verteerbaarheid. Doet u dat ondanks mijn welgemeende waarschuwing toch, dan zullen de salmonellae typhimuria imitati zich afsplitsen en spoedig als vloeibare massa uw lichaam willen verlaten.

U is gewaarschuwd.

Reageer
gravatar

Mijn vriend Gehaaide Vis (6) heeft mij gevraagd om hier blijk te geven van mijn diepe inzicht in zalmen (Salmonidae) van de ondersoort Salmonella, de Salma Salmonellae, ook wel de Zalmonel genoemd. Dit zijn alvast slecht twee van de fouten in het artikel.

Welnu, wat een zalm in het algemeen voorstelt, zoekt u eerst zelf maar op op het internet.

Reageer
gravatar

Gerrit staat boven dit soort zaken.

Het bekende gezegde luidt sinds de secularisering immers ‘De burger wikt, maar de systeembank beschikt’.

De zelfbenoemde Godenzonen van deze wereld, de bankmanagers, staan boven zaken als armoede, ziekte, politiek, gepeupel en andere soortgelijke trivialiteiten.

gravatar

De salmonellazalm is de zoveelste in de lange rij. Bekende voorgangers waren pleurissteur, tyfustijger, kankerkarper, malariamakaak, ecolieend, streptokokkenkokmeeuw, sprillenspreeuw, blauwalgalk, botulabot en de legionellaleguaan. Enkele van deze bijzondere diersoorten zijn intussen uitgestorven en/of aan hun eigen ziektes ten onder gegaan. Benieuwd hoe lang de salmonellazalm het uithoudt.

Reageer
gravatar

Beste Carotte,

Je bent twee belangrijke soorten vergeten: de Pokkenvirus (Variola) en het Pokkenvaccin (Vaccinia). Twee aartsvijanden die met elkaar streden om de dood. De Variola schijnt te zijn uitgestorven. Of de Vaccinia nog leeft, weet ik echter niet.

gravatar

Dit doet geen recht aan de wc-eend, om maar te zwijgen van de slavink en de blinde vink. En hoe zat het ook weer met de beflijster, de kwak en de geilgors, of is dat een ander topic?

Reageer
gravatar

Toch weer typisch voor Nederlandse journalisten, waaronder die van De Speld, om een verhaal te maken over een onderwerp waar ze de ballen verstand van hebben.

De enkele keer dat ze denken, denken ze: we hebben wel eens een broodje zalm genuttigd, dus hebben wij verstand van broodjes en van zalm. Mooi helemaal niet!

Er klopt namelijk helemaal niks van. Nadere explicatie laat ik graag over aan mijn vriend professor Sick Bock.

Reageer
gravatar

Ik vind dat u hierbij de ontdekking van de Plofkip bij de Albert Heijn toch wel wat tekort doet. Deze is niet al te lang geleden ontdekt in de schappen bij de Albert Heijn en bleek ook bij Jumbo al snel succesvol te zijn.

Reageer
gravatar

Het beestje staat in de wandelgangen natuurlijk bekend als Zalmonella.

*ik zie dat ik te traag ben, iemand was me voor

Reageer
gravatar

Hahahahaha… loop je ook van te balen! Of niet, soms… ));;